Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andriejka

trwała ondulacja włosów

Polecane posty

Gość Mala Lenka
Witam dziewczyny , cudowna jest ta strona musze przyznac Mam pytanko czy wlosy po 2 tygodniowej trwalej na grube walki moge potraktowac panthenolem zeby byly miekkie i blyszczace ? I czy moge na zniszczone koncowki stosowac ten krem nivea ? Jeszcze przed zabiegiem mialam dlugie , lsniace , mocne i zdrowe wloski a teraz wypadaja niestety , koncowki sie rozdwajaja ale nie zaluje Lykam Belisse , nakladam odzywki i jestem dobrej mysli. A co do belissy to musze przyznac ze biore ja dopiero tydzien a efekty widac najbardziej w paznokciach , rosna o wiele szybciej . Ps. Co do komentarza powyzej zgadzam sie w 100 procentach , ja zrobilam sobie trwala dwa tygodnie temu a niektore pasma juz sa proste ;o

Gość frrrrrr
do Izy: czy bardzo Ci sie zniszczyly wlosy i gdzie robilas?

Gość pittrice
Cześć dziewczyny ;) Mam naturalne loki za ramiona i byłabym z nich bardzo zadowolona, gdyby nie fakt, że z tyłu głowy moje loki jakby prostują się i w efekcie mam na głowie mieszankę złożoną z ładnych i kształtnych loków, falowanych kosmyków, a zdarzają się również prawie proste pasma. Dodam, że pomimo używania maseczek odżywek moje włosy wciąż wyglądają na suche. Od niedawna koleżanki namawiają mnie na trwałą pod pretekstem, że "i tak masz przesuszone włosy, wiec trwała ci nie zniszczy, a przynajmniej będziesz miała zgrabne loki na całej głowie". Nie wiem, czy zdecydować się na trwałą, czy nie będę miała wtedy na głowie totalnego suchego siana, a z drugiej strony marzę o ładnych lokach. Proszę o Wasze opinie, dziewczyny :)

Gość pittrice
Cześć dziewczyny ;) Mam naturalne loki-fale, ale one nie zawsze chcą się ładnie układać i są nieco przesuszone, mimo, że używam maseczek i odżywek. Koleżanki namawiają mnie na trwałą, pod pretekstem " i tak ci się nie zniszczą włosy bardziej, a podkreślisz kształt naturalnych loczków". Nie wiem czy się zdecydować, boję się, że włosy staną się całkiem sianowate, a z drugiej strony marzę o ładnych lokach. Dziewczyny, czekam na Wasze opinie i pomoc. Pozdrawiam :)

Gość e-mail555
farbujac jakimi farbami nie mozna potem robic trwałej?????????

Gość oliwinka83*83
po ilu dniach od zrobienie trwalej mozna umyc wlosy??? mozna po dwoch dobach? i jakie sa najlepsze odzywki???

Gość krropeczkaaaa
ja zrobialam sobie trwala 3 lata temu, to byl koszmar. mialam dlugie wlosy ( no do polowy plecow) trawala byla beznadziejna, taki baran, wslosy byly zniszczone na maksa, caly czas chodzialam w kucyku, po kilku miesiacach(po 7 m) inetesywnej pielegnacji fryzier mi je obcial na krotko, teraz mam znowudlugie (jeszcze nie tak dlugie jak przed trwala) wlosy. szkoda ze wczesniej nie znalazlam sposobu na wyprostowanie trwalej plynem joanny.

Gość myszka_1986-20
Cześć dziewczyny. Ja zrobiłam trwałą miesiąc temu. Fryzjerka popaliła mi włosy. Miałam dość długie do łopatek. po tygodniu połowa mi się wyprostowała, musiałam ściąć jakieś 15 cm. Teraz nie wiem co zrobić mam krótkie za ucho ścięte na pazia włosy i kusi mnie ten sposób z płynem z JOANNY, ale naprawdę się boję bo i tak mi dużo włosów wypadło , a co będzie potem....

