Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarki

l4

Polecane posty

Gość szarki

byłam na l4 od 27 06 do17 07nagle pani doktor stwierdziła że nie da mi już l4 jestem w 3 miesiacu ciaży mam 36 lat ipracuję w supermarkiecie czy mogę zmienić lekarza który da mi l4 czy mogą wyniknąc problemy .

PEWNIE, ŻE ZMIEŃ, KOBIETA W CIĄZY MOŻE BYĆ 180 DNI NA ZWOLNIENIU BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW, JEŚLI PRZEKROCZY SIĘ 180 DNI TO NIESTETY CZEKA KOMISJA W ZUSIE:(

Gość oczywiście że tak
zmień lekarza, prawo stanowi, że każdy kto ma prace stojaca od pierwszych dni ciąży może byc na L4

Zmień lekarza, praca w supermarkecie na pewno daje podstawy do zwolnienia w czasie ciąży. Spokojnie możesz iść na zwolnienie nawet dłuższe niż te 180 dni, ZUS się mnie zupełnie nie czepiał i nie wzywał na żadne komisje, decyzja o świadczeniu rehabilitacyjnym przyszła poleconym do domu i tyle, dokładnie tak samo wyglądało to u moich kilku znajomych.

Gość bogatych przystojnych
ja pracuje 3 miesiace a umowe mam na czas nieokreslony teraz bede na zwolnieniu 6 miesiecy czy dostane wychowawczy?

Gość Ja byłam
na L4 od niespełna 3-ciego miesiąca ciąży do końca i ZUS się mnie ani razu nie czepił,a mogli bo na początku ciąży zmieniłam miejsce zamieszkania na inne województwo i mogli podejzewac ze ze względu na zmiane województwa mogłam oddawac L4-bo tak było. Przecierzbym się nie zwolniła z pracy.

Ja zmieniłam lekarza w na początku piątego miesiąca. Zus się nie przyczepił, po 180 złożyłam wniosek o zasiłek rehabilitacyjny który dostawałam do dnia porodu. Zus się do niczego nie przyczepił