Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIELKI POWRÓT TOPIKU

Gdyby lekarzom płacono od WYLECZONEGO pacjenta poumieraliby z głodu

Polecane posty

Gość DNO
Zgadzam sie z przedmówcami Czs zakończyć ta żenadę!.

Gość ha no i konsekwencjie
zbyt długiego strajku beda !Nie bedzie tolerancji ! i słusznie , obciac pensjie za wolne dni , szczegolnie pielegniarom!

Gość wiecie co znam
nie jednego lekarza i za dziecinnych lat jakiś szacunek dla nich był. Ale... . Ktoś powiedział że nikt nie uwierzy o zdrowych zmysłach o tym że kogoś dziadka wyrzucił lekarz z gabinetu bo ten był za stary. Też w to nie uwierzyłabym jeszcze z 3 lat temu. Niestety tak się zdarzyło że mój 70 letni ojciec miął zapaleni płuc- wtedy jeszcze o tym nie wiedzieliśmy- poszedł do lekarza i dowiedział się tego samego- że za stary i jedyne co to witaminki i do domu- bo już czas na inny świat widocznie. Mam tyle szczęścia że w rodzinie mam różne powiązania z medyczną stroną - wiec zadzwoniliśmy do rodzinki by coś z tym zrobili- zwieli ojca na badania- zapalenie płuc- najprawdopodobniej tego nie przeżyje. Zaczęły się kroplówki, zaszczyki i ostra kuracja antybiotykowa- w domu bo ojciec powiedział że woli dostać kluą w łep niż iść do szpitala- na szczęście mam znajomą pielęgniarkę. Ojciec wyzdrowiał. Ale gdybyśmy nikogo w rodzinie nie mieli z "biednych lekarzy" to dziś już by nie żył. A o biedocie lekarzy najlepiej świadczy hasło jednego z nich- w tym miesiącu to bieda- czemu?- a bo zarobiłem o 5 tyś mniej niż rok. W 1 miesiąc!!! I tak z moich obserwacji wynika że niejeden weterynarz ma więcej wiedzy niż lekarze. I do fachu to nadaje się tak mniej więcej co piąty. Oni powinni mieć testy sprawdzające ich wiedze co roku. A jak nie zdadzą to odbierane praktyki. W ogóle to jest nie normalne co się tu dzieje!

Gość zgadzam sie
w 100% - popieram!!!!

Gość heheheeeeeeeeeeeeeee
"GW": Roche korumpuje lekarzy? AFP "Gazeta Wyborcza" i TVN zdobyły skandaliczne materiały ze szkolenia koncernu farmaceutycznego Roche. Przedstawiciele handlowi firmy pisali na planszach, jak potraktować lekarza, który nie wypisuje leków Roche zgodnie z wcześniejszą umową. Gazeta zwraca uwagę, że umowa taka jest nieformalna i polega na zaproponowaniu lekarzowi na przykład wyjazdu na zagraniczną konferencję w zamian za zobowiązanie się do wypisywania leków firmy. Dziennik podaje też inne przykłady takiego procederu, w tym darowizny dla szpitala w zamian za leczenie pacjentów preparatami Roche. Według dziennika, powołującego się na lekarzy, przedstawiciele handlowi mają doskonałe układy z farmaceutami, od których dowiadują się, czy lekarz przepisuje ich leki.REKLAMA Czytaj dalej Gazeta przytacza wypowiedź wiceministra zdrowia Jarosława Pinkasa, który twierdzi, że przedstawione przez dziennikarzy dokumenty świadczą o przestępstwie i sprawą powinien zając się prokurator. "Nachalny marketing ze strony firm farmaceutycznych przybiera w Polsce patologiczne formy" - konkluduje "Gazeta Wyborcza". O sprawie informowały także wczorajsze "Fakty TVN". Pracownicy firmy Roche pobierali nauki jak wymuszać na lekarzach, nazywanych podczas szkolenia "klientami", stosowanie leków produkowanych przez ich firmę - poinformowały Fakty. Sprawa wyszła na jaw, bo pracownicy Roche'a zostawili w sali hotelowej, gdzie odbywał się kurs, materiały szkoleniowe. Materiały trafiły do dziennikarzy. "Na tych planszach są opisane techniki korupcyjne" - powiedział Faktom Mikołaj Lizut, dziennikarz "Gazety Wyborczej". W materiałach szkoleniowych firmy Roche czytamy na przykład: "Wzięty kardiolog zaproszony na kongres zagraniczny zobowiązał się do współpracy w zakresie przepisywania Dilatrendu i Inhibace. Przed wizytą w aptece uzyskujemy informację, że lekarz przepisuje leki konkurencji." Kolejny przykład dotyczy ordynatora szpitala: "Ordynator chciał i dostawał darowiznę na oddział. Obiecał ustawić 50 nowych pacjentów. Nie ustawił, ale oczekuje drugiej raty (wpłaty). Typ charakteru: zamknięty w sobie, despota, niesympatyczny, roszczeniowy". Rozwiązanie problemu jakie zostało zaproponowane podczas szkolenia: "...w sytuacji gdy w aptece nie widać nowych recept... nie mogę zrealizować mojej części umowy...". Podpowiedź rozwiązania do sytuacji drugiej: "...umawialiśmy się na 10 nowych pacjentów, a przybyło tylko 5, więc nie mogę zrealizować mojej części umowy...". Organizatorka szkolenia firmy Roche potwierdziła dziennikarzom "Faktów" autentyczność materiałów szkoleniowych znalezionych w hotelu. najlepsze jest to ze lekarze na to przystaja bo znowu kasa leci;)