Gość gosia8788
cześć dziewczyny :) szczerze odradzam trwała zrobiłam sobie wczoraj trwałą wszystko było by dobrze gdyby moje włosy po prostu się nie . . . rozprostowały, więc poszłam do tego salonu z reklamacją (zaznaczając że poszłam do najlepszego żeby później jakoś wyglądać). no i co się okazało . . .moje pieniądze poszły w błoto ponieważ takiego czegoś jak zwrot gotówki nie ma a co najwyżej mogą mi zrobić jeszcze raz trwałą.jakoś nie mam ochoty być drugi raz królikiem doświadczalnym i niszczyć włosów. więc dziewczyny zanim się zdecydujecie naprawdę to przemyślcie czy tak bardzo chcecie tą trwałą i czy w razie czegoś macie nerwy do reklkamacji

Gość kasienka1171
hej;) ja właśnie zastanawiam sie nad trwałą, ale mam półdługie i cieniowane włosy i boję sie czy to nie przeszkadza, czy nie bede wyglądać poprostu głupio... jak myślicie?

Hej ;) Chcę zrobić sobie, trwałą, bo zawsze chciałam mieć kręcone włosy, a do tego strasznie mi się przetłuszczają. ;( Codziennie wieczorem myję i codziennie rano mam olej. Moja mama mówi, że jak była w moim wieku to miała to samo i robiła trwałą (to jej pomogło), więc pozwoliła mi też zrobić. Teraz tylko się kłócimy kiedy mam iść z tym do fryzjera. Ja chcę iść na feriach (a dokładnie jeden dzień przed czyli 29, bo wyjeżdżam w miejsce gdzie nie będę miała czasu na układanie fryzury, a codziennie zajmuje mi to, ok. 45min), a mama chce, żebym poszła na wakacjach. NIE PRZEŻYJĘ DO WAKACJI Z TYM SZOGUNEM NA GŁOWIE! Czytałam wszystkie wypowiedzi na tym forum i żadna mnie nie przeraziła, aż tak żebym miała zrezygnować. Już wcześniej się przygotowałam, że fryzjerka może ni spalić włosy i będę musiała je w najgorszym wypadku ściąć na łyso. Pewnie myślicie, że jestem szalona, albo nawet nienormalna, ale tak szczerze to wolę być łysa niż mieć to GÓW... (nie przeklinam, to tak w porywach xD). DZIĘKUJĘ ZA PRZECZYTANIE MOJEJ WYPOWIEDZI XD

Gość zetka28
Mam 16 lat i chciałabym sobie zrobić trwałą nie chodzi mi tu o jakieś tam grube loki, ale o uniwersalne delikatne drobne loczki, coś w stylu Michaela Jacksona w Will You Be There ;)), mam lekkie wydaję mi się, że włosy sięgające nieco za ramiona. Co poradzicie?? Robić czy nie robić, a jeśli ondulacja zanadto je zniszczy?

