Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Becia moze byc roznica ale paro dniowa mi pierwsze usg pokazało 29 marzec a potem juz cały czas 25 marzec i tak juz zostało juto ide na usg połówkowe to bede wiedziec :) co sie wykluje :)

Witajcie zrobiłam test i.... pokazał.... 2 kreski ta druga bardzo słaba ale ją widac no i niewiem już nic.... czy to dopiero sie udała za 4 dni ma @ przyjechac czy to wtedy sie udało czy znowu test robi mi zagadki jak ostatnio tez w sumie była druga kreska a potem @ przyjechała już nic niewiem niewiem nawet co myslec...

Gość amerrka
No to Anulka masz zagwozdkę. Mi się wydaje, że ja cieniutka jest ta kreeczka to by wygladało na ciążę z tego miesiąca....hmmmm....ale to jest bardzo dziwna sytuacja. A powiedz przedtem mierzyłaś tą temp i w innych cyklach była niższa niz w tym cyklu co byl teraz? Generalnie jak juz jest jakas nawet bladziutka kreseczka to już raczej jest ciążą ale skoro mowisz ze już raz tak miałaś to się nie dziwię, że się nie emocjonujesz za bardzo. Ja to bym pewnie pojechała na betę, żeby nie żyć wniepewności ale to chyba raczej w dzień kiedy masz dostać@

Anulka :) super :) bedziemy czekac na dalsze wiadomosci :) ja tez miałam bardzo słaba kreske na tescie :)

Niewiem już dół brzucha mnie bolał od niedzieli wczoraj temperatura spadła z 37,2 do 37,oo a dzisiaj już brzuch mnie nie boli tylko piersi bolą już pare dni ale zawsze przed @ bolą i do tego tak mnie zemdliło rano że masakra... Powiedzcie jak wy miałyscie jeszcze przed zrobieniem testu mnie sie wydaje ze @ jednak przyjedzie...

a dzisiaj temperatura znowu podskoczyła do 37,2 i czytałam ze czasem tak jest jak dochodzi do zagnieżdzenia to temperatura spada a potem znowu sie podnosi... oj jeszcze pare dni i sie okarze...ta niepewnosc mnie zabije

Gość Amerrka
Anulka jeśli chodzi o mnie to nie miałam żadnych objawów ciążowych ani przed terminem @ ani tak jeszcze tydzien po więc myślę, że staraj się nie zwracać uwagi na objawy bo wydaje mi się, że można je sobie łatwo wmówić. Współczuję Ci tych dni oczekiwania, naprawdę. najlepiej gdyby tak mozna był zasnąć i obudzić się za te kilka dni:) Trzymam kciuki w każdym razie:)

Anulka mysle ze jakas szansa jest :) wiesz u mnei to bylo dziwne bo u mnie to okazauje sie ze po jakis 2 i pol tyg od zaplodnienia test wyszedl mi negatywnie a ze @ nie bylo po paru dniach ponowilam test i wtedty bylo juz 3 tyg po zapl pokazala sie druga bladziutka kreseczka :) na nast dzien juz byla ciemniejsza :) z tym ze jeszcze wtedy nei wiedzialam ze to juz prawie 1 miesac mija :) nic nie wskazywalo mi na ciaze oprucz braku @ dopiero w 5 tyg mdlosci okropne na szczescie juz mi przechodza :) czasem wraca ale przynajmniej te mdlosci dawaly mi znac ze jestem w ciazy :) zycze i Tobie takich doswiadczen ;) Monikk chyba masz racje obliczylam ostatnio date zapl a potem termin od daty zapl i wyszedl mi 21 maj hehe:) zobaczymy ajk to bedzie pozdrawiamm

Gość TEŚCIARKA
anulka- ja miałam podobnie- tzn, nie mierzyłam temp, ale bół dziwny brzucha jak na @ oraz dziwne mdłości :)) test zrobiłam chyba na 2 lub 3 dni przed planowaną datą i też wyszła jedna bladziutka kreseczka, a na kolejnych testach 0 bo zrobiłam chyba ze 4 w kolejne dni były coraz ciemniejsze :) a teraz jestem w 20 tc - trzymam kciuki :)

Gość Amerrka
No widzisz Monika! A tak chciałaś dziewczynkę!:D To tak jak ja, też chciałam baardo dziewczynke a się okazało, że raczej chłopeic będzie:) No ale to tak już jest w życiu, że jest nie to co się chce a to co ma być:) No a jak nazwiecie swojego syneczka? Juz wiesz?

