Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szajla

Leczenie z臋b贸w pod narkoz膮

Polecane posty

Go艣膰 ja tez mialam narkoze
i wiem, ze to rozregulowuje caly organizm, nie polecam - chyba ze nie ma innego wyjscia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tomy555551
szukam dentyste ktory usowa zeby pod narkoza w okolicy Rybnika ,jastrzebia zdroju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arligotkaaaa
Witam :) Tak czytam sobie Wasze opinie, i ... my艣l臋, 偶e m贸wicie stereotypowo :) Mam w Tej chwili 14 lat. Dwa lata temu mia艂am z臋by leczone pod narkoz膮. Po pierwsze dlatego, ze paniecznie ba艂am si臋 dentysty, po prostu na sam Jego widok robi艂o mi si臋 niedobrze, nie umialm otworzy膰 buzi bo od razu pojawia艂 si臋 odruch wymiotny. Cz臋sto prowadzili mnie do dentysty na si艂臋 i jako艣 si臋 udawa艂o, ale niestety - mia艂am pr贸chnic臋. Niek贸tre z臋by nie chcia艂y same wylecie膰. Musia艂abym godzinami siedzie膰 u dentystki,a to w moim przypadku by艂o niemo偶liwe. Pami臋tam jak strasznie si臋 ba艂am. W przeddzien nie posz艂am nawet do szko艂y. Oczywi艣cie najpierw zrobili mi potrzebne badania, zrobili test ... To wcale nie jest takie bardzo straszne :). Pani anestezjolog by艂a bardzo mi艂a, zrobi艂a wszystko tak spokojnie, 偶e si臋 nawet nie denerwowa艂am. Nawet nie wiedzia艂膮m kiedy zasn臋艂am. Co prawda mia艂am dziwne sny ... i jak si臋 obudzi艂am, to nie wiedzia艂am o co chodzi, ale og贸lnie by艂o warto :) Po narkozie na pewno cz艂owiek czuje si臋 bardzo dziwnie, dlatego nie wolno wychodzi膰 samemu. Ja musia艂am si臋 kogo艣 trzyma膰, 偶eby doj艣膰 do samochodu. wszyscy wmawiali mi, ze b臋d臋 wymiotowa艂a, albo zemdlej臋, a wcale tak nie by艂o, chyba mam mocny organizm :) Jak 艣rodek przeciwb贸lowy jeszcze dzia艂a, to czujesz si臋 bardzo dobrze (a mia艂a wyrywanych chyba pi臋膰 z臋b贸w i leczonych 7 ) dopiero potem zaczyna si臋 odczuwa膰 b贸l z臋b贸w, ale tabletki przeciw b贸lowe bardzo pomgaj膮 :) Oczywi艣cie s膮 przer贸zne przypadki, czyta艂膮m nawet o smiertenych ale to ju偶 potem ... Dlatego lepiej si臋 nastawi膰 pozytywnie :) co b臋dzie to b臋dzie - trudno. A takich z艂ych przypadk贸w jest jeden na milion :) Ja si臋 czu艂am naprwd臋 bardzo dobrze, wieczorem w og贸le przesta艂am pami臋ta膰, 偶e gdziekolwiek by艂am, tylko b贸l z臋b贸w, dzi膮se艂, czasem dawa艂 o sobie zna膰, a nast臋pnego dnia posz艂am na imprez臋, wszystko normalnie jad艂am, by艂am w szkole ... Tak偶e og贸lnie - je艣li mo偶esz - wybierz dentyst臋, ale jesli nie, zdecyduj si臋 na zabieg, nie warto si臋 m臋czy膰 :) Aaa i zabieg kosztowa艂 mnie prawie 1000 z艂otych, z tym, 偶e troch臋 musia艂am poczeka膰, chyba z 5 miesi臋cy ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agaagusia
witam,jarowniezboje sie dentysty i to panicznie!!!a to wszystko przezto ze kilka lat temubylam u dentystki bo straszie bolala mnie prawa strona calej glowy,okazalo sie ze to od zeba,wiec poszlam do dentystki,dala mi znieczulenie,tylko ze zaczela brac sie za wyrywanie zbyt szybko,znieczulenie jeszcze niezaczelo dzialac.pielegniarka mnie trymala a dentystka rwala.tak sie darlam ze mnie pol kliniki slyszalo,i od tamtej pory niechcem isc do dentysty,a mam tak zeby zepsute,same mi sie krusza,mam trojke dzieci i kazde karmilam piersia i od tego mam zeby strasznie slabe,same sie krusza.bylam ostatnio u hirurga,dala mi znieczulenie ala gdy poczulam gdy ona mi dotyklala ze czuje ze ona mi tam dotyka to zeszlam z fotela,i dlatego mysle o zrobieniu zebow pod narkoza,wiem ze moze to i szkodliwe ale niepojde do zadnego dentysty robic zebow pod zwyklym znieczuleniem,wole zasnac i obudzic sie juz po...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boojee sieeeee
up

