Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

dziewczyny jakie podpaski uzywacie poradzcie

Polecane posty

Gość moniablade
wiecie co ja ostatnio spróbowałam aloeeco znalazlam je na allegro i musze powiedziec ze chyba sie na nie przezuce juz na stale nic nie wycieka szybko wchłaniają a nocne sa rewelacyjne bo tył podpaski jest taki mega szeroki i nic przypadkiem nawet sie nie wydostanie poza podpaske jak sie spi. Rewelka. Jak macie dylemat jakie podpaski to szczerze te polecam. Nie chce mi się teraz szukać ale jak wpisze się "aloeeco" w wyszukiwarce allegro to powinny wyskoczyc. aha no i nie sa takie drogie okropniaście w sumie maja porównywalną cenę do najlepszych a one maja w sobie jeszcze jakies aniony i aloes co ponoc działa antybatkeryjnie fakt ze są inaczej zapakowane tzn lepiej bo opakowanie jest szczelne. Przynajmniej czyste :)

Gość moniablade
aha i zapomnialam powiedzieć ze aloeeco sa bawelniane i nie odparzają a ja miałam mega problem z tym. Wystarczylo dwadziescia pare stopni i od razu odpazenia po alwaysach wychodzily w sumie przy innych tych z ceratą też :/ mam nadzieje ze przy wiekszych upalach przy tych nic sie nie bedzie dzialo przynajmniej sprzedawczyni mowila ze nie powinna przy najwrazliwszej skorze.

Gość o.l.ci.a
ja mam od stycznia okres więc za bardzo nie wiem mogę się wypowiedzieć używam na zmianę bella (bo moja mama je używa) i always ( jestem za nimi) ale znalazłam w necie NATRACARE nie wiem czy są ok używała któraś ??? warto kupić???

Gość Oluśś 13,podpaski rządzą! :D
Tampony,niewyczuwalny środek higieniczny zabezpieczający Nas podczas okresu. Niby jest okey i lepszy od podpaski ale nie dla mnie. Tampony powodują zaburzenia flory bakteryjnej w pochwie i stany zapalne,a po za tym zatrzymują krew wewnątrz,a krew(stara)gnije i to wewnątrz naszej pochwy,wątpię dziewczyny,żeby to było przyjemne. Podpaski są super,nie powodują żadnych "usterek" organizmu i są bardzo bezpieczne dla naszego zdrowia. Moim zdaniem lepsze są podpaski z bawełnianą włókniną niż z siateczką. Z włókniną najfajniejsze są: bella perfecta blue,bella perfecta maxi blue ,bella perfecta rose i wszystkie belle(nova,normal,cllasic też),które mają bawełnianą włókninę. Ogólnie dla mnie bella jest najlepsza. Always i naturella są testowane na zwierzakach,a po za tym są takie babcine:):):) ja nie lubię ich wcale. Oluśś :):):):D:P:D "Moje życie to zwariowana komedia"

Gość zdzichu295@wp.pl
Ja jestem chłopakiem i też noszę podpaski bo lubię używam always bella i naturella gg 10961693

Gość Caty
Ja niedawno dostałam okres i zaczęłam przeprowadzać podpaskowy test. Póki co przetestowałam: # Naturella classic normal, # Femina ultra plus ( moje pierwsze podpaski- ale używałam tylko 4, ciocia mi je dała, teraz mam całą paczkę. PS. to te z Biedronki) A chcę jeszcze przetestować: # Bella perfecta blue, # Bella nova, # Always classic sensitive. Wszystkie te podpaski są wykonane z bawełny ( lub tworzywa bawełno podobnego), ponieważ słyszałam, że te z siateczką ,,jakąś tam,, odparzają. Nie ma na liście always ultra, choć przyznam, że myślałam o nich; dlatego że według mnie cena jest za wysoka, a always classic, są tańsze (grubość mi nie przeszkadza). Tak szczerze te z Biedronki mi się spodobały.

Gość tamponowa
"Tampony powodują zaburzenia flory bakteryjnej w pochwie i stany zapalne,a po za tym zatrzymują krew wewnątrz,a krew(stara)gnije i to wewnątrz naszej pochwy,wątpię dziewczyny,żeby to było przyjemne." Jeśli się nie zmienia tamponu i nie podmywa codziennie (najlepiej 2 razy w ciągu dnia) to tak to się kończy.

A ja ostatnio powróciłam do tych, które kiedys stosowałam, czyli zwykłe podpaski z Always ze skrzydełkami oczywiscie.. są genialne, te z biedronki sa ok, ale zaczęło mnie wkurzać to, że klej maja za słaby, bo slizgaja mi się na majtkach :P

jesten ze tak powiem 'niedoświadczona' bo jestem w trakcie drugiego w życiu okresu. najbardziej lubie podpaski naturelli normalne bez skrzydełek. uzywałam alwaysow podczas pierwszego okresu i byly niewygodne, odparzały mnie i strasznie TRZESZCZAŁY! to sie dopiero nazywa dyskrecja ;(. krótko rzecz biorąc to byla masakra na którą nie byłam przygotowana. i musiałam chodzić jakoś tak powoli zeby nikt sie nie skapł. Naturella jest o wiele delikatniejsza, pachnie xd, i NIE ODZYWA SIE co jest baaaardzo ważne. nie używałam jeszcze tamponów ale z tego co słysze to wszyscy mowia ze takie dyskretne i w ogóle ale jest ryzyko infekcji. kiedys wypróbuje ale nie teraz bo sie troche boje.