Gość Amerrka
No ładne imię Ksawery całkiem:) Chyba modne ostatnio:) Która z Was dziewczyny mnie dodała w swoich znajomych a naszej klasie? Ania:) Nie będe pisać nazwiska, żeby nie rozprzestrzeniać danych osobowych:)

Gość Dzastina222
No dziewczyny.... gratuluję !!! Ja też od 14 tc wiedziałam że będę mieć syna, ale brałam poprawkę na to że lekarze się też czasami mylą!!! Wiedziałam że będę mieć syna, czułam że będę mieć syna ale czekałam na rozwiązanie...i gdy cezary się urodził i słyszałam jego płacz pytałam " panie doktorze co ja mam?" a lekarz " jajka są - syna pani ma". Wszystko do łóżeczka kupywałam w kolorze zieleni... M się śmiał że nasze dziecko nie będzie znało innego koloru:):):) moja koleżanka miała syna gdy zaszła w ciążę z drugim dzieckiem lekarz jej mówił że będzie córka... ona się nastawiła....po kupywała różowe ubranka...bardzo pragnęła córki.... i jakie było jej zdziwienie gdy urodził się synek... bierzcie dziewczyny poprawkę, ze lekarze się czasami mylą....

Gość Amerrka
No ja biorę poprawkę jak najbardziej:) Póki na własne oczy nie zobaczę to pewna do końca nie będę. Uważam, że może chłopcu w różowych ciuszkach to nie za bardzo ale dziewczynce w błękitnych będzie tak samo ładnie jak w różowych więc nawet jak się urodzi dziewczynka a ja będę nastawiona na naszego Piotrusia to wielkiej szkoda nie będzie:) Poza tym też będę kupować różne kolory:)

Gość Amerrka
Słuchajcie mam pytanie dot. seksu w ciąży. Jak Wy się czujecie po orgazmie? Wiem, że to bardzo osobiste ale mi dzisiaj stwardniał brzuch po i tak się zastanawiam czy to nie jest coś złego. POszłam się wykąpać i mi zmiękł brzuch ale niepokój pozostał. Nie mogę nic na ten temat znaleźć nigdzie. Jedyne co gdzieś wyczytałam to, że w drugim trymestrze moża się kochać tylko w gumce i bez przeżywania orgazmu przez kobietę ale to chyba jakaś głupia strona bo wszędzie piszą, że jak z ciążą jest wszystko ok to można wszystko a tak szczerze mowiąc co to miałaby być za przyjemność, nie dośc, że z gumką to jeszcze bez kończenia:) Ale bym chodziła na maxa wkurzona:P

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........3.......24.09..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............24........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............24........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............20.......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............16........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0

Gość Amerrka
NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........3.......24.09..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............24........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............24........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............20.......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0

Gość ania1502
Amerka- to nie ja dodałam Cie na naszej klasie;) a co do seksu w ciąży to juz pisałam,że ja miałam plamienie po stosunku, ale teraz wiem już, że to normalne, a wtedy się trochę stresowałam. U mnie 8 miesiąc w pełni i powiem Ci, że oprócz tego, że czuję się strasznie ciężka- mimo, że dużo wcale nie przytyłam, bo tylko tyle co dzidzia waży i wszystkie jej urządzenia;)- to słyszałam że można spokojnie przynajmniej do konca 8 miesiąca kochać się z mężem i ja tak robię i nic się nie dzieje. Nigdy nie poczułam twardnienia brzucha więc nie wiem jakie to uczucie, ale ja wręcz słyszałam, żeby absolutnie sobie nie odmawiać seksu, bo to napewno nic nie szkodzi- oczywiście chyba że ktoś ma jakieś komplikacje w ciąży, jak np zagrożenie wcześniejszym rozwiązaniem. Pewnie nie będę już się kochać z mężem w 9 miesiącu, ale to ze względu na to, że chcę, żeby Dzidzia jak najdłużej siedziała w brzuszku i przekroczyła barierę Nowego Roku!!ale nie wiem tak naprawdę czy seks ma coś do tego;) Monikk gratuluję synka!!!! pozdr

czesc dziewczyny Amerka- ja nie wiem jak to jest z tym seksem ale jak ostatnio byłam u gina to troszke mnie wystraszyła bo powiedziała ze mam twardy brzuch ze swiatczy to o skurczach macicy... Przepisała mi luteina Magnez-bo tez odczuwałam skurcze w łydce i kazała mi przyjsc za tydzien do kontroli czyli jutro zobacze czy cos sie zmieniło.. aha no i seksu zakazała na ten tydzien no i wiecej odpoczywac mam.... Sama nie wiem czułam ze mam troszke twardy brzuch ale myslałam ze to przez napeta skóre .... jutro mam wizyte i az sama jestem ciekawa co z nami bedzie oby nie szpital;( monikk gratuluje chłopca;)

nasz synek raczej bedzie miał na imie Adas ale zastanawiamy sie jeszcze nad Marcelem;)

Gość Dzastina222
Dziewczyny doradźcie mi coś... @ miałam 2-6 listopad...i dziś znów zaczęłam plamić tak na brązowo-czerwono.. Nie ma tego dużo ale na wkładce widać wyraźnie... Nigdy tak nie miałam i boje się że to coś nie dobrego się dzieję z moim organizmem.....