Udost臋pnij ten post

Hej:) przeczyta艂am ca艂y watek.. i marze o tym 偶eby mie膰 ju偶 za sob膮 wyrywanie w narkozie i napisa膰 tu jak by艂o... 30.09 id臋 rwa膰 4 z臋by... 2 贸semki i 2 si贸demki.. i tylko jeden wystaje ponad dzi膮s艂o reszta tylko korzenie, tak偶e b臋dzie trzeba ci膮膰... zbiera艂am si臋 艂adnych par臋 lat ale w ko艅cu si臋 zdecydowa艂am i chce mie膰 to z g艂owy 偶eby mnie nic wiecejcnie bolalo i naprawiac siobie zabki na bie偶膮co... ide pod narkoze bo 2 razy mialam wyrywane zeby 5 i 7 i za ka偶dym razem byly cyrki zawsze mdlalam... juz nigdy wi臋cej a jestem ciekawa jak to jest czy oni wk艂adaj膮 co艣 do buzi, jak si臋 oddycha? a czy strasznie s膮 rozci膮gni臋te k膮ciki po tym? wsadzaj膮 co艣 偶eby rozci膮gn臋艂o buzie zeby mogli swobodnie wyrywa膰 ? ile trwa taka narkoza na 4 zeby ? podobno 8semki sa bardziej ciezkie niz 7? Troch臋 boje si臋 narkozy jak to jest czy naprawd臋 nic nie czu膰 podczas zabiegu? jak jest po zabiegu jak si臋 czu膰 b臋d臋? jak pijana czy os艂abiona czy jak... strasznie bym chcia艂a mie膰 to ju偶 za sob膮.. pozdrawiam wszystkich kt贸rzy maja to przed sob膮 i czekam na jaka艣 odpowiedz na uspokojenie mnie od tych co to prze偶yli hehe:)

Udost臋pnij ten post

witam, mam do wyrwania korze艅 lecz pod nim znajduje si臋 ropa, juz zaczyna bole膰. Po ostatniej wizycie juz nie chce isc do dentysty poniewa偶 by艂em usun膮c z膮b pod kt贸rym by艂a ropa, stomatolog poda艂 a偶 3 zastrzyki znieczulenia i nic, taki bul ze nie umia艂em wytrzyma膰 i nie potrafi艂 mi go wyrwac lecz spieprzy艂 mi go poniewa偶 ca艂y zosta艂 skruszony i teraz zosta艂 sam korzen. Chcia艂bym dowiedziec sie czy by艂 ktos usuwc korzen z rop膮 pod narkoz膮 i gdzie znajd臋 dobrego stomatologa z narkoz膮 w okolicach Rybnik,Wodzis艂aw 艢l. ???? Chce jak najszybciej isc bo juz zaczyna byc b贸l i nieprzyzwoity zapach. I jaka cena jest w pobli偶u za narkoz臋

Udost臋pnij ten post

No i niestety wizyta prze艂o偶ona bo si臋 przezi臋bi艂am:(( kolejny miesi膮c zw艂oki i czekania:))) ale mo偶e kto艣 co艣 napisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boj臋 si臋 panicznie..
Witam wszystkich.Mam prawie 30 lat,jestem naprawd臋 wielkim facetem,kilkakrotnie by艂em zszywany,nastawiano mi z艂amane ko艣ci..Wiele b贸lu w 偶yciu ju偶 dozna艂em.Jednak wszystko to w por贸wnaniu do wizyty u stomatologa to NIC.. Panicznie boj臋 si臋 rwania,borowania a nawet usuwania kamienia.Ka偶da wizyta-je艣li ju偶 by艂a naprawd臋 konieczna wr臋cz odbija艂a si臋 na moim zdrowiu..Nieprzespane noce,ca艂a masa tabletek przeciwb贸lowych,wszystko by艂o lepsze od tego..Pro艣ba mo偶e niezbyt oryginalna ale je艣li kto艣 wie gdzie wylecz臋 z臋by pod narkoz膮 w okolicach G艂ogowa to prosz臋 o informacj臋.Ja naprawd臋 ju偶 d艂u偶ej nie mog臋..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 T_Kaja
Mo偶e mi kto艣 podpowiedzie膰 gdzie mozna usun膮c lub leczy膰 zeby pod narkoz膮 ?Mo偶e jakie艣 namiary. Najlepiej gdyby to by艂o w woj 艣wi臋tokrzyskim lub mazowieckim ale je艣li gdzie艣 dalej no to trudno,wa偶ne 偶eby dobrze to robili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasim
po co narkoza, jest gaz rozweselaj膮cy! wystarczy 偶e za艂o偶膮 Wam na nos maseczk臋 i odfruwacie, jest si臋 艣wiadomym ale nic si臋 nie pami臋ta i nie czuje! polecam

