Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość teściarka
no gdybym ja wiedziała dlaczego tak mnie wszystko dołuje.... już jest trochę lepiej :) ale sama piszesz ze ciągle się wczuwasz w brzuch i martwisz czy jest ok - ja też tak mam i cześciowo to na pewno prezyczyna... monikk od dziś zostało mi 16 tyg do porodu, więc wynika że obecnie jest 24 a anie 23 tydzień - u Ciebie identyczna sytuacja jak w ubiegłym tyg byłsm u gina to mówił że na usg wielkość dziecka wskazuje na 23 tydz, a do karty wyliczył 22 ;( co ty na to?

Gość oczekujaca...
Witam, Mam do Was pytanie dokładnie do dziewczyn które są już w ciąży. Jakie miałyście objawy w czasie od owulacji do terminu miesiączki? Czy wystąpiło u Was tzw plamienie implantacyjne? Czy zauważyłyście więcej wydzieliny w tym czasie? Jaki rodzaj bólu czułyście w okolicach podbrzusza? Jak bolały piersi? Może mam dosyc standardnowe i niezbyt madre pytania ale wlasnie mam kilka dni do okresu dokladnie 4 i czekam...

Witam Tesciara nie wiem co ja na to :) niech zostanie tak jak jest bo i tak zawsze wyjdzie wczesniej badz pózniej :)

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........26........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........22.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........27........1........22 Luty.......0.....corcia JOLITA84.....25.........27........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23...........23........18.......25 marzec.......0......syn teściarka.....28.........23.........3....... 24 marca........0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........20........2........15 kwietnia......0..... Amerrka.......27.........19........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........12.........3.... ...17 maj...........0.....

Czesć dziewczyny, mam pytanie nie wiecie może jaki płyn do płukania jamy ustnej można stosowac w ciązy? Czy Corsodyl 0,1 % nie jest groźny? Słyszałyście o nim może? Chce zadbac odpowiednio o moje zębole :))) pozdrawiam brzuchatki i starczki

Gość edi573
Czesc dziewczyny u mnie dzis 26 dz.c w sobote lub wniedziele powinnam dostac@ ale nie wytrzymalam i zrobilam test dzs rano no i niestety tylko jedna kreska czy myslicie ze zrobilam test za wczesnie czy jak bym byla w ciazy to juz by cos pokazalo?Piersi mam powiekszone i bardzo wrarzliwe sutki a sutki nigdy mnie nie bola£y no t temp.nadal powyzej 37 dzis lekko pobolewal mnie brzuch i jestem strasznie strachliwa kolerzanki w pracy sie ze mnie smieja.Napiszcie prosze czy kturas z was miala podobna sytuacje pozdrawiam wszystkich:)

Gość ania1502
Edi- ja nie miałam żadnych objawów, a test wyszedł pozytywny dopiero trzeciego dnia przewidywanego okresu, a jutro zaczynam dziewiąty miesiąc ciąży ;) wiec nie trac nadziei- pozdrawiam

Witam anie juz 9 mies! jej jak ten czas szybko leci ! ja nie dawno sie dowiedziałam ze bede mama a tu juz 6 mies ! i poród bryyyy !!! a powiedz czy juz kupiłas wszystko dla malenstwa ??

Hej dziewczyny! ja mam takie pytanie. Czy Was w ciąży tez ciągle cos boli? Bo mnie brzuch boli tak troszeczka właściwie od początku. A to w pierwszym trymestrze troche jak na @ a to potem więzadła macicy, teraz coś mnie ciągnie po bokach ale głównie z prawej strony, oprócz tego czasami boli mnie żołądek i ten ból zołądka ciągnie się ażd o podbrzusza, czasami boli mnie pęcherz. To jest jakas masakra. Nie dzwonie do gina ani nic bo wizyte mam we wtorek a tak naprawdę to gdybym nie była w ciąży i nie wczuwała się ciągle mój brzuch to bym pewnie nie zwracała na te pobolewania uwagi, żadnych plamieńnie mam, wydaje mi się, że te bóle to też raczej nie skórcze, więc nie chcę panikować bo tak to bym mogła do gina co tydzien dzwonić. Powiedzcie czy Wy też tak ciągle czujecie swoje brzuchy?

