Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Neri jak ja bym chciała żebys miała racje co do tych owocnych staranek :) oj... a Tiko faktycznie umie czarowac :D 2 lub 3 razy czarowała moje jajniki i sa zdrowe :D heh teraz bede musiała ja poprosic zeby mi pęcherzyk zaczarowała, żeby był duuuży i owocny tez najlepiej :D ciesze sie że mam u Was takie wsparcie! bardzo mi to pomaga w ciężkich chwilach...

Ja dziewczyny nasmazyłam placków ziemniaczanych i sie objadam konca nie widac ! jestem strasznie głodna bo dzis rano zle sie czułam wymiotowałam :( ale juz mi lepiej i jestem strasznie głodna :)

Gość Amerrrka
Apropos placków dziewczyny powiedzcie mi co mogę sobie zjeść na obiad, o wszystkim co pomyślę to mi niedobrze ale na cośmam ochotę. Może macie jakieś dobre pomysły....

Amerrrrka :) ja ci duzo nie pomoge bo jestem jeszcze młoda :) i na gotowaniu sie nie znam za bardzo umiem podstawy :) narazie i to wystarczy :)

Gość ania1502
a propos tych waszych mdłości, to ja tak bardzo chciałam poczuć już malutką- nie czułam jej wyraźnie aż do ok 21 tyg i od tego czasu tak niemrawo po troszeczku się ruszała, ale od tygodnia to dzidzia dosłownie w moim brzuchu wariuje!!!zaczęłam 25 tydzień i nie wiem jak będzie do końca bo dziś od 7 rano dzidzia ćwiczyła koziołki!!!nie mogłam spać a ona wcale nie chciała przestać i tak na okrągło!!!z niezauważalnymi przerwami skacze cały dzień, co ja usiądę to ona fika- a idzie spać jak ja się ruszam! Te z Was, które mają już dzieci to to wiedzą, ale dla mnie jako debiutantki to jest strasznie dziwne...a jeszcze muszę się tydzień uczyć i siedzieć w miejscu a dzidzia zero wyrozumiałości- cały czas mamusię kopie;) cieszę sie oczywiście baaardzo, ale nawet nie wiedziałam że to może być problem;) pozdr Asia bardzo sie cieszę, że wszystko jest ok i że zaczynasz staranka;)

Aniu, poki co dzidzia ma duzo miejsca wiec fika ile wlezie ale potem urosnie i juz nie bedzie jej tak latwo ;) Tak czy siak zazdroszcze ci tych kopniaczkow :P Amerka, twarda kulka czyli macica ;) tak na nia mowie, w ciagu dnia mam problem ja dokladnie wyczuc ale rano jak sie budze i dotykam brzucha to wyraznie moja macica wyglada jak twardawa kulka wielkosci melona. Wczesniej byla wielkosci grejfruta, pomaranczy... tak sobie ladnie we mnie rosnie i poki co ma miejsce w brzuchu bo jeszcze nic po mnie nie widac ze w ciazy jestem. Monikk, ja obstawiam ze maluszkowi nie smakowaly te pierozki, ponoc dzieci lubia slodkie smaki, wtedy wiecej wod plodowych polykaja, moze dzidiza posmakowala i sie zszokowala smakiem no bo tej cebulii bylo baaardzo duzo ;)

Gość teściarka
STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............17.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............12..........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............12.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietni hej dziewczyny! zaniedbuje się trochę w udzielaniu na forum, ale różnie się czuje raz gorzej, raz lepiej... poza tym właśnie ze względu na samopoczucie mój domek jest dość zaniedbany- więc jak sie już czuje ok to szlaje ze szmatka i odkurzaczem lub robie inne niecierpiące zwłoki rzeczy.. poza tym jestem zszokowana- zaczęliśmy 13 tydzień a ja mam baaardzo duży brzuch- w spodniach sie nie dopinam, owszem na tyłek wchodzą bez problemu ale zapiąć..oj już nie wczoraj spotkałam koleżankę i pytała czy w tym roku rodzę, ajk powiedziałam ze dopiero w marcu to zapytała czy bliźniaki ;) a tu jedno będzie..:)

