Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiCrO LaDy

Microgynon 21 - jakie wrażenia ?

Polecane posty

Gość bs12do2.pl
Hej, zerknelam tu przez przypadek ale postanowilam napisac... Micro biore od 3,4 lat.. Jak sie czulam na poczatku to malo istone bo po pierwsze nie pamietam po drugie kazda z Nas inaczej to znosi wiec nie powinnismy sie wzorowac na odp innych. Dla mnie to dlugi okres brania tabletek dlatego pomyslalam o przerwie. Przeczytalam cale forum ale niestety nic nie znalazlam..Do ginekologa dopiero sie dostane za miesiac bo takie kolejki do niego- 30letni przystojny facet :D:D:D:D dlatego postanowilam napisac. Na razie stracilam prace poprzez wypadek, wiec leze plackiem w gipsie. Chlopak powiedzial zebym odstawila albo zrobila sobie przerwe i chyba ma racje, mam do WYKUPIENIA 4 OPAKOWANIA MIKRO wiec jekby ktos chcial to pomoge bo ja chyba ich nie kupie, zrobie przerwe miesiaczna, 2miesieczna, zrobie testy na hormony, krew i pojde do lekarza bo moze czas zmienic na inne..I mam takie pytanie, sama sobie moge zrobic ta przerwe czy jednak czekac na lekarza zeby doradzil? z braniem nie ma problemu bo juz wtedy na wizycie sie dopytam kiedy brac i jakie brac ale chodzi o sama przerwe..Dzis o 17 powinnam przyjac tabletke i zastanawiamy sie z chlopakiem czy wykupic recepte czy nie..wiec moze ktos jeszcze zdarzy odp :)O dziecko sie nie staram bo mam dopiero 21 lat(6letni zwiazek) ale wazniejsze jest zdrowie niz kasa...

Hej dziewczyny. Mam do was pytanie. Otóż w tym miesiącu zaczęłam stosować Microgynon21. Pierwszą tabletkę zażyłam w pierwszym dniu okresu, tak jak nakazał mi lekarz. Cóż, wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że dziś mam siódmy dzień okresu i nadal dość mocno krwawię :/ Trochę się denerwuję i w ogóle chyba zaczynam żałować, że zaczęłam je zażywać, bo do tej pory miałam wszystko ok z okresem, nie biorąc po uwagę, że był trochę nieregularny. Odpiszcie dziewczyny czy miałyście tak samo. Pozdrawiam serdecznie

Gość Micro21
Moim zdaniem nie masz jeszcze czego się obawiać, mnie ginekolog uprzedzał że za pierwszym razem krwawienie moze sie przeciągnąć...wiec głowa do góry jeśli nie przejdzie w ciągu kilku dni skontaktuj się z lekarzem :)

Kilka dni, tzn ile ? Dziś mam już ósmy dzień i nadal bez zmian :( Kiedyś( jeszcze przed wykupieniem microgynonu 21 ) czytałam na innym forum, że dziewczyny krwawiły nawet po 12 dni. Nie wiem czy to normalne. Wiem, że w sumie nie powinnam się na razie martwić, ale tak strasznie mnie to denerwuje.. PS. dziękuję za odpowiedź, za kolejną dziękuję z góry i pozdrawiam :)

Gość Micro21
Obfite masz te krwawienia ?? wiem ze plamienie może się przeciągać bardzo długo... Jakby nie patrzeć to ingerowanie hormonalne w orgazm... Nie martw sie proponuje żebyś skontaktowala sie z lekarzem jesli to nie minie do poniedziałku

Nie można powiedzieć, że są obfite, no ale są. Właśnie tak też myślę, jeżeli nie skończą się do poniedziałku ( znając moje szczęście to nie ), pójdę do lekarza. Mam jeszcze jedno pytanie: czy te objawy sygnalizują, że mam źle dobrane tabletki czy to normalne na początkach ?

Gość Micro21
Każdy orgaznim reaguje inaczej, ale to się dość często zdaża jesli zaczyna sie dopiero pierwszy raz brac tabletki. Ginekolog powinna Ci zrobic badanie krwi i dobrac odpowiednie dla Ciebie tabletki.

Gość Kasiunia
Pilnie potrzebuje opakowanie Microgynony ma ktoś odsprzeda c?

Dziękuję za Twoje odpowiedzi. Trochę mnie uspokoiłaś. Dziś mam 14sty dzień nie można powiedzieć, że jest to krwawienie, raczej plamienie, nadal mnie to irytuje, ale jeszcze nie poszłam do lekarza.. Zobaczymy co będzie.

Gość kass20
co do piersi to też mnie bolą aż dotknąć ich nie moge :-P a dopiero 2 opak. zaczełam:) ale to normalne z tego co słyszałam.

