Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 1, 2012 Sylwia Tak ,tak dobrze miał operację kręgosłupa , i po długiej rehabilitacji doszedl już do siebie Przedstawiłam moją sytuację żebyście pomyślały nim będzie za późno . Może masz rację żeby się za bardzo nie zamartwiac synem mam nadzieję że będzie miał żonę i zostana rodzicami gromadki dzieci ,chociaz przyznajcie mi rację że dobrze jest mieć rodzeństwo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 1, 2012 Madzica Nie planujcie tego malucha tylko "róbcie"Hi hi jeszcze masz szanse ja jeszcze 2 lata temu mialam marzenia ( jako 40 , modne pózne macierzyństwo) ale nie wyszło a teraz to bym juz się bała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 1, 2012 Aska My tu gadu ,gadu a Ty sie nie odzywasz w końcu to Ty rozpoczęłaś temat ciąży...... jak po wizycie u ginekologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aska:( Napisano Czerwiec 1, 2012 hej kobitki:) byłam i powiem wam tak lekarz zrobił usg i stwierdził ze nie wygląda mu na rzadno ciąze i dał mi tabletki wywołujące miesiączke a jak za tydz sie nie pojawi czyli ze moge byc w ciązy tylko na usg nie widac,i teraz własnie dotałam plamienia i sie zastanawiam o co w tym wszystkim polega moze na zapas sie zabardzo martwiłam a zemnie jest straszna panikara:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzica30 Napisano Czerwiec 1, 2012 :) Kwiatek 102 Dzieki,wiem,ze nie powinno sie planowac;)Ale teraz sobie niestety wmawiam,ze sie nie uda.Matko jedyna,im czlowiek starszy tym glupszy... A co do rodzenstwa to zgadzam sie z Toba,samemu zle!!!Mam brata,ale mam tez znajomych,ktorzy sa jedynakami i mowia,ze jest inaczej-ZLE bez brata czy siostry:( A moj synek niestety bedzie mial jeszcze gorzej bo nie mamy tu rodziny,dziadkowie w Polsce:(Moze na poczatku tego nie bedzie odczuwal,ale z czasem jak bedzie dorastal to na pewno,i to jest smutne straszliwie!!! Nie wiem czy sie uda,ale trzeba byc dobrej mysli,w koncu raz sie zyje:) Trzymajcie sie cieplo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzica30 Napisano Czerwiec 1, 2012 Aska Pewnie ze stresu spoznial Ci sie okres,choc te dwie kreseczki,ktore wyszly na tescie sa zastanawiajace.A ginekolog i usg,coz to wczesna ciaza by byla,nie zawsze wychodzi przy badaniu.Ale mimo wszystko ginekolog widzi i inne rzeczy,ktore sie zmieniaja w ciazy. A plamienie...moze w koncu okres dostaniesz,napiecie opadlo po wizycie i wszystko wrocilo do normy. Nie wiem czy sie cieszyc i gratulowac bo fajnie jak rodzi sie nowe zycie.Najwazniejsze,zebys Ty byla zadowolona:) Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 1, 2012 Aska Masz rację lekarz Cie uspokoił i wszysto zaczęło normalnie funkcjonować stres zatrzymał Ci miesiaczkę , zobaczysz ok jutro będzie mysle że nawet tabletki nie będą potrzebne . Zaparz sobie lepiej suszony kwiat malwy( do kupienia w aptece ) tez pomaga a nie szkodzi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aska:( Napisano Czerwiec 1, 2012 dziewczyny juz sie troszkie uspokoiłam moze i fajnie byc w ciaży ale ja narazie nie jestem na to gotowa zemnie jest straszna panikara szczegolnie moi rodzice by tego nie zaakceptowaali a do chłoapaka narazie niechce isc mieszkac wole jest jak jest chce studia skonczyc a potem myslec o rodzince i przyjoc ten jod zeby było ok juz:) dzieki dziewczyny za wsparcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia 25 0 Napisano Czerwiec 2, 2012 asia fajnie ze wszystko ulozylo sie tak jak chcialas :) madzia masz jeszcze sporo czasu napewno sie uda :) mam sasiadke ktora urodzila dziewczynke w wieku 41 lat :) w tych czasach to normalne :) musisz podejsc do tego na luzie :) kwiatek dobrze z synem wszystko dobrze :) kregoslup to nie zarty wiem cos o tym :/ a co do dzieci ja za rok bede sie starala :) eweliza czemus sie nie odzywasz ? wszystko u Ciebie ok ? ja wrocilam wlasnie z uroczystosci zakonczenia roku u brata :) fajnie bylo i oczywiscie wrocily wspomnienia o tym jak ja konczylam high school w 2006 roku ach to byly najlepsze czasu w moim zyciu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aska:( Napisano Czerwiec 2, 2012 sylwia25 przyznam ci ze zazdroszcze ci takiego pieknego zakonczenia w USA tam jest bardzo ciekawie schcoiaz tylko w róznych programach widziałam, u nas jest tak jakos nieciekawie z tymi zakonczeniami;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naftanalek Napisano Czerwiec 2, 2012 Już mam ustalony termin wycięcia na 27 czerwca. Miałam wizytę u chirurga