Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owieczka1984_

pracuje w SOLARIUM odpowiem na wszystkie pytania ..

Polecane posty

Gość heheeeeeeeeeeeeeeeeee
dobra fotka hehe pasuje do tematu

Gość owieczko
odpowiedz na wszystkie pytania zalegle,ok? bo mnie tez to interesuje,pozdraiwm

Gość a na fotce......
owieczka hihi a raczej owca:P

Gość PAJKA
CZESC W SOBOTE IDE NA WESELE W SOLARIUM BYŁAM 3 RAZY 5,8 ,10 MIN ALE EFEKT MARNY CO MAM ZROBIC

Gość PAJKA
OWIECZKO 1984 ŚPISZ

Gość PAJKA
ALE CZY NA PEWNO SAMA///////

Gość zasnela
albo poszła sie opalac na 40 min :)

Gość do ----------
jak czesto mozna sie opalac w solarium bez "szkody" dla organizmu? jakie promienie opalaja? czy to prawda ze solarium powoduje zmiany skorne w warstwach najglebszych a slonce w powierzchownych? jak chronia kosmetyki do solarium?

Gość kupy wszystkie swiata
Ja od owieczki dowiedziałam się, że kosmetyki do opalania w solarium w ogóle nie chronią przed promieniowaniem !!!!

Gość DG IST MA FAVORITE
z solarium trzeba uwazac chodzic max 3 razy w miesiacu chyba ze chce sie byc chorym

Gość PAJKA
owieczko 1984 czy pracowałaś od 6 do 14

Gość DG IST MA FAVORITE
nodi wydaje mi sie ze nie ale moze zaswiadczenie ze nie ma przeciwskazan do pracy w solarium

Gość do ----------
i jakie sa przeciwwskazania

Gość owieczka1984_
eehhh..nie wiem po co się podszywać, chciałam poprostu pomóc ludziom, którzy nie maja bladego pojecia na temat solarium a panie w salonach czesto wprowadzają klientów w błąd ,co poprawdzi do poparzeń itd. odpowiadam ost raz na pytania i dziekuje za mozliwosc prowadzenia tematu:( ceny są różne, nie ma zasady, są salony gdzie min.kosztuje 50gr.nie wnikam ile zarabia Moje szefostwo. książeczke zdrowia trzeba mieć. nie blokuje opalenizny, ale efekt moze byc słabyszy i troszke nierównomierny niektórzy twierdza, że bez nawiewów efekt jest lepszy podczas okresu lepiej unikac solarium przewaznie dziewczyny rozbieraja sie całkowicie lub opalaj sie w samych stringach-jak kto woli. pajka, uzyj jakis przyspieszaczy z bronzerem dla wścibskich, i podszywaczy, nie zarabiam 1.25 za godz,nie wyglądam jak heban, nawet niektorzy nie wierza ze pracuje w solarium, nie mam tanoreksji i blond włosów,ani tipsów na 15 cm;/ studiuje i szukam obecnie ambitniejszej pracy,solarium jest tylko dorywczo. pozdrawiam acha polecam do przeczytania linki: http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_uva_uvb_cz2.php http://www.wizaz.pl/beata_solarium_opalanie.php

Gość do ----------
no i nie odpowiedziala na moje pytania ;/

dzieki owieczko za odpowiedz a czy mogłabyś jeszcze coś powiedzieć ogólnie o pracy w solarium?

wy to kazdy topik musicie popsuc???:( jej jak dziewczyna chciala pomoc to dlaczego nie dacie jej swietego spokoju sa ludzie ktorych to interesuje i z mila checia poczytaja sobie teki topik. Owieczko bardzo mily topik mi sie podoba:) dzieki za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam🌼

Gość thema
zostawcie owieczke w spokoju. dziewczyna chciala pomóc swoimi radami a zaraz sie znaleźli jacys przesladowcy. brr. owieczko, super porady! bardzo przydatne, dzieki. a wariatami sie nie przejmuj. wszedzie ich pełno

do tej co się dziwi, ze kosmetyki przeznaczone do solarium nie chronią....jesteś taka tępa czy tylko udajesz? Skoro solarium to proiemiowanie UV to jak bedziesz uzywala filtrów to się opalisz...za 3 lata....ale prawda jest taka, ze kosmetyki do solarium ( a nie takie ze sklepu np przyspieszacz daxa czy kolastyny ) zawierają w sobie witaminy, skladniki, które zapobiegają starzeniu się skóry, a przyspieszają opaleniznę, dzieki czemu nie osiaga się w szybszym czasie glębszą opalenizne...a co za tym idzie, mozna chodzić rzadziej do solarium...poza tym, kosmetyki te utrwalają opaleniznę, która jest mniej trwała od tej ze słońca...nie nalezy myć się ok 3 h po opalaniu a juz na pewno unikać mydła, który mówiąc krótko \"wybiela\" Dobre kosmetyki do solarium zmniejszają do minimum skutki uboczne opalania w ten sposób...polecam australian gold- bardzo drogi - saszetka kosztuje nawet ok 30 zl, bardzo sobie chwalę booster onyxu.... Jak dla mnie 4skin jest słaby...

