Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania z Zielonego...

Peruka.....

Polecane posty

Witam serdecznie dziewczyny, Jeśli potrzebowałyście akcesoria do uzupełnień to zapraszam na allegro(użytkownik orbsik)- mam obecnie stałe dostawy taśm, czepków , główek w atrakcyjnej cenie. Miłego dnia! Sylwia J. (Secret Hair 4 U)

Gość Polites
Hmm hej Vena30 ja na razie z włosami jest wszystko oki, zamawiałam z allegro od użytkownika kot_ori, bardzo się bałam, ale po 3 ponad miesiącach mogę stwierdzić, że jestem zadowolona, nie chciałam wcześniej pisać opinii odnośnie mojej lace, bo nie mogłabym jej obiektywnie ocenić, jedynie co bym mogła powiedzieć, że włosy ładne są, a nie czy wypadają, plączą się itd. Z taśmami miałam wielkie przeboje :P, już nawet nie wspomnę, że sama się pokleiłam :P, moja pierwsza aplikacja strasznie długo trwała w dodatku skleiłam resztki swoich własnych włosów :), ale trening czyni mistrza, więc później jest lepiej, ogólnie w upały te taśmy nie są takie idealne, mi się osobiście odklejały, teraz jest oki, ale na lato będę szukać czegoś lepszego. Mam tak dużo włosów, że nie upinam je wysoko, na początku chciałam je wycieniować, ale później stwierdziłam, że jeżeli mi zaczną np. za 2 miesiące masowo wypadać, to wtedy ta duża ilość się mi przyda, mam ogólnie fobie na ich punkcie i strasznie o nie dbam. W razie czego to pytaj.

Gość Vena30
dziekuje za odp. Polites, czy spisz w niej ? co ile dni wymieniasz tasmy ? Masz swoje wloski pod czepkiem ?

Gość Polites
Śpię w niej, tyko wiesz co , strasznie mi się podczas nocy mechaci :(, i zawsze mi jej żal jak rano widzę co przez noc może się z nią stać, taśmy wymieniam co 5 dni, w lecie musiałam częściej bo mi się po prostu odklejały, szczególnie z tyłu :(. Mam pod czepkiem swoje, ale w małej ilości, niestety ale ja łysieję :(, więc jestem zmuszona lace...Wiesz właśnie się tak zastanawiałam, czy aby nie zamówić sobie front lace, bo mam problem z klejeniem z tyłu, i jestem uzależniona od drugiej osoby... może ktoś z Was ma FRONT LACE ?? Zastanawiam się np. czy z tyłu front lace te taśm, z których jest zrobiona front lace nie rozciągają się, i czy czasem z nich bardziej nie wypadają włosy, może ktoś wie ??? Bo z mojej full to tylko kilka włosków podczas czesania wypada, ale tak jest ogólnie oki, cały czas mam szopkę hehe :) Proszę o pomoc posiadaczek front lace :)

Gość Vena30
podlaczam sie do Twojego pytania Polites. Czy ktoras z was uzywa front wig ? jak wyglada monraz z tylu bo rozumiem ze przod i boki bedzie np na tasmy. Mam troche swoich wlosow , jednak sa przerzedzone;/

Gość negrajs
hej dziewczyny pomozcie mi w moim problemie apropo włosów i faceta bo mam strasze obawy czy in to zaakceptuje wczesniej pisalam prosze odpowiedzcie mi coś pliiisss negrajs

Gość Vena30
Sory negrajs ale jak mozna Tobie odpowiedziec? Przeciez zadna z nas nie zna twojego faceta, wiec nie da sie okreslic jak on zareaguje. Kazdy jest inny, wiec jeden zareaguje normalnie nie robiac z tego "halo" ktos inny bardziej powierzchowny zrobi z tego "halo". Tak na prawde nie ma sensu otwierac sie i zwierzac sie "przelotnym " facetom, zreszta w razie czego powiedz ze masz doczepione i przedluzone wlosy i tyle, oni w tych sprawach sa ignorantami i tak na prawde nie wiedza co i jak sie robi, liczy sie efekt wizualny. Jesli chodzi o faceta z ktorym jestes na powaznie i go kochasz, powiedz mu prawde !!! Jesli cie kocha to na pewno zaakceptuje tego typu "slabosc" a tobie spadnie kamien z serca ze nie musisz sie czaic. Gdyby cie obrazil lub nie zaakceptowal tego to jest zwyklym proznym i powerzchownym dupkiem dla ktorego musialabys udawac do konca zycia kogos kim nie jestes

Gość Polites
Vena30 chyba się nie doczekamy odpowiedzi na temat front, chyba są u nas mało popularne :(, pewnie znowu będę królikiem doświadczalnym :P i będę opisywać tutaj jaka jest faktycznie front, kusi mnie ona, chociaż do jakości mojej full lace się nie mogę przyczepić, więc bez sensu jest wydać na coś, co jeszcze nie jest mi potrzebne...bo przecież kasa sobie piechotą nie chodzi, chociaż fronty są tańsze jak się zorientowałam. Vena a TY jaki system nosisz ??

Gość jmichalska
Hej strasznie ciekawy wątek, że też wcześniej na niego nie weszłam:) szukałam Was i juz znalazłam. Wybieram się do hairlab na konsultacje i mam nadzieję, że mi tam pomogą! znajoma mi poleciła i jak tak czytam i się rozglądam to się utwierdzam w przekonaniu, że słusznie:) pozdrawiam Was wszystkie!

Witajcie dziewczyny, DO POLITES: Jeśli odpowiada ci uzupełnienie całościowe ale masz problem z montażem z tyłu bądź jest on dla Ciebie zbędny czy niewygodny - to nie musisz rezygnować z tego uzupełnienia na koszt "front". Poprostu zamów sobie bazę której nie trzeba kleić z tyłu. W swojej ofercie posiadam kilka takich baz- są to świetne i nadal naturalnie wyglądające rozwiązania. Pozdrawiam i spokojnej nocy!

Gość Polites
Dzięki Orbs za radę :),co prawda mam już swojego zaufanego dostawce, na razie jestem bardzo zadowolona:), chociaż nigdy nic nie wiadomo, zamówię front, ale moja full lace musi się najpierw schodzić, że tak powiem :), jak na razie się nic takiego nie zapowiada, chociaż nie mówię, klejenie z tylu jest dla mnie nie lada wyczynem...Boję się jednak jednego, że front lace z tyłu jest zrobiona ze zwykłych taśm, no i niestety nie wiem jaka jest ich jakość, czy np. nie będą z nich szybciej wychodzić włoski, bo właśnie z full lace jakości jestem bardzo zadowolona, nie wypadają z niej włoski, tylko te klejenie no i te taśmy do klejenia nie są za idealne....ech zawsze coś jest nie tak :(...

Gość Polites
Ech ORBS, właśnie się kapnęłam, że nie źle Cię zrozumiałam :), chodzi Ci o bazę , której nie trzeba kleić z tyłu, tylko,że ja już muszę dokładnie wiedzieć co to jest , czy też to jest mikrosiateczka, czy po prostu jest to full lace tylko ze strechem z tyłu, czyli nie trzeba jej kleić, z tyłu, bo już coś takiego oglądałam, ogólnie nie podoba mi się sama koncepcja strechu, więc to odpada, nie wyobrażam sobie, żeby to np. się rozciągnęło z tyłu, i włoski by się przerzedziły. Proszę napisz coś więcej na czym to polega.

Witaj POLITES , Co do taśm- to podejrzewam, że masz złe taśmy- moje trzymają nawet po kilkakrotnym myciu głowy nad wanną. Spróbuj zmienić taśmy i być może problem się rozwiąże. Natomiast jeśli chodzi o bazę to baza której nie trzeba kleić to u mnie jest to nadal całość z siateczki ale tył jest tak zaprojektowany że ma taki mały element regulujący który nie jest widoczny a całość się bardzo dobrze trzyma- dość często go zamawiamy. Model ze stretchem również nie polecam- nie za bardzo go lubię- choć są osoby które stale go zamawiają- ja nie jestem jego zwolennikiem. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia

Gość Polites
Hej Właśnie nie wiem na jakie zmienić, bo mam takie same jak Ty polecasz, więc widocznie dla mnie nie są takie dobre...:(, a wszystko dobrze robię, tzn. gorzej było w wakacje, ten klej się normalnie się jakby rozpuszczał...

