Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martinna

Waga mamy a waga noworodka - podajcie wasze wagi.

Polecane posty

Gość martinna

Zamierzam zostać mamusią. Jestem bardzo szczupła i drobna osobą.165cm wzrostu i waga 50kg. Troche sie obawiam porodu, boje sie ,ze np. dziecko bedzie spore ;) a ja jestem tam tak bardzo drobna. Za to mój partner to bardzo postawny facet. Podajcie jakie macie wagi i jakie wgi miały wasze kruszynki tuż po narodzeniu.

Gość Maaamuśka
164 cm wzrostu, waga z przed ciąży 48 kg. Mój mąż 180 wzrostu, waga 93 kg. Moje dziecko urodziło sie z wagą 3.700. Nie było problemu przy porodzie.

Gość anuśka 25
hej .przed ciąża ważyłam 60 kg przy wzroście 175 .przytyłam w ciąży 10 kg a mój skarb ważył 4100!:) możesz byc bardzo drobniutka a urodzisz koloska - iwcale to nie oznacza że będziesz miec ciężki porod:) nie martw sie na pewno bedzie dobrze.pozdrawiam

Gość bardzo proszę
175cm--- 64kg mąż mniej więcej taki sam dzieciaczek 4.200

Gość martinna
Dzięki za pocieszenie :) Poprosze o wiecej danych.Jestem ciekawa,czy jest to w jakis sposób uwarunkowane tzn. waga dziecka od wagi mamy.

Gość też mama
Nie jest ważne ile mama czy tata ważą w tej chwili. Wazne jest ile ważyliscie podczas porodu-jako noworodki oczywiście. Ja ważyłam 4100g,mój maz tyle samo. Nasze pierwsze dziecko urodziło się z waga 4350g.

Gość też mama
Jeżeli ważyliscie Ty np.2900g Twój mąż 3500g Srednie z tego to około 3300g Dzieci prawie zawsze są troszke wieksze od swoich rodziców.

Gość też mama
Jeżeli ważyliscie Ty np.2900g Twój mąż 3500g Srednia z tego to około 3300g Dzieci prawie zawsze są troszke wieksze od swoich rodziców.

ja wazyłam przed ciaza 56 kg utyłam 20 kg a dzieciątko miało 3050 g ja jak sie urodziłam 2900 a mój mąż 3100 pozdrawiam co do kg w ciazy to juz zrzucilam :)

Hmmm...no to ja zależności wagowych chyba nie potwierdzam: moja waga urodzeniowa około 2.800, męża dokładnie nie pamiętam, ale nie więcej jak 3.500 chyba nie było. Przed pierwszą ciążą ważyłam 49 kilo przy wzroście 163cm. Urodziłam (siłami natury, jak to się ładnie określa:)) dwoje dzieci po 3.900 i najmłodsze 3.760. Lekko nie było, ale się udało i mam troje zdrowiutkich dzieciaczków:)

Ja wazylam przed ciaza 48-49 kg przy wzroscie 162. Corke urodzilam silami natury, ale choc była mala - 2950 - to było mi strasznie ciezko ja wyprzec (naciecia z dwoch stron i lekarz wypychajacy malutka). Znam bardzo drobne osoby, rodzace duze dzieci bez najmniejszych problemow, jak i odwrotnie. Wszystko zalezy od budowy ciala, no i potem od ilosci sil na finiszu ;) i umiejetnym parciu. Aha, po urdzeniu wazylam 3100.

Gość gusia 1
ja przed ciaza wazylam 48 kg i wzrost 158cm a corka urodzila sie 3410 kg i 55 cm czyli taka ok a przytylam ok 23 kg..hihi.. nie ma reguly jesli chodzi o nasza wage czy bol porodowy czy tez jego dlugosc..

Witam!! 47 kg przed ciążą przy wzroście 158. Synuś 3550 g i 55 cm urodzony przez cc ze wzgledu na brak postępu porodu - zawężona miednica. Waga moja i męża przy urodzeniu średnio 3300 g. Pozdrawiam.

