Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

reprezentuję rocznik \'88 ale kurczę, jak tak czytam.. mam podobne wspomnienia:) serial: \"Hasło: I love you\" - oglądałam pasjami mimo, że miałam kilka lat;), Dynastia:), guma Turbo, Donald.. ech, rabarbar z cukrem:) kogla mogla nie próbowałam ;) nie żałuję jakoś.. hehe pamiętam te czasy, kiedy całymi dniami biegało się po podwórzu, obiadł jadło migusiem.. żeby jak najszybciej na dwór.. życie było prostsze..

Gość odswiezamy kurka
zbyt fajny topik zeby umarl

a pamiętacie jak się nazywała taka guma do żucia... kupowało się ją w papierowych torebeczkach (takie coś jak dzisiaj szampon w jednorazowych saszetkach, tylko że papierowe), to było w postaci jakby granulek, i jak się wsypało do buzi to tak strzelało.... i potem dopiero się z tego robiła guma do żucia.....? Pamiętacie? Za Chiny nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywało. Kojarzę tylko, że te torebeczki były chyba granatowe z jakimś białym obrazkiem :D

Gość jARUZELSKI
TEŻ BYŁ FAJNY. SZKODA ŻE NIE JEST DZISIAJ PREZYDENTEM NO NIE?

Ludzie ten topik jest super :) ja również z tęsknotą wspominam tamte czasy. Napiszcie coś ciekawego :D Pamiętam szpulowy magnetofon i radość kiedy rodzice nam go kupili. Pamiętam chleb z cukrem ale nie z wodą tylko z masłem :O ale pamiętam też chleb z solą,pieprzem i tartą papryką :D dziś bym go nie ruszyła :O

Gość 1959
ale fajnie ze ktos to jeszcze pamieta! byly też juniorki..........mama podklejala mi je plastrem bez opatrunku,wzdluz na podeszwie, bo spody sie slizgaly i na lastrico w szkole mozna bylo zębt wybić............................. i fartuchy z podszewki.....................zapinane na plecach, a jak konczylam podstawowke, to juz byly kolorowe, kazdy rocznik inny kolor...........................a do szkoly chodzilo sie tez w sobote....................dopiero jak bylam w liceum, jedna byla sobota wolna........................................ale czasy do wspominania niezle

Gość rocznik 75
pamiętam jak wkładałam do gumy do rzucia grafit od kolorowej kredki i mialam kolorową gumę to był lans

Gość obciachowe spodnie tzw
PIRAMIDY, czapka dzokejka i swetry tureckie, ewentualnie wzorzyste z napisem BOYS, oj piekne to byly czasy :D.

Gość ciekawskie nasienie i tyle
tenisówkipepiczki, sandały z plastików.Gra w gumę.pewexy dla bogatrzych.Dekatyzowanedzinsy, granatowe dresy na dole szerokie na kant. leginsy śliskie i do tego obowiązkowo koszula flanelowa,zeszyty obłożone plakatami, kto y pomyslał mp3, kompy, komórki, laptopy, biodrówki, kolczyki tatuaze, makijazw podstawówce. AA i takie getry z wełny w kolorowe paski, spodnie dresowe narsiary, piórniki chińskie, gumki pachnące, zmaziki do długopisów czy pióra tez dla bogatrzych. Skubanie słonecznika.Zbieranie opakowań po czekoladach, puszki po piwach, widokówki. Trwała po 8 mej klasie to podstawa;)