Witam forumowiczki, niedawno doznałam urazu skóry głowy i prawdopodobnie w ciągu jakiegoś czasu wypadnie mi 80% włosów (bez możliwości odbudowy). Na razie na mojej głowie jest dość duża liczba włosów ,ale zdaje sobie sprawę ,że taki stan potrwa już nie długo, dlatego za wczas pragnę się przygotować, nigdy wcześniej nie miałam styczności z tym tematem więc przepraszam za te podstawowe pytania. 1. Czym się różni peruka od uzupełniania, skoro nie będę miała większości włosów czy mogę skorzystać z tej metody uzupełnienia 2. Z tego co zrozumiałam to istnieją takie peruki których nie ściąga się z głowy przez 5 dni. A co z samą skórą głowy, nie jest podrażniona, 3. Skoro taką perukę używa się praktycznie 24h, to jak długo zachowuje ona swój ładny wygląd. 4. Co z kąpaniem się ?, Czy podczas kąpieli pod prysznicem mogę zmoczyć włosy ?, A jak tak to czy jak później są one mokre na mojej głowie czy wtedy od razu widać ,że too nie są naturalne włosy, Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi :)

najbardziej przeraża mnie w tym wszystkim fakt ,że mój chłopak będzie musiał zasypiać koło łysej dziewczyny, albo dziewczyny z chustką na głowię , ale jeżeli są takie peruki w których można spać to może nie będzie tak strasznie ?

Witaj Koral, Naprawdę się nie przejmuj- wygląda to naturalnie i można spokojnie w tym funkcjonować. Przyznam szczerze, że dziś jestem już po całym dniu pracy zmęczona więc napisz do mnie na malia wszystko dokładnie Ci opisze jutro i prześlę materiały, żebyś mogła się z tym zapoznać. Głowa do góry- skoro ja to nosze a wcale nie musiałam to znaczy że musi to wyglądać naturalnie a nawet dużo lepiej aniżeli moje własne włoski:) Mój mail: sylvie2@onet.eu

Do Polites, Latem trzeba częściej zmieniać taśmy bo pod wpływem dużych temperatur i tego że się pocimy to one się mogą cieżko usuwać z siatki- dlatego usuwamy je wtedy częściej (np. 2 razy w tygodniu) i pod strumieniem zimnej wody) wtedy ładnie odchodzą. co do kwestii tego, że się nie trzymają- to nie wiem - wręcz wydaje mi się to niemożliwe. Czasami tak się dzieje jeśli zbyt bardzo naciągamy tył- jeśli cokolwiek się naciąga zbytnio wtedy tamy mogą się odklejać. Na rynku jest wiele taśm- te do tej pory moim zdaniem to taśmy które trzymają tak mocno,że nawet 5 krotne mycie włosów nad wanną nie usunie ich- pod warunkiem że montaż jest właściwy i że skóra przetarta alkoholem. A może ty masz tą słabszą wersję- bo są 2 wersje tej taśmy i są na tył podobne że można się pomylić. Z tym że ta druga trzyma bardzo krótko i bardzo ładnie odkleja się od siatki bez resztek kleju na siatce. Pozdrawiam

