Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Magdzik estrofem rzeczywiscie czasami psuje rosnacy pecherzyk. Ale na endometrium dziala rewelacyjnie. Głupie to strasznie :) Mi zmniejszył pęcherzyk tak ze zamiast rosnąć zaniknął. Już nie pamietam którego dnia brałam... Myśle ze to było od razu po zakończeniu clo, czyli 6-7dc. Widzę w necie ze czasami wypisują dopiero 12dc. Wtedy już bezpieczniej, bo pęcherzyk dojrzaly już się nie zmniejszy. Nikita a ty masz niski estradiol? Gdzieś w necie znalazłam info ze przy niskim estradiolu lepiej co innego niż clo.

Ja dzisiaj dostalam @. Zaczynam sie zastanawiac nad inseminacja. Nie chce mi sie juz meczyc, zastanawic czy jest owulacja itd.

Gość gość Mania
Hej dziewczyny ja brałam 3 miesiące clo... w 3 cyklu starań dopiero pojawił się pęcherzyk na policystycznym jajniku o dziwo. Dodam że choruję na Hashimoto-niedoczynność tarczycy i ponad 3 lata się staraliśmy. Teraz jestem w 27 tygodniu i wszystko z dzieckiem ok.tylko mnie zawroty głowy dopadły. Dziewczyny jest to trudny okres wiem bo mało na głowę nie dostałam ale słuchajcie lekarzy i dobrze jest monitorować cykl.

Cześć Dziewczyny. Proszę o pilną poradę. W którym dniu cyklu powinnam badać fsh, estradiol, lh, testosteron? Juz kiedys mi podawalyscie jakie hormony badalyscie. Spisalam sobie to ale gdzies to zapodzialam. Jakies jeszcze hormony badacie? Jakie badacie na początku cyklu a jakie pod koniec?

Gość gość
w 3dc bada się tsh lh estradiol

Gość Blanka2014
Megann wolny testosteron prolaktyne androstendion LH FSH TSH

Gość Blanka2014
Wszystkie w 3 dc

Dziękuję bardzo. Dzisiaj (3 dzien cyklu) zrobilam tsh, fsh, lh, estradiol. I po 21 dniach mam zrobić prolakryne, progesteron i testosteron.

Gość Blanka2014
Dziewczyny jutro mam 12 dzień po pregnylu myślicie że mogę zaryzykować z testem

Gość Blanka2014
I dupa negatywny ale za to owul pozytywny bo zrobiłam ten i ten.lecę na betę

Gość nikita03285
W 23dc zrobiłam prolaktyne i wyszło 29,63ng/ml. Co myślicie o tym wyniku?

Gość Beatricze17
Hej:) Dor - wydaje mi się ,że odebrałam to właśnie jako ciężki przypadek, bo nie dostawałam na pęknięcie jeszcze zastrzyku, bo tego doktor na razie nie zaproponował, ale też chyba tamten dzień ogólnie mnie dobijał bo i praca i lekarz. Najbardziej się załamałam,że jak nie jestem na lekach to nawet głupi pęcherzyk mi się nie wytworzył ,a był 20 d.c. :) magdzik_d chyba są to od 10-16 d.c, ale sprawdzę jeszcze dokładnie bo nie mam przy sobie karteczki gdzie mam to wypisane ;) Meegann wyniki badań są ok z głowy nie pamiętam ale trochę miałam prolaktynę wysoko, ostatnio robiłam test na glukoze i insuline, wszystko w normie. W listopadzie miałam laparoskopie, jajowody drożne, pęcherzyki usunięte więc myślałam,że może w końcu coś ruszy :) jedyne co ruszyło to to ,że w miarę mam regularny okres ;) Od marca zaczynam Clo na pęcherzyki, estrofem i duphaston ,piję inofem i 14-16 d.c mam się pokazać u docenta i będzie decydował ;) a w kwietniu zaproponował Inseminację, jedyne co się boję ,że mój mąż nie da rady do kubeczka hehe :P a staramy się ponad rok ale od września chodzę do docenta, a on dopiero zaczął coś robić- bo poprzedni lekarz tylko clo ,luteina i jego tekst"no pęcherzyki rosną, ten ma tyle a ten tyle, poczekamy aż pękną"- przez niego bym się wykończyła bo torbiele mi się zaczęły robić. Dobra jak czytam tę moją wypowiedź to mi się samej to tak dłuży , ale wiecie jak to jest pragnąć a tu non stop pod górkę i nici z tych wszystkich prób mimo ładowania w siebie tony leków:)

Gość gośćAla
hej dziewczyny Już sama nie wiem co mam myśleć. Mam bardzo niski progesteron i lekarz przepisał mi duphaston, ale również Clo! A miałam monitorowanie cyklu i wszystko było w porządku.. Miałam ładny, duży pęcherzyk i jajeczkowanie. Czy jest sens brać Clo? Boję się że jeszcze sobie tylko zaszkodzę :( Dodam, że własnie skończyłam 37 lat, to dopiero bedzie mój drugi cykl starań, parę lat temu poroniłam. Może on przepisał to Clo tylko ze względu na wiek? Miałyście podobnie?

GoscAla, ja wczesniej nie miałam owulacji. Po clo sie coś ruszylo. Jak bierzesz ten lek to wiesz kiedy bedzie owulacja mniej wiecej. Ja mierze sobie codziennie temperaturę i interpretacja wykresu pozwala określić co sie dzieje. Dziewczyny, mam wyniki badan. Umiecie je zinterpretować? Tsh 2.820, fsh 8.91, lh 4.33, estradiol 59.07. Tylko szczerze proszę :).

Gość Blanka2014
Megann niestety nie pomoge nie znam sie na tym kompletnie a nie masz podanych wartosci minimum max U mnie niestety beta wyszła ujemne Pani w labo powiedziała mi tylko tyle.więc ze to szans chociaż do @ jeszcze 4 dni ale już się nie ludze tak miało być :( chyba czas najwyższy odpuścić szkoda tylko ze nie równo karty Los rozdaje jedne nie chce a mają po 3-4 dzieci a my się staramy i d..a znowu rozczarowanie ehh.

Gość Blanka2014
Megann niestety nie pomoge nie znam sie na tym kompletnie a nie masz podanych wartosci minimum max U mnie niestety beta wyszła ujemne Pani w labo powiedziała mi tylko tyle.więc ze to szans chociaż do @ jeszcze 4 dni ale już się nie ludze tak miało być :( chyba czas najwyższy odpuścić szkoda tylko ze nie równo karty Los rozdaje jedne nie chce a mają po 3-4 dzieci a my się staramy i d..a znowu rozczarowanie ehh.

Gość Blanka2014

Gośćala to rzeczywiście dziwne jeśli dopiero 2 cykl. A lekarz nie mówił dlaczego clo? Z tego co mówisz to warto z samym progesteronem spróbować najpierw. Daj znać jak poszło :)

Beatricze Hahha kubeczek to najprostsza sprawa chyba :) faceci maja swoje sposoby ;) moze jakiś filmik w telefonie odpali? Jakby się okazało ze robicie ta inseminacje to może mu nakręć sama telefonem na zachętę coś heh

Gość Blanka2014
Dziewczyny czy są jakieś inne tabletki ms owulacja oprócz clo .????

Gość Blanka2014
Zblokowalo mi forum od trzech dni widzę jeden i ten sam wpis :(

Gość Meegann
Blanka2014, ja wartości max i min. Fsh mam przekroczone. Norma do 8.78 a mam 8. 91. Reszta w normie tylko problem w tym ze znowu tsh mi wzroslo. Bylo 1.5 a jest 2.82. I z tego co czytalam w necie to stosunek lh do fsh powinien byc rowny 1. A moje wyniki to lh 4.33 a fsh 8.91. I nie wiem co to oznacza.

Gość gośćAla
Dziś jest 3 dc i mam wziąć Clo.. bardzo się boję tego leku i się strasznie stresuję, że bardziej mi zaszkodzi niż pomoże. Ech, nie tak wyobrażałam sobie starania o dziecko :(

Gość Beatricze17
Dor hehe to mnie pocieszyłaś xD Będzie musiał się postarać ,żeby tylko traumy nie miał ;P Ech umówiłam się wstępnie na 13go marca na wizytę ,ale znowu muszę przełożyć bo nie ma @ w terminie i czekam na nią, testów nie robię bo to daremne bo nie mam żadnych objawów, a to dopiero 1 dzień spóźnienia, więc pewnie jak jej się wspomni to przyjdzie ;]. Wczoraj byliśmy u znajomych bo dziewczynkę 3mce temu urodzili- tak mi się smutno zrobiło,że jeszcze nie mam takiego szczęścia, najlepsze jest to ,że mała płakała a jak ją tylko zabrałam na ręce to od razu się śmiała i patrzała aż w końcu usnęła :) Słodka jest , fajnie by było gdyby nam wyszło:) Widok męża z taką kruszynką i jego panika bo płacze bezcenna xD :D

Gość Beatricze17
gośćAla nie wydaje mi się ,żeby clo coś popsuło, przecież jest na wytworzenie lepszych pęcherzyków i by urosły,więc ja w nim bym nadzieję widziała :) Ja do clo właśnie w ten sposób podchodzę - z resztą ja się czuję cała antykoncepcyjna, więc dla mnie to nadzieja ,że clo da radę :) 3mam kciuki by ten cykl był dla Ciebie tym szczęśliwym :) Nie ma się co stresować bo to może Cię spinać i tak będzie co ma być:) Na pewno clo da radę :)

Gość gośćAla
dziekuję Beatricze :) Boję się najbardziej "przesterowania" jajników po clo, bo ja miałam i pęcherzyki i owulację.. Boję się też torbieli po tym leku. Ja mam problem z drugą fazą cyklu i cały czas się zastanawiam dlaczego przepisał mi clo.. Myślę, że uznał że mój czas na dziecko już dobiega końca :( i to mnie przeraziło.. Najgorszy jest ten stres, którego nie potrafię opanować. Próbuję nastawiac się pozytywnie, ale jest ciężko. A wy drogie dziewczyny nie martwcie się też bo macie wszystkie jeszcze bardzo duzo czasu! Mi mój zegar biologiczny wali już na uchem ;)

Gość Beatricze17
gość Ala nie martw się, wydaje mi się ,że wszytskie tu boimy się przestymulowania , ale może w końcu coś wyjdzie :)Ja mam problem z wytwarzaniem pęcherzyków i ich pękaniem i mam nadzieję ,że w końcu dostanę zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka bo jakoś jeszcze tego lekarz u mnie nie sprawdzał :)) jakbym mogła się sama leczyć to zainwestowałabym w przyrząd do USG, clo i zastrzyk na pęknięcie i może bym zaszła bo coś czuję ,że może tutaj jest problem no i z endometrium bo jest zbyt cienkie do zagnieżdżenia :) Czy duphaston poprawia endometrium dziewczyny czy estrofem , czy może mogę coś jeść by było lepsze?? :D

Gość gośćAla
Podobno estrofem pomaga na endo :) Ja też bym chciała miec usg w domu :D Byłabym spokojniejsza :) a tak idę na monitoring 6go marca.