Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia18

młode mamy

Polecane posty

Gość kamila123
:):):) Oj to prawda że szybko rosną:)

Gość magdalenka81
uważam kamila123 ze 18 lat i branie tabletek... to jest bardzo bardzo bardzo nieodpowiedzielne! nieodpowidzialność twoja i twojego chłopaka. 18 lat i truć organizm sztucznymi hormonami... w umie czego? aby bawic sie w seks, "kochać sie" czy jak to nazwac? Jakbyscie nie mogli poczekac do 20 roku zycia? i co masz teraz? dziecko w tak młodym wieku. Nie obrażam nikogo. smutne jest to ze 17, 18 latki biora tabsy aby mogły uprawiac seks bez zobowiazań, bez ryzyka. A zdrowie? co zrobicie za 10 lat? ile lat bedizecie jechac na sztucznych hormonach? jakie to nieodpowiedzialne.. zastanówcie sie. Mi nie mieści sie w głowie bym ja mając 18 lat miała urodzic dziecko. pozdrawiam

Gość kamila123
mi tam nie przeszkadzają tabletki anty. wszyscy mio znajomi je biorą i nie nażekają moja siostra też bierze już 13 lat tylko z przerwą na dzieciątko:):)

Gość kamila123
Aha ciekawe dziewczynko skąd masz taka pewność że mam 18 lat??

Gość Dziewczyny błagam Was
Dzisiaj wiedza na temat tabsów jest coraz większa. hormony nie działają juz tak drastycznie na nasz organizm jak kiedyś. Sa już nawet tabsy przeznaczone specjalnie dla cery , ktore mają działanie antykoncepcyjne. Trzeba tylko dobrze dobrać i byc pod kontrola lekarza.

Gość Dziewczyny błagam Was
Kazda osoba pełnoletnia jest odpowiedzialna za siebie i nie należy jej potępiać. Magdalenka czy Ty nie jesteś zakonnicą? Antykoncepcja Okropność!! Wczesne macierzyństwo, też!! Właśnie trzeba wspierać dziewczyny za to, że potrafią być odpowiedzialne za włąsne życie. Przez nietolerancję najczęsciej dochodzi do tragedii.

Gość przez jaką nie tolerancję
i do jakiej tragedii dochodzi ??????????????? :D:D:D:D:D ja nie mam zamiaru tolerować w swoim otoczeniu młodych puszczalskich, a tragedią faktycznie jest to, że taka smarkula jedna z drugą zamiast książki czytać zaczyna sie bzykać :P:P:D:D:D:D:D:D I nigdy nie będę potępiać dziewczyn, które usuną ciążę :P Ale zawsze będę potępiać bezmuzgie latawice, które w 18 urodziny zostają matkami :P

Gość Odświeżanie

Gość Odświeżanie

Ja taże przyłaczam sie do antymłodematki.Oj głupie cipy kiedy się nauczycie,że puszczanie się i bycie młodą matką jest nie modne.Głupie pizdy szpara zaswędziaała a potem glupie ryczą bo w ciazy.Szkoda mi waszych dzieci,glupie nieodpowiedzialne dziwki.KURWAMI JESTESCIE I BEDZIECIE!!!

Gość ty blazo
żeby ci się same dawny porodziły albo kaleki za to co piszes. Tu nikt się nie uzala że ma dzieci w tak młodym wieku czytać nie umiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość siemankoooooooooo

magdalenka81 a jaka jest różnicz miedzy 18 letnią matką a 20? czy te dwa lata to tak dużo? ja urodziłam mając niespełna 18 lat? i co maturę zdałam, studia kończę i razem zmężem uważamy, że nasz synek to największe szczęście jakie mogło nam się przytrafić:) ludzie jak to ludzie pogadają, ale z nimi nie żyjesz a co do tabletek to już lepiej się zabezpieczać niż potem usuwać czy jak teraz się słyszy \"wyrzucić na śmietnik\"