Gość LoczekBlond1988
Witam :) Postanowiłam napisać na tym forum gdyż sama mam loki niestety nie naturalne a trwałą ondulację. Pierwszy raz zrobiłam sobie loczki jakieś 8 lat temu byłam wtedy w 2 klasie gimnazjum i miałam długie proste włosy których w żaden sposób nie mogłam pokręcić. Pierwszą trwałą wspominam źle gdyż fryzjerka spaliła mi włosy tzn. zdjęła mi moje loki razem z wałkami. Musiałam ściąć włosy na krótko i poczekać aż odrosną. Bałam się zrobić drugi raz trwałą, ale poczytałam trochę na ten temat w internecie szukałam dobrej fryzjerki oraz wypytywałam różnych fryzjerów o szczegóły tego zabiegu na włosy. Jedna z fryzjerek której opowiedziałam swoją historię z trwałą wyjaśniła mi jaki mógłby być powód tej nieszczęsnej trwałej ( zły dobór płyn do rodzaju włosów oraz zbyt długie trzymanie go na włosach). Pokazała mi jak trzeba dbać o włosy po trwałej i jak je pielęgnować. Odważyłam się po raz kolejny na loczki i nie żałuję :) Robię ją już od tylu lat a niektórzy nie mogą mi uwierzyć że to nie są moje prawdziwe loki :) Dodam jeszcze że nie dość, że mam trwałą to również mam rozjaśniane włosy co = z podwójnym ryzykiem niszczenia się włosów. Na szczęście używam specjalnych preparatów dzięki którym włosy są zdrowe i odżywione. Zawsze po trwałej włosy są bardziej napuszone dlatego od razu kiedy wracam od fryzjera nakładam specjalną odżywkę nawilżającą na co najmniej pół godziny nie dużą jej ilość oczywiście aby nie przeciążyć włosów ( włosy kręcone trzeba nawilżać bardziej niż włosy proste), Nie używam drogich i przereklamowanych pianek, które sklejają włosy albo sprawiają że włosy się puszą i plączą. Nie używam również żelu który obciąża włosy i je wysusza dodatkowo. Polecam jedwab do włosów ale tylko na końcówki włosów. Mam również swój sposób na fajne lekkie loczki po trwałej. Nabieram na palce odrobinę kremu Nivea Soft rozsmarowuję na ręce i delikatnie wgniatam we włosy ( włosy są bardziej puszyste wtedy) robię to tylko raz nie polecam tego robić codziennie gdyż włosy będą wydawały się przetłuszczone ( co za dużo o nie zdrowo). Mgiełki do włosów nawilżające po każdym myciu. Pamiętajcie że fryzjer powinien najpierw ocenić stan waszych włosów i wybrać do nich odpowiedni rodzaj płynu do trwałej. Moja fryzjerka stosuje płyn do włosów rozjaśnianych i zazwyczaj każe mi siedzieć od 20 do 30 minut z wałkami później płucze mi włosy i daje utrwalacz w którym siedzę do 15 minut znów płucze nakłada odżywkę na pół godziny itd. Polecam jak najbardziej szampony i odżywki do włosów z salonów fryzjerskich. Niektóre produkty naprawdę nie są tak drogie. Ale rezultaty widać już po kilku użyciach. Jeżeli boicie się zrobić sobie trwałą to popytajcie kilku fryzjerów o ten zabieg na włosy. Niestety jest więcej pracy przy układaniu takich włosów loki trzeba nawilżać dopiero wtedy uzyska się najlepszy efekt. Pianka w moim przypadku to podstawa aby je ładnie ułożyć każdego dnia :) Zajmuje mi to czasami 10 minut a czasami 2 minuty . Trwałą robię od 2 do 3 razy do roku. Koszt (włosy za ramiona) to około 60zł ( dobrym płynem). Jeżeli fryzjer zaproponuje tańszy a gorszy płyn to odradzam lepiej zapłacić kilkanaście złotych więcej i uzyskać pożądany efekt niż później płakać że włosy są popalone albo zmieniły kolor. Życzę sprężystych loczków :) Pozdrawiam :)

Gość LoczekBlond1988
Jeżeli macie cieniowane włosy to one najbardziej podkreślą wasze loczki niż jednolity kolor włosów :)

Gość oshi
witajcie, ja zrobiłam trwałą po osmiu latach odradzania mi tego przez moja fryzjerkę, ale w końcu tak sie uparłam, że doszło to do skutku! moje włosy w sumie nigdy nie były jakoś szczególnie zniszczone, a robiłam często warkoczyki i z własnych włosów i dopolatane. Ale to co sie stało po trwałej, troche mnie podłamało! Zrobiłam trwałą i przy okazji w niektórych miejscach głowy mam włosy jakbym obcięła je maszynką, czyli na jezyka. doprowadzam je teraz do porządku, nakładam odżywki, jedwab nie myje za często, ale cały czas wyłażą, świadoma jestem tego, że to co musi wypaśc to musi, ale niekiedy chciałabym już przestac wyciągać włosy. widze też już, że te obcięte, właściwie wyłamane od gumek odrastają, więc nie jest źle. Jedno co wiem na pewno to to, że nigdy więcej trwałej na moich włosach. Macie jakies wskazówki co zrobić, żeby jednak włosy nie wychodziły pozdrawiam!!!

Gość kiunai
Witam wszystkie niezdecydowane :) Otóż, ja też chcę się umówić do fryzjera na trwałą i to już jutro. Boję się jak cholera ale mam już dość przetłuszczających się, cienkich włosów, które są wiecznie przyklapnięte. Czy ktoś może poradzić mi dobry płyn, który nie przesuszy jeszcze bardziej już i tak suchych włosów?

