Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARKIZA35

ponawiam topik....dla myślących o dziecku....ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość miniii
mika1234 a masz cos do stracenia np ...pracujesz teraz... masz 29 latek wiec to juz oststni bepieczny dzwonek na dziecko...zastanów sie zebys nie załowała....głupi sposób ale weź kartke i wypisz wszystkie ZA I PRZECIEW posiadania dziecka... jesli chcesz miec dziewczynke współzyj przed owulacją lub po niej...a mozesz ją wyczuc mieząć temperature wzrost oznacza owulację...mozesz kupic tez testy owulacyjne

Gość miniii
paulka123 nieuwierzysz dzis miałam to samo obudziłam sie 8.15 a na 9 do pracy sniadania nie zjadłam....ale tak sie zastanawiałam potem czemu nie słyszałam budzika....patrze a tu nastawiony zamiast na 7,40 to na 8,40

Gość
Teraz zaczelam wlasnie szkole administracje i ksiegowosc bo jako laborantka nie mam szans.Pracuje tez ale ta praca mnie nie uszczesliwia chociaz placa dobrze. Moj maly byl (zrobiony) po owulacji i mial byc wlasnie dziewczynka. Juz kiedys robilam za i przeciw.Wyszlo wiecej przeciw ale to z mojego chyba egoistycznego podejscia.

Gość miniii
paulka123 no coś ty co moze popsuc dzionek w taka pogodę? niezartuj

Gość miniii
mika1234 no własnie ja tez mam bardzo egoistyczne podejscie do posiadania dzieci i to mnie denerwuje...lubie w weekend dłuzej pospac lubie kupic sobie a to nowe ciuchy kosmetyki , klapki czy torebke i tak bez konca..... ale walcze z tym i ty tez spróbuj.....moje zdanie jest takie ze dziecko powiino miec rodzenstwo zawsze chciałam miec 2 dzieci jedno po drugim ale juz widze ze nie dam rady fiz i psychicznie tak wiec jedno ok 26 a drugie napewno przed 30 lub tuz po niej szkoła....to nic ciąża tylko zmobilizuje cie do nauki znam takie przykłady miałam na studiach kolezanki w ciazy i one mowiły ze 10 razy szybciej i łatwiej przysfajaja wiedze......pomysl o tym

Gość miniii
paulka 123 wiem jak to jest...moj mąż miał z ojcem takie problemy i czesto byłam swiedkiem kłutni demolek etc.... ja mam kochanego tatusia jest naprawde aniołem dobrym i wzorowym mezem dla mamy a moj mąż mowi ze to najspokojniejszy człowiek jakiego zna... nic sie nie martw...bedzie dobrze masz kochanego chłopaka i juz niedługo bedziesz miec fasolkę

Gość miniii
paulka123 to moje gg wieczorami mozemy pogadac jesli bedziesz miała ochotkę 1331291

miniii nie zgodzę się, ja chce mieć jedno dziecko i nie uważam, że musi miec rodzeństwo by wyrosło na ludzi, nie każdy jedynak musi od razu byc egoistą

Gość miniii
morvwen oczywiscie ze tez jedynaki wyrastaja na wspaniałych ludzi.jesli rodzice ich za bardzo nie rozpieszczaja i trzymaj a reke na pulsie.... ja tylko wyraziłam swoje zdanie.....byc moze tez je zmienie za klika lat ze 1 dziecko mi wystarczy....jest wiele kobiet ktore mysla tak jak ty ....POZDRAWIAM

minii, racja, tez pozdrawiam a tak w ogóle to marzą mi się bliźniaki, jedna ciąża, jeden poród i od razu dwa fajne dzieciaczki, tylko szans nie mam, bo w rodzinie nie ma żadnych bliźniaków, szkoda... :-(

Gość miniii
PAULKA123 trzymaj sie papapapa

Gość lacki
ja tak czasami zastanawiam sie nad tym jak bym wygladała w ciąży, jakby zareagował na to mój facet i w ogóle.Ciekawi mnie to troche. Ale nigdy w zyciu sie nie przemoge. To silniejsze ode mnie. Moj facet twierdzi ze wiek 26 lat (mój) jest akurat na dziecko........ale ja nie wyobrazam sobie siebie w roli matki...no i jako ciężarnej. U mnie na roku była dziewczyna w ciąży......szkoda mi jej było bo pod koniec ciąży ledwo juz mogła chodzic, miała bardzo duzy brzuch. I ciągle chodziła smutna. Kiedys zagadałam ją o ciąże a ona powiedziała ze nienawidzi siebie, tego brzucha i wszystkich kobiet w ciąży. Powiedziała ze czuje do siebie obrzydzenie, ze nie moze w lustro patrzec. Przeraziłam sie. Nie chce tego doswiadczac:(

Gość miniii
morven ile masz latek....

Gość miniii
lacki ja ci powiem ze tez siebie sobie nie moge wyobrazic w ciązy...przeraza mnie to jakos tez mi sie jest trudno przemóc... na razie nie jestem gotowa ale jak bym zaszła w nieplanowana ciaze to pokochałabym to dziecko i moje myslenie byłoby inne....tak mysle wpadka chyba otwiera mnam oczy i w szybkim czasie dojrzewamy emocjonalnie.... ale ja bym nie umiała przestac sie zabezpieczec i czekac co bedzie,,,kazdy sex konczyłby sie mysleniem ze robie to tylko po to by zajsc w ciąże....

