Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszly_pacjent

pytanie o zabieg laryngologinczy

Polecane posty

Gość przyszly_pacjent

witam! mam pytanie do ludzi ktorzy mieli usuwane migdaly przy znieczuleniu ogolnym (narkozie) - jak sie czuli po zabiegu? kto decydowal o tym, jakie znieczulenie bedzie podane - pacjent czy lekarz.dziekuje za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam

Gość Ja mialam miejscowe.
Ale ale. Ktory to laryngolog usuwa migdaly. lepiej pochodz po kilku zanim sie zdecydujesz. Mi to nie pomoglo. Dalej po zabiegu mialam bardzo czeste przeziebiebia. Dopiero jak zaczelam stosowac lampe bioptron/Od 3lat swiece CODZIENNIE/to sie skonczylo. Mysle ze na zawsze. W koncu mam ja zawsze pod reka. Jak mnie tylko zacznie drapac w gardle, to otwieram buzie i swiece ok.6min. Przechodzi i znow mam spokoj. No i nareszcie moge pic zimne napoje bez obawy ze znow sie rozchoruje.:)

Gość przyszly_pacjent
nikt wiecej?:)

Gość ja miala zneczulenie ogolne
zdecydowal lekrza milam wycinanny tylko migdal gardlowy a w narkozie pniewaz to jest nie przyjemne bo Ci takie cos w kladaja do buzi i jakbym to zabaczyla to nie wiem czy bym sie dala ... i mi chyba pomoglo ... przynajmniej od tamtego czasu nie bylam chora... chociaz dalej mam bule glowy i uczucie zatkanego nosa ... ale osatnio lekazr doszedl do wniosku ze mam obrzekniete ujscie zataok do nosa i dlatego wydzilina z zatok splywa mi do gardla ...

a to dorosłym wycinają migdały w znieczuleniu ogólnym??? ja miałam znieczulenie miejscowe :) z tego co wiem to tylko dzieciom w znieczuleniu ogólnym usuwają :)

Gość ja miala zneczulenie ogolne
ja mialam wycinany migdalek pare miesiecy temu i wtedy milam jeszcze 17 lat ... bo to chyba jest jakos tak ze po 18 narkozy nie refunduja czy cos .. nie wiem do konca jak to jest .. ja tam sie ciesz ze mialam narkoze ... ale taki facet co milala w ten sama dzien wycinane migdali a miala ponad 27 to tez miala narkoze ... wiec nie wiem ..

Gość kalina85
o rany czeka mnie ten koszmar w pazdzierniku...booje sie . sama nie wiem jak z tym znieczuleniem..:( ja bym chciala ogolne - bo mniejszy stres ale rozsadek mi podpowiada ze lesze miejscowe...bo to mniejsze ryzyko powiklan, mniejsze obciazenie dla organizmu a ponadto lepiej potem po operacji czlowiek sie czuje (np przy ogolnym moga wystapic wymioty a wyobrazcie sobie takie wymiotowanie kwasem z okropna rana w gardle po zabiegu - koszmar..) no i sama nie wiem, wiem ze sie boje:)