Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialenka28

Jak ognia unika tematu o ślubie.

Polecane posty

Gość madzialenka28

Poradźcie co powinna zrobić 28 letnia dziewczyna gdy po 9-tetnim chodzeniu z chłopakiem tan jak ogna unika wszelkich tematów o ślubie i generalnie o byciu razem. Zawsze zmienia temat. I co tu robić? czasami mam po prostu go rzucić, ale... kocham go. :(((

Pogodzić się z myślą, że on NIE CHCE się wiązać węzłem małżeńskim. Ty chcesz. On nie. Pytanie, czy uczucie, jak żywicie do siebie nawzajem, jest w stanie przezwyciężyć rozbieżność powyższych dążeń obu stron.

jest mu tak wygodnie....:O mysle ze sie toba znudził juz i jak znajdzie lepszą laske to cie zostawi a z tamtą sie po roku ożeni... znam wiele takich przypadków - tacy są juz faceci. wasze 9 letnie uczucie spowszedniało mu, jak zakocha sie w nowej to sie z nią hajtnie szybko bo bedzie mocno zakochany \"świeżym uczuciem\" obym sie myliła pozdrawiam

Gość madzialenka28
Nie wiem czy chce czy nie bo nie chce o tym mówić. Zawsze sprytnie zmienia temat gdy proszę żeby chociaż powiedział jak wyobraża sobie nasze dalsze życie, jak chciałby żeby ono wyglądało, ja nie pytam go o ślub. Wściekam się bo denerwuje mnie taka sytuacja. Moim zdaniem to bezsensu. Nie mieszkamy razem. Czasem mam mu ochodę powiedzieć prosto w oczy że jest maminsynkiem bo w tym wieku mieszka z rodzicami. Mam wrażenie że to nie są pobudki podyktowane przekonaniami lecz zwykłe wygodnictwo, a może tchórzostwo. Trudno mi to obiektywnie ocenić, dlatego piszę. Nie mogę też dowiedzieć się tego od niego .

jest na to prosty sposób. zerwij z nim. jezeli facetowi bedzie zalezalo po kilku dniach bedzie cie blagal o slub a jezeli nie - no to chyba ten zwiazek nie mial przyszlosci

Gość madzialenka28
i pomyśleć że mażyłam kiedyś o romantycznych zaręczynach... proszenie o ślub jest poniżej mojej godności, od szantaży też jestem daleka, więc chyba w końcu "powiem sobie dość..."

Gość madzialenka28
przepraszam ża błąd ort.w słowie "marzyłam"

jaki błąd? :) masz racje powiedz dość i bądz twarda i przeczekaj kilka dni. Facet przez jakis czas poczuje się wolny i bedzie sie nawet cieszyl z tego ale po kilku dniach jak zobaczy ze ty mowisz to na serio, przyjdzie do ciebie na kolanach :)

własnie, nie marnuj swojego czasu , niedługo stuknie ci 30 tka i bedziesz nadal czekać? niektórzy faceci mają przewalone w głowach... odejdź od niego powiedz mu co ci lezy na sercu. jak cie kocha i mu zalezy wróci do ciebie:)

Nie możesz mu pozwolić, zeby ignorował ten temat. Niech Ci wytłumaczy, dlaczego nie chce o tym rozmawiać. Musisz postawić na swoim. Niech on tez zrozumie Twoje potrzeby. Jesteś kobieta, jesteście 9 lat razem-to kupa czasu, trzeba cos postanowić. Niestety, my kobiety podchodzimy do tych spraw inaczej. Ja postawe twojego faceta interpretuje tak: nie chce sie żenić, bo nie jest pewien czy Ty to jestes Ta na całe życie. A po drugie, chce mieć wolną rękę jakby sie coś stało. I zgadzam się z Japonką. Bywa bardo czesto tak, że sa długoletnie związki, nic sie nie dzieje, a wystarczy że facet spotka jakąs babeczke i bardzo szybko sie z nia żeni. Niestety tak bywa. To bolesne dla tej zranionej strony. I co jeszcze radze, na pewno go nie mzuszaj do ożenku. Faceci to takie bestie im bardziej Ci zależy, to on tymbardziej olewa to. Po prostu czasami o tym nie mów, sam może sie zdziwi dlazcego nagle to ucichło.

Gość zostawic go

Gość zbytdziiwnyzebygokochac
rzuc go, to ze chodzicie 9 lat nic nie zmienia, on cie nie szanuje, jak to lubisz to prosze bardzo zostan tym stanie. A co mi tam rob co chcesz, w koncu slub na co komu jest dzis potrzebny, dziecko mozna zrobic oi bez tego ;)