Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apelllllllllllllllllllllllllll

APEL DO WSZYSTKICH KOBITEK

Polecane posty

o jak najczętsze badania piersi,pójscie na mamografie i usg kurcze z tym naprawde nie ma żartów,dwa lata temu moja mam miała raka piersi,teraz dwie ciotki mają guzy w piersi(jeszcze nie wiadomo co to)tknęło mnie to i sama niedługo ide na badania,choć mam dopiero 25lat,więc jazda na badania żeby potem nie było lamentu!!!!

I ogólnie choćdzie do lekarzy, przestańcie pisać na forum. Nie jesteśmy specjalistami i w niektórych przypadkach możemy źle doradzić.

Gość pisanie na forum nie koliduje
z chodzeniem do lekarza jeśli jest taka potrzeba. zresztą topik nie o tym. warto upominać się o badanie piersi u ginekologa, bo niektórzy lekarze o tym "zapominają".

to fakt,zapomninają ale warto też samemu od czasu do czasu "pomacać" moja mama tak sobie wykryła,szkoda że tak późno:(

Gość ja mam takie małe że nie ma
co badać. Mammografi i tak nikt mi nie zrobi, bo nie będzie jak tych kruszyn ppołożyć na półce o ściskaniu nie wspomnę:p

Gość w takim przypadku robi się USG

Gość racja.....

Gość Zwykła mammografia daje dość
ogólny obraz pokazuje zmiane ale nie stwierdza jaka . Dzieki USG mamy diagnozę co do rodzaju zmiany, dalsza diagnostyka wyjaśniająca wszystko, to biopsja. Tak że usg mozna zrobić bez mammografi . Po mammografi natomiast kierują na usg (jesli coś wykryja) Mnie też aż skóra cierpnie jak czytam pytania na forum, z tym nie ma żartów.