Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _parafinka_

LICENCJAT W ROK PO DWULETNIM STUDIUM

Polecane posty

Gość małamimimimikaaa
zanim mnie zwyzywacie ect. ....prosze wysłuchajcie mnie... mam pytanie.. a moze akurat ktos z was slyszał?!... otoz koncze dwuletnie studium administracji w Mszanie Dolnej (jesli cokoliwke komukowielk to mowi;) ) i mam pytanie czy znacie szkole gdzie moglabym kontynuowac moja nauke i zrobic licencjata? wiem ze istnieje cos takiego ale nie wiem gdzie.. :(

Gość a ja robie 2 letnie studium
rachunkowosci i nie wiem czy sa jakies uczelnie np w poznaniu, bydgoszczy czy toruniu ktore daja mozliwosc zrobienia licencjata w rok. slyszalam kiedys o takiej mozliwosci ale z tego co pamietam to znajoma po studium finansow wskoczyla albo na 2 albo na 3 semestr studiow licencjackich z finansow

Gość csknjcksjj
No tak,ze szkołą w Podkowie to dziwnie wychodzi,jak studenci odbierając dyplom czytają,że nie skończyli turystyki krajów biblijnych (tak,jak im ciągle powtarzano) tylko teologię :o Ale trzeba przyznać,że studiuje się tam miło,wykładowcy są w porządku,dojazd z Warszawy jest dość kłopotliwy,ale można się rok przemęczyć.

Gość ale z tą kościelną szkółką
to jakiś żart, tak? :( nie chce mi się wierzyć że takie "dyplomy" są gdziekolwiek honorowane i uznaje się tytuł licencjacki takiej osoby. Przecież to jakaś kpina...

Gość qpqpqp
Owszem,uznaje się. W dodatku bez większych problemów można później zrobić magisterkę w 2 lata na kilku warszawskich uczelniach

Gość ale ja chce zrrobic rachunkowo
sc po 2letnim studium ale nie wzadnej podkowie lesnej tylko w poznaniu, toruniu lub bydgoszczy. czy ktos slyszal o takiej mozliwosci?

Gość nie tylko Podkowa

Gość ale ja chce zrrobic rachunkowo
nochyba nie tylko podkowa. kiedys mi znajoma opowiadla ze w ten sposob robila finanse i bankowosc wlasnie w ppoznaniu. ale to bylo jakis czs temu i nie mam teraz kontaktuz ta znajoma

Gość madziara88
hej wszystkim :) w tym roku kończę studium z rachunkowości i chciałabym pójśc na studia licencjackie w rok ! pomóżcie mi odnaleśc taka uczelnie !!pozdrawiam :)

Gość moniaaaaaa88
Czesc :) nie wie z Was ktoś może czy istnieje możliwośc kontynuacji nauki po dwuletnim studium rachunkowości w CKU w Tarnowskich Górach???

Gość Lenna22
Gdyby ktoś miał jakieś info o tym gdzie można zrobić licencjat w 1 rok po studium 2 letnim Administracji, bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość Chelsey
Ja w tym roku zaczynam 2 lenie studium administracyjne i także bym chciała wiedzieć czy gdzieś na śląski można zrobic w rok licencjata

Gość Mocka
Witam! Po dwuletniej szkole z rachunkowości, administracji itp można zrobić licencjat w rok w WSTH w Tychach, Nysie, Podkowie Leśnej na INSTYTUCIE DZIENNIKARSTWA :)

Gość poziomkapoziomka
Witam! Szukam osob, ktore ukonczyły WSTH w Tychach kierunek Promocja Zdrowia, w celu wymiany informacji na temat tych studiow. Interesuja mnie pewne szczegoły, ktorych nie powiedziano nam na pierwszym zjezdzie np czy jest w tej szkole sesja , jezeli tak to w jakim czasie ona wypada, czy moze egzaminy odbywaja sie podczas zajec i grupa ustala to indywidualnie z wykladowca? Bardzo prosze o kontakt osoby, ktore moga mi cos wiecej powiedziec o tej uczeli. Z gory dziekuje za pomoc! Pozdrawiam. moje gg 2710044

Gość Mallibbuu
a na jakich warunkach można tego licencjata robić? czy w WSTH w Tychach, Nysie, Podkowie Leśnej na INSTYTUCIE DZIENNIKARSTWA są kursy przygotowujące do licencjata czy zwyczajnie uczę się rok i mam już tego licencjata?

Gość rybka zwna wanda
Witaj, okreslenie licencjat w rok jest bledne. Po pierwsze mozliwosc przystapienia do tych studiow maja tylko osoby z tytulem technika, czyli osoby, ktore juz ukonczyly szkoly dwuletnie np technik farmacji, technik uslug kosmetycznych, ratownik medyczny itd. Po drugie te studia sa w trybie zaocznym indywiduwalnym. Jestem po drugim zjezdzie i jestem bardzo mile zaskoczona, polecam te uczelnie. Kilka lat wczesniej studiowalam w GWSH i bylam rozczarowana, w wiekszosci wykladowcy wmawiali nam bezuzytecznosc naszych staran i brak sensu ich kontynuacji. No niestety, ale to pamietam :) W tej szkole wykladowcy sa nam bardzo przychylni, otwarci i usmiechnieci, a to rzadkosc w naszym pieknym kraju widziec usmiech na twarzy drugiego czlowieka, od ktorego jeszcze sie zalezy :)

Gość Mariusz GD
Przede wszystkim nikt nie napisał że uczelnia funkcjonuje na prawie amerykańskim - nie podlega naszym ministerstwom lecz komisji akredytacji szkół wyższych USA. Wydaje też dyplomy zarówno polskie jak amerykańskie. System edukacji w USA jest nieco inny - odpowiednik naszego licencjata zdobywa się w min. 3 lata ale może składać się z 2-letniego junior college, albo roczne + drugie roczne wyższe junior college a potem 3 rok dyplomowy. Tak więc nie ma co szukać afery bo nikt po roku nie daje licencjata. Najwięcej informacji użytecznych i czytelnych dla zainteresowanych znalazłem na stronie wsth w Łodzi: www.wsth.eu Również tylko Łódź prowadzi platformę e-learning gdzie studenci mają wszystkie wykłady i materiały potrzebne do egzaminu. Absolwenci są przyjmowani na normalnych zasadach na wszystkie uczelnie na dalsze studia magisterskie. W Polsce już od paru lat wałkuje się konieczność takiego właśnie powiązania (obowiązkowego) wszystkich szkół policealnych z uczelniami ale lobby szkół wyższych woli doić klienta przez 3 lata więc narazie ta ustawa nie weszła

Gość Chcący studiować -1824
Witajcie Prosze o namiary na tego tupu szkoły i informacje po których kierunkach szkól policealnych z tytułem technika można studiować w taki sposób i zrobić upragniony licencjat w rok , interesują mnie wszystkie województwa , prosze o namiary na takie szkoły. Pozdrawiam wszystkich chcących kontynuować naukę.

Gość viola97435
up

Gość LICENCJAT W ROK PO DWULETNIM S
LICENCJAT W ROK PO DWULETNIM STUDIUM

Gość myslenie
rybka zwna wanda błagam powiedz coś Ty zrobiła i gdzie poszłaś na ten rok żeby zrobic licencjata, bo obieram taką samą droge tylko że z technika farmacji i nie wiem gdzie mogłabym dopiąc L ;)

Gość Wwwww
Hej ;) W tym roku kończe 2-letnie studium, kierunek: technik rachunkowości. Chciałam się dowiedzie, gdzie dalej mogę kontynuować naukę aby w roku zrobić licencjat? Interesuje mnie Warszawa i jej okolice. Pozdr

Gość Wwwww
Hej ;) W tym roku kończę 2-letnie studium, kierunek: technik rachunkowości. Chciałam się dowiedzie, gdzie dalej mogę kontynuować naukę aby w roku zrobić licencjat? Interesuje mnie Warszawa i jej okolice. Pozdr

Gość werkalok
Hey skończyłam studium -Technik obsługi turystyki - czy mógłby mi ktoś napisać gdzie mogła bym zrobić licencjat w rok (najlepiej w woj. śląskim) i czy jest taka możliwość z góry dziękuje

Gość rysiek w.
w kilku miastach można rozpocząć takie studia ale trzeba się dość wcześnie zapisywac bo aby skończyć wszystko w dość krótkim czasie trzeba jeszcze wystąpić o indywidualny tok studiów. Jest to dozwolone również w wyższych szkolach państwowych. Najwięcej uzytecznych informacji dot takich studiów po szkole policealnej znalazłem na stronie www.wsth.eu czyli oddziałów uczelni w Łodzi i Szczecinie. Chodzi mi o takie praktyczne informacje jak program, koszty, mozliwość częściowych zajęć on-line etc. Również podstawa prawna takiego rozwiązania. Skontaktowalem sie z paroma osobami którzy skończyli Promocje zdrowia (było to przypadkiem bardzo proste0 w łodzi i wiem że tam warto dojeżdżać nawet z daleka ze względu na organizację i podejście tamtego kierownictwa i administracji. Trzeba sporo się uczyć ale coś za coś. Teraz jest też taka możliwość studiów po szkole policealnej w Szczecinie. To ta sama strona: wsth.eu i ten sam zarząd więc jak ktoś tam ma bliżej to warto. Wiem że jak to zwykle na studiach bywają profesorowie nie do przejścia bo bylem już w państwowej uczelni. Na wsth w łodzi nie zdasz jak nie umiesz ale bez dziwnych fanaberii ze strony wykladowcow. Zjazdy są dwa razy w miesiącu i jako jedyny oddział prowadzi uzupełnienie wykładów przez internet. nawet jesli szukacie czegoś bliżej domu warto wejść na strone która podałem i poczytać a potem zapytać co dla was byloby najdogodniesze. jest wykaz po jakich szkołach przyjmuja na promocję zdrowia, Turystykę czy dziennikarstwo tak że mozna coś znaleźć dla siebie. Poodzenia

Gość rysiek w.
w kilku miastach można rozpocząć takie studia ale trzeba się dość wcześnie zapisywac bo aby skończyć wszystko w dość krótkim czasie trzeba jeszcze wystąpić o indywidualny tok studiów. Jest to dozwolone również w wyższych szkolach państwowych. Najwięcej uzytecznych informacji dot takich studiów po szkole policealnej znalazłem na stronie www.wsth.eu czyli oddziałów uczelni w Łodzi i Szczecinie. Chodzi mi o takie praktyczne informacje jak program, koszty, mozliwość częściowych zajęć on-line etc. Również podstawa prawna takiego rozwiązania. Skontaktowalem sie z paroma osobami którzy skończyli Promocje zdrowia (było to przypadkiem bardzo proste0 w łodzi i wiem że tam warto dojeżdżać nawet z daleka ze względu na organizację i podejście tamtego kierownictwa i administracji. Trzeba sporo się uczyć ale coś za coś. Teraz jest też taka możliwość studiów po szkole policealnej w Szczecinie. To ta sama strona: wsth.eu i ten sam zarząd więc jak ktoś tam ma bliżej to warto. Wiem że jak to zwykle na studiach bywają profesorowie nie do przejścia bo bylem już w państwowej uczelni. Na wsth w łodzi nie zdasz jak nie umiesz ale bez dziwnych fanaberii ze strony wykladowcow. Zjazdy są dwa razy w miesiącu i jako jedyny oddział prowadzi uzupełnienie wykładów przez internet. nawet jesli szukacie czegoś bliżej domu warto wejść na strone która podałem i poczytać a potem zapytać co dla was byloby najdogodniesze. jest wykaz po jakich szkołach przyjmuja na promocję zdrowia, Turystykę czy dziennikarstwo tak że mozna coś znaleźć dla siebie. Poodzenia

Gość werkalok
Dziękuje za informacje, ale obawiam się że będę musiała zrezygnować z tych studiów bo są za drogie, sama oferta bardzo kusi ale jak na moje finanse to mnie przerasta z góry dziękuje POZDRAWIAM !!!

Gość pol222
witam macie jakies namiary gdzie mozna zrobic licencjat w rok po studium medycznym

Gość izabeladdd
Ja ukończyłam medyczne studium zawodowe i wiele lat już pracuje w zawodzie szkoląc się cały czas. Szkoda że wszystkie nasze uczelnie podważają dosłownie te nasze dyplomy i nie mamy możliwości zrobienia licencjata szybciej. Dzwoniłam jakiś czas na uczelnię we Wrocławiu i na pytanie czy mogą mi zaliczyć choć jeden rok, dostałam odpowiedz: "to jest tak jakby zaliczyć historię z 4 klasy" No idiotka... skoro już coś zaliczyliśmy, nauczyliśmy się czegoś to w czym problem. podchodząc 2 raz do matury też nie robisz wszystkich lat od początku. Oczywiście że chodzi o pieniądze wyższym uczelniom. Wiem że dyplom licencjacki z WSTH jest uznawany i można na innych uczelniach zrobić magistra. Jeżeli ktoś myśli że to za mało 1 rok na licencjata (jak czytałam wcześniej) to się myli. Nie robi się tego po liceum czy po podstawówce ale po szkołach np medycznych. Ja osobiście nie zamierzam płacić żadnej uczelni za licencjata w ciągu trzech lat. pozdrawiam