Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiCrO LaDy

Microgynon 21 - jakie wrażenia ?

Polecane posty

Czesc Dziewczyny;) Ale odwaliłam numer to szok...zawsze brałam tabletki równo o 19 a od momentu jak był przestawiony czas zupelnie zapomnialam o tym:( i biore godzine za wczesnie...z tym ze zmiana czasu byla w tym czasie co ja akurat mialam 7 dniowa przerwe wiec nowe opakowanie zaczelam brac od godziny 19 nowego czasu...czy ktoras z Was tak miala?? teraz sie denerwuje jak cholera eh...

Czesc Dziewczyny! Mam maly problem, troche mi sie zapomniało ze jest czas przestawiony i tabletki jak zawsze brałam o 19 to nadal je tak biore według nowego czasu czyli godzine za wczesnie:( Fakt, ze czas byl przestawiony w momencie kiedy mialam akurat 7 dniowa przerwe i nowe pudełko zaczełam brac o 19 nowego czasu a przeciez teraz powinnam brac o 20...dziewczyny czy ktoras z Was tak miala?? Strasznie sie denerwuje wiec jak cos to piszcie. Pozdrawiam!;*

Czesc Dziewczyny! Mam maly problem, troche mi sie zapomniało ze jest czas przestawiony i tabletki jak zawsze brałam o 19 to nadal je tak biore według nowego czasu czyli godzine za wczesnie:( Fakt, ze czas byl przestawiony w momencie kiedy mialam akurat 7 dniowa przerwe i nowe pudełko zaczełam brac o 19 nowego czasu a przeciez teraz powinnam brac o 20...dziewczyny czy ktoras z Was tak miala?? Strasznie sie denerwuje wiec jak cos to piszcie. Pozdrawiam!;*

Przestań panikować, ja czasami zapomnę wziąść o 15 a wezmę o 19 i jest OK. Mój lekarz powiedział, aby nie ominąć tabletki w danym dniu, a Ty się martwisz, że masz godzinę spóźnienia czy tam za wcześnie.

Nie panikój ja też czasami zapomnę, najważniejsze, że w danym dniu wziełaś a nie godzina w tą czy w tą.

Gość bambino666666666666666666
no nie ma co sie przejmowac godziną:) ja raz biore o 17 a raz o 21:) i w ciaze nie zaszlam

Tak bardzo spanikowałam bo kiedys taka kolezanka powiedziała mi że trzeba brac bardzo dokladnie...ale jak Wy bierzecie w róznych odstepach czasu i wszystko gra to bedzie dobrze :) teraz juz sie nie martwie;)

Też się staram brać regularnie, bo tak najlepiej ale już ze trzy raz zapomniałam o zwykłej godzinie a nie mówię tu o przestawionym czasie i w ciąży nie zaszał, ja tylko uważam na te płodne dni, czyli między 8 a 16 cyklu miesiączki. Ale też nie zawsze. POZDROWIENIA!:)

Gość Dziewczyny pomocy...
Zaczęłam brać tabletki M21. W środę skończyłam pierwsze opakowanie ale nie dostałam okresu, mam tylko plamienia...co robić? Czy jeśli nie pojawi się okres to następne opakowanie mam zacząć mimo to?

Cześć nie martw się miałam dosłownie tak samo, to było plamienie, nawet podpaski nie nosiłam tylko wkładki takie mikre i to przez jakieś dwa dni tylko. POZDRAWIAM

Gość Aneciatko23
Ja te tabletki łykam już 2 miesiąc i muszę przyznać że przytyłam po nich i to strasznie !!!!! a i lipido mi spadło. Masakra

Gość justyna7129
Hey dziewczyny czy orientujecie się jak duże jest prawdopodobieństwo ze mogłam zajść w ciążę jeslli jednego dnia zapomniałam o tabletce. zwykle biore koło 20 a wtedy zapomniałam i wziełam następnego dnia rano ...:(

Gość Do Justyny
Nie mozesz zajrzec do ulotki ? Skąd ktos ma wiedziec w którym tygodniu zapomniałas ?

Gość Daisyyyy
Hej:* Mam 22 lata i właśnie jestem po pierwszej tabletce... Choć dzis moj 4 dzień miesiączki, ale w ulotce pisało że mogę, wiec wziełam:D Dwa lata temu brałam jasmin, było okay i jak mi cycuszki urosły:D Zobaczymy jak bedzie z Microgynon21... odezwę sie po miesiącu co i jak, choć to sprawa indywidualna każdej z nas. Ale takie forum, opinie Was wszystkich jest potrzebne:D No wiec za miesiąc tu wpadne:)

Gość Ajaaaaaaa
biore M21 pierwszy m-c. Po przyjęciu pierwszych paru tabletek wyskoczyły mi pryszcze, a nigdy nie miałam z tym problemu. W ciągu dnia chodzę śpiąca, oczy same mi się zamykają. Pojawił się ból piersi i głowy. ech...najbardziej mnie wkurza, że jestem taka senna, wrrr...

