Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Hej dziewczyny, ja jestem w pracy akurat i wiecie jaki ze mnie osiolek? Zapomnialam wziasc ze soba testow owulacyjnych! :( tzn pojechalam do pracy na 2 dni bo mialam tylko 7 h przerwy miedzy podwojnymi zmianami i nie oplacalo sie do domu jechac a teraz pukam sie w glowe :/ Nie jest wszytsko stracone bo ja mam dlugie i nieregularne cykle a ostatni mial 35 dni ale skoro niektore z was wspominaly ze ciagle im testy pokazuja ze maja owulacje to chcialam na sobie to sprawdzic czy mi dzialaja prawidlowo i zaczac robic testy wczesniej, ale ze mnie gapcia... No ja jestem podekscytowana waszymi objawami dziewczyny i trzymam kciuki mocno :) Aha, Motylku a ty masz jak regularne cykle?

Gość MotylekMaly
Ważne ze byl skok, a sama temp nie musi byc na poziomie 37. Mnie jak na razie nic nie boli, tzn jak zazwyczaj brzuszek i ledzwia jak na @. Tylko te moje sutki mam wrazliwe i bolace. I nic wiecej. Czytalam ze duzo dziewczyn w sumie nie ma zadnych objawow przez pierwsze tygodnie.

Gość MotylekMaly
Ja mam cykle co 30-31 dni. Zawsze przychodził 24 kazdego miesiaca, hi hi hi. Takze moja @ wybrala sobie okreslona date, spryciara:P Mam cykle regularne. Ja niewadwno schudlam jakies 13 kg i juz mialam wstepna ocene pierwszego stadium anoreksji (ale glupota nie boli jak sie czlowiek zaczyana odchudzac i nie umie przestac), ale mimo tego @ mi nie zanikła i jedynie jak wazylam 46 kg wystapial z 10 dniowym opoznieniem. Wiec u mnie w sumie zawsze bylo jak w szwajcarskim zegarku. Nawet jak mialam egzaminy na studiach i sters z tym zwiazany to moj organizm nie reagowal na to w zaden sposob.

Eeee, no to nic juz nie mowie by nie zapeszyc i czekam razem z toba do dnia matki :D

Intensywne odchudzanie to wróg regularnych cylki!!!! Po za tym mi by się przydało takowe...:O po tych tabsach został nadmiar:O Jaką metodę stosowałaś Motylku???

Falbana to gdzie ty pracujesz że nawet w niedzielę Ci nie dają spokoju?????:O

Gość MotylekMaly
Przede wszystkim ograniczednie słodkości!!! W moim przypadku przez ok 2 miesiace coraz mniej bylo słodyczy az w końcu prawie w ogole. Jadłam dużo zup, ale to bylo lato wiec chcialo sie pic a na jakies pieczone i itp rzeczy nie mialam checi. Wyeliminowalam w ogole cukier, masło i chleb. Teraz powrocilam do ciemnego pieczywa bo wiem ze jak chce dzidzie to musze być dla niej zdrowa. i ogolnie pije duzo wody do tej pory. Zero soków z kartoników i jakichkolwiek napojów gazowanych. A i oczywoiscie ruch ja praocwalam troszke fizycznie no i biegalam z moim pieskiem. Ja chudłam ok. 0,5 ka tygodniowo. Wiec moze dlatego nie rozlegulowal mi sie cykl. I nigdy tez nie bralam w zyciu tabletek anty ani zadnych hormonow.

dzieki bebolka za dobre słowo mam wielka nadzieje ze tak jest chyba już zaczynam sie nakrecac.... a skurcze nadal daja sie we znaki. mąż zwariował i cały czas musze leżec robi mi soczki na sokowiróce owocowe już cały miesiąc ale nie narzekam bo sa pyszne żadnej coca-coli wogóle a mam taką ochote na cole... poprostu zwariował pozytywnie :) obym sie nie rozczarowała moje jedno morzenie sie spełniło wczoraj jeszcz mam 2 dzidzius i skonczyc domek. Ach te skurcze :))

Gość MotylekMaly
anulka- ja mialam odobnie do ciebie po owulacji ale u mnie bol nie byl tak duzy no i ja cale dnie spie tak ok. 4-5 godzin. W ogole sie nie przemeczam, doslownie nie robie nic. Wiec Ty tez uwazaj na siebie, i dbaj oczywiscie:)

No ja tez mialam i swoja przygode z odchudzaniem ale nigdy nie rygorystycznie wiec mysle ze mi to kwestie plodnosci nie wplynelo ale kto wie.. Ja pracuje w hotelu na recepcji, wiec jak mam zmiany z 7 godzinna przerwa to spie w hotelu poprostu..niezbyt lubie ta prace i mam zamiar tu przepracowac ciaze a potem juz nie wrocic, zobaczymy czy sie tak da ;)

Anulko moja dobra rada codo soczków... Nie za dużo marchewki!!!! Marchew ma dużo witaminy A co miesprzyja rozwojowi maluszka!!!!

