Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość nadziejablanki2
Czesc dziewczyny u mnie taka jakas dziwna sytuacja brzuch mnie pobolewa sutki tak samo ale nie jakoś strasznie tak po prostu przy dotyku bolą @ mi się spóźnia 5 dni dzisiaj mam 40 dc. Ostatnimi czasy 32-35 a test wyszedł negatywny ehh obawiam się ze mam torbiele.muszę czekać na wizytę jak tylko dorwe mojego doktora :)

Gość gość
Nikita to akurat na walentynki mąż przyjedzie ;)

Gość gośćnana
Nsdzieja !! Pedz na Bhcg lub powtorz test za kilka dni. Trzymam kciuki.

gość raczej po walentynkach powinna owu przypaść ale najważniejsze żeby była i udało się. nadziejaBlanki2 trzymam kciuki żeby @ nie przyszedł :)

Gość magdzik_d
Cześć wszystkim :) widzę że problemy z zamieszczaniem na forum nie tylko ja miałam... nikita z tego co pamiętam to my z cyklem podobnie idziemy :).. Też dostałam teraz okres... ten cykl z clo miałam mieć ostatni przed przerwą ale moja lekarka na urlopie więc nici z monitoringu .. tak, że przerwę zacznę cykl wcześniej. Muszę się skupić na odbudowie endometrium bo w poprzednich cyklach słabiutkie było.. zresztą widać to było po obfitości miesiączki ..podobno to skutki uboczne clo Macie jakieś sprawdzone metody na odbudowę??? Mój plan to czerwone wino:), orzechy , acard, witamina b6, omega3 i wiesiołek ... trochę jak zestaw lekomana..heh

Nikita Magdzik czas na was :) Magdzik ja miałam w tym cyklu co zaszłam małe endometrium które szybko podroslo na mojej diecie. Ta "dieta" dobra na endometrium w zasadzie odnosi się do każdego etapu starań i ciąży. Także można z niej nie rezygnować po owulacji. Ryby, dobra oliwa, orzechy (w Lidlu są czasami promocje na orzechy) Dużo wody Porcja białka (ryby,jajka,mięso czy nabiał)

Gość nadziejablanki2
Ja tez zaczynam nastepny cykl z clo niestety objawy nie zwiastowaly ciąży dziś @ przyszła w 40 dniu cyklu.

Gość magdzik_d
Dor dzięki za podpowiedź:) Ma jeszcze do was jedno pytanie.... co z kwestią antybiotyków a starania... oczywiście musiało mi się coś przyplątać w okresie przeziębień. Dostałam receptę na Bioracef i mam dylemat czy brać czy nie

Magdzik nie wiem czy ten może szkodzić w ciąży... ale na pewno lepiej każda infekcje leczyć, także bierz antybiotyk i może zapytaj lekarza czy możesz się starać, ale pewnie tak. Są takie leki jak antydepresanty czy mocne antytradzikowe kiedy nie wolno uprawiać seksu bez zapezpieczenia wręcz, ale antybiotyk chyba spoko. Ja jutro usg!!! Już 11 tydzień

Cześć Nikita! Dobrze... Płód już 3.5cm! Ale nie dogadałam się i zrobili mi zwykle a ja chciałam genetyczne. Lekarz mówi ze genetyczne dopiero w 20 tyg a w Polsce się robi już w 11 tyg. Także tt

Cześć Nikita! Dobrze... Płód już 3.5cm! Normalnie dzidziuś taki, machał rękoma i nogami, ale dobrze nie było go widać. Ale nie dogadałam się i zrobili mi zwykle a ja chciałam genetyczne. Lekarz mówi ze genetyczne dopiero w 20 tyg a w Polsce się robi już w 11 tyg. Zestresowałam się i cisnęłam lekarza delikatnie żeby teraz. Mąż się tez odezwał i dostałam skierowanie, bo to w innym miejscu to genetyczne. 13 lutego będzie. Gośćnana u Ciebie dobrze wszystko?