onkologa we wtorek ktory mi powiedział ze te złe wyniki kortyzolu nie sa dobrym objawem zlecił jeszcze kilka badań bo podejrzewa ze mam guza na nadnerczach. Nie wiem czy bać się tej operacji. Powiedział że mój wielkolud prawie 3 cm jest tak umiejscowiony ze bede miec problemy z mówienie zapewne. Ile się dochodzi do siebie po takim wycięciu i po jakim czasie wraca sie do pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 2, 2012 czesc naftanalek:-) Ja tutaj nowa jestem, wyczulam w tamtym tyg guzek po lewej stonie na dole szyi. Mam usg w srode i wizyte u endo w piatek. Zobaczymy co t ojest w ogole. Masz jakies dolegliwosci inne ze strony tarczycy czy tylko ten guzek??? Skad jestes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 2, 2012 Naftanek Piszesz że twój guz to wielkolud mój jest jeszcze większy bo aż 3,5 cm będę miała usunięty cały lewy płat tarczycy a mój endo nic nie wspominał o problemach z mówieniem ja na operację idę dopiero jesienią Sylwia syn jest zdrowy to mąż miał operacje kręgoslupa :) A co Ty myślisz o problemach z mówieniem po operacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 2, 2012 Madzica Na pewno się uda :) ostatnio wyczytałam że jak bardzo się czegoś chce to się spełni ja oprócz zdrowej rodziny chcę wygrać w totka hi ,hi :) a tak serio to mały będzie zachwycony rodzeństwem mój syn jak miał 3latka i chodził do przedszkola to wchodził pierwszy i wychodził ostatni tak był spragniony towarzystwa dzieci a pani przedszkolanka to mówiła że on jak woźny powinien mieć klucze :) Oby a Ty skąd jestes bo piszesz że ze Sląska ,ja jestem z Rybnika :) a reszta gdzie mieszka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzica30 Napisano Czerwiec 2, 2012 Hej :) Kwiatek Moze masz racje,ze jak bardzo czegos sie pragnie to musi sie w koncu spelnic:):) Jestem tez ze Slaska:)Z Ustronia:) pozdrawiam wszystkich:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eweliza 0 Napisano Czerwiec 2, 2012 cześć wszystkim Madzica też wierzę, że marzenia się spełnniaja, a wiara czyni cuda :-) zobaczysz, że będziesz mieć drugiego bobasa a m zostaniemy ciociami :-) Sylwia Na ślubie mamy napewno sobie poradzisz, jestem tego pewna :-) tylko się nie denerwuj hehe, a będziesz najlepszym tłumaczem jakiego goście mogliby sobie wymarzyć :-) Aska chyba troszkę ci ulżyło z tą ciążą hehe, może to i lepiej, chyba nie czas u ciebie na dzidzię. Teraz spokojnie przymniesz jod. Wiesz co z tego co pisałaś to nie bardzo wiem jaką teraz masz dawkę jodu przyjąć!!!!! jedziesz na duży czy mały jod?????????????????????????????????? jesli chodzi o mnie to codziennie do was zaglądam, ale jakoś ostatnio nie mam na nic ochoty bo za tydzień będę już w szpitalu i martwię się o małą, że tyle dni przed nami rozłąki. Dodatkowo ostatnio robiłam usg piersi i mam nowego włókniaka i zapisałam się na usg by potwierdzić, że to nic groźnego ;-( jakoś nie mam powera i wszystkie wolne chwile spędzam z małą, więc dlatego mało piszę ale zawsze czytam co piszecie :-) kwiatek ja mieszkam koło warszawy ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzica30 Napisano Czerwiec 3, 2012 Eweliza Nie martw sie,jakos to bedzie,minie szybko!!!Wiem,ze spedza Ci to pewnie sen z powiek,ale niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc niestety:(Ile bedziesz w szpitalu? Co do wlokniaka,to na pewno nic groznego,tak masz myslec!!! Fajnie,ze sie odezwalas:) Trzymaj sie,buzki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia 25 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 eweliza fajnie ze sie odezwalas :) duzo kobiet ma wlokniaki one nie sa grozne :) slyszalam ze niekturzy je wysywaja w jakis sposob ? ale nie wiem jak oni to robia nie martw sie napewno bedzie dobrze :) piszesz ze masz juz drugiego wlokniaka czyli masz juz jednego - czy wiesz dlaczego Ci sie robia ? wiem ze niektore kobietki znaja przyczyne swoich wlokniakow - no a u niktorych lekarze nie znaja przyczyny co do rozlaki z coreczka napewno szybko minie :)i bedziesz miala z glowy :) wogole ten czas tak szybko mija :/ pozdrawiam wszyskich :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 he hej ja jestem z Gliwic. Dziewczyny w srode mam usg a w piatek endokrynologa. Ciagle macam to zgrubienie isie zastanawiam co to jest:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 sylwia kupilam wapno i pije drugi dzien i juz nie mam tego nrowienia w stopie . Kurcze jestem w szoku. Czyzby to wynikalo z braku wapna? Myslalam ze to ma zwiazek z tym guzem tarczycy. Jakby cos to biopsje radzicie zrobic w CO czy szybciej bedzie prywatnie gdzies? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 3, 2012 Madzica A ja to nawet mogę zastać wirtualną matką chrzestną hi, hi będzie ok Oby To my jesteśmy prawie sąsiadkami , polecałabym Ci biopsje w gabinecie prywatnie, w Rybniku jedno ukłucie kosztuje 100zł ja miałam biopsję i węzła i zapłaciłam 200 , wyniki za 2 tygodnie Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia 25 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 oby ciesze sie ze mrowienie przeszlo :) to nie ma nic wspolnego z guzkiem :) poprostu mialas lekki niedobor wapna :) jak bedziesz je brala przez jakis czas (z 2 tyg) napewno wyrownasz sobie wszystko :) tez tak mialam :) i lekarz kazala brac wapno - tylko ze u mnie mrowily nogi potem nawet rece :/ teraz juz jest ok :) co do guzka- nie powinnas go macac bo zrobi sie wiekszy i wszystko bedzie spuchnie :/ i potem jak lekarz bedzie robila Ci biopsje to bedzie widziala ze macalas to czesto hihi (lekarze wola zeby nic nie bylo spuchniete bo wszystko bedzie bardziej widoczne) ja kiedys macalam sobie wezel i bardzo spuchl (macalam nawet jak mnie bolal od dotykania) lekarz zobaczyla to i mnie ochrzanila :) nie martw sie to moze nie jest nic powaznego :) ja mysle ze masz niedoczynnosc i poprostu moze masz lagodnego guzka :) lub moze nawet nic tam nie ma :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 kwiatek to do endokrynologa tez chodzisz w rybnkiu pewnie? a masz jakies inne dolegliwosci oprocz tego guza? nie wiem wypadanie wlosow tycie itp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 dzieki za wsparcie. na pewno tam cos mam, wyczuwam to doskonale. po prawej stronie tego nie mam. nawet nie wiem czy to ten guz czy wezel, juz nic nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 3, 2012 Oby tak ja chodzę do endo do Rybnika i w jego gabinecie miałam robioną biopsje . Mój endo raz w miesiącu " ściąga " do siebie lekarza z kliniki w Bytomiu i ten lekarz robi biopsję a endo w tym czasie pokazuje mu na usg jak to wygląda i żeby mógł wbić igłę pod obrazem usg . Nic nie boli więcej jest strachu niz bólu.Ja nie mam żadnych objawów że mam guza i gdyby mi sie nie powiększył węzeł to do dziś bym nie wiedziala że go mam a jest duży 3,5cm. Lekarz powiedział że wielkości orzecha włoskiego i że chodzę z nim juz ok 8 lat. Zdecydowałam już że go usunę endo polecił mi klinikę w Bytomiu ,bo chociaz u nas w szpitalu wRybniku też to robią to w Bytomiu się w tym specjalizują i podobno są najlepsi na śląsku oprócz oczywiście Gliwic ale tam tylko robią guzy nowotworowe a ja mam na szczęście nie rakowego. Może Twój endo też robi biopsję na miejscu, musisz poczekać do wizyty i wszystko będziesz wiedzieć nie martw sie na zapas bo nawet nie wiadomo czy to guz tarczycy , to może być nawet węzeł chłonny bo węzły są rozsiane po całej szyji może Cię poprostu przewiało:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 no wlasnie boje sie bardzo, juz mam czarne scenariusze. tak pytam bo mam wszystkie objawy niedoczynnosci tarczycy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oby 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 a co do Bytomia to mowisz moze o sanivitas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia 25 0 Napisano Czerwiec 3, 2012 oby moze to byc wezel :) wezly nie musza byc po obu stronach :) nie denerwuj sie bedzie dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 3, 2012 Oby Ja Ci powiem tyle jak poczytałam objawy raka płuc momentalnie je miałam jak poczytałam objawy chlonniaka to miałam takie objawy że tylko rece złożyć a tak naprawdę to wszystko działały nerwy . Pisałam do dziewcząt załamana nie mogłam dotrwac do odbioru wyników a potem się okazało że mam tylko zwykłego guza na tarczycy i wszystkie objawy minęły jak ręką odjął a uwierz mi ja miałam nawet gorączkę ( objaw raka węzłów ) i nocne poty ( raka płuc) nie martw sie i spokojnie czekaj ,czasu nie przeskoczysz . A w tym Bytomiu to nie wiem jak sie ten szpital nazywa dowiem się dopiero w sierpniu bo na operacje pojdę dopiero jesienią narazie nie myślę o tym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatek 102 Napisano Czerwiec 3, 2012 Dziewczyny jakie macie plany na wakacje? oprócz oczywiscie endokrynologów ,guzów tarczycy, biopsji , wyników itp już się pokazują oferty last minute a my się tu dołujemy chorobami... Sylwia wybierasz sie do Polski , kiedy byłś ostatnio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach