Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

nie wiem skąd te objawy były ab@njest zwyczjna jak wczesnie tylko brzuch bardzo mnie boli niema żadnych skrzepow ani nic takiego pojawiła sie dzisiaj amiała bych dopiero wnpiątek najwczesniej

Anulka - to może psychika tak zadziałała. Podobno to bardzo często się zdarza jak kobieta bardzo pragnie być w ciąży. Jolita - no zobacz ile ci ginka powiedziała, dobrze że poszłaś. W sumie o tej psychice takie oczywiste rzeczy powiedziała, ale jak to powie wprost lekarz to inaczej się to odbiera i bardziej dociera do człowieka. Też tak uważam i wczesniej też pisałam tak do Moniki,że testów nie powinno się stosować tylko wtedy jak się czuje,że człowiek za bardzo się przy tym nakręca. Ja dość spokojnie podchodziłam do testów i może dlatego okazały się u mnie skuteczne, ale jak ktoś się denerwuje, nakręca to rzeczywiście nie ma sensu bo z tego tylko blokada psychiczna może powstać. A więc słuchaj pani doktor a na pewno będzie dobrze :)

Gość Amerrrka
Bobolka! Ja dostałam okres po dostawieniu tabletek, taki z odstawienia 25 lutego a potem juz wlasnie nie dostałąm i tak jak liczę to do lekarza poszłam tak po 40 dniach. POtem dostalam tabletki na wywołanie które brałam 10 dni i potem miałam w ciagu 4 dni dostac okres ale dalej nie dostałam i dopiero po tygodniu od odstawienia tych tabletek wywołujących. Czyli jednym słowem okropnie się mój organizm uparł, że okresu nie będzie i koniec!;) Właścicie jak tak sobie ponziej czytałam to dziewczyny po odstawieniu tabletek czekają nawet 90 dni na okres ale ja nie chcialam tak dlugo czekac bo jak chce się starac o dzieci to musze miec okres a nie teraz czekac pol roku az sie moje jajniki obudzą. Mam nadzieję, że teraz jakoś będą pracowały normalnie. Dostałam też lekarstwa na wywołanieowulacji od razu ale teraz mierzę sobie temperature i zbadam sobie progesteron i zobaczę jak to wszystko będzie działało i jak nie zadziała to dopiero w przyszłym cyklu je wezmę. Nie chcę tak od razu z grunej rury. Poki co prowadzę monologi z moim jajnikami mówiąc im, że mają wziąć się w garść!;)

Gość Amerrrka
Anulka nie martw się! Jeszcze się uda! Teraz w takim razie wszystkie zaczynamy od nowa:) Ja to póki co byłabym szczęścilwa gdyby chociaż cykl mi się uregulował i był skok temperatury i słuz płodny w odpowiednim czasie, żebym przynajmniej wiedziała, że jednak nie mam tych p.....onych policystycznych jajników:/ Ja się póki co uczepiłam tych kropelek homeopatycznych, że mi wyregulująwszystko. Tak na to liczę. Póki co na przeziębienie i na ból gardła homeopatyczne mi pomagały a o tych co biore to sie naczytałam, że dziewczyny w pierwszym miesiącu zachodziły:) No i jeszcze wyliczyłam sobie na tej stronie co Bobolka chyba podała o wpływie księżyca na dni płodne....:) wynika, że w tym miesiącu byłby mi chłopiec pisay ale jak dla mnie obojętnie co byleby bylo:) Z jedej strony nie wierzę w horoskopy ale z drugiej strony wierze, ze jest cos takiego jak z gory zapisany cykl zycia i mysle, ze moga w tym byc wpisane okresy plodnosci:) Co Wy myslicice o tym?:)

Gość monikkkkk
amerrka a podaj jeszcze raz ta strone :) miałam tam zajzec ale zapomniałam

Gość monikkkkk
a co do wrózb :) juz o tym pisałysmy nie wiem czy pisałm wam znalazłam kartke a na niej było napisane co mi wrozka mówiła i jest tam tak jak wam pisałam ze pare lat po slubie bedzie dziecko!!!!i jeszcze ze bede miała problemy zdrowotne z narzadami rodnymi!!!! i co na to wyglada ze miała racje !!!!!!!!

Gość monikkkkk
ej gdzie wy ..................puk...........puk..........

Gość monikkkkk
juz znalazłam strone ;)

Gość monikkkkk
nie wiem jak to uruchomic!!!! jest ciekawe !!!!!!!!! ale nie wiem

Gość Amerrrka
musisz monikk sciagnac jakis program, tam znajdziesz Sluchajcie dziewczyny! Ja już kompletnie zgłupiałam....teraz jest 9 dc i mam brązowy śluz. I raczej mi to nie wyglada na zadne zapalenie bo neidawno bylam u gina i nadzerki zadnej nie mam, zapalenie tez nie...to co to jest powiedzcie????