Oczekująca: powinnaś poczytać to forum troche wstecz to tam każda z nam bardzo dokładnie opisywała po kilka razy swoje odczucia pomiędzy owulką a @. Generalnie zasada jest tak, że właściwie to czasu kiedy powinnaś dostać @ objawy są takie same czy masz ją dostać czy tez nie bo juz jesteś w ciąży. To jest straszne dla niecierpliwych ale tak niestety jest. Wiele z dziewczyn przed@ odczuwało wszelkie oznaki ciąży a w ciąży nie było i wiele dziewczyn nie odczuwało żadnych objawów specjalnych a było już zafasolkowanych. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że żadnego plamienia implementacyjnego nie miałam, miałam natomiast plamienie w dzień spodzeiwanej@. Od czasu owulacji zawsze miałam bardzo wrażliwe sutki, ale to tylko w czasie kiedy sie staralismy, kiedys w ogóle czegoś takiego nie zauważałam (bez względu na to czy byłam w ciąży czy nie). W cyklu w którym zaszlam faktycznie jajniki bolały mnie troche więcej niż normalnie i wydaje mi się, że była troche bardziej śpiąca niż normalnie ale to były tak nieznaczne odchylenia od normy, że w ogóle na nie nie zwracałam uwagi. Korina: Mi się wydaje, że skoro płynu do płukania ust nie połykasz to tak jak pasta do zębów nie mają one żadnego wpływu na ciążę. Edi: Ja w dizeń spodziewanej @ miałam bardzo leciutenieczką druga kreseczkę więc możliwe, że dwa dni wcześniej w ogóle by jej tam nie bylo.

Amerka masz dokladnie te same objawy co moja bratowa. Ginekolog jej powiedzial, ze to miesnie macicy trzymaja i nie chca sie rozluznic, a dzidzia rosnie , wiec to powoduje bol. Teraz jest w 6 msc i wszystko jest dobrze. U nas kolejny miesiac staran..... zobaczymy na Swieta :) Pozrawiam Was wszystkie

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........28........1........22 Luty.......0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23...........23........18.......25 marzec.......0......syn teściarka.....28.........23.........3....... 24 marca........0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........20........2........15 kwietnia......0..... Amerrka.......27.........19........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........12.........3.... ...17 maj...........0..... Pozwoliłamsobie pozmieniac tygdnie u dziewczyn które juz sie nie pojawiaja na kafeteri Byłam w poznaniu u specjalisty odnosnie tej toksoplazmozy i okazało sie ze nie potrzebnie sie martwiłam Zarazona byłam w dziedzinstwie a teraz juz nie ma obaw zebym drugi raz ja przechodziła bo to jest juz niemozliwe;) kamien spadł mi z serca;) Ja roniez miewam bole i rwania po bokach wiec nie martwcie sie to naturalne;)

Gość edi573
Dziewczyny dziekuje za odpowiec i za s£owa otuchy naprawde by£y mi potrzebne.Wczoraj mialam temp.37.15 a dzis rano 37.19 wiec troszke wzrosla zobaczymy jak bedzie jutro.Dzis bola£ mnie brzuch i mysla£am ze sie pojawi@ teraz tez mnie boli ale jeszcze jej nie ma oby sie nie pojawila pozdrawiam wszystkich:)

Gość Dzastina222
Edi co u ciebie? U mnie 26 d c, zrobiłam test oczywiście 1 kreska... @ ma przyjść za dwa dni... tylko że ja Duphaston biorę do poniedziałku to pewno się spóźni i przyjdzie na Mikołaja...Kurde... Mikołaj nie da mi prezentu.. smutno mi strasznie.. A jak twoja tempka? U mnie 37.1 bez zmian...

Gość edi573
Dzastina u mnie dzis 28d.c ja tez robilam test w 26d.c i tez jedna krecha jak narazie jeszcze nie dostalam@.Od kilku dni pobolewa mnie brzuch a piersi bola jak diabli zw£aszcza sutki,dzis temp.37.03 o godz.6.30 a dwie godz.puzniej 37.15.Mierzylamdzis dwa razy bo mam dzis wolne i moglam pospac d£uzej.Powinnam dostac dzis lub jutro bo czasami mam cykle29dniowe,pozostalo nam czekac i miec nadzieje ze te testy zosta£y zrobione zawczesnie pozdrowionka:)

Gość teściarka
A dziewczyny sprawdzcie na starych testach jak nie wyrzuciłyście po jakimś długim czasie czy się nie pojawiła ta 2 kreska, nawet po dobie. Ja tak zrobiłam - wyszła 1 a potem na forum przeczytałam że dziewczynie na starym teście wyszła kreska po jakims czasie...i potem okazało się na kolejnym teście dzień przed okresem ze jest jaśniutka druga.. trzymam kciuki :):)