Hej dziewczynki ;)! Właśnie przeczytałam praktycznie całe forum. Cieszę się ,że jest coś takiego bo naprawdę sądziłam ,że takich jak ja nie ma a w szczególności wśród moich rówieśniczek. Może na początek pokrótce przybliżę moją historię, bo może dzięki temu któraś z was będzie w stanie mi pomóc i podzielić się swoimi doświadczeniami jako z tą młodszą nie do końca tak doświadczoną koleżanką. Mianowicie mam 20 lat , w wieku 6 lat zaczęły mi wypadać włosy.Miałam piękne długie rzęsy, brwi i niespotykany platynowy kolor włosów z natury, często zarzucali mojej mamie ,że farbuje takiemu maluchowi ;) zresztą nawiasem mówiąc moja siostra ma obecnie 16 lat i nadal taki sam kolor włosów jak w dzieciństwie,Boski jest ten kolor. Powracając włosy straciłam w przeciągu roku kompletnie. Rodzice jeździli ze mną chyba po wszystkich możliwych lekarzach w Polsce. Diagnoza: Łysienie plackowate w wyniku autoagresji organizmu (mieszki traktowane jako patogen). Zaczęłam od chodzenia w chustce i to trwało 4 lata bo byłam przekonana ,że lada chwila wszystko ustanie i wróci do normy. Niestety uświadomiłam sobie ,że to jest coś z czym powoli muszę nauczyć się żyć. Jako dziecko nie zdawałam sobie sprawy z tego co mnie czeka w konsekwencji nie posiadania tego co mają wszyscy do okoła. Praktycznie łysa jestem odkąd pamiętam, nienawidzę tego słowa bo dzieci w szkole bardzo napiętnowały mnie z tego powodu wyzywając a starsi chłopcy zdejmując chustkę. Mimo to byłam bardzo otwartym dzieckiem , miałam wielu znajomych. Potem nie pamiętam skąd dostałam 1. perukę chyba w 3 klasie podstawówki,pamiętam ,że była potworna ,gęsta i wyglądała naprawdę jak czapka czy jakieś przebranie. Jednak w chwili ,w której na powrót poczułam się taka jak inni, zapragnęłam tej normalności. Moja mama jako osoba pragnąca zrobić wszystko dla mnie zaczęła szukać i dowiadywać się. Zamówiłyśmy perukę z włosów naturalnych z przeznaczeniem na 1 rok. I tak zostało to już chyba będzie 10 . I właśnie tu się zwracam do was z prośbą o pomoc i wytłumaczenie. Jedyne o których słyszałam to te HM ,które jak dla mnie są potwornie drogie , a nie chciałabym prosić rodziców zwłaszcza bacząc na to ,że w domu od 4 lat mam chorego braciszka na porażenie. Średni koszt mojej peruki nawet tej długiej wynosi 1500 zł i tego staram się trzymać. Jednak mam dość poprawiania jej ,zaczesywania przedziałka gęstej grzywki i wrażenia ,że mam hełm na głowie. Czuję się bardzo ograniczona ćwicząc na w-f ,bawiąc się na dyskotece a ostatnio przy tej pogodzie chodzą pod wiatr. Moja samoocena totalnie spadła fakt noszenia peruki zaczął mi poważnie ciążyć , jestem uważana za atrakcyjną dbającą o siebie młodą kobieta jednak peruka przyćmiewa to do tego stopnia ,że tylko o niej myślę. Choć potrafię o tym mówić zawsze otwarcie odpowiadam na pytania to jednak wolałabym aby było to jak najmniej zauważalne zwłaszcza ,że w wakacje 2011 czeka mnie wyjazd do USA na 3 miesiące gdzie będę pracowała i mieszkała razem z inną młodzieżą. Nie wyobrażam sobie spania przy nich w chustce , ale z drugiej strony spanie w peruce i mycie jej na głowie wydaję mi się ogromną katorgą ;( Moją peruka już jest w opłakanym stanie muszę zamówić nową i okres oczekiwania to ok 3 tyg-5tyg. Zamawiam kolor fryzurę, wszystko na miarę niby fajnie ale jestem coraz mniej zadowolona. Uważam ,że mimo wszystko bardzo widać ,że to peruka a może to tylko moja świadomość. Dlatego ,może pomożecie mi ,może macie dojścia i sprawdzone źródła z których mogę dowiedzieć się więcej i zamówić w końcu taka perukę ,która spełni moje oczekiwania choć po części ,wiadomo ,że żadna peruka nie będzie wyglądała jak prawdziwe włosy ;( Mam mało czasu w sumie to już składałam zamówienie kiedy przez przypadek weszłam na to forum. Dlatego proszę o w miarę szybką odpowiedź będę wdzięczna:) Pssss. Bardzo chętnie podzielę się tym co przeszłam jak nauczyłam się wybrnąć z pewnych niezręcznych sytuacji , jakie są sprawdzone sytuacje w intymnych sytuacjach z facetem (akurat w tych sprawach peruka w ogóle mnie nie ograniczała). Pozdrawiam serdecznie ;]

Witaj Mała MI Napisz do mnie na adres: sylvie2@onet.eu. Przepraszam, że tak krótko ale dziś wczesnym rankiem wyjeżdzam a samopoczucie dziś bardzo marne- chyba mnie dopadła jakaś grypa- jak wrócę jutro to na pewno do Ciebie napiszę. Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej nocy!

Gość majrawig
Mala Mi witaj w klubie kochana:) Koniecznie skontaktuj sie z orbsikiem.Nie moge znalezc takiego forum lysienia plackowatego,a tam bylo bardzo duzo ciekawych rzeczy i osob zamawiajacych wloski u orbsika.Ja tez mam od niej i bardzo,bardzo polecam!!! Koniecznie musisz napisac o sytuacjach intymnych! ;) Toz to najwazniejszy temat ;) I ciekawa jestem nie tylko ja,jesli juz poczytalas wczesniej.Pozdrawiam!Glowa do gory!Chociaz z tego co piszesz jestes bardzo silna osoba :)

Gość wide
Dziewczyny czy lepsza peruka z wlosow naturalnych czy te calkowite uzupelnienia? Jak trzymaja sie peruki obecne? Mialam kiedys koleznake ktora nosila peruke i wygladala jakby miala helm na glowie. Obecne peruki sa fajne, ale nie znam nikogo, kto nosi peruke. Chyba wolalabym zdejmowac ja codziennie i po domu nosic chustke. Bardzo przetluszczaja mi sie wlosy i skora mnie swedzi. Dlatego nie jestem przekonana do lace. Czy znacie moze dobra perukarnie we Wroclawiu lub w woj. dolnoslaskim lub opolskim? Pozdrawiam

Witajcie, do majrawig Dziękuję za miłe słowa- to dla mnie zawsze duża satysfakcja. Forum nie można znaleźć bo w tajemniczych okolicznościach zniknęło i już nie powróci chyba- no ale cóż. Chyba coś komuś przeszkadzało bardzo, a takie forum może zamknąć tylko założyciel. Do wide: uzupełnienia to w zasadzie nowoczesne peruki i tez można zaprojektować bazę tak abyś mogła sobie swobodnie ja ściągać codziennie. a róznica jest nieporównywalna. Pozdrawiam i miłego wieczoru!

Dzięki ORBSIK za maila, trochę przybliżył mi ten temat , ale i tak mam nadzieję, że jeszcze przynajmniej 2,5 miesiąca obejdę się bez uzupełnienia

Do wide : niestety peruki w polsce są nijakie ciężkie i najczęściej często wyglądają sztucznie napisz do orbisika ona pokazywała mi atrakcyjnie wyglądające peruki sama jestem bardzo zaiteresowana;)

Gość negrajs
czesc Mała Mi chcetnie porozmawiam z Toba na prywatnym emailu bo napisz do mnie negrajs@interia.pl chcetnie udzile jakis porad dotyczacych firmy HM i moze uda sie nam jakos temu zradzic ... ps chetnie poczytam Twoich porad dotyczacych tych intmnych sytuacji bo sama mam w tym momecie problem ... bo mysle cały czas o tej mojej na głowie i to mi przeszkadza wiec pisz na emaaila pozdrawiam głowa do góry bo przeciez ważne jest to co sie ma w głowie a nie na głowie:)

Gość Witam dziewczyny
Zastanawiam się czy osoby sprzedające lacewigi na e-maila wystawiają faktury VAT i odprowadzają do urzędu skarbowego należny podatek, czy może wszystko rozgrywa się w tzw. "szarej strefie"?

Gość do wide
Beaute de Femme - Wrocław. ul. Pereca 23b 53-443 ja jestem zadowolona :)

Gość z orbisika klienci są
zadowoleni do czasu otrzymania towaru...

Gość majrawig
Ja tam jestem zadowolona z uzupelnien od orbsika i te kilkanascie osob z innego forum tez...wiec nie rozumiem w czym problem!Ale nie kazdemu sie dogodzi :( A zawisc bedzie zawsze,szkoda ze w tobie az tak buzuje.Jesli ktos cos sprzedaje przez internet zasada jest prosta - chcesz wszystko zgodnie z prawem - zaplac wiecej i nie ma problemu.Te osoby z problemami,ktore sa tutaj to zazwyczaj takie ktorym sie nie przelewa i szukaja najtanszych rozwiazan:) Pzd