Gość magdalenka81
wiele z was tu nie rozumie ze seks łaczy sie z odpowiedzialnością. Nie jestem zakonnicą skad ten pomysł ;) Popieram antykoncepcję swiadomą mądrą a nie taką ze najrościej łykać tabsy i "kochac się" czyli bawić w seks bo inaczej seksu w wieku 16, 17, 18 lat bym nie nazwała. Dziewczyna 18 letnia jest jeszcze dzieckiem w sensie psychicznym co z tego ze jest fizycznie rozwinięta. A facetowi takiej smarkuli jest wygodnie ze ona łyka piguły bo on sie moze swobodnie spuszczać nie martwiac sie o skutki. Pisze to bo sama mam złe doswiadczenia z tabletkami. Nie bede sie wgłebiać w szczegóły, ale przeszłam operacje jajnika własnie z powodu tabsów i widziałamw szpitalu wiele młodych kobiet które tez miały takie problemy. niedawno tez byłam z mamą w szpitalu (przechodzi menopauze i miała zabieg łyzeczkowania czyli czyszczenia macicy) i widziałam kilka młodych dziewczyn tez czekajacych na ten zabieg:O który normalnie powinny miec robiony kobiety w menopauzie. Lekarka powiedziała ze to przez tabsy bo one powodują ze nie ma sie okresu tylko "krwawi sie z odstawienia" i ze błona śluzowa macicy nie złuszcza sie do końca tylko narasta powodując stany zapalne zrosty w jajowodach. Nie mowie ze kazdej sie to trafia, ale duzej cześci tak. Lekarz który robił te zabiegi powiedział ze jesdzze kilka lat temu nie było młodych dziewczyn , dopiero teraz. to wina tabsów. wiec łykajcie, bawcie sie w seks, a dzieci jak sie narodza to ine wyrzuca sie na smietnik tylko przyjmuje ze nie pełna odpoweidzialność. A nie zwala sie na głowe rodzicom na przykład. Na wszsytko jest czas na seks też, seks jest dla ludzi, ale wiek 17 lat to za wczesnie. tym bardziej - chłopak w wieku 16-20 lat nie mysli o dziecku! pomyślcie kilka razy zanim zaczeniecie sie bzykac czy łykać tabsy, zresztą i tak nie zrozumiecie, bo nie boi sie ten co nie wie jakie sa skutki, a tabsy mają kolorowe opakowania i jest na nie moda. Pozdrawiam.

opalona--> mam 20 lat czytajac to co piszesz tabletki antydzidziusiowe i gumki ja cie pierdziele mam nadzieje ze jestes duzo mlodsza i poprostu grasz cwaniare bo jesli jestes starsza to ja poprostu nie wiezrze ze sa tacy\"inteligenci\" jak ty a tak swoja droga mloda 18 letnia mamusi cos mi sie nie chce wiezrzyc w to ze po tabletach wpadlas no chyba ze stosowalas je nie zgodnie z instrukcja :)ale dzidzia mimo wszystko gratuluje:)

magdalenka81---> zenada!!:( poprostu zenada wiecie co czytam to wasze forum i dochodze so wniosku ze niektore z was sa poprostu oslabiajace no tak najlepeij bran tabletki antydzidziusiowe w wieku hmm 29 lat hahahaha no no

Gość 1111111111111
każdy kto uprawia seks musi sie liczyć z tym że może wpaść... poza tym nie rozumiem dlaczego niektórzy obrażają Was młode mamusie: skoro w Waszych wypowiedziach nie można sie doszukac niczego co wskazywałoby na to ze te Wasze maluchy to tylko "wypadek przy pracy" kochacie je i to jest najwazniejsze. i nie możecie sie przejmowac spojrzeniami innych... zawsze mozecie powiedzieć ze to Wasza młodsza siostra lub brat;-)

Gość magdalenka81
sasanka -to poziom twoich wypowiedzi jest żenujący :P "tabletki antydzidziusiowe" dobre, hahahaha. Kto mówił aby brac je w wieku 29 lat? najlepiej wcale ich nie brać! gumki są ok!:classic_cool:

tabletki antykoncepcyjne to najgorsze swinstwo jakie moze byc...niestety ja przekonalam sie o tym po czasie wiec po prostu przestrzegam przed ich przyjmowaniem!tez wczesniej nie rozumialam tego ze to tylko pusta czysta chemia ktora cholernie zle wplywa na organizm kobiety....nabawilam sie narosli na nerce ktora wg lekarzy miala byc rakiem nerki torbieli na jajniku i wszystko od srodka mi sie posypalo...i wlasnie w imie czego??:(teraz juz wiem ze nie warto...odstawilam hormony czuje sie lepiej sa przeciez inne zabezpieczenia,a na dzidzie poczekam do ukonczenia studiow jeszcze 2 lata:)pozdrawiam i naprawde nie polceam zasmiecania organizmu najgorszym co moze byc....

Gość agagaggagga
Akurat tabsy są często przepisywane gdy stwierdzi sie torbiel...

Gość agagaggagga
A niektóre chamskie posty powinien ktoś wyeliminować z forum. HALO!!!! CZY JEST TU JAKIŚ MODERATOR????????????????????????????????

Gość magdalenka81
taaa mi też tabsami leczono torbiel jajnika, hahaha, nic nie pomogło, skończyło sie operacją:( tabsy sa do dupy!!!! nigdy wiecej sztucznych hormonów w organizmie, nigdy! a kiedys byłam takich ich zwolennikiem.....:O

Gość abcdefgh
czy tabletki anty mogą powodowac problemy z wątrobą?

Gość kamila123
podejrzewam że mogą w końcu to chemia:) ale ja się tym nie interesuje co powoduje branie tabsą. Sama biore Cilest od 4 lat i nic mi nie jest moja siostra bierze od 13lat o jest oki:):)

Gość magdalenka81
mogą:O

Gość magdalenka81
też brałam cilest

Gość Odświeżanie

Gość po kiego grzyba
w kólko drążyc to samo?

Gość kamila123
podnoszę

Gość lisekkkkkkkkkkkkkkkk
uwielbiamt takie tematy :)