Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HonorataW.

Metoda kalendarzowa, stosunek przerywany - pytania - chętnie pomogę!

Polecane posty

czesc... pojawil mi sie nielada problem. pewnego dnia poczulam dosc silny bol w dole brzucha (pare dni po okresie) oraz dosyc silny boklw krzyzu. poszlam od razu do ginekologa ktory wykryl u mnie duza nadzerke ... :( przypisal leki, ktore skonczylam brac dwa dni temu. jednak ciagle w trakcie brania tego leku jak rowniez teraz boli mnie dol brzucha. nei jest to bardzo dokuczliwy temat ale jednak...niepokojacy. jakie badania wykonac? co z tymi bolacymi jajnikami???

dziękiuje ta metodas jest bardzo inwazyja... a co z tomografem komputerowym? co pani sądzi o tym badaniu w moim przypadku, pomoże?

CZy może pani jeszce wyjasnić mi od czego robi się zapalenie jajników? ZCy od przeziębienia? czy możliwe też że od zapalenia pęchcerza?

Gość fantastka
mam pytanko. Pare mcy brałam Logest. Po 7-dniowej przerwie wziełam tylko 2 pigułki z nowego opakowania i przerwałam brac... po 3 dniach znow dostałam okres, trwał ok 2 dni (bardzo skąpy). Natepnie po 4 dniach kochałam sie bez zabezpieczenia, tzn stosunek przerywany. Istnieje mozliwosc zapłodnienia w takiej sytuacji? I jeszcze jedno pytanko... jesli kochamy sie po raz drugi np po godzinie... najpierw jest to stosunek oralny a pozniej pochwowy to czy moga sie znajdowac plemniki na członku zdolne do zapłodnienia? Jesli partner nie wziął prysznica?

Gość heyaaaah
Pani Honorato! mam pewien problem. Otóż podczas stosunku z mężem odczułam dosc ostre pieczenie u wejścia do pochwy jak i w środku. Dodam że na pcozątku kochaliśmy sie bez zabezpieczenia i było wszystko w porządku, natomiast potem z prezerwatywą odczułam to pieczenie. Po stosunku nie odczówałam już tego nieprzyjemnego odczucia. Wątpie żeby to była wina prezerwatywa, ponieważ od miesięcy używamy tych samych i wcześniej nie było z tym problemów. Pomyślałąm że to może być stan zapalny, czy mam rację? Dodam jeszcze, że ostatnio dosć cżesto chodze na basen i być może to woda spowodowała stan zapalny. Zaposałam już lactovaginal i mam zamiar jeszcze go brać przez tydzień, ale nie wiem czy on skutecznie pomoże. Czy są jakieś leki przeciwzapalne dostępne bez recepty?

Gość Paprotka1982
Witam, mam pytanko do Was i do Pani Honoraty. Jesli odbyłam z chłopakiem sotsunek przerywany i było to 3 dni przed miesiączką (rozumiem więc, że to dni niepłodne) to chyba mogę być spokojna, że nie zajdę w ciąże. Zawsze zabezpieczam się prezerwatywami dlatego troche się stresuję tym jendym razem.

Gość ehh24
witam mam pytanie mam długgie cykle 39 czasami nawet 45 dni, okres zawsze trwa równo 7 dni i jest b. obwity, czy przy tak długich cyklach mogę mieć 2 owulacje ? pytam bo od niedawna zaczęłam mierzyc temp no i są dwa skoki, zastanawiam się czy takie długie cykle są normą? Czasami są nieregularne ale to wynika ze stresu np. pogrzeb, egzami itp zawsze jest to przedział 39-45. I jeszcze jedno pytanie czy w przypadku takiego cyklu owulcja powina przypadać w połowie cyklu czy na 2 tyg przed miesiączką?? Na razie uważnie obserwuję swój organizm, mierze temp bo szczerze mówiąc dotąd nie zwracałam na to uwagi (berałam pigułki) . Dziękuję

Gość do ehh24
1.w jednym cyklu owulacja występuje tylko raz! 2 do owulacji dochodzi na 2 tyg przed miesiączką zajrzyj na któreś ze stron npr lub www.lmm.pl