Gość koniec tematu
??? Kto kogo tu przekrzykuje? Tak wiem że lekarze są biedni i na pewno wszyscy tak samo d o pacjenta podchodzą. Widocznie Ci co tak bronią lekarzy - są sami lekarzami, albo mieli to rzadkie szczęście że spotkali prawdziwych lekarzy. Ale niestety tych prawdziwych lekarzy dużo nie ma. I żęby nie było nie porozumień to jestem za podwyżkami dla pielęgniarek- bo te naprawde dostają psie pieniądze, ale podwyżki dla lekarzy- "biednych lekarzy" to kpina!

Gość ulalala
po co kogos obrazac lub krytykowac mojemu ojcu chirurg uratowal dwa razy zycie, ale sa choroby ktorych nie da sie wyleczyc i uwazam ze lekarzom powinno sie placic od wyleczonego pacjenta

Radzę Ci lalala ---> czy twoim zdaniem problem lekarzy łapówkarzy, problem lekarzy stawiajacych błędne diagnozy, lekarzy którzy popełniaja błędy lekarskie nie istnieje w ogóle czy jak? Bo twój post i niejakiej lala la o tym dobitnie swiadczą, ja nie twierdze ze ty jestes złym lekarzem czy twoja kolezanka, ale wszyscy razem na forum chcemy pokazac ze problem istnieje, czy potrafisz zastosowac jakąs odpowiedź do tego co piszę? Prosze cię nie chowaj głowy w piasek i nie zasłaniaj sie słowami ze wszyscy sa żenujacy i nie ma z kim rozmawiac. Ja chetnie porozmawiam

Gość ulalala
no to wlasnie pisze ze gdyby lekarz dostal pieniadze za wyleczenie pacjeta to problem lapowki by nie istnial bo lapowke zazwyczaj sie daje przed a ze lekarz robil wszystko co w jego mocy i sie nie udalo to trudno

ulalala---> rozumiem ze to ty sie ukrywasz pod kilkoma nickami(boisz sie czegoś?), wiec prosze cię zdecyduj sie na jeden nick, łatwiej mi bedzie rozróznic z kim rozmawiam, a pozatym zostaje jeszcze problem źle stawianych diagnoz i błędów lekarskich jak twoim zdaniem rozwiązac ten problem? I czy lekarz który swiadomie popełnia błąd w sztuce(np. w złości za to ze za mało mu płacą, no to będzie w brzuchach pacjentów zostawiał np. narzędzia)czy powinien dalej wykonywac zawód lekarza? No ja szczerze nawet za pieniadze bał bym sie iśc do takiego chirurga