166 cm. i 59kg przed ciaza, maz raczej tezszy i wysoki, dziecko 3400 sie urodzilo..porod nie byl ciezki :-)

pierwsze dziecko - 62 kg - 4050 drugie dziecko - 69 kg - 3520 nie ma reguł chyba, ja ważyłam 3000, mój brat 4400 ciotka urodziła jedno dziecko 3100 a drugie 5700 !!!

Gość AniaD.
Na początku ciąży ważyłam 55 kg przy160 cm, pod koniec prawie 75 kg, córka ważyła 3,640 kg, rodziłam 17 godzin!!! ale to nie wina dziecka tylko zbyt słabych skurczy pozdrawiam

Gość agawww
JA JAK SIE URODZILAM WAZYLAM 3200 MOJ MAZ 3750 PRZED CIAZA WAZYLAM 52 KG I MAM WZROSTU 172 CM CORECZKA NASZA URODZILA SIE O CZASIE I SILAMI NATURY WAZYLA 2745 KG I MIALA WZROSTU 47 CM POROD BYL CIEZKI ALE UDALO SIE RODZILAM 36 GODZIN TERAZ NASZ KRUSZYNKA MA 3 MIESIACE I WAZY 5200 ROZNICA KOLOSALNA POZDRAWIAM

pierwsze dziecko- 42kg/3700g drugie-45kg-3200g obie cesarki

ja urodzilam sie z waga 3250 (ja po terminie, przez cc), moj maz 2700 (wczesniak 32 tydzien) ja wazylam przed ciaza ok 58-60 /171 maly wazyl 3100 (37 tydzien) w ciazy przytylam 20 kg :-/ :-o

Przed zajściem w ciążę ważyłam ok.57kg przy 170cm wzrostu ... w momencie rozpoczęcia się porodu ważyłam ok.85kg (:o) ... a moja córcia urodziła się z wagą 3290g :)

Gość teraz moja kolej
waga przed ciaza 77 kg w takcie ciazy doszła waga do 93 a dziecko urodziło sie 4.2000 kg i przy tym mierze 179 cm

Gość asiunnka
to nic co mówicie. ja przed ciaza wazyłam 65 kg w czasie kiedy juz skapłam sie ze jestem w ciazy. a koncowa waga tlo 94 kg....strasznie popuchłam. wostatnim tygodniu przybrałam 7 kg wody....koszmar. mały sie urodził 3750 i miał 55 cm....teraz po 6 tygodniach on wazy ponad 5 kg a ja 75.

Gość mamaJasia
przed ciążą 55kg(wzrost164) w ciąży na koniec 65. Jaś 3.150 buziale dla mam :)

przed ciążą 46 kg -ptzytyła ok 11 kg, 164 cm. mały miał 3,400 i ciężko było - duże nacięcie i wypychaniue dziecka przez lekarza (okzał się że był okręcony pępowiną która go trzymałą)

Gość szalikowa

Mam 172 cm wzrostu, przed ciaza wazylam jakies 55kg, utylam 15 kg. Przy narodzinach wazylam 3650g, maz byl wczesniekiem, wiec sie nie liczy ;) Coreczka wazyla dokladnie tyle, co ja, co do grama, miala 55 cm dlugosci.

Gość asia_s
A ja byłam też zawsze bardzo szczupła 50kg a wzrost 170cm.. A ojciec mojego dziecka dość duży! Bałam się, że nie dam rady urodzić. Mały ważył 3.440kg..a poród przebiegł spokojnie. Dałam rade:) Także nie martw się- bedzie ok.

Przed ciążą 54kg- 170wzrostu. W ciązy przytyłam do 79 :/ a synuś równe 4 kg miał ;)

Gość BWASED
43 KG 156 CM PRZED CIążą PRZYTYłAM 19 KILO W CIążY Mąż 190CM I 98 KG DZIDZIUś 3800 I 57 CM BYłO CIęZKO ALE PORADZIłAM SOBIE CHOCIAż MIAłAM MIEć CESARKę TO I TAK NATURALNIE RODZIłAM A RODZIłAM 12 H :(

Przed ciażą 55 i 170 cm. Przed porodem 74 i 170 ;) Dziecko 2850 (ale ur około 3,5 tyg za wcześnie).