Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pukla

czy przed i w czasie ciąży chodziłyście na FITNESS............

Polecane posty

Gość pukla

witam..... powiedzcie mi czy zauwazyłyscie poprawe napiscia skóry czy szybszego zrzucenia wagi po urodzeniu dziecka....ktore moze byc spowodowane tym ze ćwiczyłyście przez ciążą i np w czasie ciąży chodziłyście na JOGĘ..... PROSZE o wasze opinie czy lespiej czułyście sie w ciąży i czy polecacie ćwiczenia w ciązy jesli nie ma przeciwskazan.....

Gość pukla
żadna nie ćwiczyła......??????????

Gość nefrytowa brama
obawiam sie ze ci nie odpowiedza, ze twoje pytanie jest dla nich abstrakcyjne... bo one jak juz zajda w ciaze to przestaja sie ruszac, zadnych wyjazdow, zadnego dzwigania, podnoszenia rak do gory. Od pierwszego dnia ciazy leza jak skamieniale. wzystko dla bejbisiow... a potem narzekaja ze maja ciezki porod.

Gość pukla
nefrytowa brama a ty ćwiczyłas .....

Gość nefrytowa brama
nie chodzilam na fitness przed ciaza to i nie zaczynalam w ciazy, alezachowywalam sie normalnie, tzn jezdzilam na rowerze, rolkach, biegalam po schodach jak bylo trzeba.... cwiczylam w domu dla zachowania kondycji.... Ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem........

Gość zyx
te mam, głupoty opowiadasz! Może nie ćwiczylam ale nie leżałam odłogiem. Wychodziłam z domu pobiegać z psem nawet na 2-3 godziny. Latałam po sklepach, w 6 miesiacu zaliczyłam przeprowadzkę i wcale nie leżałam .. tylko nosiłam swoje rzeczy, tak samo z zakupami. Sama je nosiłam, oczywiście bez przesady nie dźwigałam zgrzewki wody mineralnej, ale nie było to też 2 jabłka.

Gość zyx
A w 9 miesiącu ćwiczyłam :)

Gość zyx
Teraz ćwiczę i to ostro! :) A jestem niecałe 3-cme po porodzie. Ćwicze A6W i jest git.

Gość pukla
zyx a powiedz mi ile wazyłas przed ciążą i ile przytyłaś i jakie ćwiczenia wykonujesz w domu i czy schudłaś

Gość zyx
przed ciąża ważyłam 49 kilo :D w ciąży dobiłam do 72 (w ostatni dzień tyle ważyłąm :P ) A teraz mam na wadze 58, jeszcze 9 kilosków i będę znowu taka jak przed ciążą. Tylko tyle że ja sie nie odchudzam (karmię cycusiem) a tyko ćwiczę. Cwiczenie które robię są tylko na brzuch, ale zamierzam coś z nogami i dupkom zrobić )

Gość pukla
zyx eeee to ogólnie jestes drobniutka przy wadze sprzed ciazy 50 kg....powodzenia w zrzucaniu kg-ów

Gość pukla
NO WAY...juz zadna nie ćwiczyła.......

Gość Merighold
Ja zaczelam wlasnie 7 tydzien ciazy i normalnie dwa razy w tygodniu chodze do silowni, jak zwyklam to robic od lat. To moja pierwsza ciaza. Poza tym cwicze w domu z DVD cwiczenia na posladki. W silowni zawsze zaczynam od kardio na rozgrzewke a potem normalne cwiczenia. Jesli dotad regularnie uprawials sport to nie powinnas tego przerywac jesli czujesz sie OK i nie ma przeciwskazan. Powinno sie unikac niektorych sportow jak np.jazda konna. Ja o ile wszystko bedzie OK mam zamiar cwiczyc do 9 miesiaca, chce dolaczyc do moich normalnych zestawow cwiczen troche yogi, strechu i cwiczen specjalnie dla ciezarnych. Pozdrawiam i powodzenia. Co do wypowiedzi Nefrytowej Bramy to popieram :D Doloze tu jeszcze: zadnego farbowania wlosow, seksu, samoopalacza, kremu, bo wszystko stanowi smiertelne zagrozenie dla dziecka ;)

Gość pukla
Merighold no to świetnie...naprawde sobie super radzisz......i ze chce ci sie i dobrze sie czujesz...powodzenia i drowego bobaska CI zyczęęęę

TAK! I przed ciaza i w trakcie tez (ostrozniej przez pierwsze 13 tyg, ale bylam tak zmeczona ze i tak na nic nie mialam sily! I to nie na jakies badziewie dla ciezarnych tylko na normalne zajecia, (uprzedzilam prowadzacych oczywiscie i cwiczylam rozsadznie). Mysle ze dzieki temu w ciazy sie czulam fantastycznie mimo GIGANTYCZNEGO brzucha. A misiek urodzil sie zdrowy i zadowolony i sam jest wcieleniem sportsmena ;) A, tez zajecia to byl circuis - takie wysilkowe z ciezarkami polaczone z krazeniowymi (trzeba uwazac, zeby nie podniesc tetna za bardzo, na pewno nie polecam jelsli nie cwiczylo sie wczesniej), boxercise - aerobik polaczony z elementami boxu - i duzo, duzo plywania.

Gość mi-rabelka 77
hej ja jestem teraz w 33 tyg przed ciążą chodziłam nieregulrnie- miłm takie zrywy wiosenne :-) w ciąży do 3 mies chodziłam na piltes raz w tyg ale później było mi ciężko leżeć na brzuchu. później przez 1, 5 mies nic nie mogłm znleźć teraz chodzę na ktywne 9 miesięcy - ćwiczenia z piłką... polecam wszystkim - w 5 mies miłm takie bóle kręgosłupa lędźwiowego że bałam się co będzie dalej a teraz brzuch coraz większy a nic mnie nie boli

mi-rabelka (fajny nick :) - te na kregoslup to forma pilates czy cos innego? Ja odkrylam swietne cwiczenia \"body balance\" polaczenie elementow jogi, tai-chi i pilates, ale niestety nie dam rady dluzej chodzic :( No i szukam jakiegos sensownego dvd zeby chco w domu pocwiczyc :(

Gość szalejka28
Jestem w 33 tygodniu ciąży, cały czas jestem aktywna fizycznie. Od 8 miesiąca ciąży ćwiczę 3-4 razy w tygodniu. Do końca 7 miesiąca ćwiczyłam 6 razy. Aerobik low impact z youtube, aeroby, lekki step, pozatym rower stacjonarny, chód. Ciąża rozwija się prawidłowo, mam pełno energii. Przeczytałam książkę Aktywna ciąża dla bystrzaków, bo internet nie dawał mi jednoznacznej odpowiedzi. Od samego początku zrezygnowałam z ćwiczeń na mięśnie brzucha i podskoków oraz biegania. Przed ciążą byłam cały czas aktywna sportowo. Aha i uważam na tetno, robie chwilowe przerwy jak łapie mnie zadyszka. Myślę, że nie będę bezsilnym flaczkiem jak moja córcia pojawi się na świecie :))