Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenttt

jakie są objawy tasiemca?

Polecane posty

Gość fuf
Ja od dłuższego czasu obserwowałem człony tasiemca w kale. Raz nawet wydaliłem ok pół metrowy jego kawałek. W końcu znudziła mi się jego obecność u mnie. Wcześniej byłem u lekarza, zlecił badania kału, krwi, moczu, na których nic nie wyszło i przez to nic nie przepisał. I aby zdobyć Vermox udałem się do weterynarza, który przepisał mi go bez problemów bo często zdarza się, że przepisuje ten lek razem z lekami dla zwierząt na odrobaczenie. Dzisiaj zaczynam kurację. Wkrótce się rozstaniemy...

Gość tiko
Ewelina, jak wyniki? Jakie leki?

Do FUF Z weterynarzem to bardzo dobry pomysł, można brac leki dla zwierząt pod warunkiem, że umie sie przeliczać dawki. Ale pomysłu tasiemiec - Vermox to już nie rozumiem, tasiemiec to sie chyba tylko uśmieje po takim leku. Z grubsza rzecz biorąc robaki mamy: obłe, paskie i przywry; nie jest obojętne jakim lekiem sie leczymy, nie każdy działa na każdego robaka, niestety Vermoxem leczy się robaki obłe, co najwyżej owsiki, bo glista potrzebuje Albendazole (czyli Zentel). mimo wszystko powodzenia

Gość Fuf
A nie nie, w charakterystyce samej substancji, mebendazolu, wyszczególniony jest negatywny wpływ na najbardziej rozpowszechnione rodzaje tasiemca. Dzisiaj jest mój 3 dzień kuracji i (nie wchodząc w szczegóły) naprawdę działa. Została mi jedna tabletka i naprawdę czuć i widać różnicę. Działa jak należy. Dzięki temu, że dostałem recepte na Vermox nie musiałem brać leków dla zwierząt. Niemniej jednak po długich moich własnych "badaniach" stwierdzam, że bez obaw można je brać zwracając jednak baczną uwagę na ilościowy skład poszczególnych substancji czynnych i dostosowanie ich do swojej wagi. Wszystkie składniki takiego leku są identyczne jak w "ludzkich" tabletkach.

no, nie jest to lek wyboru przy tasiemcu, ale jeżeli uważasz, że działa, to nie ma sprawy, byle nie było nawrotu; informuj o postępach

Hej:) haha, moja Pani doktor przepisała mi leki na owsiki xD pomimo dalszych bóli podbrzusza ,upiera się ze nic mi nie jest. Jeśli mi nie przejdzie chce wtedy mnie do specjalisty wysłać. Jaki lek na tego pasożyta jest najlepszy? pozdrowienia:)

Gość venge.
a ja słyszałam od znajomej, że miała tasiemca i ktos doradziłzagotować mleko, wlać do miski i usiąść okrakiem nad samym mlekiem, a jak nie parzy zamoczyć tyłek i tasiemiec wyjdzie do tego ciepłego mleka i ona się zarzekała, że z kol. siedziały tak długo aż tasiemeic wyszedł i ona go widziała w tym mleku z główką... i skończył się koszmar ale czy to możliwe?

hej :) w Polsce nie ma leków na tasiemce. Dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego do szpitala zakaźnego, tam po przebadaniu dostałam karty do sprowadzenia leków z zagranicy ( Niemcy, Czechy), w Polsce leki zostały dawno temu wycofane. Poprosiłam też o recepty i na własną rękę jadę do Niemiec. Lek np Niklozamid kosztuje 150zł lub też więcej. Aby apteka sprowadziła lek, trzeba wysłać kartę do ministerstwa zdrowia aby tam podpisali i dali pieczątkę, w ten sposób na lek czeka się ponad miesiąc. Chora służba zdrowia. Oni uważają, że polskie społeczeństwo nie choruje na pasożyty.

Gość hgfytfd
potrzebuje lek na tasiemca prosze o kontakt oio79@wp.pl

Gość AniaMok
witam mam do sprzedania dużą ilość leku distocide (40 tabletek 600mg) po niewysokiej cenie, zainteresowanych proszę o kontakt amokwinska@hotmail.com

Gość dozdi
Czy ma ktoś do sprzedania jakiś lek z prazykwantelem?

powyżej jest ogłoszenie o Distocide, to właśnie jest Prazykwantel. Inna nazwa to Biltricide albo Cesol.

Gość Miki Mouse 123
Aniamok- masz jeszcze te tablety ?

Gość natura natura natura
hej ma ktos tabletki na tasiemca ?

Gość kropkatv
witam mam pytanie mam tabletki Distocide i ile trwa kuracja i jak je zażywać w jakich ilosciach ??

Gość marduny kalosz
3x dziennie 1 talebletka przed posiłkiem

Gość kropkatv
a czy to nie jest za dużo bo te tabletki mają 600mg ???

Gość kropkatv
a ile proponujecie zjesc tych tabletek na jedną kuracje ??

Gość dozdi
To dawkowanie 3x1 to jakiś sprawdzony przepis, polecony przez lekarza? Czy ktoś z was tak po prostu to wykombinował?

Gość dozdi
A, i jeszcze pytanie. Jak u was z bólami podbrzusza? Tj ból w okolicach, a raczej na pewno w, jelitach. Mija po wyleczeniu tasiemca?

Gość leokadia nadia
yyy boli podbrzusze przy taśiemcu ?

Masz potwierdzone, że to tasiemiec? bo ja zjadłam tabletki i nic nie było. Bóle podbrzusza spowodowane są choroba jelit. także najpierw zalecam iść do gastrologa i dobrze przebadać kał. ;)