Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Sawa

leczenie kanałowe zeba - pytanie

Polecane posty

Gość madzialuneek
Ehh.. tak czytam i czytam.. a mnie we wtorek czeka pierwsza wizyta po 2 tyg mając zatrutego zęba. Ogarnia mnie lekki strach ale cóż jakoś to będzie.. Z tego co wyczytałam to da się to przeżyć.. więc zobacze , może dam radę :)) Nie boję się wizyt u dentysty.. , ale poprostu pierwszy raz w życiu będę miała leczenie kanałowe.. ;))

Gość kanalik
spoko dasz rade ja jutro mam ostatnią wizyte;p ogólnie strasznie boje sie dendysty ale na kanałowe fajnie mi sie chodzi;p

Gość makaronka7
Teraz nie leczy się zębów kanałowo przez zatruwanie tylko odrazu się leczy

Gość madzialuneek
Jeżeli nie leczyłoby się zębów przez zatruwanie to dentyści by nie zatruwali co nie ??

Gość makaronka7
zatruwają zęby to to jest tańsza metoda dla nich

Gość Mińka9993
Będzie dobrze, nie martw się! A kanałowe można powtórzyć? Np. po kilku latach?Ja mam ostatnią wizytę 6 sierpnia, a potem reszta zębów...ech...

Gość madzialuneek
No mam nadzieje że będzie dobrze... bo inaczej klapa.. A to już jutro ehh .. :)

Gość makaronka7
niech wyleczą ci zęba na jednej wizycie to bedzie dobrze

Gość madzialuneek
Właśnie niedawno wróciłam od dentysty...nie udało się wyleczyć zęba dzisiaj do końca... bo zatruły mi się tylko 2 - nerwy a nie 3 ;/ Ale wyczyściła mi już 2 i zabezpieczyła..no i znowu trutka na następny tydzień.. we wtorek następna wizyta... ;) Ale szczerze mówiąc nic a nic nie bolało dopiero jak wsadziła mi igłe do nie zatrutego nerwu.. ałć..;/

Gość utrzymanka moja
w znieczuleniu nic nie boli po co to zatruwanie zacofani jestescie???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość Mińka9993
UTRZYMANKA MOJA a czy to nasza wina, że nasi dentyści leczą tak jak uważają? Może nie każdego stać na super drogiego prywatnego dentystę...Zresztą nawet na kasę chorych zęby za trójkami kosztują około 200 zł....Jeśli masz kasę na drogiego, dobrego dentystę to dobrze, to się ciesz, ale nie każdy ma.... Ja mam wizytę 6 sierpnia na odbudowanie zęba...W sumie już mi lepiej, ale czeka mnie jeszcze druga jedynka kanałowo i chyba szóstka, bo dentystka nie wyczyściła jej kiedyś dobrze i coś się tam porobiło..:(:( A tak dbałam zawsze o zęby i tu nagle BACH...jeden za drugim... To kanałowe można powtórzyć np. za kilka lat jakby coś było nie tak, czy nie?

Gość madzialuneek
jeśli uważasz ze jesteśmy zacofani to po co się wypowiadasz w tym temacie ??!! Mińka 9993 : No ja mam podobnie jak Ty..., niby wszystko ok a tu z dnia nadzień ból całej lewej strony szczęki , taki ze trudno było mi określić który ząb... do tego doszło zapalenie dziąsła i tyle. Pierwsza wizyta i trutka na 2,5 tyg.. zakładana pod znieczuleniem bo inaczej bym umarła przy wierceniu. A dzisiaj okazało się że jeden nerw się nie zatruł i dupa.. ;/ ale naszczęście dentystka znajoma więc wyczyściła mi te 2.. i zabezpieczyła... no i znowu trutka i następna wizyta w przyszły wtorek .. :) mam nadzieje ze juz ostatnia :)

Gość utrzymanka moja
Można powtórzyc leczenie kanałowe.Ja tylko mowie jak powinno sie dobrze leczyc zeby kanalowo, wiadomo ze kazdy idzie tam leczyc gdzie go stac,chcialam wam tylko powiedziec jak powinno wygladac takie leczenie kanalowe by taki zab sluzyl wam jak najdluzej i zeby go nie stracic.A leczcie sie tam gdzie uwazacie za sluszne.

