Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie to zabrzmi

CZY KTOŚ MI POMOŻE I ODPOWIE ??? Proszę ...

Polecane posty

Popieram stanowisko poprzedniczek - według mnie także powinnaś poczekać nawet do końca obecnego opakowania... Jakoś trzeba to wytrzymać, jeżeli nie chcesz się później denerwować. Biegunka oczywiście ma wpływ na wchłanianie się leków, zwłaszcza hormonalnych. Z tym nie ma żartów, potraktuj to poważnie. A tak na marginesie - najlepiej brać pigułki wieczorem, przed spaniem.

Gość dziwnie to zabrzmi
dlaczego wieczorem? ja niestety nie prowadze regularnego trybu zycia, często wieczorem wychodze itd. a nie chce piwem czy czymś tabletki zapijać, a tak ogolnie, jak jestem w domu to tez chodze spac o 2 lub 3 więc kiedy wieczorem? wole w dzien, dzialanie chyba się nie obniża co? :(

Myslałam o takiej sytuacji, żeby brać pigułkę przed pójściem spać - ja miałam chyba bardziej uregulowany tryb życia niż Ty ;) bo brałam około 22-giej :). Z tym, że ja brałam Cilest i przy tych tabletkach nie trzeba tak się ściśle trzymać godziny - 2-3 godziny w tą czy w tamtą nie robią różnicy, a nie wiem jak to jest z tabletkami, jakie Ty bierzesz. A napisałam, żeby lepiej brać wieczorem, bo wieczorem zwalnia praca przewodu pokarmowego i wszystko, co się do niego dostanie ma szanse się dobrze wchłonąć - rzadziej biegunka, czy wymioty zdarzają się w nocy, czy nie? A co do popijania alkoholem: Może to wpłynąć na metabolizm pigułki, bo hormony i alkohol są metabolizowane przez pokrewne szlaki metaboliczne. Biorąc pigułki musisz też uważać z niektórymi antybiotykami i lekami p/grzybiczymi (doustnymi)