wracam pamięcią..super się czyta.. rocznik 79..jak Was czytałam to przypominało mi sie wiele i czułam się jakbym sama to pisała.. Wymienię te rzeczy których jak mi się zdaje nie wymieniły poprzedniczki a których nie zapomniałam w trakcie: Pamietam gazetę Skandale,zapiekanki i hot dogi sprzedawane z przyczep kempingowych,kupony totolotka takie z kalką gdzie wpisywało sie imie i nazwisko,kozaki relaksy,kominy robione na drutach zakładane zimą na głowę,haribo sprzedawane na sztuki,póxniej długie zamszowe przeważnie czarne kozaki płaskie u nas mówiło sie na nie \"burdelówy\" Na chłopaka którypodobał się i był przystojny mówiło się u nas \"lasek\" hehe,teatr młodego widza w tv,loteria teletombola z Bogną Sworowską,przed dynastią chyba lektor mówił na serial zaprasza państwa firma jakaś tam i logo tejze firmy,dezodoranty limara Zabawy zabawy zabawy,najgorsza z możliwych kar to szlaban na wyjscia z domu latem.Pamietam że siedziałam wtedy na balkonie 2 pietro i z zalem patrzyłam na bawiace się dzieciaki.. Zachecam do wspomnień no i oczywiscie pisania o nich:)

wiele rzeczy o ktorych piszecie pamiętam,jedno musze przyznac-trawa inaczej pachniala,słonce bylo bardziej żółte i dni lepsze, wszystko bylo tak jakmiało być i o nic sie nie martwiłam...:) pamietam wafelki kuku-ruku i jak zbierałam z siostrą naklejki z nich i obkleiłyśmy calą szafkę na nieszczeście :P pamietam spódnice lambady i rolowane podkolanówki, jak wstawałam o 7mej na wakacjach i sie bawiłam lalkami barbie tak cały dzień, jak zjadałam po 5-6 róznych lodów dziennie, jak opiekowałam się kaczkami babci, i wychowywałam male kotki,jak wypuszczałysmy je na trawę, jak hasały...

Gorąco to mi się przypomniało-pamietacie że kiedyś jak były upały to asfalt był miekki i mozna było w nim obcasem ,patykiem czymkolwiek dziury robić?

heh przypomniała mi się sytuacja byłysmy z kolezankami w sklepie i pijany facet zabrał słoik z kartkami (taki do którego ekspedientki wrzucały odciete z kartek mniejsze karteczki) zaczął uciekać i się przewrócił kartki rzecz jasna się wysypały on wstał pobiegł dalej a my zbierałyśmy te karteczki razem z ekspedientką. Część z nich nielegalnie trafiła do mojej kieszeni ku ogromnej radosci rodziny.Potem jeszcze przez kilka dni dzieciaki chodziły pod sklep w poszukiwaniu kartek.

Gość GaGośka
Kto zna słowa piosenki idzie ulica mała Megi... ???????? pilne...!!

Gość moze ktos jeszcze cos doda...
chetnie poczytam

Gość ...tak...
nikt nie wpomniał o pierwszym "zagranicznym" serialu Beverly Hills 90210. Podnoszę, bo to niesamowicie wzruszający wątek :)

Lata '80 to moje lata :) ech..... cudowny czas . Dziewczyny farbowałyście bluzki z pieluchy ,albo rajstopy? Włosy układałysmy na "warsa" do golenia bo fryzury trzymały się super. Pierwsze przyczepy kempingowe w kyórych sprzedawali zapiekanki, a pamietacie jeszcze takie małe czekoladowe groszki w żółtych płaskich pudełeczkach z dziurką? Czasami też chodziłysmy z dziewczynami do Pewexu obejrzeć inny swiat :). Jadło się na wakacjach truskawki z krzaczka, ogóreczki z piaskiem prosto z gruntu i nikt nie chorował :). No i ta muzyka.... niby wszyscy ją teraz wyśmiewaja,a tak na prawdę najlepsze były w tamtych czasach balety :)

Gość dzudzi
podkladanie falszywych paczek, no chyba ze w Afganistanie

Gość beeaattkkaa
A pamiętacie takie soczki w przeźroczystych torebkach? na pewno były żólte, pomarańczowe i coca colowe :) :) :) no i oczywiście lody z Algidy Zapp i dynamity mhmhmh pamiętam ten smak