Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wedrowniczka

WAKACJE - jak lubicie je spedzac???

Polecane posty

Ja lubię gorąca plaże i leniuchowanie, od czasu do czasu wejście do morza:) Wakacje najlepiej spędza się z facetem i z grupką znajomych:)

Gość magdu-lińska
kaktisiowa, bardzo fajna ta wycieczka - zajrzłam na stronkę triady i sporo tam mają promocji na wakacyjne wyjazdy :) mi się marzy Turcja z narzeczonym - leniuchowanie i trochę zwiedzania. może znajdę coś dla siebie :D

ja uwielbiam podroze wiec chetnie zawsze sobie gdzies wyjade najlepiej za granice gdzies gdzie jest cieplo gdzie mozna polezec na plazy i jednoczesnie cos sobie pozwiedzac,zobaczyc cos nowego

Gość mart-enka
kaktisiowa, dobry wybor kalabria to swietne miejsce, najbardziej dziewiczy region wloch, tam same rezerwaty przyrody, a myslalas o jakichs fakultatywnych wycieczkach? jaki program sobie planujesz?

Gość radwanka
mnie się od dawna marzy zagraniczna wycieczka ze zwiedzaniem, a nie leżeniem na plaży plackiem, w jakieś egzotyczne miejsce - Kuba albo Meksyk na przykład. tylko też będę się musiała rozejrzeć za jakimś first minute - tak jak kaktisiowa pisze. kasą chyba już dysponuję, trzeba tylko znaleźć odpowiednią wycieczkę. jak widze to ta Triada ma bardzo duży wybór, trzeba się tylko w cenie zorientować i decydować szybko ;)

ja zazwyczaj wyjezdzam dwa razy do roku, kole zimy obieram kierunek na jakies fajne miasta (teraz bedzie amsterdam), a w lato nurkuje przez dwa tyg z ukochanym. :D

Jejku, Triada owszem moze byc - czasami , ale nigdy w zyciu Kuba, Meksyk i dalsze destynacje!!!!!!

Na Kube, meksyk i inne, moze Itaka, jak dysponujesz wieksza kasa to Logos Tour, nie wiem czy Rainbow nie ma tych destynacji. Nigdy przenigdy nie bierze sie wycieczek w takie dalekie rejony z biura ktore od dwoch sezonow zaledwie je organizuje. Poczytak opinie o Triadzie na forach internetowych i o Kubie wlasnie z nimi, czy Tajlandii. Triadzie mowie NIE! .....mimo, ze bylam z nimi 4 razy na innych objazdówkach, ale takich gdzie juz mieli w tym jakies pojecie, oprócz Syrii, bo to rzeczywiscie na pierwszy turnus pojechałam.

Gość mateo1977
znajomi jeździli z triadą już kilka razy i byli bardzo zadowoleni-w tym roku namawiają mnie żebym z żoną też z nimi pojechał i w sumie to się zdecydujemy chyba. mają bardzo fajne oferty zwiedzająco-wypoczynkowe, w grę wchodzi peloponez albo grecja - jeszcze się do końca nie zdecydowaliśmy. tak czytak super wakacje nam się szykują :)

Porównaj najpierw sobie program i wstępy np. z Rainbow Tours, mają też lepsze hotele w Grecji.

ja uwielbiam polskie Bieszczady i tam teraz najchętniej "byczyłabym" się całe wakacje :) ale jak byłam nieco piękniejsza i młodsza, chętnie jeździłam na kolonie z ok-tours do Dąbek, naprawdę rewelacja.

Gość agnesido
aktywnie, albo w góry, jakieś wspinanie sie po szczytach albo nad morzem, pływanie, oglądanie pięknych widoków, podróżowanie piesze. dlatego biorę udział w konkursach gdzie wakacje są do wygrania bo w tym roku cienko z kaską na wyjazdy. na www.orzezwienie.pl do wygrania fajne miejscówki albo lot balonem hehe.

Gość filipinka678
Dla mnie najlepsze wakacje muszą trwać 2 tyg. z czego tydzień zwiedzam i maksymalnie wykorzystuję na zwiedzanie egzotycznego miejsca, a drugi tydzień leżę do góry brzuchem. Myślę, ze głupio być w nowym miejscu i spędzić cza tylko na plaży, a nie widzieć tego wszystkiego co ma ono do zaoferowania turystom. Na najbliższe wakacje planuję Riwierę Turecką i przepiękny hotel Delphin DIVA Premiere 5*:) http://bonvoyage.pl/rb/Luksusowy-Delphin-DIVA-Premiere,235.html Pozdrawiam:)

Gość zapalona podrozniczka
z kolezanka zawsze planujemy jakas daleka podroz, dla mnie szczytem szczescia byla Libia oraz Tunezja w tym roku, wyprawa na Sahare, Trypolis, Ghadames ... to jest to ;)

Ja lubię sobie troszkę poleniuszkować ;-p Nie przepadam za tzw. "aktywnym" spędzaniu wakacji. Osobiście wolę się wybrać np. do apartamentów yourplace w Krakowie, pochodzić po mieście, napić się dobrej kawy i pójść na imprezę. A obsługa w hotelu jest bardzo miła, więc ja zawsze jestem zadowolona.

