Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

Gość ooooooooooooooooooooooooo
...a kto pamięta mode pieluchową...ferbowałyśmy pieluchy i szyłyśmy jednorazowe sukienki, a do tego tenisówki po bokach powycinane coś jak czółenka....

Gość Maly.
Tak to wszystko historia godna przypomnienia .

Gość polelum
i jeszcze podkuszulki wiazne sznurkami i farbowane, potem takie pajeczyny wychodzily. A ja robilam sobie tez bluzeczki z chusteczek na glowe. Cielo sie je po przekatnej i wiazalo odpowiednio.

...a PEWEXy.banany,pomarańcze....teraz wszystkiego pełno,a zjadłoby się dobre jabłko...gdzie one są ???

....no i saturator...

Gość krrrooppeczka
a kolejki za szamponami heh i za kawa pamietam tez jak mnie mama do kolejki za bananmi postawila kupilam 4 szt na dwa dni mielismy :)

Pamietam jak grałam w gume pod wiezowcem.Albo jak jezdzilismy z gorki na kartonach tak jak zima na sankach :D Pamietam jak stalam z mamą w kolejce za kawą :) Pamietam tez te gry w chowanego,w policjantow i zlodziei :)

A pamiętacie Reksia i MISia Uszatka?Wilka i Zająca,Krecika?To byly fajne bajki a nie to co terazniejsze pokemony :/

A ja lubie pokemony... Maja takie sympatyczne mordki :P Ale to niezmienia faktu, ze moim idolem jest Krecik :D:D

Gość krrooppeeczka
a teatr mlodego widza w niedziele wczesnym popoludniem? a moja ulubiona bajka to byla: SINDBAD

teatr mlodego widza-i przedstawienia Mechaniczna Magdalenia-albo jakies innego-wiele pamietam( fabul) ale niestety tytulow nie za bardzo..a kto pamietam ZULU CZAKE- o takim czarnym plemieniu i ich wodzu???

Pamietam jak przez mgle Bajarza, czyli bajki czytane przez (moge sie mylic) Gustawa Lutkiewicza. Wygladal on jak krasnal, mial brode i czytal z wielkiej ksiegi, lub opowiadal z glowy bajki. Moja mama zawsze wlaczala telewizor i sama wpatrzona sluchala bajek razem ze mna. Czy ktos to pamieta?

....a Jacek i Agatka.Telesfor......Muminki ale te rysunkowe.Krecik .....super bajka chociaz mam związaną z nią niesmaczna historię...parę lat temu wypożyczyłam mojemu dziecku na kasecie do obejżenia,jakie to bajki mama ogladała...włączyłam i wyszłam z pokoju,a tu cisza nic ..dziecko zazwyczaj entuzjastycznie reaguje,śmieje sie itp,...no to trzeba sprawdzić..jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam jak pan krecik odbiera poród od pani króliczycy ze wszystkimi szczegółami i efektami dżwiekowymi..pani króliczyca rozłożone nogi...........edukacja zakończona śmiechu co niemiara ale najgorsze to tłumaczenie...pozdrawiam

Gość pooooomaranczka
A pamietacie taki wloski dziecięcy zespół Picollo Collo Del Antoniano ? Plyty winylowej z ich piosenkami słuchalam az do zdarcia i bylam nawet na koncercie. Szukalam czegos w internecie na ich temat ale mi sie nie udało. Moze Wy cos znajdziecie.

pamietam te płyty winyle i pocztówki....

Jestem rocznik \'83. Pamietam te biale tenisowki, ktore nazywacie \"czeszkami\", czy jakos tak. U mnie sie je nazywalo po prostu butami. Pamietam granie w pilke do nocy, to wolanie mamy z balkonu \"Oooobiaaad!\". I mikolajki w szkole, u mamy w pracy. I swieta, ktore zawsze pachnialy pomaranczami. Do dzis, gdy czuje zapach pomaranczy, to czuje sie, jakbym byla w domu na swieta. Ja sie podkochiwalam w tym aktorze z Robin Hooda i Krzysztofie Antkowiaku. I tez mialam zeszyty piosenkarek, wpisy, pamietnik. U nas sie jadlo takie serduszka - to taka roslina, nazywa sie tasznik pospolity, to taka trawka i ma serduszka, ktore sie jadlo. I pamietam, jak zbieralismy bialy bez i pozniej wysysalismy nektar z niego. Zadnego nektaru tam nie bylo, ale kazdy klamal, ze to takie smakowite i tyle nektaru tam jest... U mnie sie bawilo w dwa ognie, skakalo przez gume i sznura. Ja zazwyczaj budowalam jakies ciasta z blota, mieszalam z trawa. Do dzis tesknie za bajkami z telewziji, jak Reksio, Pankracy, Przygody Baltazara Gabki. Na pamiatke tych lat nazwalam swojego psa dwa lata temu Reksio. I wyglada prawie jak ten z serialu! Pamietam wypady do zoo prawie co niedziele. Bieganie do sklepu w lecie po lizaki lodowe za 3.000 zl. Raz ze swoja kolezanka wypozyczylysmy \"Dirty Dancing\", ktory wtedy byl hitem i obie opracowalysmy kroki z filmu, umialysmy role aktorow na pamiec. Ja bylam Patrickiem, a moja kolezanka ta dziewczyna. Pamietam sluchanie bajek Tuwima na tym starym magentofonie. Tak czesto ich sluchalam, az sie nauczylam na pamiec i dalej je pamietam. Sluchalam tez mlodej Natalii Kukulskiej i spiewalam razem z nia. Lambada, gdy mialam 6 lat... Solidarnosc, pierwszy dzien szkoly, gdy pani w klasie objasnila, ze na naszym godle nie bedzie juz orla z korona, tylko sam orzel. I ze godlo bedzie wisialo w tej samej linii co krzyz na scianie w klasie (bo podobno wczesniej godlo bylo na pierwszym miejscu). Pamietam fartuszki do szkoly, ale szybko je zniesiono. I zmiane systemu oceniania - w pierwszej klasie juz moglam otrzymywac nie tylko dwojki, ale i jedynki. Wata cukrowa w cyrku, picie w woreczkach i slomka do tego. Filmy Barei, ktore do dzis uwielbiam. Bandy i bitwy pomiedzy chlopakami, a dziewczynami. Zabawy w dom, gotowanie z piasku. I chleb ze smietana i cukrem, pierwsza pralka (juz nie Frania), czarno-bialy telewizor, na ktorym moglam ogladac tylko 2 kanaly. Dziennik zawsze o 19:30, Krystyna Loska i ten dawny prezenter, starszy pan, ktorego nazwiska teraz nie pamietam. Wyjazdy nad morze, budowanie zamkow z piasku. Osrodki wczasowe, mowienie \"pani kierowniczko\". Segmenty w domu, namietni palacze, bo \"to takie modne teraz\". Ehh, jak teraz pusto bez tego. Pewnie jeszcze wiele rzeczy mi sie przypomni. Jak ja sie staro czuje!