Udost臋pnij ten post

hej, wyrywanie ju偶 za mn膮:)))))))) nic nie czu艂am nic nie bola艂o bajka z ta narkoza... nawet du偶y koszt mojego zadowolenia nie popsu艂, 4 z膮bki 2x8 i 2x7 ... zabieg mia艂am wieczorem w 艣rod臋 trwa艂 jakie艣 30 min, ci臋偶kie z臋by by艂y pop艂atane korzenie i ropa.. po zabiegu nie bola艂o jakie艣 4 godz teraz tez nie boli tylko os艂abiona jestem troch臋 bo ma艂o jem, koncik mi troch臋 naciagli i musi sie pogoi膰... ale og贸lnie polecam narkoze zero stresu zero b贸lu zero pami臋ci:))))))) jak rwac to tylko z narkoza a no i musz臋 zrobi膰 badania bo z ta ropa to niedobrze i co艣 z tarczyca z hormonami musz臋 mie膰 tak偶e nast臋pny lekarz przede mna... ale mo偶e to dobrze wiedzie膰 co i jak w organizmie siedzi powodzenia wszystkim przed zabiegiem:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akii
ja odrazdzam po narkozie tywoje z臋by b臋da kruche strac膮 biel i b臋d膮 si臋 psu膰 nie jest to warte tak samo b臋dxzie z twoimi w艂osami i paznokciami a tak偶e cera b臋dzie gorzej wygl膮da膰 narkoza robi swoje i nie polecam ;) ja tak偶e mam ogromniastego strach normalnie telepi臋 si臋 przed dentystt膮 偶e nie wiem co ale mo偶esz zawsze poprosi膰 o znieczulenie i przed zabiegiem powiedzie膰 swojemu stomatiologowi 偶e boisz si臋 je艣li on to zrozumie powinien by膰 bardziej dla ciebie wyrozumia艂i i ostro偶niejszy a po pierwsze to znajd藕 dobrego stomatologa i pod wzgl臋dem leczenia i pod wzgl臋dem uprzejmo艣ci ;)

Udost臋pnij ten post

艁atwo m贸wi膰 temu kto ma 艂atwe z臋by nigdy nie mia艂 problemow, ja mia艂am wyrywane 2 z臋by wcze艣niej i za ka偶dym razem by艂y problemy, bo mdla艂am, i nie da艂o si臋 nic zrobi膰, raz lekarz chcia艂 wzywa膰 pogotowie bo niedawa艂 rady a uwierzcie pe艂no ludzi do niego chodzi, porostu ci臋偶kie z臋by mam i ci臋偶ko to znosz臋, a teraz lekarz inny kt贸ry wyrywa艂 mi wcze艣niej jednego z臋ba w znieczuleniu miejscowym powiedzia艂 ze dobrze ze mia艂am narkoz臋 bo by ci臋偶ko by艂o na 偶ywca rwa膰 a rwa艂 ten sam co rwa艂 na miejscowym znieczuleniu wiec wie o co kaman.... wiec wole narkoz臋 niz takie hitorie przechodzi膰 co kiedy艣 napewno by mnie to wiecej kosztowalo stresu. i nikt mi nie powie ze narkoza jest zla w takich sytuacjach.. gdyby byly takie skutki uboczne by sie jeje nie stosowalo tak 艂atwo, a dentysow szukalam d艂ugo, a do zabiegu mobilizowa艂am si臋 par臋 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matiz
Ka偶dy widz臋 wydaje swoj膮 opini臋 na temat tej narkozy ale kto艣 m贸g艂by napisa膰 koszty tego. Ale dok艂adniej a nie tak ka偶dy podaje na oko. Ile za narkoze ile za rwanie z臋ba a ile za robienie. Z g贸ry dzi臋kuj臋 i czekam na odp.

