Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _parafinka_

LICENCJAT W ROK PO DWULETNIM STUDIUM

Polecane posty

Gość Kris2333333
Tygrys spójrz na pierwszy post na tej stronie. ktoś tam przekopiował ze strony WSTH punkty które działają legalnie. Nie ma tam Rzeszowa.

Gość panna2002
WARUNKIEM przyjęcia do Podkowy na WSTH jest kierunek szkoły policealnej podobny, umowa czy wasza szkoła ma taka z tą uczelnią. Program i nauka musza sie pokrywać. Ja akurat idę na III rok, po studium moja szkoła ma umowę z WSTH że przyjmują po szkole policealnej, mam spisanych ocen 9 z 20, więc 11 muszę zdać w ciągu roku. Dlaczego niektórzy piszą głupoty nie mając pojęcia i biją pianę. OSOBY które chodzą do szkół POLICEALNYCH i chca skończyć licencjata z zaliczeniem niektórch przedmiotów niech pytaja się w swojej szkole o takie umowy ewentualnie indywidualny tok nauki. WSTH ma także umowy z licencjata na magistra z innymi uczelniami po dwóch latach ale tak już jest wszędzie po licencjacie dwa lata magistra

Gość mirka_k
Najwięcej informacji na temat tych studiów znalazłam na www.wsth.eu Rezczywiście zgadzam sie z tym co tam napisane że niektóre grupy zawodowe zostały uprzywilejowane tym że utworzono dla nich studia pomostowe ale chyba to wynika raczej z siły ich związków zawodowych. Ta podana wyżej strona dotyczy Łodzi, Krakowa Gdańska i Szczecina - te oddziały prowadzi dla WSTH jedna szkoła i tylko tam działa platforma internetowa dzięki czemu jest łatwiej to wszystko pozbierać do egzaminów. Faktycznie trzeba zaliczyc program 3-letnich studiów ale jak się ktoś dołóżył w policealnej to bedzie mu duzo łatwiej bo zna problematyke. Ja zapisuje sie na Dziennikarstwo do Krakowa - wiadomo że to miasto super na studia, na ten kierunek mozna akurat po każdym policelanym kierunku (bo nie ma raczej policealnych dziennikarskich). Zapraszam do Krakowa, żeby była fajna grupa

Może ktoś z was mi wyjaśni o co chodzi z tym krakowem... Szukając Promocji zdrowia w krakowie natrafiłam na taką str. http://wsth.wsth.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=46 Adres ul Anny i tam też się byłam zapisać. Jednak coraz bardziej mnie to zastanawia, bo tu zajęcia zaczynają sie już 18 września, a znowu na tej stronie internetowej http://e-learning.wsth.eu/ są zupełnie inne wiadomości.... Przecież to chyba nie mozliwe, aby w jednym mieście istniały dwie szkoły o tej samej nazwie.. Coś tu jest nie tak

Gość Arek0023
Mirko platforma e-learningowa jest już w każdym punkcie WSTH, od tego roku Uczelnia zakupiła platforme i wszyscy studenci WSTH moga z niej korzystać. Wiem bo właśnie dostałem taką informację z Nysy.

Gość skaj
czy ktoś kto tam studiował czy studiuje na kierunku turystycznym powie może jaki uzyskuje się tytuł? bo jeśli jest to kierunek teologia ze specjalizacją turystyka śródziemnomorska to ja odpadam.. z całym szacunkiem, ale ja nie chcę mieć wmieszanej cząstki bożej w moją naukę i dalszą przyszłość. po licencjacie zamierzam iść dalej , na innej uczelni, a kto na magisterkę z turystyki przyjmie teologa?

Gość Krzysztof8898
Skaj wszyscy przyjmą na magisterke z turystyki teologa ze specjalnością turystyczną. Ja właśnie taką magisterkę kończę. Jest system boloński i właściwie nie ma znaczenia jaki skonczyles licencjat. Pozdro

