Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HonorataW.

Metoda kalendarzowa, stosunek przerywany - pytania - chętnie pomogę!

Polecane posty

Gość HonorataW.

Zauważyłam, ze ta metoda wywołuje duzo watpliwosci i spekulacji, a tak naprawdę jest bardzo prosta. Pamiętajcie w ciaze mozna zajsć tylko w dni płodne - sek w tym,ze trzeba wiedzieć, kiedy one są. Macie jakieś pytania chcętnie pomoge. Jestem lekarzem ginekologiem, odpowiem na Wasze pytania.

Gość HonorataW.
Słucham...

Gość ja mam pytanie
pomozesz wychowac dziecko jak wpadnę? :P

Gość HonorataW.
I tu błedne przekonanie, że jest nieskuteczna. Jest, ale dla osób o nieuregulowanych cyklach. Ja Cię do niej nie namawiam, ale oferuję pomoc - jak ją stosować by nie zajsćw ciażę.

Chociaz ze biore tabletki myslalam ze jestem w ciazy... poniewaz bralam nie regularnie i musialam przelozyc juz 2 raz okres w ciagu 2 miesiecy od ostatniego przełożenia.. ze względu na operacje kolana.. ostatnio miewam objawy ciazy.. testy slyszalam ze niektore nie wykazuja ciazy a ginekolog nie zobaczy tak wczesnie ciazy. a narazie nawet prywatnie nie moge isc poniewaz mam usztywniona noge./

Gość HonorataW.
Ale jakie masz objawy, że sadzisz, iż jesteś w ciazy? Tak zgadza się braie nieregularne tabletek to tak jak ich nie branie - zadne zabezpieczenie. Moge z pewnoscia stwierdzic, ze masz teraz rozregulowana gospodarkę hormonalną - a tak w ciaże zajść najprosciej. Ginekolog jest już w stanie stwierdzić 2 tyg. ciążę - dobry ginekolog.

być może przed odstawieniem tzn przed przerwa jakis tydzien przed mialam plamienia.. a skończyly sie jak mialam mieć okres i w ogole okres sie nie pojawił.. to w takim razie bede musiala isc prywatnie a zbada mnie skora mam stabilizator na calej nodze?? objawy mam takie .. boli mnie brzuch.. mam napady na słodycze.. placze z nikomych powodow.. wymiotuje itp

Gość HonorataW.
A jak długo bierzesz tabletki?

Gość HonorataW.
To sa książkowe objawy ciazy, ale nie możesz się tym sugerować, najwazniejsze to to, czy po odstawieniu tabletek współżyłaś?

Gość HonorataW.
Musisz pójsc do ginekologa! Jak najszybciej - z tego co piszesz to nie mialaś krwawienia w przerwie.

tak współżyłam inaczej bym sie nie pytala bo z wiatrem sie nie zachodzi..

Gość HonorataW.
No to musze stwierdzic, że prawdopodobieństwo, ze jesteś w ciazy jest wysokie! Zrób najpierw test, potem do ginekologa. Najwyzej on później skieruje Cię na HCG

o kurde to bede ta 1 na 100??? ale mnie teraz pani wystraszyła.. a jeszcze jedno jak ona mnie zbada skoro nogi nie moge zgiac kurde zrobi mi USG??

Gość HonorataW.
1 na 100? Pytałam czy po tym jak pani nie brała tabletek to czy pani współżyła??

Gość HonorataW.
1 na 100? Pytałam czy po tym jak pani nie brała tabletek to czy pani współżyła??

Gość HonorataW.
1 na 100? Przeciez pytałam czy współzyła pani po tym jak odstawił pani tabletki?

Gość HonorataW.
1 na 100? Przeciez pytałam czy współzyła pani po tym jak odstawił pani tabletki?

Gość HonorataW.
A nie moze pani zginać tylko jednej nogi? Jesli tak to lekarz sobie poradzi.

pisałam ze współżyłam.......... a taki jest wsaźnik Perla czyż nie?

Gość HonorataW.
Im niższy jest wskaźnik Pearla, tym metoda jest skuteczniejsza. Bez stosowania antykoncepcji wskaźnik Pearla wynosi 85. A pani przerywając zazywanie tabletek - nie była zabezpieczona wcale!

Gość HonorataW.
Przecież 0,1 pani nie dotyczy - trzeba brać tabletki regularnie - a nie tylko co dzień. A jakie pani bierze ?

Gość do Honorata
Twoja wypowiedz z godziny 10,03 jest mylna! Wprowadzasz dziewczyny w bład pisząć o nieskuteczności metod naturalnych przy tzw nieregularnych cyklach.Polecam stronkę www.lmm.pl

ależ ja nie przerywałam brania tak nie pisałam tylko musialam przesunąc 2 razy okres.. w ciagu 2 mies a tak nie mozna ponoc bo sie rozreguluje gosp hormonalna.. teraz biore caly czas o 21 ale ostatnio przez cały stres zapominalam o tabletkach raz ponad 12 godzin a potem rano np.. Wiem ze to nie odpowiedzialne ale wszystko sie zebralo

a czy ja powiedziałam cos takiego ze metody naturalne sa nie skuteczne????????? ja współżyłam w dni płodne akurat!

Gość HonorataW.
A to ja źle zrozumiałam - przepraszam. W takim razie szanse są niewielkie - tak to prawda nie wolno przesuwac sobie krwawienia, to plamienie moze byćwłaśnie wynikiem tego. Zrób test!

Gość HonorataW.
Nie powiedziałabym tego. Tydzień temu miałam na oddziele kobietę, a raczej dziewczyne, o nieregularnych cyklach - zaszła w ciaże stosujac metodę kalendarzową - prowadziła kalendarzyk przez pół roku, zawsze wiedziała kiedy ma owulację! Zaszla w ciażę, łatwiej jest się spodziewać owulacji jeśli wie się, ze ma sięja około 14 dnia przy 28 dniowych cyklach!