Gość monikkkkk
Amerrka Jej nie wiem co jest a ty bierzesz jakies tab. ??? a jaki mam cza wpisac co ty wpiałas

Gość monikkkkk
no juz sie udało :) cos tam wydrukowałam :) ale data ktora jest podana to co oznacza zeby sie przytulac z mezem ??

Gość Amerrrka
no chyba tak, to oznacza najlepszy termin na przytulanki zgodnie z tym co wycztyałam. No czas to kiedy sie urodzilas:) \ja musialam specjalniedo mamyzadzwonic i sie zapytac:) o 11.45 sie urodzilam:) Jesli chodzi o ten moj sluz to tak czytam, ze niektore dziewczyny tak przed owulacja mialy...tak na 4 dni przed to by moglo byc. Ja nic nie biore teraz oprocz wiesiolka, kwasu foliwoego i tych kropelek i tak jakby tak patrzec to faktycznie sluz troche bardziej rozciągliwy jest więc moze faktycznie za pare dni bedzie owulka. Ojej jak bym chciala zeby to bylo to... Bo to mi nie wyglada na chorobe bo nic mnie nie boli, nic nie swedzi a sluz sie zrobil po prostu bardziej morky a szyjka podniosla sie troche do gory.....

Gość monikkkkk
Amerrrka Tak tez moze byc ze to oznacza zblizajaca sie owulacje :) ja mam ta opaske czy jak tam sie nazywa co nakładaja dziecku po porodzie :0 wiec wiem kiedy sie urodziłam :) 7.45 :)Wiesz co zastanawia mnie to ze ta data to 16. maj a u mnie to bedzie 26 dc!!!!!!!!!!! przeciez to niemozliwe !!!! to sa dni niepłodne!!!!

Gość Amerrrka
no ja wiem mi tez tak wypada ale tam jest napisane ze ja to tak rozumiem, ze to sa takie dni ktore od poczatku narodzenia zostaly jakos zaplanowane ale wiadomo, ze w zyciu sie to mogo poprzesuwac ale ze nieraz tak sie dzieje ze organizm sie dostosowuje znowu do tego naturalnego rytmu. Ja tam nie wiem jak to tlumaczyc ale zdarza sie tak przeciez ze ja kilka kobiet razemmieszka to ich miesiaczka sie dostosowuje do siebie wiec mysle, ze moze tez tak byc, ze czasami owulacja sie moze przesunac od wplywu ksiezyca. Nie wiem moze to sa glupoty ale to tak z ciekawosci mozna sobie poczytac i sprobowac. pokohcac sie nie zaszkodzi:P

Gość Amerrrka
Ide robic jajecznice na kolacje!:) Do jutra:)

witajcie dziewczynki! chyba wszystkie jedziemy na jednym wózku i zaczynamy od początku ;) tylko ile jeszcze, wiem że nie mogę się z Wami równać, bo już troszkę dłużej się staracie ode Mnie, ale wierzcie że jest to tak samo wkurzające!! monikkkk ja myślę że ten ból to jednak jajnik, jestem tego wręcz pewna, przytulaj się!!!! mocno!!!!:) ja ma bardzo obfity okres, praktycznie same skrzepy o nienormalnie dużych rozmiarach, ohyda!! mam nadzieję że jutro będzie lepiej!! czuję się taka słaba jakby cała krew ze Mnie wypłynęła!

Gość monikkkkk
aga ale duze te skrzepy ??? bo wiez ze to moze byc poronienie samoistne !!!! Jej tak mi brzych boli na dole normalnie rwie !!1 nie moge siedziec !!!!!!!!z bólu !!!!!!!ide sie połozyc do jutra :)

Gość Mika234
Witam, pierwszy raz pisze na tym topicu. W tym miesiącu zaczełam sie starac o dzidzie. Niestety z moim partnerem nie widzimy sie codziennie, a jedynie w okreslone dni tygodnia (niestety jak na razie mieszkamy i pracujemy w dwoch roznych miastach). Moje cykle trwaja okolo 30 dni. Dziś jest 13dc. Wczoraj współżylam z ukochanym, ale zaczelam juz swirowac, bo niby pojawil sie juz sluz płodny, a dzis normalnie nic. Boje sie ze nici beda z tego.