Udost臋pnij ten post

JA ZA LECZENIE KANA艁OWE SZ脫STKI POD NARKOZ膭 P艁ACI艁AM 90 Z艁 (ZA WIZYT臉) MOJA STOMATOLOG NIE WYSZCZEG脫LNIA艁A ILE ZA LECZENIE ILE ZA NARKOZ臉 TYLKO OG脫LEM 90 ZETA DODAM TYLKO ZE NIC MNIE NIEBOLA艁O ...NA TAKIE WIZYTY STOMATOLOGICZNE MOG臉 CHODZIC CO DRUGI DZIEN :)

Udost臋pnij ten post

Gosia.. i przy tym leczeniu kana艂owym w narkozie by艂 obecny anestezjolog? i tylko 90 z艂, no to ciekawe, bardzo tanio... ja za sama narkoz臋 400z艂, w sumie by艂 chirurg stomatolog, anestezjolog i jaka艣 pani jeszcze od anestezjologa tak jakby piel臋gniarka czy pomocnica, wyrywanie z臋ba od 80 do nawet z艂 od sztuki, jeszcze mia艂am wliczone zdj臋cia rentgenowskie ale nie wie ile dok艂adnie. a dzi艣 id臋 szwy 艣ci膮ga膰:))

Udost臋pnij ten post

Witam :) Mam taki problem ot贸偶 mam popsute 3 z臋by 2 a偶 tak 偶e w 艣rodku z臋ba jest dziura do艣 du偶a i czarna .:( mam tylko obram贸wk臋 tego z臋ba ... bardzo boje sie dentysty poniewaz nawet po 3 znieczuleniach ..:( Bardzo bym chcia艂a tego leczenia pod narkoza ale nie wiem jak to jest boje sie troszke tego ..Bardzo was prosze jak mozecie mi polecic jakiegos dobrego takiego lekarza w okolicach 艁odzi i mozecie mi powiedziec ile to tak miej wiecej kosztuje ...? to by byly robione diwe 6 na g贸rze i 4 na g贸rze ... ile to moze kosztowa c????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Diesel-85
Witam wszystkich! Prosz臋 o namiary na kliniki gdzie wykonuj膮 zabiegi stomatologiczne pod narkoz膮...je艣li macie...by艂abym wdzi臋czna.Najlepiej z pomorskiego ewentualnie zach-pomorskie...lub obok...;-)Dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dentysta
Wszystko mozna znieczulic Nawet miejsce podania znieczulenia! Leczenie z臋b贸w w narkozie ma wiele wad i nie jest sposobem na dentofobi臋 (strach przed dentyst膮) Przeprowadzi艂em wiele takich zabieg贸w i zawsze odradzam je normalnym pacjentom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga.h
kto艣 mo偶e dac mi jakie艣 namiary na dentyst臋,kt贸ry dobrze wykonuje takie zabieh=gi w 艁ODZI? prosz臋 pisac na adres aga.h@o2.pl Z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blumeczek
Kilka lat temu mia艂am wyrywane z臋by w narkozie ,ale m贸j dentysta nie zgodzi艂 sie na plombowanie bo powiedzia艂 偶e te plomby nie b臋d膮 sie trzyma膰 :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Staszek123
Nie mog臋 poj膮c jak mo偶na pisac 偶e po narkozie z臋by b臋da kruche , b臋da si臋 psuc itp. jakby isc tym tokiem rozumowania to podobne dolegliwo艣ci powinny bycpo piciu alkoholu paleniu papieros贸w itp.Ja wyrwa艂em 8 z臋bow w narkozie i powiem Wam ze rewelacja nicnie czu艂em po zabiegu nic nie bola艂o i nie boli do dzis 3 dni po. Jak kto艣 ma fobie dentystyczn膮 bardzo polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 symyena
Je偶eli chodzi o narkoz臋 to na Targ贸wku (Warszawa)jest obok ratusza stomatologia - Dentis si臋 nazywaj膮, jak si臋 jedzie Kondratowicza to wida膰 zielone napisy z nazw膮. Bardzo do polecenia miejsce. I do leczenia zwyk艂ego i w narkozie. Maj膮 te偶 rentgen na miejscu.I baaaardzo przystojnych lekarzy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 acero
