Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość magdzik_d
Ja byłam w czwartek ponownie na usg. Jeszcze więcej płynu po lewej stronie a pęcherzyka na prawym urósł z 15 na 17 mm. Czy pęknie to nie wiem bo zastrzyku nie mogę dostać. moja lekarka była pełna nsdzieji że może coś z niego wyjdzie. Chociaż ja poczytałam że 2 owulacji z różnych jajników w jednym cyklu są niemożliwe. Dor super ze wszystko się układa. Teraz to tylko same dobre wiadomości ;-)

Magdzik_d a jak niechcący pękł bez owulacji? Może tak być? Jak miałam stymulację do invitro to mi zakazała lekarka chodzić na jogę żeby pecherzyki nie pękły przed terminem od wygibasów

Gość nikita03285
Dor super wieści. Dziewczyny aż chce się wchodzić na forum jak takie dobre wieści macie. Ja od wtorku zaczynam brać duphaston I nie wiem co dalej. Mąż dziś wyjechał na kolejny kontrakt i nie wiem kiedy zjedzie. Chyba będę musiała dłuższą przerwę zrobić z clo.

Gość gośćnana
No jasne że się cieszę !!!Moja Mama jest z Bliźniaków . Narazie najważniejsze jest to aby wszystko było w porządku tak więc porodem się niemartwie a jeszcze co o mojego młodszego brata w Kwietniu będą także bliźniaczki:-)Głowa mi dzisiaj pęka .

Gość gośćnana
Magdzik jak nie możliwe?! Ja w drugim cyklu miałam na obu po kilka.

Gość magdzik_d
Gościnna , pęcherzyków zawsze mam więcej po clo na każdym z jajników(robię monitoring cyklu). W tym cyklu z lewej strony w 8dniu miała już widoczny płyn (czyli coś pękło) a na prawym pęcherzyk 15 mm który w 11 dc miał ponad 17mm. Z tego co czytałam to jak pękają dwa to z jednej strony. Dor może coś w tym jest, że coś pękło samo z siebie bez owulacji bo skok temperatury mam dopiero od soboty (13 dc.). Fajnie, że wszystko ok. Będziesz już teraz spokojniejsza , a to dobrze dla dzidziusia:)

Gość gośćnana
Magdzik ja źle zrozumialam treść .Tak zgadza się owulki z dwóch naraz w jednym cyklu niema.Ach jakąś rozyargniona jestem ostatnio.

Gość gość Oliwka
Witam wszystkie starające i zaciążone :) jak czytam Wasze wypowiedzi to tli się we mnie nadzieja że i mi wreszcie się uda. Staramy się o dzidziusia od 9 miesiecy, wcześniej poroniłam. Od 3 cykli z Clo 2x1 , pęcherzyki rosną ale słabo. W tamtym miesiącu miałam w 17 dc 20 mm dostałam zastrzyk na pękniecie ale chyba coś nie zadziałało bo nic z tego nie wyszło. W tym miesiącu byłam na monitoringu i w 13dc 16mm( mam cykle 31 dniowe ) lekarz powiedział ze cylkl stracony bo słabo rosną od przyszłego miesiaca 3x1 tabletce mam brac . A Wam w którym cyklu sie udało ??:)

Gość gośćnana
W drugim po podaniu pregnylu. Nie można się poddawać ja pdzeszlam hiperstymulscje tzn prze stymulowanie stan ciężki ale warto się po męczyć.

Gość Blanka2014
Gość Oliwka jeśli Chodzi o mnie to ja dwa cykle i dwa cykle stracone ale się nie poddaje w piątek do lekarza i walczymy dalej :)

Gość Kmom
Hejj wszystkim;) jestem i ja. Czytam co tu sie dzieje i jestem z wami. Ale nie moglam nic tu dodac:( nie wiem cos nie gralo.:( ja tez dalej walcze. Tym razem znowu letrozol 3x1. Potem zastrzyki gonadotropiny. No zobaczymy. Kurcze wiecie ze juz moj 5 cykl syymulacji (wczesniej clo teraz 3 cykl z letrozolem) i tylko 1 raz mialam owulacje:(:( to przykre. Mialam tylko jedna szanse:( panna Zuzanna a jak u Ciebie z tym letrozolem? Dor super ze wszystko jest oki. I bedzie. A powiedz kiedy Ty sie zdecydowalas na in vitro?

Gość Kmom
Gosc Oliwia w 13dc 16mm to zle? Ja mlam chyba w 14 cos ok 16.