Gość justineq
powiem tak.. biorę micro od ponad roku. skutki uboczne: przytyłam za 4 kilo :/ do tego marne libido i krostki na buzi. jak dla mnie to podobno za dużo hormonów, dlatego po skończeniu tego blistra mój gin. przepisze mi inne z mniejszą dawką estrogenu, np sylvie 20 czy kontracept. raczej nie polecam, mimo że takie tanie

Gość justyna7129
Hej masz racje gapa, ze mnie zapomniałam o tabletce w pierwszym tygodniu ;( teraz strasznie się martwi ę, że moge być w ciąży... czy któraś z was miała taka sytuacje??

poradzcie mi coś.. bo sie juz denerwuje. Mianowicie pierwszy raz zaczełam brac te tabletki, okres mam zawsze 7 dni!!a teraz łykam te tabletki a okres trwa juz 9... czy to normalne?

Czesc Dziewczyny! Mam mały dylemat...nie wiem co jest grane bo w sb jak zawsze dostałam okres tyle ze trwał on tylko przez niedziele, w pooniedzialek juz w zasadzie nic nie miałam:( boje sie ze moge byc w ciąży tylko jak to mozliwe skoro tabletki biore regularnie :( chyba nie jestem jedna z tych dziewczyn ktore zaszly w ciaze podczas stosowania tabletek:( błagam odpiszcie bo nie moge w nocy spac ze zdenerwowania:(

Gość Daisyyyy
Myślę, że nie macie sie czym martwic dziewczyny:* Choć ja, jak brałam kiedys tabletki to miałam tez bardzo krótki okres, bo max 3 dni. A o tabletkach M21 nie moge zbyt wiele napisać bo biorę dopiero od niecałego tygodnia. Pozdrawiam:*:*

biorę te tabletki juz 2 tydzien i mam pytanie, bo występuje u mnie plamienie czy moge normalnie z tym kochac sie czy przeszkadza to w czymś?

biorę te tabletki juz 2 tydzien i mam pytanie, bo występuje u mnie plamienie czy moge normalnie z tym kochac sie czy przeszkadza to w czymś?

Gość lilstar
witam, bralalm m21 jakies 5 lat temu przez 3 lata, bylam baaardzo zadowolna... piersi mi urosly, waga pozostala bez zmian, libido ok... zrobilam sobie przerwe w tabletkach na 2 lata, bralam rozne jasminelle min, i zle sie po nich czulam... teraz wrocilam do M21 jem je 5 dzien, jestem swiezo po miesiacznce, a podczas stosunku zaczela mi leciec krew( ja nic nie czulam, nic mnie nie bolalo) , i mam plamienia od wczoraj, zastanawiam sie czy jest to wina tabletek czy cos sie stalo wewnatrz mnie? BTW, mam straszna ochote na jedzenie, nie mialam tak po zadnych tabletach... co myslicie?

Gość viki301087
A ja już biorę tentabletki 2 lata. No i mi to przybyło 5 kg. ale jak na mój wzrost to ginekolog stwierdził, że jak przytyję drugie 5 to wtedy będziemy się martwić, no ale na szczęście waga stanęła. I przy 175 cm waże 60 kg. Na szczęście te kg poszły tam gdzie trzeba ;)) Więcej żadnych skutków ubocznych

Gość werciant
witam ja biore te tabletki od 4 dni możę i narazie nic mi nie jest ale moja przyjaciółka opowieadała że gdy ona je brała miała miesiączke przez 3 tygodnie i dla swojego faceta była zimną s*ką. Więc nie wiem jak to bedzie mam tylko nadzieje że okres mi sie skończ normalnie po tygodniu bo chyba zwariuje i odrazu przestane je brać

Gość DiablicaAnielica
Witam wczoraj ok 19 wziełam pierwszą tabletkę M21. Zmieniłam na nie z Cilestu. Wczoraj ok 22 30 odczuwałam silny ból w podbrzuszu i w lewym jajniku, dziś prawie z bólu nie mogę chodzić. Jestem senna i osłabiona, wiecie co się ze mną dzieje?