Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowoe nowości masło itd.

skargi Giertycha

Polecane posty

Muachacha mam lepszy pomysł. Ostatnio dowiedziałam się od bogobojnego katolika z mojej rodziny, że mój mąż jest Żydem i Rumunem w jednym. To skoro tak, to ja męża poślę do Giertycha, zapewne tego nie zdzierży, dostanie zawału na miejscu...i sprawa załatwiona :D:D:D:D:D

Gość do atestki
czy naprawde uwazacie ze bedzie az tak żle? to tylko 4 lata:D. Nie wierze kurcze ze będziemy modlic się po przyjściu do szkoły czy prcay, nie sądzę by zakaz był mówienia słów sex i prezerwatywa, kurcze moze giertych przesadza z z tym, ale uwazam ze ma rację bo chce by w polsce ludzie zaczeli nawracac się(ludzie katolicy bo innych nie da sie nawrócić bo nie wierzą w boga bądz sa jechowi).Pozatym uwazam również ze jak bedzie religia na maturze to chyba nic złego sie nie stanie.No i jestem za jezeli chodzi o zakaz roznoszenia ulotek o gejach i ich publicznego całowania sie itp.

tak i zakaz chodzenia w mini, kochania się inaczej niż tylko na "misjonaża" używania antykoncepcji, a innowierców za granice wysłać lub spalić. Fajna ta wolna, demokratyczna polska. nie ma co

Gość cylik
kolorowe kando. Moze i masz krew żydowską i rumuńską w sobie. stało sie i nie musisz o tym mówić - kogo to obchodzi?

a sarkazm i ironia będą karane chłostą

Gość cylik
zakaz chodzenia w mini? przeciez jego żoneczka tez chodzi w mini- nie sądzę by to przeszło. Przesadzacie. Zakaz kochania się? a kto ci zagląda jak sie kochasz? antykoncepcja..od dawna jest zakazana przeciez.

Sęk w tym, że nia mam ani kropli, ktoś po prostu chciał mnie w ten sposób obrazić...I tyle. Poza tym o ile mi wiadomo istnieje jeszcze wolność słowa, więc wyluzuj - nie musisz czytać.

Gość kick
wiesz co? gdyby ludzie się nawracali na wiarę i zgodnie z ta wiarą szanowlai i kochali bliżniego- to ja się wszystkimi kończynami pod tym podpiszę. Niestety przeciętny Polak- katolik jako dowód swojej wyższości podaje choinke, białą sukienkę i święcenie jajek, jak to dane nam było obserwować przed chwilą. Istota wiary gdzieś się zgubiła, głowna jej osnowa, rdzeń, główna myśl i idea. :/ ja wierzę, że można takim być i się staram, ale nie miej mi za złe, że na dźwięk zjadliwych, zaślepionych nienawiścia tesktów dostaję gęsiej skórki. Poza tym Giertych od nawracania to nieporozumienie. Ten facet nienawidzi wszystkiego, co jest inne. Czy to jest przykład? Czy nawracanie się to tylko dołączenie do tępicieli wszelkiej inności?

Mnie to obchodzi. I nie o sobie Kando pisze , a o mężu :P Sama jestem Żydówką z mężem Mulatem i miło mi poznać innych odmieńców.:D(może razem w jednym obozie się znajdziemy):P

Gość dobrusika
skąd wiesz ze nie masz ani kropli? skoro ludzie cos powiedzieli to moze jednak cos w tym jest? moja kolezanke przezywali od cyganek (była czarniutka).No i po latach wyszło okazało sie ze sa z rodziny cygańskiej (jej tata przyjazni się z ojcem znajomej ), inna znajoma była jak chińczyk i nazywali chineczką..........a wyszło ze mama z młodosci miała ją z wietnamczykiem ale ojciec polak ją wychowywał. Jej mama mówiła komus albo i nie musiała mówic - poprostu z jej znajomych to wyszło. Nie ukryjesz pewnych informacji. Moze ty niewiesz czegos co wie sąsiadka która powiedzmy chodziła do szkoły z twoim dziadkiem?...........

wiecie co czym dalej tym bardziej brakuje słów.

Gość dobrusika
sukienka to tez element katolicyzmu- nie kazdy moze w niej iśc, ani buddysta ani ateista - tylko katolik i kazda polka -katoliczka marzy o sukience komunijnej i slybnej. Nie ma tu nic do sakramentu. Poprostu tradycja. Zazdrościsz ze nie byłas w białe sukience zydówko bo do carie mówię i domyslam się ze jako zydówka nie miałas kościelnego ślubu.

Carrie, widzisz, mnie to co ta osoba powiedziała niwe obraziło, to swiadczy jedynie o jej debilizmie wtórnym. Nie można mnie obrazić takimi słowami, ta osoba sama obraża siebie. wrzeszcząc na cały regulator, podkreślając na każdym kroku swoją wiarę równocześnie mówi , że Żyd czy Rumun to gorsza nacja. Dla mnie taki ktoś ma kredki woskowe w głowie i tyle. Żeby było ciekawiej, mąż ma pochodzenie polskie, i ta osoba o tym doskonale wie, więc...a zresztą - szkoda słów...Uachacha - niech więc będzie, jestem rumuńską Żydówką po mężu...muachacha....