Tesciara :) fajnie tobie ja w sobote chodziłam troszke po sklepach i zaszłam do ciazowego ! a tam bluzki były oki ale spodnie beznadziejnie !!! szoku doznałam nie było ładnych dzinsów !! nie chciałam kupic tylko zobaczyc jak wygladaja ! u mnie z brzuszkiem jest tak po całym dniu wieczorkiem to wystaje :) ale tano jestem taka jak byłam przed ciaza płaska i mam talie :) ale juz bym chciała miec brzuszek w swoje dzinsy sie jeszcze mieszcze :)

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............17.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............12.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietni

Gość Amerrka
Hej dziewczynki:) Ja się już właściwie przyzwyczaiłam, że mi ciągle tak trochę mdło:/ Ju nawet nie zwracam na to uwagi. Nie wymiotuję tylko mi jest ciągle mdło więc jakoś da się żyć. Tak się zastanawiam kiedy mam iść na zwolnienie, bo z jednej strony jak jestem zmęczona albo ktoś mnie w pracy wkurza to sobie myślę, że pójdę na zwolnienie i już ale z drugiej strony myślę sobie, że jak pójdę na zwolnienie to będę siedziała teraz rok w domu to się zanudzę i będę się tak dziwnie czuła no bo wszyscy pracować będą tylko nie ja:) Co Wy myślicie na ten temat? Kiedy planujecie iść na zwolnienie te które jeszcze pracują? Jeszcze Wam powiem, że czasami to mi się wydaje takie dziwne że rośnie we mnie jakaś obca osoba, której zupełnienie znam! A ta osoba jest w moim brzuchu, rośnie sobie zmojego ciała a ja zupełnie nie wiem kto to jest! To jest takie dziwne:)

Amerka to nie dziwne tylko piękne :) jakby sie tak głębiej zastanowic to całe zapłodnienie jest dziwne ;) jak z czegos tak malusieńkiego stanie sie człowiek... :) Monika ogólnie rzecz biorąc wszystkie ubrania ciążowe sa do .... ;) falbanki, a fe :D heh, może lepiej przejśc sie do zwykłego sklepu i kupic wiekszy rozmiar? choc jeansy ciążowe cie raczej nie ominą :D szczególnie ze brzuszek bedzie duży w zime wiec trzeba go ogrzac :) i wtedy jeansy ciążowe tak praktycznie musisz miec, bo chyba nie chcesz aby maluszkowi zimno było. a jak dobrze poszukac to nawet ciazowe jeansy w miare ładne kupisz. sprawdź sobie na allegro, tam są spodnie ciazowe, ołówkowe. dla mnie ładne, ale to rzecz gustu ;) mnie zostało 9 tabletek anty. aż sie wczoraj zdziwiłam ze tylko tyle. jakby nie było to za jakieś 2 tygodnie rozpoczynaja sie nasze nowe staranka :D jestem pełna nadziei :D

A widziałyscie takie pasy na ciaze ?? nap. w necie sa na brzuszek jak naprzykład bluzka jest za krotka to go sie nosi ( taki z materiału styłu na gumkach sciagany ) bardzo ciekawy ale i cena jest niczego sobie 49- 79 zł !

Monika za tą cenę masz spodnie ciążowe. po co kupowac taki pas skoro spodnie ciazowe i tak musisz kupic...

wiem ze to jest drogo strasznie ! ale myslałam zeby jesen taki pas kupic gdzies taniej i zaniesc do krawcowej i zeby mi uszyła takie pare :) jak dobra cene powie :)

to ja bym ci radziła raczej nie kupowac tego pasa tylko zajechac do krawcowej ze spodniami i ona sama ci kupi taki materiał na ściągacz do spodni ciążowych. wyjdzie taniej materiał niż pas :D

Gość Anica35
STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............17.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............12.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia

Gość Amerrka
Hello! Dziewczyny! Co tak cicho tutaj? Żadna nie ma nic do powiedzenia?:) Jak się dzisiaj czujecie? Żadna staraczka nie oczekuje owulki albo @? Zadna ciężarówka nie ma ciekawych spostrzeżen?:) Ja dzisiaj mam jakiś ciężki dzien rano tak mi niedobrze bylo, że nie wiem. I teraz siedzę sama w pracy i z jednej strony jestem głodna a z drugiej to o czym bym nie pomyślała to mi niedobrze...:( I jeszcze mie gardło boli i wogóle jakaś przxeziębiona się czuję. Powiedzccie mi czy macie jakieś doświadczenie z krawiącymi dziąsłami? Mi nigdy nie krwawiły dziąsła a teraz tak i podobno to jest od ciąży ale nie jestem pewna czy to nic złego. A tak poza tym to tak bym chciala czuć ruchy dziecka już! Wtedy bym wiedziała, że ono tam we mnie jest i że żyje a tak to niby wiem ale do końca to tego nie czuję. I jeszcze Wam powiem, że strasznie mnie wkurza jak ktoś kto się dowiaduje, że jestem w ciąży to mówi: "będzie chłopiec" albo "bedzie dziewczynka" i oczywiście wszyscy mówią, że będzie chłopiec bo to ma byc komplement bo ładnie wygladam:) Ale mnie to i tak wkurza! Bo chcę dziewczynkę, to raz a dwa to czego ludzie się spodziewają w 9 tygodniu ciąży? Ze nagle będę jakaś gruba albo pryszczata, jak nigdy nie byłam ani gruba ani pryszczata?:) Albo, że mi zaczną rosnąc wąsy? (które swoją droga rsoną ale je wyrywam hi hi hi:P ) no w każdym razie nie wiem jakbym miała zbrzydnąć, żeby było, że bedzie dziewczynka:) I nie lubię takich głupich przesądów i nie lubię, tego że ludzie uważają, że są pewni że będzie taka a nie inna płeć! Kurde!:) Jakby mieliusg w oczach!:) No pewnie to moje hormony ciążowe działaja i dlatego mnie to wkurza ale wkurza:) To moje dziecko i nikt mi tu nie bedzie wczesniej wiedzial niż ja czy to chłopiec czy dziewczynka:) No musiałam się Wam wygadać:) I jeszcze chciałam zapytac czy już myślicie o imionach? Bo ja pomimo, że to tak wcześnie to myslę i oczywiście się z moim mężem nie zgadzamy:)

Gość Amerrrka
no i chciałam Was zapytać o typy dla chłopców i dla dziewczynek:) Mówcie może od którejś zgapię:) Daleko do siebei mieszkamy więc możemy wszystkie jednymimieniem nazwać nasze dziciątka:P hi hi hi ale by bylo śmiesznie:) Mi się podobają: PIotruś, Jasiu-Janek, Julia, Zosia, Maria-Marysia, Zuzia....no i tyle:)

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............17.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............17.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............12.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia hejka dziewczeta mi strasznie podobaja sie imiona takie jak: Agatka Oliwka Julka Natasza Adaś Filip meskich jest troszke mniej ale jeszcze mysle nad innymi..... ja juz poczułam pierwszekopniecia maluszka;) swietne uczucie.... martwi mnie tylko moja waga bo jeszcze nie dotarłam do wagi sprzed ciazy 1 kg mi jeszcze brakuje a tak jak chodze co 3 tyg do gina to tyjetylko po 0,5 kg wy tez tak macie??? tak słabo przybieracie??? brzuszek juz mi sie zaokragla ;)

Witam Amerkaaa :) ktos ma racje :) bedzie albo chłopczyk albo dziewczynka :) Ja tez bym chciała dziewczynke :) juz powiem wam ze mam pare sukieneczek :) siostra mi przysłała :) sa takie słodkie :) ale po ostatnim usg mowia mi ze widac siusiaka !! na zdjeciu a ja mowie ze to pewnie pepowina i mnie draznia ! szczeze mowiac tak sie nastawiłam na dziewczynke ze jak sie dowiem ze to chłopczyk to bede w szoku ! A co do imion... Anastazja , Lena, Nadja :) moze cos jeszcze nam do głowy wpadnie :) a chłopczyk Ksawier, Fabian..