Gość zadowolona pacjentka
Leczę się wyłącznie prywatnie, na szczęście mam takie możliwości. Umawiam się na konkretną godzinę i zawsze o tej godzinie jestem przyjęta. Mogę umawiać wizyty przez internet. Lekarze sympatyczni i troskliwi, nie strajkują, znają się na rzeczy, jest dobry sprzęt. Co do podwyżek, których domagają się lekarze pracujący w państwowych przychodniach - jestem na tak. Pod warunkiem, że dostaną też zakaz prowadzenia prywatnych praktyk. Nie raz i nie dwa spotkałam się w państwowej przychodni ze skierowaniem do przychodni prywatnej, w której ten sam lekarz był w stanie przeprowadzić badanie, czy w ogóel przyjąc mnie w dogodnym terminie. To jest niedopuszczalne. PS. Pielęgniarki, które bawiły się wcześniakiem, powinny dostać podwyżkę specjalna za znaczny wkład w publicity tej grupy zawodowej.

temat kontrowersyjny- to taki który ukazuje najszczerszą prawdę , ale niewygodną dla duzej grupy ludzi, w tym przypadku dla srodowiska lekarskiego

wywlekanie brudów na zewnątrz zawsze jest kontrowersyjne, ale czy to znaczy że nie mozna o tym rozmawiac? Wystarczy włączyc telewizję, albo kliknąc na ten link: http://mx.geocities.com/operacja2000/Czarna-Lista-Lekarzy.htm ktos wczesniej juz podał tego linka, no cóż prawda w oczy kole, na miejscu prawdziwych lekarzy zrobiłabym wszystko żeby takich konowałow wyrzucic z ich szeregów, ale jedyne co mozemy usłyszec to to ze nawet jakby dopuscili sie przestepstwa to i tak sąd lekarski oczysci ich z zarzutów, tego sie nie chce nawet komentowac, aha ja korzystam tylko z prywatnej słuzby zdrowia i życze wszystkim czytelnikom duzo pieniedzy aby było was stac na wizyty w prywatnych gabinetach i duzo zdrowia dla wszystkich. Pozdrawiam Judyta.

Gość strzyga_
Z moim dziadkiem tak było naprawdę. Nie mówię, że nie ma dobrych lekarzy (co zresztą w pierwszym zdaniu powiedziałam, bo sama znam wspaniałą lekarkę). Jestem tym bardzo przygnębiona, że jest niby ta służba zdrowia, a jak się nie zapłaci prywatnie, to człowieka gdzieś mają. Babcia dostała od swojego lekarza z przychodni skierowanie do szpitala na operację, bo ma staw biodrowy w strasznym stanie. Mama zapisała ją prywatnie do ordynatora szpitala, żeby zamist operacji (na którą prawie napewno babcia się nie zgodzi) przyjął ją na jakąś rehabilitację. Niestety na wizycie lekarz stwierdził, że teraz to faktycznie może pomóc tylko operacja, jeżeli tylko jakiś lekarz podejmie się jej przeprowadzenia, bo przy ogólnym stanie zdrowia babci, to niebezpieczne. Rehabilitacja by pomogła, ale gdyby była o wiele wcześniej. Ale lekarz z przychodni wolał babci przepisywać na bóle tramal niż dać jej skierowanie. A wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze, to że dziadkowie jeszcze tych lekarzy bronią...mimo że ci ich prawie do grobu nie wpędzili... Jak dla mnie na takie rzeczy to powinien być jakiś paragraf, zakaz wykonywania zawodu, a podwyżki - tak, dla tych, co by się ostali. pozdr.

Gość lala la
Zdzichu, czy ja gdzies napisalam, ze nie istnieje problem lapowkarstwa, bledow w sztuce? Ja jestem jak najbardziej za pietnowaniem i karaniem wszystkich dajacych i bioracych lapowki, ale sprzeciwiam sie wrzucaniu wszystkich do jednego worka. Sprzeciwiam sie chamskim wypowiedziom, jakich mnostwo bylo na poprzednim topiku. A wracajac do bledow, oczywiscie, ze pacjenci powinni otrzymywac odszkodowania, od lekarzy czy szpitali, ale bledow nie da sie wyeliminowac (nie mowie oczywiscie o skandalicznych zachowaniach typu alkohol), bledow nie popelnia ten kto nic nie robi. Mam pytanie, czy spotkales sie kiedykolwiek z lekarzem, ktory na zlosc pacjentowi zaszyje mu w brzuchu jakies narzedzie?? Co to w ogole oznacza swiadomy blad w sztuce, jak dla mnie to straszne wymysly. Mickey Mouse, "poczekamy jak tobie ktos umrze, to zobaczysz jak to jest fajnie" - rewelacja :) jeszcze raz przeczytalam swoje posty i to chyba Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo ja nigdzie nie dopatrzylam sie narzucania ludziom moich "slusznych" pogladow, prosze po cytaty :)