Gość kick
wiesz, jakoś moja duma narodowa by nie ucierpiała gdyby sie okazało, że mam w swojej krwi domieszki innych narodowości :P co wiecej- kilka pokoleń wstecz faktycznie tak było. Wiele bym dała by wychować sie w rodzinie multikulturowej ;) a Ty jesteś smieszna z tym tekstem do Kando, bo nie sądzę żeby ona widziała w tym problem, a Ty rozstrząsasz to jako tragedię :D rotfl

Nie jestem wyznania mojżeszowego , jesli o to Ci chodzi:D Byłam wychowywana jako katoliczka , a ślubu kościelnego nie miałam bo mnie wtedy na taki nie było stać. Teraz skłaniam sie ku ateizmowi.

Gość dobrusika
nie nie powód, ale uwierz polskie dzici inaczej patrzą, z boku. nawet jak ci się to kojarzy z rasizmem i brakiem tolerancji to tak niestety jest. Nikt głosno nie mówi ale w domu po cichu i między sobą np o idzie ta murzyńska dziwka, o to cyganiucha, patrz a ta to zydówką jest ..moze to nie ma znaczenia- ale mówi się o tym, Tobie wprost nikt nie powie, ale między soba ludzie mówią. Przykre ale tak jest. na mnie tez mówia pewnie stara panna i wiem to. Bo nią jestem:(.i chciałabym byc tak jak większośc moich znajomych w tym wieku miec rodzinę, a jestm inna, tzn nie lesba tylko inna w sensie stara panna.

Gość kick
acha- i ja nie marze o sukni ślubnej, więc ze swojego słownika wyrzuc słowo "każda". :P

Uachacha, no to się ubawiłam setnie. Ludzie - czytajcie ze zrozumieniem! Sprawa dotyczyła nie mnie - tylko męża! A co do mnie, to naprawdę nie mam woli sprawdzania od kogo ja pochodzę - mogę być i Rumunką i co z tego, to nie oznacza, że jestem gorsza!!!!!!!!

Nie ma czego zazdrościć bo teraz w każdej chwili moge sobie wziąc ślub kościelny, jako że mój mąż jest katolikiem i obecnie mnie na taka imprezę stać . Moge sobie kupić sukienkę jakiej w Polsce bym nie kupiła, ale po co? Nie o sukienkę w tym wszystkim chodzi .:O

Gość kick
dobrusika- no i właśnie tym się różnię od Ciebie, że mam to gdzieś :P Moi rodzice wychowali mnie w poszanowaniu inności, moją najlepszą przyjaciółka przez długie lata była śliczna Mulatka i szczerze mówiąc ja nie widze problemu tam, gdzie Ty go widzisz. :P to, że ludzie śa zawistni u nas i mało otwarci to wiemy doskonale, ja staram się to zmienić i pokazuję pewną postawę swoim życiem.

Gość dobrusika
nie chodzi o sukienke ale generalnie dla niej bierze sie kościelny tez. sakrament sakramentem a sukieneczka sukieneczką. Polki jeżdza do paryża ściagają najlepsze fasony - widac ze chca ładną miec na slubie.

Gość dobrusika
rumunka - wolę byc polka bo mieszkam u siebie w polsce i nikt nie wyrzuci mnie stąd i nikt nie powie mi - won stąd do rumunii. jestem na swoim.

dobrusika i co z tej sukienki bielutkiej i śliczniutkiej, jak potem 70% z tych niewinnie poubieranych pann mlodych mają przewalone życie małżeńskie, zdrada na zdradzie , molestowanie psychiczne i fizyczne!

Jesli chcesz wiedzieć byli tacy ludzie co mówili mi prosto w oczy takie rzeczy, ale mnie to gówno obchodziło, nigdy nie robiłam nic dlatego że tak wypada. Nie przejmowałam sie tym ,że jakiś typ ma takie czy inne zdanie. Robiłam to co chciałam i nadal robię. Wyjechałam z Polski bo nie chciałam ,że by moje dziecko było wytykane palcami i żeby jemu przykro było.

Gość kick
no :D jakbys po wojnie mieszkała za Bugiem to byś się dowiedziała jak jesteś na swoim historia potrafi zaskakiwac, więc nie bądź taka pewna

normalnie jak przeczytałam wypowiedź 12:05 dobrusika--ciekawa jestem kto te dzieci tak fajnie wychowuje??? Wiecie c oGiertych naprawde tu pasuje- tak jak czytam to wypisz wymaluj pasuje tu jak ulał na ministra podziałów i rasizmu- bo tu właśnie tak jest że inny jest w mniejszości

Wiesz co, to jakiś koszmar jest - bo jesteś Polką to jesteś u siebie...Oj kobieto, kobieto....A ja znam multum osób innych narodowości od lat mieszkających w Polsce i też czują się jak Polacy.

Gość dobrusika
a kto powiedział ze ślub musi skończyc sie rozwodem, czy biciem w morde, pijaństwem męza? czy nie znasz szczęsliwych małzeństw bez bicia, picia i rozwodów?