Gość magdzik_d
Dor fajnie, że wszystko ok i dzidziuś pomachał mamie:))) Ja wzięłam antybiotyk no bo żeby zachodzić w ciąże to też trzeba być zdrowym

Gość Blanka2014
Czesc dziewczyny co u Was nikt już nie zagląda:) i mnie klapa po całości poraz kolejny biorąc clo dostalam uczulenie oczy mi spuchly ehh w piątek mam 10 dc idę na monitoring ale pewnie nic nie będzie.mam nadzieję że u was pozytywnie wszystko.

Gość Dor
Blanka a ginekolog wie ze miałaś uczulenie? Może inny lek powinna ci wypisać? Trzymam kciuki! Ja codziennie śpię po godzinie dwie w dzień. Jakiś trądzik mnie wysypał i wyglądam potwornie. Podkrążone oczy, syfy :) oczywiście mam to gdzieś, ale chciałbym trochę ładniej wyglądać heh

Gość kmom
Ja zagladam :) blanka a moze sie milo zaskoczysz i jednak cos ruszylo:) hmmm no a ja....26 dc. I mam nadzieje ze @ nie przyjdzie :( trzymajcie kciuki. Ja juz w glowie mam rozne mysli a ze mnie mdli "niby" ze mi sie odbija... Tia a to wszystko pewnie w glowie :( dzis boli mnie brzuch jak przed miesiaczka:( ale piersi w ogole mnie nie bola. Dor kiedy zaczelas czuc bol piersi..ten bol ciazowy ze tak powiem;)

Gość Blanka2014
Dor jutro mam rano wizytę to dogadał się ze swoim doktorem to i dowiem się co i jak może da coś innego :)

Gość Blanka2014
Kmom trzymam kciuki za dwie kreseczki i brak @ :)

Gość gośćnana
Dziewczyny teraz już jestem na prostej :-) ni z tad ni z owad zaczelam krwawić delikatnie i wyszedł krwiak ok 0,5cm dostawalsm leki i kropliweczki i się wchłonął. Ale uczucie kiedy się na USG widzi machajace rączki nie do opisania . U mnie 3,2 cm a brzuszek widoczny. Wyniki badan ok .Nie mogłam dodać posta niewiem czemu .Pozdrawiam was serdecznie i trzymamy za was kciuki .Będę tu zagladac.P.s fodam że mam zachcianki np pierogi ruskie z dżemem truskawkowym .

Gość nikita03285
Kmon trzymam kciuki. Ja w poniedziałek mam ocenę owu i już się boje. Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki. Co myślicie o depilacji laserowej w tej chwili u mnie. Wiem że ciąża jest przeciwwskazaniem ale nikt nie wie kiedy to nastąpi a cały czas zwlekam z tym żeby sobie zrobić. Proszę dajcie znać co o tym myślicie?

Gość Meegann
Cześć. Ja tez ciągle zagladam na forum. Dor, bardzo się cieszę ze dzidziuś taki duzy. Szybko Ci zleci. Daj znać co tam po następnym USG. Blanka2014, jesteś pewna, że to uczulenie przez clo? Kmom, trzymam kciuki. Ja dzisiaj byłam u endokrynologa. Z moją tarczycą właściwie wszystko ok. Jest zmieniona, lecz nie rodzi to jakiś problemów. Mam brać euthyrox cały czas. Mała dawke (25). I jeszcze mam brać jodid 100. Ma to pomagac tarczycy. Tamten skok tsh do 7.16 byl spowodowany ciąża i to tez mogło przyczynić sie do poronienia. Jak znowu zajde to mam szybko robić badanie tsh i ft4. Nie mam żadnego hashimoto. Z tarczyca ok ale jakos mam przez to wszystko doła. Z jednej strony myślę, ze może jakbym wczesniej zrobiła badania to moze by bylo inaczej. A z drugiej niby organizm wie co robi. Przepraszam za tak długi post