Gość lala la
Zdzichu, czy ja gdzies napisalam, ze nie istnieje problem lapowkarstwa, bledow w sztuce? Ja jestem jak najbardziej za pietnowaniem i karaniem wszystkich dajacych i bioracych lapowki, ale sprzeciwiam sie wrzucaniu wszystkich do jednego worka. Sprzeciwiam sie chamskim wypowiedziom, jakich mnostwo bylo na poprzednim topiku. A wracajac do bledow, oczywiscie, ze pacjenci powinni otrzymywac odszkodowania, od lekarzy czy szpitali, ale bledow nie da sie wyeliminowac (nie mowie oczywiscie o skandalicznych zachowaniach typu alkohol), bledow nie popelnia ten kto nic nie robi. Mam pytanie, czy spotkales sie kiedykolwiek z lekarzem, ktory na zlosc pacjentowi zaszyje mu w brzuchu jakies narzedzie?? Co to w ogole oznacza swiadomy blad w sztuce, jak dla mnie to straszne wymysly. Mickey Mouse, "poczekamy jak tobie ktos umrze, to zobaczysz jak to jest fajnie" - rewelacja :) jeszcze raz przeczytalam swoje posty i to chyba Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo ja nigdzie nie dopatrzylam sie narzucania ludziom moich "slusznych" pogladow, prosze o cytaty :)

po pierwsze popieram to co ktos napisał wyzej tzn. zdecyduj się na jeden konkretny najlepiej czarny nick, pozatym dla ciebie jedyną forma obrony jest atak, nie będę wiec z toba dyskutowac, napisałam jedna konkretną rzecz która była dla mnie bulwersujaca i dotknęła mojej rodziny, i ty smiesz jeszcze mi cos zarzucac???!!!!!!! Czemu sie czepiłaś akurat mnie? Duzo innych osób tez się tu wypowiada! A jezeli chodzi o tamten topik który został juz skasowany to miałam okazje go czytac pare razy i bodajże Nola czy Nala jedyne co potrafiła to w co drugim poscie powyzywac wszystkich od chamów, wszystkich którzy mówili chocby jedno zdanie źle na temat lekarzy, co prawda w oczy kole? Ta dyskusja zamienia się pomału w rynsztok i tyle. Dla mnie jest nie do pomyslenia żeby człowiek ciężko chory musiał czekac ponad rok na operacje ratujacą życie, a jeżeli chodzi o to umieranie no to wiesz, twoja rodzina nie jest nieśmiertelna i prędzej czy poźniej ktoś ci umrze, chyba nie powiedziałam coś dziwnego? Ale wcale nie napisałam ze zycze ci smierci- mylisz trochę pojecia. Jak będziemy chcieli pisac o dobrych stronach lekarzy to pewnie ktoś założy topik o innym tytule typu CUDOWNE UZDROWIENIA, WYLECZENIA....itp, a jeżeli chodzi o lekarzy staram się ich zrozumiec ale naprawde przychodzi mi to z wielkim trudem, bo sytuacja z moim ojcem nie jest jedynym złym wspomnieniem jeżeli chodzi o lekarzy, nie zmienisz tego chocbys nie wiem jak próbowała zmieszac mnie z błotem

Gość lala la
ja uzywam caly czas jednego nicka, wystarczy ruszyc glowa, czytaj dokladnie, osoba, ktora podpisuje sie nickiem ulalala ma zupelnie inne poglady niz ja, chyba nietrudno to zauwazyc jeszcze raz pytam, w ktorym miejscu narzucam Ci swoje zdanie?? i co Ci zarzucam??? czy wypowiadam sie niekulturalnie?? obrazam kogos??pisze, co mysle, moje poglady sa takie, a nie inne! a co do Twojego tekstu o smierci, odebralam go tak, a nie inaczej i nie ma co nad tym debatowac W temacie nie zaznaczono, ze moga sie tu wypowiadac tylko pokrzywdzeni i negatywnie nastawieni do lekarzy, myslalam, ze to po prostu dyskusja...

Gość Znów strzyga nagina fakty
Tym razem przeczytalem dokladnie jaka nowa rewelacje strzyga nam przekarze? A więc babunię lekarz rejonowy poslal na konsultację do ortoedy, ktory stwierdził ,że ze wzgledu na wiek nic nie da rehabilitacja. Aby rehabilitacja byla skuteczna, to babunia musialaby ją podjąć gdy miala pierwsze objawy bolu stawow. Starych ludzi się nie da rehabilitować....I to wlasnie chciał powiedzieć lekarz. Ale jak ktoś jest nastawiony roszczeniowo, to kazda wypowiedż lekarza będzie zlosliwie interpretowana. W tym wypadku jest w/g strzygi winny lekarz rejonowy bo ne poslał gdy zglosiła się już z daleko posunietym zwyrodnieniem. Bo wiedział,że to nic nie da! I tak wyglada caly ten żalosny topik

Gość ulalala
Zdzichu zle mnie zrozumiales ja pisze ze dobrzy lekarze ktorzy ratuja ludzia zycie sa za malo wynagrodzani

Gość bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrr
lekarzy na ksiezyc!!!!!!!!pedalskie nasienie,zeby dzieci nie przyjmowac do szpitali!!!!!!!!!!!zycze wam tego samego i jeszcze dwa razy wiecej!!!!!!!!!!!!!! Wstyd!!!!!!!!!banda łapowkarzy!!!!!!!

Gość haracz
Nie jestem absolutnie zwolennikiem wymuszania haraczy, ale dlaczego większość prywatnych przedsiębiorców musi płacić haracze, a lekarze nawet podatków od prywatnego gabinetu nie płacą??? Równość dla wszystkich ;-) :D

Gość dyskutujcie
........................

Gość Ja Uważam
Uważam, że lekarze obowiązkowo powinni przechodzić raz do roku testy z wiedzy medycznej. Z pewnością ponad 80 % nie zaliczyło by takiego testu wcale. Co do podwyżek to absolutnie im sie nie należą - to skandal, że smią się tego domagać!!!!!!!

Gość jesteście żałośni

Gość Głupi tytul topiku

Gość temat nie głupi.....
A mnie się wydaje, że w tytule chodzi o uzmysłowienie, tego że lekarze nie mają większego pojęcia o tym co robią, a tej nikłej wiedzy, którą moze i mają i tak nie wykorzystują żeby pomuć choremu i potrzebującemu człowiekowi. Tak więc mysle nie chodzi o to, zeby płacić im wyłącznie od wyleczonego pacjenta, ale o pokuazanie bezpodstawności ich strajków, bo gdyby faktycznie płacono im za dobrze wykonaną pracę pon d 95 % poniosło by smierć głodową!!!!! I to jest fakt.....

Gość Do haracza
Kłastwa i glupty tego frum są tak absurdalne, że szkoda słów na dyskusję. Kłamstwo i nienawiść... a to,że lekarze nie płacą podatkó z prywatnych praktyk(szkoda słów) ... Po co wogole korzystacie z usług sluzby zdrowia? Po co wciskacie tym ludziom 10 lub 20 zl do kieszeni , odgrywacie milutkich i poszkodowanych przez los i cięzkie choroby, a potem plujecie jadem na tym forum , bo wam sie żal stalo tych paru zl. Od ogłoszeń uzdrawiaczy i egzorcystow roi sie w internecie! Oni uzdrowia was na odległość , coprawda za 300 zl, ale ze 100% gwarancją. Odwalcie się(mówiac waszym jezykiem) od ludzi, ktorzy za marne grosze ofiarnie niosa pomoc i nie uogólniajcie , gdy którys z lekarzy zażąda lapówke, czy popelni błąd. Oni, rownież nie są akceptowani w swoim środowisku. Po co wogole placicie te lapówki! Jesteście wtedy takimi samymi przestepcami!!!!