Witam Dzisiaj dzwoni艂em do pewnego gabinetu dentystycznego w poznaniu, by wypyta膰 si臋 dok艂adnie o charakter takiego zabiegu pod narkoz膮. Dowiedzia艂em si臋 : -zabieg przeprowadzany jest pod p艂ytk膮 narkoz膮 czyli bez intubacji -pacjent "siedzi w pozycji pionowej" czyli grozba wpadni臋cia jakiego艣 cia艂a obcego do tchawicy jest znikoma - koszt - usuwanie 2 z臋b贸w 200-300zl dla dentysty a dla anestozjologa 400-500 zl i najwa偶niejsze - terminy zaklepane na najbli偶szy miesi膮c, bardzo du偶o ludzi decyduje si臋 na taki zabieg i 偶yj膮 :) Chyba si臋 zdecyduje , jutro um贸wi臋 si臋 na wizyt臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 acero
Witam Jestem kilka dni po zabiegu w narkozie. Opisz臋 jak by艂o. Wchodz臋 do gabinetu i siadam na fotelu, obok anestezjolog przygotowuje sprz臋t, stomatolog zagl膮da mi w z臋by sprawdza co jest do zrobienia (wycenia) .Po chwili podpisuje zgod臋 na zabieg, dostaje wenflon, na palec zak艂adany jest klips, kt贸ry monitoruje prac臋 serca.W wenflon zostaje wprowadzona pierwsza fiolka z anestetykiem.Zaczyna mi si臋 kr臋ci膰 w g艂owie, przyjemne rozlu藕nienie, chyba pami臋tam jak dostaje g艂贸wn膮 dawk臋 anestetyku.Budz臋 si臋 nast臋pnego dnia z lekkim b贸lem g艂owy, taki ma艂y kac. Gdy wchodzi艂em do gabinetu w艂a艣nie budzi艂 si臋 pacjent, kt贸ry by艂 przede mn膮 , 25 letni m臋偶czyzna siedzia艂(p艂ywa艂) na fotelu i mia艂 wyraz twarzy jakby wypi艂 litr whiskacza z gwinta. Nie pami臋tam ca艂ego zabiegu, kompletnie nic. R贸wnie偶 tego jak wr贸ci艂em do domu. Co do gabinetu to wspania艂a, mi艂a obs艂uga. Fachowy stomatolog z sympatycznym nastawieniem, wszystko mi wyja艣ni艂 i om贸wi... fajne piel臋gniarki :D Za ekstrakcje 5 i 6 , poprawienie p臋kni臋tej plomby i zaplombowanie 4, wszystko w pe艂nym znieczuleniu zap艂aci艂em 700 z艂 . Zabieg trwa艂 2 godziny Je艣li kto艣 chce adres do tego gabinetu, kt贸ry znajduj臋 si臋 w Poznaniu niech pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lerosko
No no, to fajnie, 偶e tak Ci si臋 uda艂o:) Ja te偶 niestety wkr贸tce b臋d臋 musia艂a i艣膰 do dentysty i czuj臋 pewien dyskomfort... Ale raczej nie zdecyduj臋 si臋 na narkoz臋. Szkoda, 偶e w Poznaniu masz sprawdzon膮 klinik臋, bo troch臋 daleko tam mam... Ale mo偶e masz jakie艣 do艣wiadczenia z Wroc艂awiem?:) Bo powiem Ci, 偶e szukam takiego gabinetu jak ten o kt贸rym piszesz, gdzie b臋d臋 czu艂a si臋 swobodnie, komfortowo, a jako艣膰 us艂ug b臋dzie na najwy偶szym poziomie:) Kurcze, z tego co piszesz to anestezjolodzy drodzy s膮...Nie s膮dzi艂am, 偶e a偶 tyle kosztuj膮. To kolejny argument za tym, 偶eby zrezygnowa膰 z narkozy:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagmara_l
Ja swego czasu mia艂am leczone z臋by pod narkoz膮, by艂o ok, ale nast臋pnym razem zdecydowa艂am si臋 bez (jednak podobno szkodzi na organizm) i te偶 nie narzeka艂am. Ja te偶 jestem z Wroc艂awia, Lerosko i mog臋 Ci poleci膰 gabinety stomatologiczne Tarabu艂a. Maj膮 fachow膮 obs艂ug臋, a atmosfera te偶 jest bardzo sympatyczna. Ostatnio ich odkry艂am i raczej przy nich zostan臋, bo naprawd臋 jestem zadowolona. Zawsze mo偶esz spr贸bowa膰 i jak Ci si臋 nie podoba za pierwszym razem, to mo偶esz zrezygnowa膰. Bo i tak na pocz膮tku umawiasz si臋 na przegl膮d:)

Udost臋pnij ten post