Julita - jak fajnie ze czujesz juz ruchy !!! ja juz tez bym chciała :) a co do wagi to mam na plusie 1,5 kg juz!!!! jej a co bedzie dalejj jjjjjjj ale sie pocieszam ze to juz prawie 4 miesiac :)

Ja tez juz czuje ruchy, sporadycznie ale coraz czesciej, wczoraj to nawet maz mogl poczuc kladac reke na brzuch. Np dostaje 3 kopniaki i na tym koniec ale i tak jest to niesamowite :) Jolita, nie martw sie waga, z tego co czytam w internecie to wcale nie rzadkie tak dlugo nie tyc, dziecko i tak sobie bierze co chce, ma ochote na miesko to zjada twoje miesnie a jak ma ochote na wapn to twoje kosci hehe. Zobaczysz, w koncu zaczniesz tyc ;) Ja mam 0.5 kg na plusie, zero brzucha i wszyscy w pracy mnie podziwiaja i zazdroszcza :) I nikt nie mowi ze to niezdrowe, ja sie czasem martwie ale kazdy mowi ze jestem wysoka to dziecko ma duzo miejsca w brzuchu. Amerka, mnie tez to denerwuje jak mi wroza, tym bardziej jak wiedza ze marze o dziewczynce to niektorzy mowia ze bedzie chlopiec... No nawet jak bedzie to bedzie tez super ale wolalabym by mi kibicowali a nie byli zlosliwi ;)

Gość ania1502
Jolita nie przejmuj się wagą- Falbana ma rację- to musi się wyregulować stopniowo;) najgorsze są nagłe skoki wagi np o 5 kg, więc niczym się nie martw;) ja chodzę teraz co miesiąc do ginki i jest tak za każdym razem 0,5 kg więcej, a ona mówi że to bardzo dobrze,że stopniowo przybieram na wadze, a nie tak że w jeden miesiąc kilka kilo;) więc głowa do góry;) Amerka- ja też nie lubię jak ludzie "przepowiadają płeć"- a skąd oni kurcze mogą to wiedzieć???jak ja sama mam wątpliwości;) moje imiona to Julka i Franek, podobają mi się też Tosia (Antonina) i Staś, ale te zostawię sobie jeszcze na kolejne bobasy;)planujemy z mężem czwórkę, więc mam nadzieję, że wykorzystamy wszystkie;) A ja mam w sobotę gigantyczny egzamin, do którego przygotowywałam sie przez ostatnie 3 miesiące- trzymajcie kciuki please- staram się nie denerwować, żeby dzidzia nie poczuła, ale kaliber jest duży i tyyyle wiedzy musiałam opanować, że teraz mam totalną sieczkę w głowie...będzie mi potrzebne wasze wsparcie... więc teraz ide się uczyć i zaglądne tu może dopiero po egzaminie w sobotę po południu- wish me luck ;) a moja dzidzia kopie jak szalona i już widać to na zewnątrz;) cały brzuch mi podskakuje i się rusza ;) to takie niesamowite;) kopiuję tabelkę zaktualizowaną ;) STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............17.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............17.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............12.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia

Gość Amerrka
Ania! Będziemy trzymac kciuki:) A w którym tygodniu poczułyści epierwsze ruhy dziecka?:) Tak bym bardzo chciała juz tez poczuć:) U mnie teraz leci 9 tydzien i podobno w tym tygodniu dzieciątko zaczyna zginac rączki bo mu się łokietki formują:) Mam nadzieję, że wszystko tam się dobrze rozwija! Tak się czasami boję, że może byc coś nie tak. Chociaż już postanowiłam, że jest wszystko ok i już! No ale wiecie, tak w środku to czasami mnie taki niepokój bierze. A w ktorym tygodniu mozna zobaczyc płeć? Jak czytałam na jakimś forum to już dziewczyny w 14 tygodniu widziały płeć, widzę tu dziewczynki że Wy jesteście w późniejszych nawet:) I co wiecie juz jaka płeć?:) Ja już sięnie moge doczekąc! Wszystko to się tak ciągnie a aja już bym chciala mieć brzuch i przygotowywyać się do porodu!:)

