Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakak

KTO MA LORDOZĘ KRĘGOSŁUPA DOLNEGO?

Polecane posty

Gość kakakakak

jakie leczenie? mam 35 lat więc co może mi pomóc, cały lędzwiowy kręgosłup boli...wizytę u ortopedy mam 27 czerwca jakie są rokowania

Gość kakakakak
lekarz rodzinny skierował do ortopedy, mam w ogóle jeszcze kyfozę, skoliozę, a robilam tylko rtg

Gość kakakakak
no i dyskopatia

Idź od razu do neurochirurga. Ale także do dobrego rechabilitanta. Jestem po operacji odcinka szyjnego i właśnie zaczęłam naprawiać odcinek lędźwiowy. Pamiętaj, operacja tylko w ostateczności. Skąd jesteś?

Gość kakakakak
Zachodnia polska, ale w tym wieku....

W każdym. Ja jestem młodsza. Taka \"uroda\" :] Poszukaj na forum, do którego podałam Ci link wyżej, lekarza z Twoich okolic. DOBREGO lekarza. Kręgosłup to nie żarty. Powodzenia!

Gość kakakakak
dzięki

Gość malagosika
i podobnie i co....2 lekarzy powiedziało, ze za pózno na leczenie, jedynie masaże....ból nie do opisania, bolą całe plecy....ale dla mnie za pózno - niestety

Gość pewnie czasem jest za pózno
jak ma się 20 lat mozna się wymądrzać, ja mam 39 i pech....ani operacja ani rehabilitacja już mi nie pomogą, zaniedbana sprawa i tyle, czasem jest za pózno

Jeśli jesteście z Warszawy polecam rechabilitanta Jacka Sobola. Ja też miałam mieć operację lędźwiowego, ale na razie walczymy rechabilitacją. Z lekarzy polecam prof. Radke w Łodzi. Albo Harata z Bydgoszczy. W Warszawie prof. Podgórski. Szerokim łukiem omijajcie natowmiast MSWiA w Wawie na Wołoskiej i tamtejszą ekipę...

Gość a czy to jest grozne i dlaczeg

Gość Romka z Szczecina
moja siostra ma taki ostatni wynik prześwietlenia: lardoza pogłębiona oraz zwężenie szpary międzykręgowej a od strony grzbietowej dyskopatia kto mi to przetłumaczy byśmy zrozumiały co to za choroba i co dalej acha, siostra ma 38 lat

Gość poprostu nie wiem
ale też mam takie bóle i wybieram się na przeswietlenie....słyszałam że można nawet mieć paraliż

Gość ala59
mam 46 lat i od lat problemy z kregoslupem co troche wezme rehabilitacji to jest spokoj ale nie na dlugo przy tym mam dretwienie nog i rak okropne byly takie dni ze okrakiem wstawalam z lozka i chodzilam zgieta w pol teraz jest troche lepiej odkad biore mineralki ale znow zaczyna mnie lamac przydalaby sie rehabilitascja tak raz na pol roku tylko kiedy jak pracuje niestety bole kregoslupa powiedzieli ze to choroba cywilizacyjna i trzeba z tym zyc tylko jak jak boli

Gość Paraliż jest mozliwy
leczcie się...ja zaniedbałam , mam 45 lat i jestem czasem jak wrak, bóle przychodzą i odchodzą ...

Gość ja mam niestety
oraz dyskopatię nie życzę nikomu takiego bólu oszczędzajmy swój kręgosłup

Gość ewa.
Czesc mam lat 30 i tez mam problem z kregosupem Malam robiony rezonans magnetyczny.Mam na poziomie C4/C5 niewielka centralno-prawoboczna wypuklina krazka powoduje nieznaczny ucisk przedniej powierzchni worka oponowego i prawego korzenia nerwowego w zachylku bocznym.Bardzo sie boje czy moze mi ktos powiedziec czym to grozi .

Gość
masaże i laser - trochę pomaga

Gość Ja też mam lordozę
kregosłupa lędżwiowego ( jak kazdy):D:D:D

Gość iwo3
ja,prócz tego przepuklinę i lekarze mówią to już pani choroba i trzeba tak uż żyć i pracować w sklepie mięsnym .chora polska i służba zdrowia a ja mam 30lat i 2 córeczki ciekawe kiedy mnie sparaliżuję i co wtedy powiedzą mądralę.......

Gość doroth
hej! W styczniu przeszłam operacje kregosłupa ledzwiowego. Przed zabiegiem było tragicznie, bo często chodziłam zgieta w pół i nie powiem, że teraz czasem nie boli, ale ten ból to w porównaniu z tym z przed zabiegu to pryszcz. Mam uszkodzony jeszcze jeden pozim w lędzwiowym i odprostowaną lordozę ale na razie ćwiczę, zrzucam wagę i nie szykuję sie na druga operację.Pozdrawiam. Dorota