26 lat a ja sobie czasem mysle, jak to będzie jak już zajdę i wiem na pewno, że nie bedę ukrywać brzuszka, wręcz przeciwnie, chcialabym byc w ciąży latem, nosić lekkie ciuszki i pokazywać brzuch, to musi byc super :-) tez czasem myślę, że trudno mi będzie świadomie zajść w ciążę, że łatwiej byłoby zaliczyć wpadke, ale jednak przeważa zdrowy rozsądek, chce swoje ciało do ciąży przygotować

Gość miniii
to tak jak ja....chce zeby to była swiadoma decyzja a nie wpada w szybkim numerku

a ja mam teraz urlop :D - tylko, że to nie jest tak do końca super, ponieważ w tym tygodniu czekają mnie 2 egzaminy a w przyszłym 1 - ustny :( Jetsem na pierwszym roku magisterki i na początku chciałąm urodzić dopiero po sjkończeniu, ale teraz jest już mi wszystko jedno. też jakiś czas miałam wstręt do dzieci i bałam się, że już nigdy nie przyjdzie mi na nie ochota. No ale na szczęści, wróciła i jest już taka ogromna, że ni mogę sobie z tym poradzić. Smieję się do każdego mluszka a jak widzę kobietę w ciąży to wyobrażam siebie właśnie z takim brzuchem- normlanie bzikuję. też lubię dużo pospać, ale jakoś dam radę :)))

a zaraz biegnę na usg - profilaktyczne badanie, chyba, że powie mi pani ginekolog, że jestem w 1 dniu ciąży :D ;)

Gość miniii
niesia a ile masz lat..... ja nigdy nie robiłam usg jak sie nie jest w ciązy to tez trzeba robic?

******Paulka123******* miałam ten sam problem co ty, ojciec pijak, brat pijak i nawet mama lubiła czasami - żadne z nich nie pracuje, są na świadczeniach i rentach Dopiero odetchnęłam jak zamieszkałam sama z mężem, normalnie nie zamienię tego uczucia na żadne inne. Też zawsze miałąm lęk jak wracałam z pracy - co dzisiaj zastanę w domu. Zawsze uciekałąm z niego szybko, a jestem domatorem nr 1 :) Doskonale Cię rozumię i współczuję :( a powiedz, czy masz szanse zamieskzać sama ??

*********miniii ja mam 26 lat ;) muszę badać się co pół roku, bo moja mam miała raka na macicy i dlatego wolę profilaktycznie przeprowadzać badania.

myślę, że usg warto zawsze zrobić, a na pewno zanim się zajdzie w ciążę, z tego co wiem, tak mozna wykluczyc ewentualne problemy z zajsciem lub urodzeniem, poza tym dobrze wiedziec czy macica i jajniki sa prawidłowo rozwiniete, maja właściwią wielkość

*****Morven***** zgadzam się z Tobą w 100% :):) Właśnie wróciłam od ginekologa i usłyszałam, że mam prawidłową wielkość macicy, jajniki prawidłowej wielkości i struktury i lokalizacji a wkanale szyjki widoczny śluz ;) no i p. doktor powiedziala, że mam dni płodne i żeby dzisiaj spróbować, a jak spóźni się miesiączka, to nie mam robić testów moczowych, ale iść na badanie krwi i hormonu BHCG. dobra rada od pani doktor - nie myśleć za częsro o ciąży ;)

Gość miniiii
niesiaaa powiedz mi jak wyglada takie USG na czym to badanie polega,,,i czy kosztuje ja tez bym sie tak chciała zbadac

P. dokto wprowadza do macicy \"rurkę\" , na którą nakłąda prezerwatywę i na zasadzie przekręcania itp. przeprowadza badanie. Wszystko widzi na monitorze (na takim jak mausie oglądają swoje malutkie fasolki), załącza tam różne guziczki, niektóre rzeczy są czerowone inne zielone it. Ogólnie widzi na monitorze całą budowę macicy i jajników. Na tej podstaiw jest w stanie stwierdzić czy owe narządy są prawidłowo zbudowane itp. Na koniec drukuje fotki ;) i na nich jest napisane np. prawy jajnki i jest zaznaczona jego wielkość, lewy jajnik i jego wielkość ;) Potem robi teżtaką opisówkę do tego co widziała ;) apłąciłam 60 zł, ale mam święty spokó i wiem, że wszsytko jest prawidłowe. Kazał mi łykać kwas foliowy i spokojnie czekać. Gdyby przez pół roku nie doszło do zapłodnienie, kazała przyjść na monitorowanie cyklu-polega to na obserwacji pęcherzyka (przychodzi się na badanie w 10 dniu cyklu, a potem za 2 dni). jak napisałam coś źle, to proszę mnie poprawić ;)

Gość miniii
niesiaaa dzieki za informacje napewno pojde zrobic sobie takie badanie ale prywatnie bo u mnie w ors zdrowia nawet nie maja sprzetu

ja też byłą prywatnie - i szczerze powiem, że wolę zapłącić a mieć zrobione porządnie :) dobranoc 🖐️

Witam Was dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć. mysle równiez o dziecku, bardzo powaznie mysle...

Gość miniii
anette czesc napisz cos wiecej o sobie ile masz lat kiedy planujesz zacząć starania i czy to twoje 1 dziecko....

Gość miniii
anette czesc napisz cos wiecej o sobie ile masz lat kiedy planujesz zacząć starania i czy to twoje 1 dziecko....