Gość edi573
Witajcie dziewczyny u mnie dzis koszmarny dzien bo w£asnie dosta£am@:(,a wiec test sie nie myli£ jestem za£amana juz tyle czasu sie staramy:(:(.W kolejnym cyklu postanowi£am dac na luz i przestac mierzyc temp. i sprawdzac sluz bede sie starac mie myslec o tym moze wtedy sie uda.Dzastina trzymam kciuki za ciebie moze tobie sie poszczesci w tym cyklu.pozdrowiomka dla staraczek i brzuchatek.

Gość ania1502
Edi głowa do góry!!!nie załamuj się- każda z nas ma swój czas;) ważne, żeby się nie blokować tylko, czyli, żeby za bardzo o tym nie myśleć, bo wtedy organizm to czuje i się blokuje;) Monikk- w zasadzie oprócz kosmetyków i kilku ubranek, to brakuje mi tylko materaca do łóżka, bo mam już łóżeczko, wanienkę, wózek, przewijak itp ale w zasadzie nie ma dnia żebym nie kupiła czegoś dla mojej Julki;) czasem nawet kupuję w rossmanie waciki i wkładam je do szafki Julci i mówie do brzuszka, że na dzisiaj już mamy kupioną obiecaną jedną rzecz;) istne szaleństwo mnie ogarnęło;) ale nie kupuję za dużo ubranek, bo chcę mieć jeszcze pole do popisu po urodzeniu małej, bo wiem, że będzie mnie na pewno kusiło;) ja wróciłam właśnie po weekendzie u rodziców i teraz biore antybiotyki, bo rozchorowałam się (układ moczowy)- złapałam delikatnie jakiegoś paciorkowca i muszę go teraz wytępić;) ale już się nie martwię tak wszystkim, bo za 2, 5 tyg skończę 38 tydzień i wtedy już ciąża będzie w zasadzie donoszona, więc czekam na finał ;) strasznie się nie mogę doczekać porodu i narodzin mojej Kruszynki;) pozdr

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........28........1........22 Luty.......0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23...........23........18.......25 marzec.......0......syn teściarka.....28.........23.........3....... 24 marca........0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........20........2........15 kwietnia......0..... Amerrka.......27.........19........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........13.........3.... ...17 maj...........0..... bleh nudnosci jakby powrocily :/

Edi - tak mi przykro ! Ania- no to fajnie :) my teraz jestesmy na etapie pokoju dzieciecego :) kolorki ładne wyszły i teraz panele bedziemy układac :) A powiedzcie dziewczyny czy wam tez krwawia dziasła ??? bo mi ostatnio to cały czas w czasie mycia zebow pozniej nie ale az na dole na dziosłach sa dziurki !nie wiem co robic i czy moge isc do dentysty ???

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........28........1........22 Luty..........0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23..........24.........18.......25 marzec.....0......syn teściarka.....28..........24.......3....... 24 marca......0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........20........2........15 kwietnia.....0..... Amerrka.......27.........19........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........13.........3.... ...17 maj..........0.....

Gość ania1502
Monikk- problemy z dziąsłami są bardzo częste w ciąży- ja też mam krwawiące dziąsła- spokojnie możesz się wybrać do dentysty, bo powinno sie to kontrolować, bo moga sie pojawić jakieś "przerosty" itp. ja nie mam najgorzej po prostu krwawię przy każdym myciu mniej więcej od 5 miesiąca ciąży, no ale dziąsła wyglądają bardzo dobrze więc się nie martwię. Odwiedź po prostu lekarza;) moja Dzidzia nie będzie miała na początku swojego pokoju- będzie spała z nami w pokoju;) nawet nie mamy warunków- jak sie kiedys przeniesiemy do większego mieszkania, to wtedy będziemy go urządzać;) pozdr