Gość hasusiamowa
Ja tam najbardziej polecam naturellę, bo dosyć tanie, choć ten zapach czasem przeszkadza. Czy myślicie, że wymienianie podpaski co 5-6 godzin jest ok? Bo jak na niektorych forach czytam że laski wymieniają co przerwę w szkole to śmiać mi się chce, ze tyle ich okres kosztuje.

Gość veressa
ja obecnie używam tych z biedronki, nie pamietam nazwy, ale za 3,99 jest ich 20 sztuk. co prawda super się nie trzymają to fakt, ale nie jest tak źle. są różne rodzaje ich, są pachnące, wersja soft co ma bawełniana powieżchnię jak w naturelli, i są dry z taka siateczką jak w always . ogólnie je lubie. kiedys spróbowałam te z rossmana facelle czy jakoś tak i śrenio polecam, są tanie, ale strasznie cieńkie, jak wkładki i czasami czułam jakbym miała mokro. tampony próbowałam raz, czy dwa, i majac tampona cały czas czułam to że to mam w środku i czułam sie z tym niekomfortowo wiec u mnei tampony odpadają. natomiast przy okresie koniecznie umyć się po nocy, najlepiej jeszcze w ciągu dnia i przed snem, tak z 3 razy dziennie, w lato najlepiej cześciej. a podpaske zmieniać w sumie jak jest potrzeba, ja mam najwiecej krwi w pierwszy , drugi i trzeci dzień, potem juz mało co . wiec w czwarty i piąty już nie zmieniam tak czesto , albo stosuje wkładki. uważam że dobrze dbam o higiene intymną , bo nigdy nie miałam żadnego zapalenia, ani brzydkiego zapachu,(a wecz ponoć pociagający)czy czegokolwiek. a i okres mam regularny. i myje sie mydłem normalnym, tylko nie bezpośrenio mydle mydłem, tylko rękę mydlei przemywam ręką i potem trzeba się dokłądnie wypłukać. to ważne bo niektóre laski jak biorą kąpiel to myslą że samo się umyje w wodzie , albopod prysznicem tak nie jest. albo myja sie całe szamponem, czy żelem pod prysznic(żel może miec za duzo substancji podażniajacych te okolice).

Gość gosis
Polecam podpaski z probiotykiem Oasis Probiotic .Jedyne , które zapewniają komfort , a dodatkowo zawarte w nich kultury probiotyczne chronią przed powikłaniami pochodzenia grzybiczego . Więcej można się dowiedzieć na www.oasisprobiotic.pl .

Gość wysokaBlOOndynaxD
Ja używam ostatnio alwaysów tych niebieskich na noc i belli niebieskiej na noc. Polecam ;D Jeśli chodzi o bellę, to używam ją również przez 2 pierwsze dni okresu, bo mam bardzo obfity, przez te dni. Zmieniam co ok. 2 godziny i jest git .xdd A jesli chodzi o bella rose, czy też violet, to totalna beznadzieja na obfite dni. ;/ Mija ledwo godzina i juz przeciekają(bynajmniej w moim przypadku). Tych akurat nie polecam, jeśli ktoś ma obfite krwawienia tak jak ja .

Gość martysia 222222222222222999999
always są niezłe

Gość Ania : oooo
Ja też mam obfite okresy,ale tylko przez pierwsze 2,3 dni i wtedy używam always ultra super plus (lub inne always) a później to już obojętnie które,a na tampony jakoś nie mogę się zdecydować.

Gość marcyskakot
Alwaysy to kiedyś były dobre, teraz jak już wypracowali markę i cena poszybowała w górę i jakość spadła, ja na obfite okresy(a tylko takie mam niestety) używam podpaski anionowe Shuya Health (bardzo wygodne, duuużo bardziej chłonne niż always i właściwie nawet po kilku godzinach nie ma nieprzyjemnego zapachu tak jak w innych) a po 3-4 dniu okresu przerzucam się na wkładki tej samej firmy bo miałam częste infekcje a mi na nie pomagają:)

Gość patiuśka
Też używam Shuya, już kilka miesięcy i nie zamierzam zmieniać na inne. Mi pomogły bardzo na bóle miesiączkowe, jakoś tak złagodniały odkąd używam, przynajmniej nie truję się przeciwbólowymi :)

Gość mariolkaolka
Mi pomagają na infekcje aż sama byłam zaskoczona bo mi kumpela dała paczkę a później juz sam na allegro zamawiałam i jestem b. zadowolona