Gość Blanka2014
Dor dzis sie dowiedzial he he a raczej zobaczyl zmieni na inne mowi ze pierwszy przypadek ma taki ale ale ale mimo to jest jest jest pecherzyk ale zapomnialam zapytac ile z tej radosci ze wogole jest :) dzisiaj mam 10 dc w niedzielę 12dc mam wziąść rano zastrzyk pregnyl tylko się zastanawiam kiedy sie najlepiej starać :)

Gość Blanka2014
Hej dziewczyny moj doktor stwierdził że to jego pierwszy przypadek z tym uczulenie na clo :) Ale ale gdyby była potrzeba to zmieni na inne mam tylko nadzieję że nie będzie musiał bo mimo wszystko pecherzyk jest ale z tego wszystkiego nie powiedział ile ma dziś mam 10 dc w niedzielę w 12 dc mam zrobić sobie zastrzyk z pregnylu :) i działać działać tylko nie wiem czy przed zastrzykiem już można działać czy lepiej poczekać i po brykac :)

Gość Blanka2014
Sorki za podwójny post ale nie dodało tamtego a teraz se dwa cos mi szwankuje

Gość Dor
Blanka pęcherzyk pęka po jakiejś dobie dopiero albo i po 36h nawet. Jak uda wam się dziś bzyknąć to chyba lepiej pohodować plemniki te 2-3 dni. Tak myślę :) No dziwne to uczulenie, ale chyba się zdarza. Nikita idz na depilację :) Ja żałuję że nie zrobiłam sobie takiej fajnej laserowej. W ciąży skóra bardzo wrażliwa się robi i po goleniu swędzą mnie łydki a za bikini nawet się nie biorę. Ten krem tak wali chemicznie ze nie chce nim smrodzić. Meegann a w ciąży lekarz Ci nie wypisał wtedy euthyrox? To następnym razem pewnie będziesz brać i będzie dobrze wszystko :))

gośćnana a do kiedy w szpitalu będziesz? Ruskie z dzemem... Nawet bym spróbowała :) Ja mam fazę na jabłka i w ogóle owoce. A i moje ulubione danie ostatnio to kotlet jajeczny z ziemniakami heh Meegann długie posty fajne :)

Dor, dostałam wtedy euthyrox dopiero w 8 tygodniu. Wydaje mi sie ze pani doktor jakby wcześniej zalecila badania to moze bylo by inaczej. Ale teraz to juz za późno. Kazala późno przyjść (nie pamietam ktory to tydzien byl) bo twierdziła ze wczesniej nic nie bylo by widac. Ale badania mogla juz zlecić. Oj... jakos mi ciezko z tym. Jakbym sama wiedziala to bym to wczesniej zrobila... teraz będę juz wiedziała. W poniedziałek ide sobie zbadać progesteron zeby zobaczyć czy była owulacja w tym cyklu.

Gość gośćnana
Wstępnie do 22tyg więc jeszcze się ponudze

Gość magdzik_d
Meegann ja jak byłam w ciąży to też tsh skończyło mi do ponad 5, biorąc w tym czasie letrox (odpowiednik eutyrox) 25. gin kazał mi zwiększyć dawkę do 50 i do endokrynologa. Po poronieniu też rozmyślałam, że to może od tego, ale gin mi powiedział, że nie. Wysokie Tsh matki ma wpływ na rozwijający się układ nerwowy płodu. Meegann długo mi zajęło zanim zrozumiałam że tak musiało być.... :-(. Szkoda tylko że już rok mija a ja nie mogę zajść w ciążę.

Magdzik, ja też sie pogodzilam z tym ale wczoraj uslyszalam od lekarza ze poronienie moglo byc spowodowane wysokim tsh. I od wczoraj mam trochę doła, ze może dało sie zadziałać. Uda nam się znowu zajść. Podobno nastawienie jest najlepsze. Ja sobie daje 3 cykle. Chciałabym jeszcze w tym roku urodzić. Nie nakrecam się ale musi być dobrze.