Gość taneczna
mam plamy na rękach. ale chcę sie opalać. jeżeli założe rekawiczki to porobia mi sie odznaczenia, tak ? wiec jak ochraniac rece??

Gość blond wamp gratuluję
inteligencji, tak trzymaj. Takie też muszą zyć na tym świecie ...

Gość Sweety007
Ale niektórzy tutaj są złośliwi, coś niesamowitego!! Akurat Blond Wamp ma rację: po jaką cholerę chodzić na solarium posmarowanym kremem z filtrem??? Na solarkę chodzi się po to, żeby się opalić. Przyspieszacze opalania to ułatwiają. I dobrze, bo opalenizna = NATURALNA ochrona przed promieniowaniem!!! W ogóle to zauważyłam, że na Kafeterii (i nie tylko) strasznie wszyscy demonizują solarium. Po jaką cholerę?? Czy wiecie, że znacznie GORZEJ jest ukrywać skórę przed promieniami UV, latem smarowac się najmocniejszymi filtrami, chodzić bladym jak ściana?? Tak nie przesłyszałyście się - GORZEJ!!!! A dlaczego?? Ano dlatego, że taka biała, wychuchana i ochraniana skórka staje się coraz bardziej wrażliwa.... nieprzystosowana do słońca, nie "zahartowana", jak potem zostanie wystawiona na słońce latem bez filtra - to może zareagować baaaardzo histerycznie!! Oparzeniem, podrażnieniem, czerniakiem.... Wcale nie przesadzam. A pomyślcie, dlaczego np. ludzie ze wsi rzadko używają filtrów, pracują na polu całymi latami w upale, w rażącym słońcu i jakoś rzadko "łapią" czerniaka??

No niestety...na kafeterii siedzą sami tacy, którzy uwazają, ze to co powiedzą jest święte i każdy się z tym musi zgadzać, a jak ktoś powie coś innego, albo poprawi to juz jest \"małointeligentny\", kiedyś zaglądalam tutaj częściej, była fajna atomosfera, mili ludzie, normalne topiki..dzisiaj te forum jest jednym z najgorszych... Do przedmówczyni...dziękuje, za to ze doceniłaś moja inteligencję...:)

Gość coscos
hej mam pytanko!! chodze na solarium od 3 dni i za kazdym razem jak wracam do domu to za kazdym razem mam male czerwone kropki na poczatku to mialam na dekolcie a teraz to na brzuchy piersiach i juz nogach!!i swedzi mnie to troche!!co to moze byc?odp pliska

M ożliwe, że jest to uczulenie na promieniowanie...mojej mamie też wychodzą takie swędzące czerwone kropki na dekolcie i rękach...kup sobie maść cutivate ( na receptę ok 6 zl )- posmarujesz raz i schodzi...ta maść jest super również na uczulenie po niklu... Poszlam do internisty i poprosiłam o receptę na 2 tubki od przygody...bo pomaga w momencie na każde uczulenie....

może to trochę głupie ale chce doradziuc niektórym osobą które np niemogą chodzic na solarium tak jak jak badz uważają że to niezdorwe-byłam na solarium ale mam uczulenie jakies nawet po kremach więc kupiłam samoopalacz niedrogi z venity w sprayu:)jest super jesli coś sie zle rozmaruje można to usunąć mydłem i szczoteczką samym mydłem nie- trzeba troche poszorować szczoteczką pozdrawiam pod wypływem wody i mydła niepuszcza więc niema sie czego bać trzyma na ciele :)

Gość payla
chcialam zapytac ile sie zarabia pracujac na solarium?pewnie na godz ale le mniej wiecej?

Gość Ginewra
Witam! Właśnie zadzwonili do mnie w sprawie pracy i zaprosili na rozmowe w solarium,ale poprosili, żebym zarezerwowała sobie 3-4godz... Jeśli ktoś może podpowiedzieć co będą ode mnie wymagać na tej rozmowie, czy będą mnie jakoś sprawdzać=) Bardzo proszę o szybką odpowiedź,z góry dzięki=p