Gość Absolwent WSTH
Uczelnia WSTH - działa na zasadach szkolnictwa wyższego w Stanach. To po 1 , w Polsce jest zupełnie inny system kształcenia. Określenie " licencjat w rok" wcale nie jest prawdą. Owszem rozpoczyna się studia licencjackie trwające 3 lata ( 6 semestrów), zdaje się normalnie egzaminy, seminaria, ćwiczenia, przychodzi się na wykłady. Jest mozliwe aby w ciągu tych 3 lat uzyskać zgodę Rektora Uczelni na Indywidualny Tok Nauczania, co wiąże się, że niektóre przedmioty można przepisać np ze szkoły policealnej, ( gdyż czas szkoły policealnej, 2,5 letniej kwalifikuje się do wliczenia czasu studiów). Piszę się pracę licencjackę, broni się jej i uzyskuje się dypl ukończenia studiów pierwszego stopnia. Z pełnoprawnymi drukami, suplementami, oryginałami itp. Ten dyplom jest wystarczający do ubiegania się na studia drugiego stopnia w każdej uczelni i w kraju i za granicą. Wedle ustawy bolońskiej można stawać na każde studia 2 stopnia, w niektórych przypadkach wyrównuje się różnice programowe, jak ktoś nie jest absolwentem podbnych studiów pierwszego stopnia. Np jak ktoś jest po kosmetologii i nie ma tytułu licencjacta pedaagogiki, a chce isć na uzupełniające magisterskie z pedagogiki, to musi uzupełnić te różnice, to akurat chyba oczywisty fakt. Pracę Licencjacką możesz obronić do 3-5 lat od zaliczenia wszystkich egzaminów itp. To już Twoja działka, kiedy chcesz, ważne, żeby to zrobić. Oczywiscie nie musisz pisać pracy, ale to studia już nie są nic warte, jeśli nie masz tytułu zawodowego. Prawdą jest, że dostaje się dyplom ukończenia studiów na kierunku: Teologia Adwenstystyczna, ale o różnej specjalności: Czy to promocja zdrowia, czy praca socjalna, czy turystyka. Tutaj nie patrzy się na kierunek studiów, tylko na specjalność. Myślicie, że to niedorzeczne, otóż nie. Przykładowo Zielona Góra kształci licencjatów pielegniarstwa na Wydziale Nauk o Zdrowiu, gdzie Dziekanem jest podległy Instytut Pedagogiczny. Na te czasy akurat to nie ma znaczenia. Kto chce, to oczywiscie uczyć się trzeba, bo nie ma nic za darmo, tylko denerwuje mnie jak ludzie piszą głupoty, a nie wiedzą co, bo przecież tak najprościej !!! Sami doskonale wiecie, że wykształćenie i ma znaczenia w naszym życiu i kraju i nie ma ..Czasami lepiej jest być po prostu dobrym rzemieślnikiem, niż dr , mgr itp ...Bo kończąc studia niestety na warunku w Polsce każdy zaczyna od zera tak naprawdę ... Oczywiscie nie chodzi mi o wsyztskie kierunki, ale w większości. A praca na kasie w Biedronce czy żabce dla pana mgr , czy dr to chyba nie jest szczyt marzeń i ambicji. Nie chodzi mi tutaj o to, że nie szanuję takiej pracy, bo szanuję, ale chyba nie po to się kształci człowiek, żeby pracować na kasie itp ... Oczywiście żadna praca nie hańbi, ale każdy powienene znać swoją wartość. Absolutnie polecam WSTH, zapraszam do odiwedzenia strony www.wsth.eu lub www.wsth.pl Wykładowcy są bardzo mili, ale nie wszyscy. Jednak idzie się dogadac. Tyle z mojej strony. Chciałem tylko podkreslić, że dostałem się na studia mgr z dyplomem WSTH na dwie publiczne uczelnie państwowe i na uczelnię zagraniczną. Pozstrawiam.

Gość Ola876
eeeh Edyciak jak co ma wspólnego?????? Jak możesz takie naiwne pytanie zadawać. Przeciez promocja zdrowia to zdrowy styl zycia, odzywiania itd. a pierwszym "poradnikiem" w jakim na ten temat pisano była Biblia. Nie słyszałas nic nigdy na ten temat ?

Gość Ahaggar
tez jestem z sosnowca, ale nie slyszlam o takim czyms:P

Gość AgaJaga123
Pytanie do Absolwenta, na jaki kierunek magisterski się dostałeś ? Będę wdzięczna za odpowiedź, bo też wybieram sie na promocje zdrowia i nie bardzo widzę perspektywę magisterki dla siebie ;(

Gość Absolwentka8932
Zalezy z jakiej części Polski jesteś? Moja kolezanka studiuje na Promocji Zdrowia - dziennej na UJ, druga na GWSH w Katowicach na turystyce uzdrowiskowej i odnowie biologicznej, trzecia na takim samym kierunku w Nysie, czwarta w Warszawie ale tu nie pamiętam na jakiej uczelni. Poszukaj po stronach uczelni, widziałam tam przykładowe miejsca gdzie mozna robic mgr. www.wsth.pl www.itkb.pl

Czy jest ktoś kto orientuje się czy w Głogowie lub Legnicy można zrobić licencjat po 2 letniej szkole policealnej na kierunku administracja bo jakoś nie mogę uzyskać tej informacji. Bardzo proszę o pomoc

Gość Krzycho87
Licencjat mozna zrobic w Nysie. www.itkb.pl

Gość wsth Legnica
Witam jest możliwość rozpoczęcia studiów w Legnicy, więcej informacji można uzyskać pod numerami telefonu (76)8664202,(76)7233679 lub na stronie internetowej www.wsth.dckd.edu.pl zapraszamy

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pilnie poszukuje namiaru na szkoly w ktorych jest mozliwosci kontynuacji nauki po policealnym studium medycznym i uzyskaniu tytułu licencjata w rok!!! Czy tylko WSTH prowadzi aki tryb nauczania? Z gory wszystkim bardzo dziekuje

Gość katiuszka1
Zgadzam sie z Absolwentem WSTH, sama skończyłam tam kierunek teologia adwentystyczna z zakresu turystyki krajów biblijnych. Na początku też miałam obawy co to co za szkoła itd. Jednak opinie innych przekonały mnie, że warto. W 2010 roku w czerwcu obroniłam swoją pracę licencjacką . Studia rozpoczęłam w październiku 2009. I też denerwuje mnie opinia od osób, które nie miały do czynienia z tą szkołą ale słyszały. Jak w każdej szkole wyższej czy prywatnej można studiować i się nic nie nauczyć i można studiować i się nauczyć. Ja swoją pracę licencjacką pisałam sama od A do Z , miałam stały kontakt z promotorem mojej pracy, który na samym początku da mi wiele wytycznych jak ją pisać, co ma zawierać. Moja praca ma 103 strony i jestem dumna , że pomimo dwóch prac udało mi się skończyć studia i dostać tzw papier. Chociaż wcale do niczego na obecny czas nie jest mi od potrzebny to mam satysfakcję, że czegoś się nauczyłam, dowiedziałam, przeczytałam Biblię ( jestem katoliczką ale nie chodzę do kościoła) . Wykładowcy są mili, ja przynajmniej na takich trafiłam. Oczywiście że wymagają , i zdarzyło nam się że na jednych zajęciach na sesji wykładowca oblał wszystkich. Potem ludzie zabrali się do roboty i nauki i udało się zdać. Są tam przedmioty takie, że wystarczy tylko na nich być by zaliczyć ale są i takie gdzie naprawdę trzeba się nauczyć żeby zdać.Przypominam sobie historię sztuki i popłoch przed egzaminem -ale wszyscy jednak mieli wiedzę , więc zapewne musieli zajrzeć do książek, materiałów czy notatek. Sama obrona pracy też była stresem. Zapewne część z mojej grupy ( mały %) korzystało z pomocy innych przy pisaniu pracy ale to już ich sprawa. na uczelniach państwowych też ludzie korzystają z pomocy innych i też nie piszą prac lic czy mgr sami. Tutaj zalezy od podejścia człowieka czy poszedł do szkoły żeby się czegoś nauczyc czy po papierek. ja poszłam, żeby się czegoś nauczyć i udało się. Teraz realizuję praktykę tzn mam w planach zobaczyć to wszystko czego sie nauczyłam na turystyce w WSTH. Dwa państwa mam już zaliczone. Reszta czeka. ja pomimo wszystko polecam szkołę a papier to papier , ważne co ma się w głowie.

Gość katiuszka1
dwóch prac tzn że pracuję na dwóch etatach .

Gość Ja też skonczyla WSTH
promocja zdrowia w krk. Bardzo milo wspominam i pozdrawiam całą kadrę jeśli ktoś to czyta. ;) Studiowałam dziennie na uczelni państwowej a potem WSTH i mam porównanie. Na WSTH jest po prostu sympatycznie, a studia dzienne wspominam jako wielki przerost formy nad treścią.

Gość no o tej pierwszej damie
Nie wiem co was tak wzielo na wypisywanie o tym, ze Legnica oszukuje - ja ukonczylam wlasnie tutaj ten licencjat w rok i mam dyplom, wiec dziala? Dziala, nie wypisujecie bzdur

Gość Matiass1988
Cześć! za pół roku kończę technika administracji jestem z okolic Zakopanego jeśli ktoś zrobił licencjat w rok Krakowie byłbym wdzięczny za informacje. Dzwoniłem do nich ale tam mówiono mi, że trwa to 1.5 roku-kierunek dziennikarstwo...

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeey
w Poznaniu jest coś takiego??????????????????????? ktoś się orientuje ????????????????????????

Gość Mireek
w Poznaniu bylo kiedys ale od paru lat nie ma - na stronie www.wsth.eu widze tylko Szczecin, Lódź, Kraków i Gdańsk. Jak jest e-learning a na uczelni raz w miesiącu (i bez konieczności noclegu) to można dojechac do kazdego z tych miast. Czesne płaci sie tylko 18 miesięcy, semestr letni (wakacje) to tez praca (chyba oprócz sierpnia) toteż można skończyc studia troche wczesniej i duzo taniej. Są teraz zapisy na marzec 2012

Gość Olek_2011
Ja jestem z Poznania, zapisałem się dwa lata temu do WSTH w Poznaniu ale grupa się nie otworzyła, przeniesiono nas odgórnie do Nysy. Ale nie narzekam. Teraz jestem na mgr. Podaje kontakt na Nysę. www.itkb.nysa.pl

Gość Olek_1899
Ja jestem z Poznania. apisałem sie dwa lata temu na WSTH w Poznaniu ale się nie otworzyło. Przeniesiono nas odgórnie do Nysy. Ale nie żałuję, jestem juz na mgr. Pozdrawiam

Gość angieeeee
ja pierniczę...a człowiek się męczy na uniwerku, po to,by mieć później to samo...ehhh

Gość kaja266
hej potrzebuje kontakt z kimś kto ukończył nauke w krk na wsth na kierunku promocji zdrowia pozdrawiam aszanatree@o2.pl