Gość Amerrrka
Hej:) Ja byłam tydzień temu u gina i powiedział, że wszystkook, brzuhc miałam mięciutki i zresztą poza tym stawrdnieniem jendorazowym ciągle jest mięciutki. Myślę sobie, że na razie może jakoś delikatniej bedziemy sie przytulać i jakby się to stwardnienie powtórzyło to zadzwonię do gina. tak jak czytałam to nie może za często twardnieć ten brzuch. I tez czytałam, że skurcze braxtona hicksa mogą byc od połowy drugiego trymestru, not o prawie u mnie juz połowa chyba? Może to to? Poczekam, zobaczę co będzie dalej. Nie chcę chodzic do gina co tydzień.... Dzastina....nie mam pojęcia co to może byc za plamienie ale może to jakieś resztki @ jeszcze co? Adaś mi sie bardziej podoba:)

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.09..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............24........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............24........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............20.......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0 Po prawie 2tygodniach opoznienia, 2 testeach negatywnych i mimo wszystko nadzeji pojawila sie @ ;( no coz nie szkodzi i przestaje myslec , moja "fasolka" pojawi sie w odpowiednim czasie wiada, ze to nie teraz!!!! mimo wszystko to boli.....

ups..zapomnialam zmienic miesiaca!! NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............24........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............24........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............20.......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0 Po prawie 2tygodniach opoznienia, 2 testeach negatywnych i mimo wszystko nadzeji pojawila sie @ ;( no coz nie szkodzi i przestaje myslec , moja "fasolka" pojawi sie w odpowiednim czasie wiada, ze to nie teraz!!!! mimo wszystko to boli..... .....w zyciu piekne sa tylko chwile....ale sa

Witam :) troszke mnie nie było :) Dziewczyny co do seksu w ciazy :) ja powiem tak kochamy sie tak jak przed ciaza :) na poczatku sie bałam ze cos moze sie stac dzidziusiowi :) ale bylo oki i teraz tez :) A co do naszego synka :) to maz kupił mi piekny bukiet kwiatów :) i szampana :) strasznie sie zdziwiłam :) nie spodziewałam sie :) Byłam wczoraj w sklepie z cuchami uzywanymi kupiłam troszke szmatek dla naszego dziecka :) nie wiem czy wy to preferujecie i kupujecie ale ja czasami tak :) czasami mozna mupic swietne ciuszki :)

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............24........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............24........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............21......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0

czesc dziewczyny normalnie sie dzis załamałam Ostatnio zrobiłam badania na toksoplazme no i wyszła mi ze niby ja miałam ale juz nie mam Teraz nie wiadomo kiedy ja miałam Dzis ide do gina az sie boje co mi powie.................... normalnie same problemy mamy ostanio jak nie moj twardy brzuch to złe wyniki i jeszcze na dodatek moj mazprace stracił normalnie ryczec tylko sie chce..............................

mam nadzieje ze dziecku nic nie zaszkodziła .....bo normalnie sobie nie wybacze ze wczesniej nie zrobiłam jej....... NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............26........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............26........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............21......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............9.........3.... ..........17 maj.........0

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZ...ilosc star....TERM .POR.......dzieci TIKOTIKO...........31............26........2.. ........17 grudzień......1 FRETKA83...........26............22.......1...... . ....06 grudzien........ ANIA1502...........25............32........1...... . ...27 grudzień......0 FALBANAAA.........27............26........1...........22 Luty............. JOLITA84...........25............26........6.... .......23 luty............0 MONIKKK...........23.............21......18..........25 marzec......0 teściarka..........28.............20.........3.......... 24 marca........0 Olga55..............27..............5........10.. ......14kwiecień........ Korin................26..............17........2........ 15 kwietnia........0 Amerrka............27..............17........2........25 kwietnia........ becia86.............23..............10.........3.... ..........17 maj.........0 czesc Dziewczyny u mnie polamutku sobie leci :) dzidzia rosnie i sier rozpycha czuje :) Monik gratuluje synka fajniutko :) i tez uwazam ze nei ma nic zlego w szmatkach :) bardzo fajne rzeczy mozna wyszukac :) Dzastina moze to plamienie owulacyjne? czasami tak sie zdaza ze jest szybciej albo mozesz tez sprobowac zrobic test ciazowy.. Pola nie poddawaj sie napewno juz nei dlugo przyjdzie taki czas Jolitko a Ty nei mozesz sie stresowac ! jak Ty bedziesz pozytywnie myslec to i dzidzia bedzie spokojna i wszystko sie ulozy :) a nei wiecie dziewcyzny co sie dzieje z pozostalymi staraczkami i przyszlymi mamusiami? gdzie sie podziewaja pozdrawiamm