Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pola raksa

wasze rozczarowania -te mile i niemile- w kwestii wozkow...

Polecane posty

Gość pola raksa

Mam takie pytanie..czy zaufalyscie moze jakiejs malo znanej firmie i okazalo sie ze wozek byl super i sluzyl dlugo, albo odwrotnie, wydalyscie pieniadze na znana marke i wielkie rozczarowanie... moja siostra kupila wozek polaka..bo znana firma i wogole, wydawaloby sie ze czesci latwo dostepne i tanie..ale ie przypuszczala ze te czesci beda jej sie tak stale przydawac..wozek ledwo przetrwal 1,5 roku uzytkowania. ja za miesiac rodze i tez przymiezam sie do kupna wozka..tylko troche sie booje, bo podoba mi sie wozek firmy ABC design, tylko ze nie wiem co to za producent..czy nie szajs? opwiedzcie o waszych wyborach-i czy trafne. z gory dzieki! Acha, i czy nie boicie sie zamawiac przez internet?

Gość jaaaaaaaaaaa
ja sie rozczarowalam marka chicco..zepsuly sie hamulc w spaceerowce po 1,5 miesiacu!

Ja rozczarowałam się na wózku firmy Tako. Użytkuje go dopiero od 2 miesięcy a już stwierdziłam, że jest stanowczo za ciężki - najpierw musze zjechać nim na dół, potem biegnę po dziecko. A jak wracam wciągam go do góry bo nie mam szans go podnieść. Poza tym ściąga na jedną stronę, co zabiera przyjemność prowadzenia go (ale myślę, że to akurat błąd tego egzemplarza), ma małe nosidło w środku, strasznie ciężko działają blokady kół. Żeby odblokować hamulec muszę użyć obu rąk a nie nogi. I co z tego, że jest bardzo ładny (ludzie na ulicy zatrzymują mnie i pytają gdzie go kupiłam) i ma moc bajerów. Nie znoszę go! Na pewno nie będ go uzywała jako spacerówki!!! I jeszcze jedno moje przemyslenie: my wszystkie które kupujemy wózki pierwszy raz chyba zawsze natniemy sie na coś. dopiero po pewnym czasie używania wychodzą różne rzeczy. I dopiero za drugim razem jesteśmy już mądre, bo doświadczone. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

ja mojej chrzesnicy(corce siostry) kupilam wozek Mutsy siostra i malutka sa bardzo zadowlone.Polecam bardzo dobry jakosciowo funkcjonalny duze kola nowoczesny wyglad bardzo go sobie chwali a mnie cieszy zze prezent byl udany:)

eheh, tak z ciekawosci tu zajrzalam bo mnie czeka tez kupno wozka..mimo ze to moje drugie dziecko zupelnie nie wiem co wybrac..zupelnie..wybor jest tak duzy! spodobal mi sie bardzo pewien wozek firmy El-Jot..ale boje sie troche, czy warto..Bo ponoc to nie jest firma stabilna na rynku wiec jakby jakies byly problemy..hm... kiedys starszej corce kupilam spacerowk firmy PoLMAX http://www.allegro.pl/item108381977_polskie_wozeki_spacerowe_firmy_polmax_promocja.html prawie taki sam ..po 4 miesiacach zaczal mi sie skladac w trakcie jazdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poprzeczka zaczela z jednej strony odpadac :-O Odradzam ze wszystkich sil!!

Gość celebre 23
do jaaaaaaaa.na spacerowke chicco jest 2 lata gwarancji!!!!!wiem bo mam model 0.1 a ja mam jescze teutonia wozek ktory jest wielofunkcyjny.duze pompowane kola, i jest niezawodny.godny polecenia tylko cena ok 2 tys ale maja kumpele i sa rowniez zadowolone

Gość jaaaaaaaaaa
celebre----owszem, jest gwarancja, ale chodzi o to ze po tak krotkim czasie jak sie cos psuje to jest cos nie halo :-)

Zakupiłam Deltim - koszmar - toż to czołg a nie wózek. Waży tyle ile dobry malutki słoń...Więc najpierw znoszę wózek, potem dziecko. Koszmar...