Gość Neri30
Hey dziewczyny! Jesli chodzi o wkurzanie sie.... jak mnie dzis wkurzyli...!!! To jest zupelnie inny temat...ale musze sie wygada ;) Tu gdzie mieszkam to jest najgorsza dzielnica pod wzgledem przestrzegania segregacji smieci-no tak na to zwracaja uwage, ze szok! Nie dosc, ze wszysko musi byc posegregowane do odpowiednich workow ale i czyste! Do ogolnych smieci tzn. papieru, sloikow,plastikowych butelek, szkla, pomaranczowy worek-przezroczysty aby mogle sobie zobaczyc co tam jest!!!, do pozostalych plastikowych, jest czarny a do smieci z ogrodu jak trawa, liscie itp zielony(a za te smieci z ogrodu musisz dodatkowo placic)Nie dosc, ze place b. duuuuzo za cancel to jeszcze mi dzis nie wzieli moich smieci....poniewaz byly tam obierki po ziemniakach, skoropki po jajkach jakies pozostalosci po jedzeniach i liscie po zielonej herbacie! No to co ja mam z tymi smieciami zrobic jak na to nie ma przeznaczonego "kolejnego" worka! Zawsze jakos sie udawalo....ale nie tym razem! Wiecie, musialam wszystko poczyscic z tej zielonej herbaty...grzebac w odpadkach! No jak mi tym razem nie wezma.... ale mnie wkurzyli! Ja za jakis tydzien powinnam dostac @ (oby nie....)ale cos mi sie wydaje, ze znowu przyjdzie....(chociaz mam ten komfort psychiczny, ze jestem zdrowa ;)) Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynek jest znacznie latwiej wybrac-jest wiekszy wybor, ale dla chlopcow trudniej.... Mi osobiscie sie podobaja Mischelle, Chantalle, Olivia, Jasmina, Safira, Natalka.... moze dlatego takie troche francuskie, bo moj maz jest Francuzem :) a dla chlopca moze Kuba, Olivier, Ksawier, Dominik (ale wlasciwie jak ja bym miala wybrac imie dla chlopca mialabym duuuuzy problem-bo dla mnie nie ma takiego imienia, ktore by mi sie podobalo tak do konca ;) No coz, jak mi sie kiedys uda zafasolkowac to moje dziecko bedzie musialo zostac poliglota :) wladac 3 jezykami : polski, angielski i francuski :) Jak mozna zauwazyc, to do lask powracaja te imiona ktore byly zapomniane przez ostatnie lata takie jak np. Zosia, Marysia,Basia, Zuzia, Weronika, Celina, Apolonia-Pola a z meskich Franek, Janek, Viktor, Stas.... Moze kiedys nadejdzie ta chwila jak bede sie zastanawiac z mezem nad imionami....dla mnie wszystko jedno czy dziewczyna czy chlopczyk...aby tylko zdrowe bylo ;) to najwazniejsze :) Sorry za ten wywod na temat smieci ;)

dzieki dziewczyny za pocieszenie;) moze faktycznie macie racje z ta waga...w koncu brzuch mi sie zaokragla wiec maluszek rosnie.... Monikkk zobaczysz jak szybko ci czas przeleci i ty juz niedługo bedziesz pisac ze ruchy czujesz.... ja mam tak samo jak falbana jeden dzien bardziej kopie a nastepnego juz nic nie czuje.... Ja tez nnie moge uwioerzyc ze juz w sobote 18 tydzien sie skonczy i za dwa tyg bedzie połowa ciazy za mna;) szok.....:) Mi jeszcze podoba sie Tobiasz:)ale myslimy dalej:)

aha boli mnie od wczoraj kosc ogonowa czy to cos powaznego w ciazy??? wiecie cos na ten temat?? pobolewała mnie od poczatku ciazy ale słabo dopiero od wczoraj bardziej mnie boli i nie wiem od czego... na poczatku myslałam ze gdzies zle usiadłam cxzy cos takiego ale nic sobie nie przypominam... no i bol nie przechodzi tylko sie nasila....