Gość Hoki
Z lśniących, długich, zdrowych brązowych włosów RUDY BARAN! Zrobiłam sobie trwałą tydzień temu, włosy nawijane na największe wałki, miały być duże sprężyste loki, wyszedł baran. W zeszłym roku „chodziła za mną trwała, ale po rozmowach z koleżankami, które miały trwałą i odradzały, emocje mi opadły i skończyło się na podcięciu włosów. Kolejna fala chęci na loki rozpoczęła się na początku maja, znowu rozmawiałam z moją fryzjerką o trwałej, twierdziła, że na takich zdrowych, grubych, mocnych włosach wyjdzie ekstra. Dodatkowo twierdziła, że trwała to super sprawa, myjesz, nakładasz odżywkę, same schną i masz fryzurę jak z katalogu. Zero układania, męczenia się, po prostu bajka. Rzeczywistość okazała się brutalna, powiem szczerze. Już podczas próby suszenia u fryzjera, (na mokro loki wyglądały nieźle) gdy fryzjerka zaczęła suszyć zaczął pojawiać się baran, który w miarę suszenia robił się coraz większy, głowa z włosami jak kopuła. Po chwili ponowne mycie, mnóstwo odżywek, pół godziny nawilżania w saunie. Wyszłam od fryzjera z mokrą głową, włosy w kitkę. Myślałam, że w domu jakoś je doprowadzę do stanu... jak bardzo się myliłam. Codziennie maski na głowie, jedwab, nivea do stylizacji loków, nawilżanie mgłą. Gdy są lekko podmoczone jakoś wyglądają (przypominają loki), gdy są już suche siano dramatyczne, prostują się, wieczorem wyglądają już jak dredy. Marzenia o pięknych lokach i zaoszczędzonym czasie przeobraziły się w dramat. Dziennie tracę teraz ok. 1-2 godzin na zabawę przy włosach. Teraz sobie myślę, że te pół godziny co 2 dzień na układanie prostych włosów było pestką. Najbardziej żałuję zdrowego wyglądu włosów. Szkoda, że docenia się to co ma, dopiero po fakcie. Myślę teraz czy nie lepiej było nawijać papiloty na głowę wieczorem, rano budzić się z loczkami na głowie, lśniącymi, zdrowymi niż widzieć codziennie spalone siano na głowie. Dobre strzyżenie chyba jest lepszym sposobem na zmianę. Życzę mądrych wyborów i głębokich przemyśleń przed podjęciem decyzji. Ponoć włosy nie ręka, odrastają ale ja moje zapuszczałam kilka lat, teraz kolejne kilka lat będę czekać zanim odrosną i to wszystko na własne życzenie. Moje nowe marzenie- proste, lśniące włosy:) Pozdrawiam, doceniajmy to co mamy, a najbardziej to kim jesteśmy:)

Gość agat337
Mnie trwala trzyma sie juz okolo 9 miesiecy. Duzo wlosow wypadlo ale warto bylo, a to poczucie lekkosci fryzury :). Mysle zeby powtorzyc. Przy odpowiedniej pielegnacji + regularnym zazywaniu skrzypu polnego nie ma dramatu. Na pewno warto sprobowac ostatecznie to nie jest na zawsze ! Ale tylko u najlepszego fryzjera, renomowanego, i poprosic o doswiadczonego fachowca. I nie zalowac wtedy kasy bo dobrze zrobiona trwala to rzadkosc .

Co jaki czas moge powtórzyc trwała? Mam juz rok. Troche się kręcą ale to juz nie to. Zrobiła bym znowu tylko są trochę podniszczone. Moge czy nie?