Gość Marrtja43
A ja właśnie lubię aktywnie - uwielbiam nurkować więc moje wakacje zawsze się z tym wiążą. W tym roku lecimy z całą paczką do Egiptu it całkiem za niewielkie pieniądze. Koleżanka znalazła w alfa starze jakąś promocję no nasz hotel wygląda super. Podobno jest jakas fajna dyskoteka więc w ciągu dnia nurkowanie a wieczorem tance...:)

Gość jak ja lubię podróże
Kiedyś uważałam, że Polska jest taka piękna, że w ogóle najlepiej nigdzie nie wyjeżdżać. Ale bez przesady... stwierdziłam niedawno, że świat jest cudowny i kryje wiele niesamowitych miejsc i zabytków. Dlatego zaczęłam latać na wakacje za granice. Byłam w Wenecji, Barcelonie, Lizbonie. Teraz bardzo chciałabym odwiedzić Majorkę albo Kretę. Zastanawiam się nad tymi dwoma. W Grecji jeszcze nie byłam i to jest ten argument przemawiający właśnie za tym krajem. Znalazłam nawet tanią wycieczke ( biuro za wczesną rezerwację daje 20% rabatu) i nie wiem czy właśnie na to się nie zdecyduję.

Gość czunia
Polska jest super - Bieszczady, Karpacz, Mazury czy Międzyzdroje. Ale dwa, trzy razy w roku lubię wybyć do słonecznych rejonów świata- Tunezji, Egiptu czy na Karaiby. Żadnych pieniędzy na żałuję na to by zwiedzić świat. Ale mam wielu znajomych, co mówią, że im by było szkoda kasy.Żal mi tych opinii.

Gość Bunia_9h
No super jest w Polsce, ale ja od pewnego czasu wyjeżdżam z mężem na wycieczki zagraniczne. Upatrzyliśmy sobie jedno biuro z którym jeździmy i od 3 lat jesteśmy z wakacji bardzo zadowoleni. Byliśmy już w Egipcie, w Tunezji i w Turcji. W tym roku planujemy wyjazd do Portugalii. Wycieczkę już zarezerwowaliśmy , lecimy z alfą w lipcu. Hotel 4 gwiazdkowy, all incl. 2 tygodnie wypoczynku. Jak wyglądam przez okno to tym bardziej się nie mogę doczekać!

Gość a ja lubie samotne wyjazdy
ale to musi być oczywiscie jakiś pobyt stacjonarny. Najlepiej znane mi wczesniej miejsce. Jedzonko we własnym zakresie (znaczy sie knajpki).

Gość xxccvv
a ja w tym roku znow wyjezdzam na wakacje z moim ulubionym biurem podrozy maja travel, pzdr

Gość Mira555
A ja uwielbiam nurkować również w Polsce choć to nie jest tak fajne jak w np. w Egipcie. W tym roku już byłam w marcu ale jeszcze raz lecimy cała paczką we wrześniu. Bardzo polecam bo to super przyjemna forma wypoczynku aktywnego a co do kosztów to nie są one tak bardzo wysokie. My latamy z Alfa Starem bo mają najniższe ceny i wybieramy hotele 3-4* bo tak naprawdę większość czasu spędzamy na łodzi.

Gość bożenk@
W tamtym roku pierwszy raz poczułam smak prawdziwych greckich wakacji, więc tegoroczny urlopu na pewno nie spędzę nad naszym bałtykiem. Namawiam koleżankę na wyjazd do Hiszpanii, mam na to jeszcze 3 dni bo tyle trwa promocja ze świetnymi cenami w Itace. Był ktoś na Costa de la Luz?

Gość Jacenty słupsk
Ja najbardziej wakacje lubię spędzać w gronie najbliższych znajomych. Zawsze sobie szukamy fajnej wycieczki, w miarę niedrogiej, gadamy o miejscach jakie chcielibyśmy zobaczyć i wyjeżdżamy... w tym roku do portugalii z alfastarem. Jeszcze nie byliśmy ani w tym miejscu ani z tym biurem. Ale jesteśmy dobrej myśli

Gość loniaaa
Wspólny wypad ze znajomymi to faktycznie bardzo fajna sprawa. Zawsze dużo świetnej zabawy, śmiechu i przyjemności. My pojedziemy w tym roku do Turcji, z resztą też z alfą. To biuro jest na prawdę ok.

Gość loniaaa
Wspólny wypad ze znajomymi to faktycznie bardzo fajna sprawa. Zawsze dużo świetnej zabawy, śmiechu i przyjemności. My pojedziemy w tym roku do Turcji, z resztą też z alfą. To biuro jest na prawdę ok.

Gość 12345654321
Nie znosze biernego spedzania wakacji typu w dzien lezenie na plazy a wieczorem jakas kanjpka blee ochyda . Ja lubie zwiedzac podziwiac obserwowac spacerowac

Gość kukka luka
A ja własnie odwrotnie - uwielbiam leniuchować sobie na plaży. Na wycieczki też lubię jeździć, zwiedzać, ale jak mam okazję sobie odpocząć to wolę z niej skorzystać. Tak było ostatnio w Grecji. Poleciałam z chłopakiem i znajomymi, oni sobie jeździli na wycieczki a jak ja nie miałam ochoty to siedziałam i opalałam się przy basenie. Oczywiście Ateny zwiedziłam, ale jakiś rejs statkiem itp to już mnie nie interesują. teraz mamy w planach lecieć do Egiptu i przy okazji zwiedzić Jerozolimę, podobno to niedaleko. Na taką wycieczkę z chęcią się przejadę!

Gość Kunia S.
No ja też wakcje lubię spędzać na łożku pod parasolem w jakims cieplutkim kraju. Zabieram ze sobą pół walizki książek, których nie miałam czasu przeczytać w ciągu roku i przez dwa tygodnie upajam się czytaniem i leniuchowaniem. W tym roku lecimy do Sharm bo koleżnaka poleciła mi fajny hotel z oferty Alfa Staru - Regency Plaza Resort , w którym jest Spa...:)