Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelina83

Jak mam udekorowac balonami sale weselną ?

Polecane posty

Witam wszystkich ja tez proszę o pomoc?Będę mieć teraz wesele i sami dekorujemy sale balonami kolory zieleń z żółtym i nie mam pojęcia jak udweorować,żeby ładnie wyglądała ta sala? Jak mam zrobić girlandę i serce z balonów???? Prosze was o pomoc jakiś propozycji i instrukcje jak je wykonać ewentualnie zdięcia. Dzięki z góry,pozdrawiam wszystkich.

Kasiak, czy mogłabym również poprosić o maila?? Również brakuje mi pomysłów odnośnie dekoracji :( Dziękuje z góry :) Pozdrawiam :)

Jasne :) już wysyłam :) Instrukcje robienia girlandy gdzieś miałam na kompie, ale posiało się. Wklejam taką, którą znalazłam w necie :) na serce z balonów metr na metr wyjdzie cała paczka (czyli 100 szt) ,ale zawsze warto mieć w zapasie wiecej... Balony możemy użyć małych czyli 6" lub 10" mniej nadmuchanych.. Radzę tych drugich bo wybór kolorystyczny jest większy. Potrzebny nam będzie drut ocynkowany średniej grubości taki żeby nie był zbyt giętki przy nakładaniu balonów a z drugiej strony żeby nie stracił kształtu serca.. Odmierzamy długość np;na ponad metrowe serce będzie około 3,4 m. Na środku serca wyginamy (to będzie nasz dół) a na górze dwa końce łączymy taśmą jednostronną ( taką do paczek). Nakładamy balony w taki sposób jak na girlandę ,zaczynając od dołu serca. raz na prawą stronę raz na lewą ,w ten sposób będzie nam lepiej kontrolować czy jest równo po obu stronach i przeplot nprzy dwóch kolorach balonów. Zbliżając się ku górze,później będzie nam trudno bo miejksca na drucie jest mało ale poprostu wpychamy balony proszę sie nie bać że pękną bo 10" balony mniej nadmuchane są miękkie. Aha! najlepiej zawiesić sobie drut na dwóch żyłkach przyczepić stelaż tak żeby wisiał np;na drabinie żeby w łatwy sposób nakładać balony.. " po nadmuchaniu 2 balonów wiąż je razem w dwójkę, dwie dwójki złącz we czwórkę, dopiero mocuj na żyłce. Kolory w czwórkach układaj tak samo, a wiążąc do żyłki przesuwaj o jeden balon w jedną ze stron, otzrymasz efekt węża. Na salę na około 100 gości najładniej wyglądają dekoracje od 1000 balonów. Na 1mb girlandy z balonów 10" wchodzi 24 balony. Resztę sam sobie obliczysz. Ja prowadzę firmę i mogę Ci doradzić, że jak masz w regionie tanią i solidną firmę to skorzystaj z ich usług. Samemu możesz zrobić, ale zajmie Ci to dużo czasu, a z efektu możesz nie być zadowolony. "

Serdeczne dzięki za instrukcję. Brrrr... Coraz bardziej dopada mnie stres przedślubny. Zostało 16 dni :) Buziaki!

Gość gość
też chce dekorować balonami

Gość gość
balony na weselu to mega wiocha :O

Gość gość
balony w kształcie serca są z***biste