Gość amerrrka
sluchajcie jeszcze wrocilam, bo ja juz zupelnie nie wiem o co chodzi. 1 po okresie od razu zrobilam sobie jeden test owu i wyszla lekka druga kreseczka (czyli tak normalnie wydaje mi się) 2 potem tych testow nie robilam bo zostal mi jeden o szczedzalam troche poza tym dopiero 9 dzien cyklu to sobie myslalam ze jeszcze za wczesnie 3 no i dzisiaj wlasciwie to juz widze to nawet nie jest brązoy śluz to jest reularne plamienie 4 skoro tak to sobie pomyslalam, ze moze to owulacyjne i zrobilam test owu...i wyszedl konkretnie bardzo negatywny-->ani cienia drugiej kreseczki Czyli teraz sobie mysle tak: Czy to mozliwe ze np owulacje mam teraz? czy w trakcie owulacji taki test owu wychodzi juz negatywny? i np jakbym wczoraj zrobila to by byl pozytywny? A jezeli to nie jest owulacja (no bo w 9 dc? i negatywny test owu) to skad takie plamienie? co sie we mnei dzieje kto mi powie? Jesli chodzi o sluz to faktycznie troszke go wiecej sie zrobila ale jeszcze wczoraj byl taki mlecznawy a dzisiaj z ta krwia i faktycznie troche bardziej ciagnacy.... no i jeszcze szyjka tez sie zmienila...nie moglam jej znalezc ale czy ona jest otwrta to nie mam zielonego pojecia jesli chodzi o temp. to bez skoku....ale ten skok tez slyszalam nie koniecznie jest przed owu tylko w okolicach tego czasu czyli moze byc troche w trakcie albo troche po.... I brzuch mnie troche boli juz sama nie wiem co to sie ze mna dzieje:( powiedzcie mi co Wy o tym myslicie, jezeli zrozumialyscie cos z mojego pisania...

Gość PYSKATA 1111
Dziewczyny potrzebuję pomocy , może któraś z Was była w podobnej sytuacji.Powiedzcie co to jest STIGNA , byłam dziś na monitoringu cyklu w 14dc i już chyba ? po owulacji.Lekarz napisał w wyniku ,że jest stigna ? co to jest ? Proszę o jakieś odpowiedzi . Z góry dziękuję .Pozdrawiam :).

Witajcie :) Amerykat wiesz co jak dla mnie to nie wygląda to na owulację tym bardziej, że to 9dc, nie ma ani skpku temp, a test co prawda w samą owulację wszedłaby negatywnie ale nie tak,że jest jedna kreska ale byłyby raczej dwie tylko testowa byłaby słabsza. Wg mnie takie plamienie może świadczyć o jakiś zaburzeniach hormonalnych. Najlepiej gdybyś wybrała się do gina i powiedziała o tych plamieniach. Aga - taki obfity okres i do tego duże skrzepy moga świadczyć o takim bardzo wczesnym, samoistnym poronieniu kiedy nie dochodzi do zagnieżdżenia zarodka. Jesli takie okresy pojawiają sie regularnie wtedy podejrzewać mozna zaburzenia hormonalne - tak mi kiedyś gin powiedział. Mikka - przytulanki w 12 dc przy cyklach 30 dniowych mogą się powieść ale wtedy gdy masz dużo śluzu płodnego i silne plemniki które pare dni przetrwają do owulacji a wtedy jest szansa na córeczke. Powodzenia. Pyskata - zupełnie nie wiem co to jest więc ci nie pomoge.

Dziewczyny mnie w piątek czeka kolejne wesele, a przy moim samopoczuciu nie bardzo mi sie uśmiecha na nie pojść :O Tym bardziej,że najpierw czeka mnie podróż 150km, wesele a po weselu spanie w hotelu i znowu 150km z powrotem. Jak nie pojadę to pewnie się obrażą znając ich. Ahhhh nie wiem co zrobie..... Dziś znowu mdłości większe się odezwały, w nocy tak mi wszystko stało na gardle że stać nie mogłam buuuuuuuuuu :O

hejka dziewczyny wczoraj gadałam ze swoja siostra jak to u niej było podczas zajscia... no i opowiedziała mi ze ona to nie wiedziała ze jest w ciazy z pierwszym dzieckiem miał okres przez trzy miesiace ale w długich odstepach bodajrze 40dniuowych. a to numer... wogole nie podejrzewała ze jest w ciazy........

Gość monikkkkk
witam :)

Gość monikkkkk
Tak tak julita :) i tak sie zdarza :)

Gość monikkkkk
Tiko jak ja Tobie zazdroszcze :) tych wesel ;) jak to w tym roku nie bede miała :(hip ...