Gość gość
Przyłączam się do gratulacji Dor! Widać, że wytrwałość się opłaciła. Nie można się poddawać, gdy jedna inseminacja się nie powiedzie, to może nastepna. Albo In vitro. Trzeba próbować aż do skutku. Ja miałam 3 nieudane inseminacje w Invimedzie i dopiero przy ICSI się nad udało pół roku temu.

Gość gość
potrzebuje porady - dostałam okres dzisiaj jest przed godz 12 i mam zacząć brać Clostilbegyt od pierwszego dnia okresu 2xdziennie i nie wiem czy mam go wziąć teraz czy od wieczora zacząć?

Gość Dor
do gość dziś jak weźmiesz wieczorem to powinno być ok. A wesz ile w sumie masz wziać tabletek? Kmom zaczęlismy myśleć o ivf tak po ponad 1.5 roku prób, a po 2 latach podeszliśmy do procedury. Mam 32 lata. Jesteśmy wiele lat razem. Dłużej nie chcielismy zwlekać. Mieliśmy też na to pieniądze. Myslę, że tu głównie wiek decyduje. Jeśli jest się po 35 roku życia to trzeba wiedziec ze trzezba się spieszyć. Czasami warto zbadać też rezerwę jajnikową (badanie krwii AMH) Bo jeśli się bardzo zmniejsza to też wtedy trzeba działać. gosc Oliwka a moze masz pózniej owulacje i pecherzyki dojrzewaja nie 14 a np 17 dnia? Masz dłuższe cykle - 31 dni to przeciez może tak być? nikita może dobrze ta przerwa podziała? czytałam o dziewczynach które właśnie po odstawieniu zachodziły :) Tylko mąż potrzebny :) Magdzik d pisz jak tam :) trzymam kciuki za ten pęcherzyk :) Ja wlasnie wróciłam. Wspaniałe uczucie po 2 miesiącach być w domu i to w ciąży! Jakiś sen

a co do in vitro to coraz więcej miast sponsoruje zabieg (albo nawet kilka podejść) Warszawa teraz dołączyła :)

Gość Meegann
Cześć, mam wyniki badań tarczycy. Wiecie może co one oznaczają? Do lekarza pojde dopiero w lutym. Tsh-1.556, przeciwciała anty tg 4,68 i przeciwciała anty tpo 9,3.

Gość magdzik_d
Cześć dziewczyny:) Dor nie wiem jak ten drugi pęcherzyk (na prawym jajniku) bo nie byłam na kolejnym usg. Lekarka wyliczyła kiedy ewentualnie ma pęknąć i od kiedy duphaston. W zasadzie podbrzusze boli mnie jak w poprzednich cyklach przed okresem, więc trochę moje nadzieje zmalały. Meegaan a nie ma na wynikach zakresu min i max. Laboratoria maja różne zakresy.

Gość gość
Powinny być normy pomiędzy wynikiem minimum a max. Ja zawsze sprawdzam w Google ;-)

Gość gość
Sprawdź w Google.

Gość Blanka2014
Hej dziewczyny co u Was brzuchatki jak sie macie..JA mam zacząć kolejny (3) cykl z clo i czekam na @ zobaczymy co będzie z tego Tym razem :)

Gość kmom
Dor najwazniejsze ze juz masz to za soba i sie udalo. Ja mam 27lat. I na dzien dzisiejszy maz napewno wyklucza in vitro. Ja ze wzgledow finansowych napewno tez. Takze teraz ratujemy sie jak mozemy. Jutro ide na monitoring. Po innej kombinacji lekow. Ale nie czuje w jajnikach by cos sie dzialo. Mialam 2 zastrzyki menopur. Nie wiem czy to cos dalo. Okaze sie. Jejuuu jeju:(

Gość kmom
Kurcze. Dziewczyny sledze ten watek ale od jakiegos czasu mam problem by cos dodac. Mam nadzieje ze teraz przejdzie;) Dor ja mam nadzieje ze uda sie bez in vitro. Maz wyklucza taka opcje. A ja chyba bede musiala to uszanowac. No ale teraz mamy po 27 lat takze mam nadzieje ze uda sie naturalnie. Wczoraj bylam na monitoringu... 13 dzien cyklu i pecherzyk 20 mm. Doktor powiedzial ze pieknie sie wyhodowal. Od razu wczoraj gonapeptyl na pekniecie a dzis dzialamy. Ale poznym wieczorem. Zastanawiam sie czy nie za pozno. Ale no tak bardziej na luzie w tym cyklu do tego podchodze :)