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........28........1........22 Luty..........0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23..........24.........18.......25 marzec.....0......syn teściarka.....28..........24.......3....... 24 marca......0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........20........2........15 kwietnia.....0..... Amerrka.......27.........20........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........13.........3.... ...17 maj..........0..... Edi! Nie martw się! większość z nas tutaj się juz załamywala, już myślałysmy, że to forum jest jakieś pechowe:) A zobacz ile już nas zaciążonych juz jest:) Tobie też się uda i wszystkim staraczkom. Trzymam kciuki:) Moinkk mi troszeczkę tylko krwawią dziąsła, podobno to normalne ale, że Ci sie jakieś dziurki porobiły to nieprzyjemnie!:( Ja bym chyba przestala myc zęby:P hi hi hi Ja jutro idę na połówkowe! Oczywiście się denerwuję czy na pewno wszystko jest w porządku. Brzuch mi rośnie normalnie z dnia na dzień, co dzień jak sobie go oglądam to aż się dziwię, że już jest taki wielki:)

Gość Korina 2983
NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........28........1........22 Luty..........0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23..........24.........18.......25 marzec.....0......syn teściarka.....28..........24.......3....... 24 marca......0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........21........2........15 kwietnia.....0..... Amerrka.......27.........20........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........13.........3.... ...17 maj..........0..... Hej, Amerrka ja idę na połówkowe w czwartek ten, też jestem ciekawa co mi powie, może płeć się ujawni w koncu :)). Ja też juz mam całkiem spory brzuch i przytyłam od ciąży 2-3 kg, to chyba nie dużo? juz czuje ruchy wczoraj to mi tak szalało w brzuchu,że nie mogłam się skupic w pracy hihi, ale bardzo przyjemne uczucie... Mi na razie dziąsła nie krawawią, zaczęłam uzywac płynu do płukania ust i jestem bardzo zadowolona z rezultatów, polecam:)) pozdrawiam staraczki i brzuchatki

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,102006,6829305,Dziecko_rodzi_sie_w_glowie.html Dla staraczek artykuł i nie tylko:) Byłam na połówkowym, wszystko ok, ciągle chłopiec:) waży 350g a ja przytyłam 3 kg:) Twardnienia moga byc byle nie więcej niż 10 razy na dobę. Boleć też może bo ścięgna macicy sięgają od prawie żeber do pachwin więc cały brzuch ma prawo boleć, ciągnąć itd. Moge spać na plecach:) powiedział, że jakby cos było nie tak to sama sie we śnie odwrócę a na tym etapie w ogóle się tym nie przejmować.

Witajcie, ja tez juz po połówkowym, tez przytyłam 3 kg a móje maleństwo waży 500g. Ogólnie wszystko oki, tylko choroba nie moglismy płci zobaczyc nooo.

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........9........27.09...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 xxxasiaxxx....24.........26.......29.10.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27..........4.........08.11..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........09.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek TIKOTIKO....31.........34........2.. ......17 grudzień......1....córa FRETKA83....26..........37.......1...... . .06 grudzien........... ANIA1502.....25.........35........1...... ..27 grudzień.....0.....córka FALBANAAA...27.........30........1........22 Luty..........0.....corcia JOLITA84.....25.........28........6.... ....23 luty...........0......syn MONIKKK.....23..........24.........18.......25 marzec.....0......syn teściarka.....28..........24.......3....... 24 marca......0......córeczka Olga55.........27..........5........10.. ....14kwiecień.............. Korin..........26..........21........2........15 kwietnia.....0..... Amerrka.......27.........20........2........25 kwietnia............syn becia86.........23........13.........3.... ...17 maj..........0..... Ja juz 9 kg do przodu, z tym 4 kilo mi sie przytylo w ciagu ost 1.5 miesiaca :( Brzuch mam nadal maly wiec niestety ale troche w biodra poszlo, najgorsze ze dostalam pierwszych rozstepow, na piersiach, sa ledwo widoczne ale jako ze mama nie miala to myslalam ze i mnie omina, trudno, nie kazdemu pokazuje cycki wiec nie ma co panikowac, teraz robie wszytsko by na brzuchu nie dostac, nawet przemoglam sie do lodowatej wody na koniec pryszcznica ;) Jakies newsy u staraczek albo u brzuchatek? Pozdrawiam

falbana a zimny prysznic pomaga na raozstępy? Może ja też zacznę stosować:) A peeling pomaga czy raczej wręcz przeciwnie jeśli chodzi o rozstępy? Któraś wie coś na ten temat?

Pomaga, chodzi o to by przyspieszyc krazenie krwi w skorze a co za tym idzie lepiej jest skora odzywiona i dotleniona, wiec wszelkie masaze, poszczypywania, peelingi czy naprzemienne prysznice bardzo pomagaja, na koniec jakies solidne wtarcie kremu i jesli nawet to nie zapobiegnie rozstepom to chociaz bedzie ich mniej :)