Gość celebre 23
no ja jestem z chicco zadowolona jak długo to sie okaże

hej! ja kupila wozek TAKO CITY VOYAGER (limitowana srebrna kolekcja) niebieski i ludzie tez pytaja gdzie kupilama ten wozek, jestem bardzo zadowolona, jednak z tymi hamulcami to racja :( strasznie ciezko chodza, gondolka jest wieksza niz np w adborze, wozek ciezki , ale ja mieszkam w domku jednorodzinnym i nie mam problemu, jednak komus kto mieszka na 3 pietrze odradzam :( wozek jest ciezki no i szerszy niz inne

Gość imina
Anulka -> też mam deltima - bodajże voyager, to nie mały słoń - to traktor.:) cięzkie bydle ale ma swoje zalety - jeżdże nim po miedzach i okolicznych polach i narazie nic nie odpadło:) dobry na zime bo jest z torbą i dokładnie poosłaniany, chociaz oczywiście wszystko można poodczepiać, gdyby jeszcze nie ta waga i szerokosć.....

czy są inne wady wózków TAKO oprocz tego ze są ciezkie? Bo akurat waga mi nie przeszkadza-mam 3 schodki do domu i nie musze jeździc autobusami czy tramwajami..wózek kupilam okazyjnie, i jestem ciekawa jakie jeszcze moze miec minusy?

imina >> a pozatym ze voyager jest ciężki, to ma jeszcze jakiś wady, bo właśnie sie zastanawiam nad jego zakupem :)

Gość imina
donn--> konkretnie mam voyagera 005. reszta wad to w zasadzie upierdliwe drobiazgi. to jest szeroki wózek - dziecku jest wygodnie ale ma szeroki rozstaw kół. przy chodzeniu chodnikami bywają problemy ze zmieszczeniem się obok np zaparkowanych samochodów. żeby przejść swobodnie potrzebna jest szerokosć dwu płyt chodnikowych. wkurza mnie jeszcze kosz pod wózkiem. podzielony jest na dwie cześci, z przodu jest siatka z otworem o średnicy ok. 10 cm. z tyłu jest kosz materiałowy, do którego jest się cięzko dostać bo ma bardzo sztywną spręzynę i się trudno odchyla. w koszu zmieszczą się drobiazgi typu kocyk, ubranie, butelki itp ale wiekszych zakupów nie włożysz. i w sumie ostatnie - blokada do przełożenia rączki jest w takim miejscu, że jak go znosze to mi się wbija w biodro i musze coś podkładać. aha i mam wrażenie, że w pozycji spacerówki trudniej się prowadzi. ogólnie jest to bardzo solidny wózek, rewelacyjny na zimę i gdyby nie to, że musze go dźwigać z drugiego piętra to by było wsio okej.

Gość imina
wyglada fajnie ale dowiedz się ile waży;)

dzis kolezanka majaca deltima focusa odradzila mi ten wozek bo: po pirwsze-ciezki (chociaz teoretycznie14-15 kiloto nie taki koszmar jescze) i po drugie: -beznadziejnie mala wersja spacerowa, dzidzius szybko wyrasta. tak piszee, zeby podzielic sie informacja ;-)

ja miałam FIRKON - 7, szeroki z dużym siedziskiem dla dziecka, ale dość cięzki, po przełożeniu rączki (dziecko jedzie tyłem) ciężko sie prowadził a już dużym wyczynem było uniesienie przednich kół przy wjechaniu z ulicy na chodnik. Teraz juz takiego bym nie kupiła, po roku uzytkowania zmieniłam na Baby Dreams - świetny, solidny i lekki ze skrętnymi kołami, jeździlismy po róznych wertepach i nic się nie uszkodziło, teraz uprany, zapakowany w piwnicy wyglada jak nowy.