Gość kalinka1009@buziaczek.pl
czytam Wasze wypowiedzi i mogę stwierdzić, że to zależy od fryzjera. Mialam długie proste włosy, ale ktoregos dnia chcialam cos zmienic i poszlam do fryzjera, obcielam wlosy i zrobilam trwala :) bardo mnie to odmienilo, bylam bardzoo zadowolona, wszyscy chwalili moja zmiane ;) zawsze mialam slabe wlosy, ale trwala ondulacja nie zmienila tego za bardzo, sa takie same jak wczesniej i nie wypadaja, na pewno nie w takich ilosciach :) wiem, że po jakimś czasie trwała sie psuje, ale mozna na to jakos zaradzic, spinac wlosy albo po prostu je skrocic. Ja jestem bardzo zadowolona, wybierzcie po prostu doswiadczona osobe i bedzie ok :) pozdrawiam ;)

Gość Misti
witam! Rozmyślam nad zrobieniem sobie trwałej obawiam się jednak jak będzie wyglądać. Mam włosy troche za ramiona czy dużo mi się skrucą? Czy można wybierać jakiś rozmian loków? Ja chciałabym mieć delikatne fale żeby wyglądały mniej więcej naturalnie czy to możliwe? może ktoś mi doradzić...?

Gość kisiaa13
ja sobie zrobiłam trwałą nie dawno,kilka dni temu. Też miałam włosy za ramiona i nie skróciły się dużo. Fryzjerka sama Ci zaproponuje jaka będzie dla Ciebie najlepsza. Ja mam lekką i loczki wyglądają naturalnie. Po umyciu same się układają a rano wystarczy wziąć pianką do loków i mi fryzjerka poleciła jeszcze krem do loczków. Także polecam ;)

Gość smutnadussza
ja ma za rok ślub i cienkie włosy . teraz je mozolnie zapuszczam i męczy mnie zrobienie trwałej. ale takczytam i chyba zaczekam do po ślubie skoro takie sianko mioze byc, i kolor inny sie robi i niedaj Boze wypadać zaczną a dopiero mi przestały... ;/ a u mojej fryzjerki ze 3ozł weźmie plus płyn bo znajoma ale świetnie ścina! za 300zł w życiu bym nie zaryzykowła!

Hej dziewczyny Mnie bardzo korci na trwałą , od zawsze marzę o kreconych włoskach -mam grube zdrowe nie farbowane włosy , do łopatek , ale wycieniowane CZy trwała bardzo rozjaśnia wlosy ?? Uważacie że moge zrobić na swoje włoski trwałą ??

Gość sandra19
Mam 19lat i dziś zrobiłam pierwszy raz w życiu trwałą. Póki włosy były mokre wyglądało to nawet fajnie i przede wszystkim miałam loki. Jestem dosłownie 4godz po i włosy mi się rozprostowały! Jestem tak wściekła i naprawdę odradzam. Podobnie jak wy mam cienkie, proste włosy, które bardzo szybko mi się przetłuszczają. Marzenia o bujnych lokach poszły w nie pamięć! Miałam ładne zdrowe włosy a teraz zamieniły się w siano. A do tego fryzjerka zdarła ze mnie tyle kasy, że już więcej mnie u siebie nie zobaczy! Wszystkim niezdecydowanym odradzam. Jeszcze w życiu nie spotkałam się z takim przypadkiem kiedy włosy po trwałej się prostują! Tym bardziej, że moje są podatne na skręcanie. Trzeba było zostać w domu, nie wydawać kasy a w razie potrzeby po prostu zakręcić na papiloty. ;(

W takim razie powinnaś sie udać do salonu w którym wykonałaś trwałą i domagać sie zwrotu kasy ... Nie myłas włosów ?? nie zmoczyłaś np przez deszcz ? Jesteś może chora , lub podczas okresu ( podczas okresu włosy bardzo słabo sie krecą , niektóre fryzjerki o to pytają i nie chcą krecic lub farbowac włosów w te dni)

Gość GOSIA GOSIA GOSIA
Witam. Trwała sie zazwqyczaj trzyma do poki sie jej nie zetnie. Pozdrawiam

nie rób sobie trwałej bo strasznie sobie zniszczysz włosy i będziesz żałować. kup sobie wałki i sama naręcaj żeby odbić je od nasady

Witam. Mam małe pytanie, a mianowicie myślę o trwałej ondulacji. Moje włosy są są farbowane i nie są mega gęste, ale za to bardzo mocne i nie zniszczone. Marzę o lekkich (naprawdę lekkich) falach, które może optycznie zwiększyły by ich objętość. Moje pytanie brzmi czy poprzez trwałą ondulację można osiągnąć taki efekt: http://www.inharmony.pl/image/img_pod_big.jpg Z góry dziękuję za odpowiedź :)