Gość Karolcia88
HonoratoW mam do ciebie wazne pytanie i ciala bym o szybka odpowiedz bo w tej sprawie czas sie liczy a ja jestem za granica. a wiec na te wakacje zaczelam wspolzyc z chlopakiem i mialam juz 2 wpadki gdzie siegnelam po taletki wczesnorodowe 72 godziny po i przez to mam nieregularne miesiacze. dzis znowu wspolzylam z chlopakiem i pekla nam gumka. ja jestem dzien po okresie (czyli wczoraj mi sie skonczyl) a moj chlopak spuscil sie dopiero jak wyja penisa z mojej pochwy. tylko ze nam ta gumka pekla i najgorsze to ze ja niewiem jak to jest z moja miesiaczka jak bralam te tabletkiateraz to ja niewiem czy znowy brac 3-ci raz w ciagu 2 miesiecy :/ czy to nie zaszkodzi czy to bedzie najleprze rozwiazanie. a moze tego nie potrzebuje bo mam dni nieplodnepze pomoz mi HonoratoW plisssssss

Gość claudia88
witam!!! mam pytanie jesli mozecie odpowiedzcie mi na nie prosze!!! biore tabletki antykoncepcyjne od 4 dni czy jesli je biore moge sie kochac z chlopakiem bez zadnych obaw? chodzi mi o to czy moze to zrobic we mnie czy lepiej sie zabezpieczac i miec stosunek przerywany? pytam kolezanek ale od kazdej slysze inna odpowiedz prosze odpowiedzcie!!!

Jeśli zaczęłaś brać pierwszego dnia krwawienia - to jesteś zabezpieczona.

Gość claudia88
tak wziełam od pierwszego dnia krwawienia! dziękuje za odpowiedz!! pozdrawiam

Gość malg0rzata
Witam. Mam dość spory problem. Mam regularne cykle 25 dni przez 3 dni....ostatnia miesiączka zaczęła sie 11 kwietnia, skończyła 14....wychodzi na to, że okres powinnam dostać dzisiaj. 6 maja współżyłam z moim chłopakiem bez żadnego zabezpieczenia (wiem, że tak nie powinnam)...niby dni niepłodne ale boje się, że jednak mogło coś sie stać...i mogę być w ciąży...najlepiej byłoby poczekać jeszcze z dzień, dwa, w końcu okres może sie spóznić...były stresy, lekka choroba....proszę o odpowiedz...czy jest możliwość abym zaszła w ciążę?...

Gość DSAD
Beta hcg - negatywna. Test z apteki takze. Jednak zamiast okresu mialam brazowe plamienie, co to moze byc ?

Gość malg0rzata
Witam.Okresu dostałam dzisiaj rano...najpierw był normalny, obfity...po 4 godzinach całkowicie przesiąkł mi tampon (ob normaln)..teraz nie ma śladu po okresie...co to może oznaczać?

Mam problem, ponieważ dopiero 1. miesiąc kontroluję swoje cykle. Codziennie o 06.00 mierzę temperaturę termometrem rtęciowym w pochwie, badam szyjkę macicy i obserwuję śluz. Nie potrafię jeszcze do końca zrozumieć technikę rysowania linii określającej wyższe temperatury. Te wartości wyglądają tak(mam PCOS, parę miesięcy temu zbijałam prolaktynę Dostinexem, cykle bardzo nieregularne): 6. dc - 36,1 7. dc - 36,1 8. dc - 36,25 9. dc - 36,35 10. dc - 36,2 11. dc - 36,3 12. dc - 36,25 13. dc - 36,3 14. dc - 36,1 śluz podobny do białka jajka kurzego, rozciągliwy 15. dc - 36,2 16. dc - 36,2 17. dc - 36,19 18. dc - 36,2 19. dc - 36,1 Bardzo proszę o sugestie, czy jestem już po owulacji, czy mogła ona wystąpić w okolicach 14. dc? Mniej więcej od 9. dc mam miękka szyjkę macicy, dzisiaj boli mnie prawy jajnik. Jak mam interpretować te temperatury? W 16. i 17. dc współżyłam. Bardzo proszę o radę:)