Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem aaaa

kiedy mam wziasc pierwsza tebletke anty??? odp plisss

Polecane posty

Gość nie wiem aaaa

hej czy moge swoje p[ierwsze opakowanie zaczac 3 dnia cyklu a nie pierwszego.... bo tak wyszlo ze sie troszke spoznilam.... i czy wiaze sie cos z tym..... ??? odp.

Gość jak masz brać od pierwszej to
bierz od pierwszej, czy to są cukierki? czekaj do nastęopnego cyklu, albo ryzykuj, bo zabezpieczona i tak nie będziesz

Gość nie wiem aaaa
nie moge czekac.... ryzykuje.... a moze ktos jeszcze sie wypowie.... no prawdopodobnie nie bede zabezpieczona przez 7 a moze 12 dni ale zeby cale 21 dni?? bo u mnie byla sytuacja taka ze najpierw musialam skonczyc brac luteine po ktorejj mialo wystapic krwawienie a wystapilo juz p[od koniec brania.... i jak skoczylam wszystkie to wlasnie jest 3 dzien...... i chcialabym zaczac tabletki anty brac.... wiec co mam zrobic??

nie wiem co masz zrobić w tej sytuacji, nie jestem lekarzem, jeśli zdecydujesz sie brać od trzeciego dnia, musisz sie liczyć z tym, że tak czy inaczej nie będziesz zabezpieczona, więc po co ryzykować jakimś rozregulowaniem dodatkowo z tego powodu? lekarz nic nie powiedział co masz zrobic na wypadek gdybyś po luteinie miała krwawienie szybciej niż się spodziewasz?

Gość nie wiem aaaa
no jak mu powiedzialam ze mam plamienia to mi wkoncu powiedzial skoncz luteine i zacznij brac yasmin.... no i tyle gadki..... chyba sam malo byl zorientowany.... dobra wlasnie lyknelam...... no ale naprawde caly czas nie bede zabezpieczona.... wlasciwie nie zamierzam narazie uprwiac sexu..... facet na wyjezdzie..... wroci akurat w tedy kiedy zaczne drugie opakowanie.... czy prz drugim juz opakowaniu po tej 7 dniowej przerwie bede zabezpieczona juz w 2 dzien brnia tabl. ?? jak sadzisz..... kurcze troszke nastraszylas mnie :) Ale moze bedzie dobrze.... Ja teraz to sie boje jak moj orgnizm zareaguje na te tabsy....

jeśli następne opakowanie zaczniesz tak jak trzeba, to na pewno będziesz zabezpieczona

Gość nie wiem aaaa
dziekuje :) ale gdzies wlasnie czytlm nie pamietam gdzie ze tabletki mozna zaczac 1 lub 5 dnia cyklu........ le ja zaczelam chyba moim zdaniem 3 dnia..... no narazie sie modle zebym nie miala zadnych skutkow ubocznych a narazie antykoncepcja mi nie jest potzrzebna.......

Gość nie wiem aaaa
ooo a ja wlasnie sobie tak sie porozgladalam po innych forach i stronacch i znalazlam ze teoretycznie mozna wziasc 1 tabletke do 5 dnia cyklu.... wiec sie zmiescilam... ale przez 7 dni powinno byc dodatkowe zabezpieczenie.... wiec juz sama nie wiem.... ktos ma jakies zdanie na ten temat lub doswiadczenie :)