Gość ANIELKA 555
12 LAT TEMU, PRZY PIERWSZYM DZIECKU KUPIŁAM BEBE CONFORT. BYŁAM B.ZADOWOLONA. W OBECNEJ CIĄŻY ZAMIERZAM POWTÓŻYĆ ZAKUP. UWAŻAM ŻE JEST TO PROFESJONALNA FIRMA. CHOC UŻYWAŁAM PRZY DRUGIM DZIECKU EMMALJUNGA-RÓWNIEZ NIENAGANNA FIRMA, TYM RAZEM ZDECYDOWANIE WRACAM DO BEBE CONFORT.MOŻE KTÓRAŚ Z WAS MA DOŚWIADCZENIA Z NOWYMI MODELAMI? PZDR

Jesli chodzi o bebe confort, to mi sie badzo podobaja te wozeczki :-) myslalam o zakupie na allegro takiego zestawu uzywanego, ale kolezanka majaca bc trophy (czy jakos tak) odradzila mi mowiac ze ciezki (nie probowalam go nigdy podnosic)..a szkoda, bo to wozki dobre i niebrzydkie.

Gość a mi się podoba ...
a mi się podoba.... http://www.babydesign.pl model Smart ew. Smart+ Dzidzia przyjdzie we wrześniu ale myślę, że ten wózek wystarczy spokojnie .... można go rozłozyć włżyć śpiworek (działa na zasadzie gondolki) zamontować fotelik składa się całkiem fajnie i jest lekki ... wiec myślę ze uniwersalny :)

Daffodile ---> jeżeli chodzi o Tako to mam jeszcze zastrzeżenia co do kosza na zakupy. Jest duzy ale strasznie trudno włożyć tam coś większego, bo jest ograniczony budą. Czyli jak mam zakupy w siatce, to często bywa, że muszę kilka wyjąć i wrzucić je luzem bo nie wchodzą w siatce. Wkurzające. Ale nie wiem czy w innych wózkach jest lepiej. Pocieszam się, że jak będę używała go jako spacerówkęto może jak podniosę oparcie to dostęp będzie lepszy. Wózek oczywiście ma też plusy, np. koła. Są duże przez co żaden krawężnik czy wertep nie jest dla niego przeszkodą. Tak naprawdę to nawet go nie unoszę przy jakiś dziurach czy niższych krawężnikach. Idzie jak czołg. no, ale waga też czołgowa. :-) no ale jeśli nie będziez musiała go nosić... Ja niestety robię tak jak ktoś już tu pisał - najpierw wózek na dół, potem dziecko. Brrrr

Gość a zna ktos
opinie na temat tych wozkow babydesign? zeby to nie byl szmelc..

ja byłam rozczarowana moją spacerówka chicco london. Po pół roku zupełnie starły sie tylne kółka. Zostały wymienione w ramach gwarancji i znów sie starły. Do tego spiworek jest chyba na półroczne dziecko, większe się do niego nie mieści. Poza tym wózek był świetny, tapicerka po dwóch latach wygląda jak nowa. Myślę, że przy parasolce za 450 zł, takie problemy nie powinny występować.

Niebieskie oczy-dzieki za dodatkową rade:) Na szczescie na zakupy jeździmy samochodem-mieszkam w takiej dziurze ze tu moge co najwyżej wyskoczyc po piwo meżowi kiedy braknie;P:P zastanawiam sie nad trwaloscią tych wózków, bo co prawda mam w idealnym stanie, ale jednak byl uzywany. Na szczescie kolka wszystkie nowiutkie. Byle wytrzymal do przyszlego roku to sie kupi jakąs porzadną spacerowke:) w tak wogole od ktorego miesiąca zycia dzeci mozna wozic juz na stale w spacerowkach?

ten wózek Ring Max waży 19,5 kg więc wcale nie taki lekki :( ale bardzo ładny!!:D