Gość karteluszek:))
Mam bardzo znikome krwawienia, więc nie muszę na siłę szukać super chłonnych i długich podpasek. Całkiem dobre są dla mnie wszelkie bawełniane podpaski typu sensitive, ale najbardziej upodobałam sobie Always Ultra Sensitive, Bella Perfecta Blue i Naturellę. Naturella ogólnie jest najbardziej wygodna, naprawdę potrafię zapomnieć, że ją mam. Jej zapach mi nie przeszkadza, a zresztą - on wietrzeje jakiś czas po otwarciu opakowania. Wystarczy kupić odpowiednio wcześniej i otworzyć. Sporadycznie używam podpasek z plastikową powłoczką, ale już na pewno omijam je latem - skóra mi nie oddycha w nich = odparzenia. To samo z klasycznej grubości podpaskami - również sporadycznie i nie w lato, bo bardziej się w nich pocę. Poza tym, ich wkłady zbijają się w takie hmm... "kluchy" - nie cierpię tego. Chciałam kiedyś przejść wyłącznie na te grubsze klasyki, z uwagi na niskie ceny, ale poddałam się - jednak wolę dopłacić kilka zł i mieć wygodę, tym bardziej, że na moje skąpe krwawienia zużywam bardzo mało podpasek.

Gość karteluszek:))
Dobrze, że dziś mamy wielki wybór tego typu środków sanitarnych i każda z nas może znaleźć coś dla siebie :)

Gość Hiperbolajfjhffiej
Ja używam bella niebieskich i always sensitive ;) Stary temat UP!!!

Gość karka19
ja jak mam okres kupuję sobie watę i wpycham w majtki i jest ok

Gość iuu
Bellai

Kiedyś w szkole podstawowej dostałyśmy parę podpasek Always - użyłam je na mój pierwszy okres. Jakoś nie za dobrze się w nich czułam, za duże dla mnie były, szeleściły. I kupiłam sobie bellę. Do dzisiaj niezawodne, wygodne, nie są aż tak drogie tak Always ;) Do dzisiaj, mój podpaskowy zestaw to zazwyczaj: - Bella Perfecta Green albo Violet (obojętnie które, mają siateczkę) - Bella Perfecta Blue albo Rose (wszystko jedno, są bawełniane) - na noc zazwyczaj bella clasic maxi - długie grube, nie przepuszczą nic - Bella perfecta Maxi, na pierwsze dni - w Biedronce kupuję Naturellę cienką ;) Czasem kupię jakieś takie lidlowe, albo Labell z marki Intermarche, ostatnio biedronkowe Femina Fresh, dosyć tak, ale to tylko po domu, bo jednak jak gdzieś dię, wolę mieć pewność, że Bella mnie ochroni w 100%.

Gość demelza
ogólnie tampony (ale tylko tampaxy i najlepiej compak choć pearl zniosę ), innych nie używam, zresztą z aplikatorem są wygodniejsze. podpaski zakładam na noc jeśli wiem że będę spać za długo żeby móc spać z tamponem, i zawsze używam always lub naturelli, innych nie lubię. Poza tym w sumie mówi się że nie powinno się tamponów nosić łącznie 24h bez przerwy (znaczy zmieniane co kilka godzin max 8 ale w sensie że 24h tylko tampony) więc staram się na noc podpaski zakładać. w ciągu dnia noszę podpaski tylko jak mi zabraknie tamponów i nie znoszę tego. a jak można używać waty to nie pojmę. przeciez nawet jak się zdarzy awaria, nie masz gdzie kupić podpasek i musisz dotrzeć do domu, i ratujesz się papierem czy wacikami jak masz to to jest ohydne przecież i strasznie niekomfortowe, na podpaskach tych dobrych przynajmniej sie wszystko wchłania a nie taplasz sie w... fu ;/

Gość demelza
"Tampony,niewyczuwalny środek higieniczny zabezpieczający Nas podczas okresu. Niby jest okey i lepszy od podpaski ale nie dla mnie. Tampony powodują zaburzenia flory bakteryjnej w pochwie i stany zapalne,a po za tym zatrzymują krew wewnątrz,a krew(stara)gnije i to wewnątrz naszej pochwy,wątpię dziewczyny,żeby to było przyjemne. " kochana myślisz że dlaczego nie pachnie(?) krwią podczas używania tamponu tak jak podczas zmiany podpaski? Krew rozkłada się (i pojawiają się bakterie) dopiero przy kontakcie z powietrzem, więc tampony tak naprawdę są bardzo higieniczne bo nie dochodzi (przy zachowaniu higieny i nie trzymanu ich po maksymalne 8h z pudełka za każdym razem jeśli jest potrzeba częściej zmieniać) do rozkładu krwi. podrażnienia natomiast powstają jeśli używasz tamponów o zbyt dużej chłonności niż potrzebujesz bo wtedy nie nasiąkają i nie mają poślizgu, no i jak pisałam powinno się raz na dobę najlepiej na noc zastępować tampon podpaską.

Gość 562363466
up

Gość gość
polecamy: www.28days.pl

Gość gość
jestem facetem i lubie noszic podpaski aszczegulnie femia