Ja za to jestem uzależniona od coca coli:O:O:O Ale już piję jej o wiele mniej niż przedtem.

O tak, cola a raczej pepsi max diet to dla mnie najlepszy napoj, cale szczescie lubie tez zielona herbate ;)

czesc dziewczyny!! jak tam po weekendzie??? ja niestety przeziembienie złapałam no i boje sie ze rozreguluje mi xcykl bo temperature wczoraj miałam i dzis tez;(( kurcze zawsze cos wyskoczy i nigdy nie trafie w owulke;(( masakra

nieźle sie rozpisalyscie;) no własnie co jest z tymi dziewczynami z poczatku tabelki?? motylkju jestesmy z toba i czekamy niecierpliwie do 26.05;)

Witajcie :) Dzięki dziewczyny za wsparcie :D Czuję się juz znacznie lepiej tzn. brzuch bolał mnie tylko w ten piątek po tym sprzataniu :O w sobote było już OK ale i tak leżałam praktycznie przez cały weekend. W sobote nawet obiadu nie robilłam tylko zamówiliśmy sobie jedzonko do domku, ale niedzieli bez obiadu to sobie już nie wyobrażałam i wstałam aby go zrobić. Zamierzam jednak cały tydzień bardzo się oszczędzć, polegiwać więcej aż do przyszłego poniedziałku bo wtedy mam wizyte u gina. Dopiero jak gin sprawdzi co jest z maluszkiem to się do końca uspokoję bo nie ukrywam że bardzo się wystraszyłam bo to był mój pierwszy ból brzucha w ciąży. Chciałam nawet przyspieszyć wizyte ale mój ginek jest na urlopie. No ale myśle,że jak się uspokoiło to nic się nie stanie jak poczekam. No dziewczyny czekam z niecierpliwością na wasze testowanko :)

Gość MotylekMaly
Cześć dziewczynki:) Mnie dzis ogarnęło jakies lenistwo, nic nie chce mi się robić:) Mój M jutro przyjeżdza znów i nie wiem co mi sie stało ale wczoraj wykrzyczałam mu, że nie chce go widzieć w tym tygodniu:( Skąd tyle złości u mnie to nie wiem:( A przeciez zawsze tak czekam z utesknieniem na jego powrót:( @ nadal brak, dzis boli mnie lewy jajnik, sutki też ale już mniej, no i temp dziś mierzyłam i normalnie szok-37!!! WOW:) Poczekamy do jutro i zobaczymy:) Tiko-odpoczywaj jak najwięcej i nie przemęczaj się już wiecej. Twoje zdrówko i dobre samopoczucie jest teraz najwazniejsze!!!

motylku- podziwiam cie bo ja nie wytrzymalabym i zrobiłabym tescik.... jak masz taka tempke no to witaj w tabelce z tiko;)

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO NATASZA.......27...........6........19.04......Wielkopol skie..........0 MIMI...........33...........3........23.04......Łudzkie. .................1 Motylek........23...........1.......24.04......podkarpac ie.............0 Amerkat.......27...........2.......27.04.......pomorski e..............0 Falbanaaa.....27...........1.......13.05......kuj-pom... ................0 Ania_29.......29..........4.........12.05.....podkar packie...........0 ANULKA.......23...........11......03.06.......Śląskie... ...............0 AGA.............31..........3.......04.06.........Ślaski e ................1 JOLITA.........25..........6........13.06.......Wielkopo lskie.........0 MONIKK........23.........17........17.06.......Podlasie. ...............0 BOBOLKA......25..........2........22.06........Dolnoślas k ie.........2 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............11.............2.. ............20 grudzień

juz 97 stronka;) sciekawe ktora z nas rozpocznie 100!!!!!!!!!!!!stronke;)

Gość MotylekMaly
Oczywiście ze zrobilam test ale mam takie z allegro paskowe i one jakies lewe chyba są. Wyszedł negatywny, w sumie może być jeszcze za wcześnie na test bo dziś moj 12/13 dzień po owulce. Jutro zrobie normalny z apteki. A jak nie wyjdzie to już nie zrobię zadnego- za dużo nerwów:) Co ma byc to będzie:)

dziewczyny a ja nadal mam takie kłucie w dole brzucha już troche mniej ale nadal mysle sobie ze to może owulacja ale we srode test wyszedł pozytywny dwie grube krechy i kłucie w jajniku też było wiec niewiem to 5 dzien po owulce może jednak cos sie kluje?

Motylku te testy paskowe nie sa takie zle, ponoc maja lepsza wykrywalnosc wczesnych ciaz niz takie elektroniczne, moja kolezanka pare miesiecy temu sie starala i paskowy wykryl ciaze kilka dni zanim elektroniczny. Ale oczywiscie moze faktycznie masz jakies lewe, absolutnie nie chce cie zniechecac :) U mnie dzis tescik owu negatywny czyli luzik guzik, bzykamy sie tak co dwa dni a moj to mnie nawet zaciaga sila bo spodobalo mu sie konczenie we mnie ;) Mam pytanie, nie mozna brac do pomiaru owu pierwszego moczu po spaaniu moze wiecie dlaczego? I czy przestrzeganie tego by nie pic duzo 2 godziny przed pomiarem? Pozdrowka!

Anulka, moze byc to ciaza a moze nie, nie mysl tak o tym, bedzie co ma byc ;)

Gość Amerrrka
hej dziewczyny! Ależ się rozpisałyście!!! Anulka i Motylek ja coś czuję, że dla Was to będzie szczęśliwy miesiąc:) Tiko cożesz Ty tak szalejesz, że aż Cię brzuch boli hę? Fasoleczka mo sobie w spokoju życ a nie w sprzątaniu uczestniczyć:) Monikka jak tam rozmowa? Ja bym Wam z chęcią pokazała mój wykres. Może ktoś mądry by mi powiedział co to znaczy. Taką miałam nadzieję, że może odbył się u mnie ten skomplikowany proces OWU ale teraz to już sama nie wiem. Na poczatku cyklu miałam temperature tak nawet wysoką bo około 36,6, potem mi spadła do 36,4 przez kilka dni i potem wzrosła do 36,8 i znowu do 36,6 i kto mi powie co to znaczy? Ja wiem, że to znaczy, ze mam ogolne zawirowania potabletkowe ale czy to moglabyc owulka czy nie? Chyba pojde zbadam sobie progesteron. Zalozylam sobie konto na 28 dni i zamiescilam tam moj wykresik:) jak chcecie to sobie zobaczcie, ale to chyab trzeba sie zalogowac. W kazdym razie moj nick to kasiamer i wykres nazywa sie "po dostawieniu staramy sie hormeel sn". A i z nowosci to dostalam prace i bede zmieniac i czeka mnie wyjazd szkoleniowy w sierpniu na 4 tygodnie!!!! Wyobrazacie sobie?! Tylko na weekendy będę wracać do domu:( Smutno mi trochę no ale ogólnie praca lepsza więc się przemęczyćmuszę.

Witam :) Nie było mnie jakis czas:) wekkend miałam cały z mezusiem :) i musiałam wykozystac :) A po za tym byłam na rozmowie ale nic z tego :( ja jeszcze sie ucze zaocznie znaczy studium robie i za bardzo uczacych nie chca :( ale od 5 czerwca mam prace :) szkoda ze to spozywka :( tak mi sie nie chce :( to miała byc ostatecznosc dział spozywczy ale jak nie ma zadnej pracy do dobra i taka jak cos to zawsze mozna zmielnc :) dzies byłam u sister powiedziała ze w ciagu 2 dni jej 4 kolezanki powiedziały jej ze sa w ciazy :) bedzie miała odwietki :) hi a jedna juz 3 lat sie starała miała HSG tak jak ja i dalej niezachodziła a tu po paru mies. zaszła :) a jeszcze jedna miała w sobote slub a w poniedz. po slubie zrobiła sobie test i wyszedł pozytywny :) Ojjjj...... dziewuszki bede miała mało czasu na was :( bo jak pojde na spozywke to tam sie pracuje na 3 zmiany wiec nie wiem czy bede miała siły :( ale sie postaram :) Widze ze dziewczynki juz sie przymiezaja do Tiko dołaczyc :) dobrze.... dobrze ..... ktos w koncu musi :):):)

o.... kupiłam sobie castagnusa :) i wieska :0 wiec to łykam w tym cyklu :) a co bedzie to zobaczymy a na nastepny cykl wykupie tamte tab. :)

Gość MotylekMaly
Amerrrka- ja niestety nie pomogę Tobie odnośnie wykresu, sama jestem lewa troszke w czytaniu temp na wykresach:) Monika- moim zdaniem lepsza taka praca niż zadna, no poza tym zajmiesz sie czyms i moze nie bedziesz tyle myslec o dzidzi, a tym sameym szybciej Ci sie uda:) Falbana- twoja kolezanka uzywalam testów paskowych czy plytkowych?? i jakie to sa te testy elektroniczne bo nic nie slyszalam o takich, nowosc jakas?? U mnie @ dalej nie ma, sutki bolą:) Dziś kupiłam test Quick Vue i czytałam ze ponoć jest dobry, ze niby jest najlepszy na rynku, wczesnie wykrywa i ze sied nie myli:) Ale co ma byc to będzie, juz niz przeciez nie zmienie:)

Motylku, mialam na mysli ze paskowy szybciej wykrywa (takie cos a la pasek lamusa czy jak to okreslic) a te drugi to pewnie plytkowy, sorki za przekrecenie, ma taki ekranik i mi sie skojarzylo ;) Hehe Kurcze zaczelam przezywac twoj jutrzejszy test, jakt tylko zrobisz daj znac, koniecznie!

Jessuuu, nie lamusa tylko lakmusowy, buahahaha, widac przemeczenie daje sie we znaki :D