Gość Micro21
To wszystko jest spowodowane zmianami hormonalnymi, bo jakby nie patrzeć bierzemy hormony;) Mnie piersi nie bolą chociaż na początku to sie zdarzało , teraz od czasu do czasu łapią mnie delikatne skurcze w bole brzucha... Nie jestem pewna czy to normalne... ale to po chwili mija...

Gość kaila
Tak czytam Wasze posty i zastanawiam się czy nie jestem zbyt lekkomyślna, bo moja Gin powiedziala ze antyykoncepcja jest juz od pierwszego dnia po wzieciu tabletki Microgynon 21 wiec kochalam sie z moim Miśkiem bez innych zabezpieczeń po 5 dniu brania. Ale teraz zaczynam sie bać ze moze powinnam byla poczekac dluzej ????? Prosze o radę

Gość Kasiunia
Kaila nie masz się czym martwić po 5 dniach te tabletki już na pewno działają. Nic Ci nie grozi

Gość Kasiunia
Ma ktoś SPRZEDAĆ Microgynon21?? Kontakt na gg 8154493 PILNE!

Gość ilonka1988T
cześć dziewczyny, od środy biorę microgynon, nie czekalam na okres, po prostu zaczęłam brać pigułki. Ilę muszę odczekać, abym mogła się kochać do końca???? Pzdr

Gość aga-04
witam wszystkich :) ja biorę microgynon21 od 4 dni, pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia okresu tak jak zaleciła moja gin, ogólnie czuję się nie najgorzej, mam czasem lekkie mdłości, ale w ciągu dnia mijają, niepokoi mnie to że po drugiej tabletce zanikł mi okres :( nie wiem czy to źle, ale wiem napewno że to od tabletek bo normalne moje okresy od wielu lat trwały po 8-9 dni... Na forum przeczytałam, że przeważnie każdej z Was okres się przedłużał a mnie zniknął :( dajcie znać dziewczyny, czy któraś z Was tak miała, muszę dodać że to moje pierwsze tabletki w życiu, pozdrawiam :)

Gość kleonix
witam mam taki problem biore M21 od 2 tygodni i parę razy zdarzyło mi się zspóżnić godzine albo dwie czy ma to jakiś wpływ na skuteczność na ulotce pisze ze jeśli przerwa jest większa niż 12 godzin to nawet wtedy nic się nie dzeje ale czy jeśli pare dni pod żąd nie brałam legularnie o stałej porze (np zamiast o 11 to o 14 a następnego dnia o 15) zaszedł ktoś z tego powodu w ciąze:)???

Gość ilonka1988T
Spokojnie, nic się nie stanie z powodu godz spóżnienia! Po to masz te 12 h w czasie których musisz wżiąć pigułkę...

Gość Micro21
Tak się zastanawiam przerwa powinna trwać 7 dni?? ale co jeśli ktoś od razu zacznie drugiej opakowanie nie robiąc przerwy to jakie będą konsekwencję ??

Po prostu nie dostaniesz okresu. Często gęsto dziewczyny tak robią żeby nie dostać miesiączki podczas wakacji...

Ja też mam takie pytanie otóż lekarz przepisał mi 2 opakowania. Studiuje i mieszkam w akademiku jedno opakowanie mam w domu a drugie którego używam mam ciągle przy sobie ale.... dzisiaj wróciłam do domu i zorientowałam się że nie zabrałam ze sobą tabletek czy mogę wziąć tą jedną z nowego opakowania żeby zachować ciągłość brania?

Gość Kasiunia
Pewnie, ze możesz wsiąść z innego opakowania, to nie ma znaczenia

Gość aragonese
Dziewczyny, nie ma któraś z Was chociaż jednego opakowania M21 do sprzedania? Mieszkam za granicą no i jestem w kropce:-/ Pozdrawiam

Gość pchelka2909
chetnie kupię microgynon.... kontakt na poczte pchelka2909@wp.pl

Gość Micro21
Mam pytanie co jeśli ktoś zrobi przerwę miedzy opakowaniami krótszą niż 7 dni?? jakoś inaczej działaja tzn w sensie czy znow trzeba czekać 7 dni? zeby działały??

Gość Micro21
Mam pytanie co jeśli ktoś zrobi przerwę miedzy opakowaniami krótszą niż 7 dni?? jakoś inaczej działaja tzn w sensie czy znow trzeba czekać 7 dni? zeby działały??

Gość Micro21
Mam pytanie co jeśli ktoś zrobi przerwę miedzy opakowaniami krótszą niż 7 dni?? jakoś inaczej działaja tzn w sensie czy znow trzeba czekać 7 dni? zeby działały???

Raz zakochałem się w dziewczynie. Dla spokoju ducha zaczęła brac piguły właśnie te, o które pytasz. Gdzieś tak po roku zrobiła się pusta i niezrównoważona psychicznie. Ale może to nie był wpływ tabletek tylko tyle czasu potrzebowałem, żeby przejrzeć na oczy.