hejka wszystkim! chcialam tylko dopisac ze wczoraj moglam sobie pogadac i powspominac z kims z \"naszych\" czasow.ale bylo fajnie.ale nic nowego sie nie przypomnialo od tego co juz tu wszyscy powypisywalismy. aaaaa! i siostrzytce mojej najukochanszej(czytaj: beznadziejnie glupiej ;-) mialam okazje napluc do tej kawy ktora obiecalam.dzisiaj.ale mam satysfakcje :-P a ona tak namietnie smakowala te kawe.bleee ale ma za swoje.kiedys jej to powiem ze naplulam.na lozu smierci sie jej przyznam zeby nie miala okazji odwetu he he.a jak sie kiedys znow trafi okazja to znow napluje(ale jestem swinia co?).ale jakas kara musi byc za to co zrobila

niania--> ten starszy pan prezenter to byl Pan Suzin.Jan bodajze ale do imienia nie jestem w 100% pewna

Gość a ja pamietam
zabawe w syfa misiem albo glowa lalki ,granie w gume i dyskoteki w szkole kiedy wszyscy tanczyli jeden taniec cala szkola tak samo.BAJKI na dobranoc Piaskowy Dziadek, Wasyl,Barbapapa i czasy Disco Polo i najlepsze dyskoteki w innej wsi chodzilysmy na pieszo nawet 7 km.

Gość Joanna_Madou
Pzrypomniało mi się wszystko.. Teraz sobie patrzę na moją córkę i z żalem stwierdzam,ze pomimo ogromu towarów w sklepie, wolności i w ogóle tej naszej demokracji zakichanej i kapitalizmu ogólnie pojetego,ma o wiele wiele gorzej niż ja w czasach komuny. Po 1:na wczasy już się z zakładów pracy nie wyjeżdża zapomnij o koloniach dla dziecka dofinansowanych Po2:Nie stać mnie na super gadżety i markowe ciuchy,a teraz bez tych rzeczy jestes nikim Po3: na podwórku dzieciaki się okropnie nudzą,kłócą o wszystko i po prostu barkuje im wyobrażni,liczy się tylko kasa i rywalizacja... Ech....Krecik, ech Świat Młodych,Płomyczek... farbowane spodnie i spódnice z pieluchy....No cóż czasy się mieniają

Gość no nie no
wiecie co, ale denerwuje mnie tu to, ze wspominacie z rozrzewnieniem np. bandy dizewcyzn i chłopaków, te zabawy, wołanie mamy na obiad czy inne rzeczy które nadal są, a Wam sie wydaje, że tylko jak wy byłyście młode to było fajnie :o

Gość inninis
a kto miał adidasy niebieskie albo czerwone takiem szmaciane z obrazkiem z kaczorem donaldem pod folia na drugiej stronie byl obrazek myszki miki mozna bylo zmieniac. butki byly piekne niestety po kilku dniach wrabalam sie w nich w roztopiona smołe gdzies na polach ale byl placz buuu

Gość pare słuf do no nie
teraz tez jest fajowo.....dobrze to określiłeś:bandy dzieciaków,łysych i sfrustrowanych a na obiad często makaron z cebulą ...prawie jak kiedyś ...tylko z innych powodów ta cebula...

Gość kwiateczek mały
gdzie jest Amant ,proszę o więcej muzy

Gość ups ups ups

Gość llakjaka
zespó teen tillo czy jakos tak - zawsze byl w teleranku, mieli taki przeboj "na raz na dwa...." kto farbowal wlosy woda utleniona????