Gość utrzymanka moja
ja tylko chcialam powiedziec jak powinno byc prawidlowo przeleczone

Gość vera4387
Mam pytanie, czy to jest normalne, że 3 dni po zatruciu dalej boli mnie ząb?? powinnam iść do dentysty?? czy uzbroić się w cierpliwość i spokojnie poczekać aż przejdzie... :|

Gość vera4387
Mam pytanie, czy to jest normalne, że 3 dni po zatruciu dalej boli mnie ząb?? powinnam iść do dentysty?? czy uzbroić się w cierpliwość i spokojnie poczekać aż przejdzie... :|

Gość vera4387
Mam pytanie, czy to jest normalne, że 3 dni po zatruciu dalej boli mnie ząb?? powinnam iść do dentysty?? czy uzbroić się w cierpliwość i czekać aż przejdzie... :|

Gość madzialuneek
Powiem tak.. mnie po zatruciu bolał ok 3 dni... a później samo przeszło.. Więc nie wiem. Jednych boli , drugich nie. Jeśli nie przestanie to wybierz się do dentysty...

Gość utrzymanka moja
zebów się nie truje tylko leczy

Gość madzialuneek
Sory... ale chyba przez zatrucie dąży się do wyleczenia nie ?? ;> czyli do leczenia kanałowego... ?! Z tego co zauważyłam to jeszcze większość dentystów korzysta z leczenia zębów przez zatrucie.!

Gość utrzymanka nałożnica
żeby wyleczyc zęba kanalowo nie trzeba go wcale truć, ale ze ta metoda jest tansza dla dentystow dlatego tak lecza,przeczytaj sobie w internecje o nowoczesnym leczeniu kanalowym a nie zacofanym

Gość madzialuneek
Zrozum że niektórych nie stać na nowoczesne leczenie zębów ... i leczą się starą metodą przez zatruwanie. Jeśli Ciebie stać to się ciesz... Mi np jest szkoda wydać kupe kasy na to żeby wyleczyć go bez trucia.... A i tak na jedno i to samo wychodzi.

Gość Boi_siee
Ja w zeszłym roku w październiku jak byłam u dentysty miałam już malutką dziurkę w jedynce. Tak panicznie bałam się dentysty, że poszłam do niego dopiero w marcu tego roku, gdy zrobiło mi się dziursko jak Berlin. Teraz sama na siebie jestem zła, ponieważ stomatolog, u którego się leczę, założył mi plombę i powiedział, że PRAWDOPODOBNIE będę miała leczenie kanałowe zęba, a mianowicie jedynki ;/ Ja panicznie się boję dentysty, dlatego na samą myśl o kanałówce łzy mi się w oczach kręcą. Mam jeszcze takie jedno pytanie: Podczas robienia mi plomby w jedynce dentysta naruszył mi nerwa. Czy teraz mogę go od czasu do czasu odczuwać ?

Gość utrzymanka moja
jest rożnica w leczeniu kanalowym metodą nowoczesna i przez trucie , zęby trute częsciej za pare lat są wyrywane bo tworzą się przy korzeniach torbiele i stany zapalne.

Gość madzialuneek
Spoko.. Jakoś moja siocha miała więcej niż jeden ząb robiony metodą zatrucia.. i to ładnych pare lat temu .. i jakoś zęby są wporządku i na swoim miejscu... !!

Gość utrzymanka moja
to kwestia czasu zobaczymy za kilkanascie lat,aby bylo wszystko ok,ale to roznie z tym bywa.

Gość madzialuneek
No widzisz..!! Ja jutro chyba już ostatnia wizyta ... ;) mam nadzieje ze zatruł się ten nerw jeden... to będzie gites :))

Gość utrzymanka moja
niech ci go dobrze wycyszcza a nie tylko zatruja bo to zadne leczenie

Gość madzialuneek
Jest GITES... koniec leczenia ;p Wszystko ładnie pięknie zrobione, kanały wypełnione , plomba założona i jest luzik .

Gość utrzymanka moja
ciesz się jeśli ząb dobrze zrobiony jest bo za pare lat możesz problemik mieć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować