Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _parafinka_

LICENCJAT W ROK PO DWULETNIM STUDIUM

Polecane posty

Gość LICENCJAT W ROK
Wlasnie skonczylem sobie studium i nie bede robil licencjata w 3 lata od nowa skoro moge zrobic w rok. Bardzo dobrze ze jest taka uczelnia ktora daje taka mozliwosc.

Gość Damian licencjat
Chodziłem na 3 policealne studium bo ojciec mi płacił alimenty, teraz chciałbym pójść na trzy studia oczywiście tylko na jeden rok, miałbym więc trzy licencjaty.

Gość kylma
Czy zna ktos moze spis uczelni na ktorych mozna zrobic magisterke po tych studiach? Gdzie moge znalesc taki wykaz?

Gość kylma
Czy zna ktos moze spis uczelni na ktorych mozna zrobic magisterke po tych studiach? Gdzie moge znalesc taki wykaz?

Gość fdd
wsth tychy

Gość tęsknię do wiosny

Gość mammamma
ta szkoła w Podkowie Leśnej to jakaś pomyłka ... oni nie mają żadnych uprawnien do wydawania dyplomów i nigdzie po niej nie przyjmą Cie na mgr nawet na najgorszej wyższej... pozatym nie ma już czegos takiego że po studium w rok robi sie licencjat, kiedyś tak było... ale te szkoły mają tak żenujący poziom że zostało to zniesione

Gość absolwentka wsth
Ja skończyłam tą szkołę i bez problemu przyjęli mnie na państwową uczelnie wyższą. Trzeba wiedzieć jakie kierunki można robić bo nie na każdy można składać papiery. Tak czy siak jestem zadowolona. Mgr nie był moim celem sam w sobie. Chciałam zrobić studium medyczne bo niestety tego zawodu jaki sobie wybrałam nie ma na żadnej uczelni. Później dowiedziałam się, że po studium mam możliwość jednak zdobyć tytuł licencjatu w rok, a potem mgr więc skorzystałam bo niby dlaczego nie skorzystać? I jestem zadowolona. Nie rozumiem niektórych wypowiedzi tutaj. Co za różnica jaką uczelnie skończysz? Ważne jest tylko to co z nauki wyniesiesz. Ja wiem, ze sprawdzam się w swoim zawodzie, a to znaczy, ze moja nauka nie poszła na marne. Mozna skończyć dobry państwowy uniwersytet i niewiele potrafić w praktyce. I jakby nie było mgr będzie z państwowej uczelni więc ten licencjat to tylko taka jakby szkoła pomostowa żeby nie tracić czasu.

ktoś napisał że trzeba mieć technika ale technika równie dobrze można mieć po ukończeniu technikum i co wtedy też można w rok? jakieś to nierealne...

Gość absolwentka wsth
Nie trzeba mieć technika. Egzamin państwowy nie ma nic do rzeczy. Trzeba ukończyć szkołę policealną albo studium zawodowe. To tak jakbyś skończył liceum, a nie podchodził do matury albo jej nie zdał i wtedy możesz składać papiery do policealnej szkoły. Podobnie z tym licencjatem. Musisz mieć studium policealne ukończone ale egzaminu na technika nie musisz (musisz mieć tez maturę)

Gość Absolwentka wsth
Ja też skończyłam licencjat wsth ale w Nysie, jestem po policealnym studium turystycznym. Tak czytam te uwagi niezorientowanych i się dziwię, że komuś chce się takie rzeczy pisac jak nie wie o co chodzi. Oczywiście że można robic magistra po licencjacie WSTh i to bez żadnego problemu, właśnie kończę drugi rok studiów mgr a uczelnię w Nysie wspominam bardzo miło zwłaszcza organizację, wycieczki jakich nie ma żaden inny punkt, wieczory kultury - na jaki w tym roku specjalnie przyjechalam. Studenci przyjeżdzają tu aż z Jeleniej Góry i z zagranicy bo to największy punkt . Byłam w grupie z dziewczyną z Francji i chłopakiem z Irlandii. Szkoda mi tylko ze nie zapisalam się w tym roku na praktykę na Cypr, ponoć świetna sprawa. Tak że polecam gorąco.

Gość Absolwentka wsth
Tak jest taka możliwośc w Nysie www.itkb.nysa.pl

Gość mmemememmememememem
gdzie mozna zrobic magistra po WSTH? na jakich uczelniach. prosze bardzo o odpowiedz!:) pozdrawiam

Gość Absolwentka WSTH
Wejdź na stronę www.itkb.pl tam wszystko znajdziesz.

Gość Absolwentka WSTH
www.itkb.pl bo przed tem coś mi złączyło

Gość A1a2a3
Witajcie. Właśnie się zapisałam do WSTH w Łodzi - instytut promocji zdrowia. Jeśli ktoś też się zapisał to odezwij się jeśli masz chęć :) gg 5108769 Razem będzie raźniej :P

Gość wiedzaidoskonalenie
az dziwne ze ta uczelnia ma az tak mało oddziałów teraz jest takie parcie na wiedzę zapisy sa do 30 wrzesnia

Gość Aldo
Hej! wlasnie zaczynam 3 rok w wsth w podkowie lesnej.. mieszkam obecnie w Warszawie i chcialabym wlasnie tutaj kontynuowac nauke i zrobic magistra.. jakie uczelnie w Warszawie przyjmuja po tej szkole? z góry dziekuje

Gość slimek
Witajcie, jestem z Kraka. W tym roku 2010/2011 Turystyka Krajów Biblijnych z wsth nie wystartuje w Kraku jak to miało miejsce w poprzednich latach. Chciałbym więc podjąć eskapadę do Tych. Ale desperacko próbuje odnaleźć informacje na temat jak się dostać do Tych z Krakowa tak aby o czasie wylądować na zajęciach w Tychach. Jeśli ktoś jeździł z Krakowa do Tych na tamtejszy oddział wsth to błagam podpowiedzcie coś na temat połączeń.

Gość jaGodziak
hej wszystkim,chciałabym się dowiedzieć od jakiejś mądrej poinforowanej osoby jak to jest z tym licencjatem w rok,gdzie to można zrobić po studium kosmetycznym w moim przypadku we Wrocławiu,czytałam że w Łodzi,ale może orientuje się ktoś czy gdzieś bliżej jest taka szansa i jak to wygląda z magisterką? dzięki z góry pozdrawiam

Gość Poinformowana
To może Ja odpowiem jako ta "mądra i poinformowana osoba" :) możesz to zrobić w Nysie, w Instytucie Promocji Zdrowia strona internetowa www.itkb.nysa.pl telefon, 77 435 12 54 w.24

Gość Poinformowana
A magisterkę potem tez możesz zrobić w Nysie a specjalność to turystyka uzdrowiskowa i odnowa biologiczna

Gość jaGodziak
bardzo dziękuję za informacje,jeszcze tylko jedno pytanie,ponieważ informacje o tej opcji zaczerpnęłam ze strony Akademii Prętki,aktualnie nie ma naboru u nich na studium kosmetyczne,czy to obojętne gdzie się zrobi technika w takim razie,by iść na ten licencjat?

Gość Poinformowana
Nie ma znaczenia gdzie się zrobi studium. Pozdrawiam

Gość karolcia bbb
witam. ja wybieram się od września 2011 na licencjat do podkowy leśnej po 2-letnim studium. I mam pytanie czy po tym licencjacie"promocja zdrowia" będę mogła iść na magistra np. na Podwale?

Gość SlawojKRK
Tak szanowne Panie i Panowie u mnie licencjata zrobicie w jeden miesiąc, a co. Jak czytam wasze komentarze i pytania to mnie chce szlak trafić, że nikt z tym czymś co nazywa się szkołą wyższą robi takie cyrki.

Gość CCC ...
o to to niby wyzsze wyksztalcenie maja a umiejetnosci slabiutkie no bo niby skad nikt w jednym roku nie jest w stanie opanowac dobrej wiedzy i umiejetnisci tylko papierek sie liczy i to jeszcze aby bylo jak najtaniej.

Gość Gart
duzo to niescisłości ale generalnie chodzi o to że każda uczelnia może prowadzić studia w indywidualnym toku studiów - dlatego wsth ma niewielkie grupy w swoich oddziałach gdzie można o taki stuatus sie ubiegać - atutem jest ukonczenie szkoły policelanej w zblizonej specjalności bo wiadomo że często na studiach bywa wielki pic a zawodu uczymy się praktycznie w policealnych. Chodzi o takie studia po szkole policealnej w Krakowie, Gdańsku, Łodzi, Szczecinie - tyle wiem ze strony www.wsth.eu Oczywiscie maożna iśc na magisterskie potem

Gość i tak nie poczyta
Kończysz liceum,zdajesz maturę idziesz do studium,bo w twoim mieście nie ma wyższej uczelni z tym kierunkiem,kończysz i....jak byś tej szkoły nie miał.Bo nie masz"wyższego".Masz 2 lata dziennej nauki,praktyki w instytucjach państwowych,wykładowców z wyższych uczelni,tylko tego roku brakuje.I oburzenie tych co przez 3 lata 2 razy na miesiąc na zjazdy drałowali,że tu ktoś chce w rok..Chcą bo im się należy ,bo w większości takich szkół od dawna obiecuje się uzupełnienie dyplomu zawodowego licencjackim.Właśnie o papierek chodzi bo bez niego ani rusz,wiedza doświadczenie,chęci są,tylko papierka brak....