Gość kmom
Kurcze. Dziewczyny sledze ten watek ale od jakiegos czasu mam problem by cos dodac. Mam nadzieje ze teraz przejdzie;) Dor ja mam nadzieje ze uda sie bez in vitro. Maz wyklucza taka opcje. A ja chyba bede musiala to uszanowac. No ale teraz mamy po 27 lat takze mam nadzieje ze uda sie naturalnie. Wczoraj bylam na monitoringu... 13 dzien cyklu i pecherzyk 20 mm. Doktor powiedzial ze pieknie sie wyhodowal. Od razu wczoraj gonapeptyl na pekniecie a dzis dzialamy. Ale poznym wieczorem. Zastanawiam sie czy nie za pozno. Ale no tak bardziej na luzie w tym cyklu do tego podchodze :)

Gość Kmom
Hejka. Kurcze mam problem zeby tu cokolwiek dodac:( cos sie dzieje z ta kafeteria. Dor najwazniejsze ze sie udalo. U nas maz wyklucza in vitro. Takze nie bede nalegala ale mamy po 27 lat i mam nadzieje ze uda sie naturalnie. Ostatnio bylam na monitoringu w 13dc pecherzyk 20mm.od razu dostalam gonapeptyl a nastepnego dnia mielismy dzialac. :) zobaczymy. Moze tym razem:)

Gość gośćnana
Pilnie urósł 20mm. Trzymam kciuki . U mnie niestety serduszko zostało jedno dlatego nic niepisalam. Potrzebowalam czasu . :-( .W piątek wyszkam do domu na wikend w związku z ślubem siostry i najgorsze były pytania a czego a jak i jak się czujesz koszmar.Dzisiaj wrocilam w szpitalne mury ,:-(.

Gość Dor
Blanka Kmom trzymam kciuki! Piszcie czy są jakieś objawy. Kmom jesteś młoda. To dobrze! Masz dużo czasu a i szanse większe w takim wieku. Goscnana przykro mi ze z dwóch zarodków został jeden. Ale to nadal szczęście! Może tak będzie lepiej. Mniej komplikacji i większe szanse na donoszenie ciąży pojedynczej. Wcześnie miałaś stwierdzona ciąże i usg zrobione. Jak byś poszła na usg w 8/9 tyg to byś się pewnie nawet nie dowiedziała ze miałaś dwa zarodki. Podobno połowa ciąż jest mnoga do 8 tyg. Ja tez miałam dwa zarodki i został jeden. Na usg widać było taka ciemniejsza plamkę, ale nie pytałam już co to. A dlaczego tak ciagle w szpitalu? Czy przez szyjkę? I czy mówili kiedy będziesz mogła wrócić do domu? Ja w ten czwartek mam usg. Z objawów to ciagle to samo senność, mdłości i lekkie zawroty głowy, No i mecze się szybko. Piersi bardzo bolą i są większe. Brzuch jakby ciutkę się wybił. A na razie nie przytyłam bo mało jem przez mdłości. Myśle ze w ten czwartek jak zobaczę na usg dzidziusia to w kocu do mnie już dotrze ze będę miała dziecko. Póki co jakos tak nie do końca w to wierze :) mąż tez, cieszy się bardzo ale oboje potrzebujemy jakiegoś upewnienia ze to naprawdę się dzieje

Meegann chyba dobre te wyniki? Tak na oko :) Piszcie dziewczyny jak się czujecie. PannaZuzanna a co u ciebie? Dawno nie pisałaś

Gość nikita03285
gośćnana nie martw się, najważniejsze że nadal jesteś w ciąży. Wiem że to przeżywasz ale Dor ma rację. Pojedyncza ciąża jest mniej ryzykowna. Trzeba szukać pozytywów w tych trudnych chwilach. Dor ciesze się że jesteś w domu z mężem i dzidziusiem w brzuchu, wszystko na pewno będzie dobrze. Ja dziś dostałam okres i będę brać clo w tym cyklu. Zobaczymy na monitoringu jak to będzie i jeżeli będzie owulacja to będę ściągać męża za granicy choć na parę dni:)

Gość gośćnana
Nie lekarz mówił że tak bywa z ciąża mnogą .Tak przez szyjkę . To było od początku wiadome że jeżeli uda mi się zajść to pierwszy trymestrze spedze w szpitalu. Cieszę się i z jednego . Ja też zawroty i mdłości a brzuszek już widoczny.