Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SOWA szkoda że nie skowronek

JAK NAUCZYĆ SIĘ WCZEŚNIE WSTAWAĆ ???

Polecane posty

mam problem z wczesnym wstawaniem.nawet jeśli zasnę o godz.21.00 to i tak na drugi dzień mogę spać do 10.00 rano a nawet jeszcze zrobić sobie drzemkę po południu. gdy wstaję o 7.00 to podczas całego dnia chodzę jak naćpana.jestem "sową", czy można nauczyć się być "skowronkiem" ???wszystko mogę robić w nocy uczyć się, pracować... a w dzień "ni cholere" : POMÓŻCIE!!!! bo ja muszę wstawać raniutko, najlepiej o 6.00 pozdrawiam wszystkie śpiochy!!!! czy komuś udało się to zmienić ?

Mozna. Ja siedziałam i do piątej - ósmej rano a w dzień spałam. Poszłam do pracy i się zmieniło. Na dobre. Teraz nawet jak późno położe się spać to nie spię dłużej jak do dziewiątej. Kiedyś to był dla mnie świt.;) Normalnie wstaję o siódmej - ósmej. Jeśli przez dłuższy czas będziewsz zmuszała się do porannego wstawania a kładła będziesz się zmęczona fizycznie i o wczesnej porze, to Ci się odmieni.;)

spróbuję się zmuszać i mam nadzieję że mi się to uda chociaż wątpię...

Gość sowa szk
może ktoś jeszcze coś mi doradzi. bardzo proszę o rady!!!

zgadzam się z płomykówką, musisz po prostu wejść w tą rutynę wczesnego wstawania, najlepiej zacznij od jutra. :) na początku będziesz musiała się zmuszać ale później się przyzwyczaisz. polecam odstawianie budzika na drugi koniec pokoju, wtedy będziesz musiała wstać, żeby wyłączyć. pomaga też włączenie światła, szczególnie działa zimą kiedy słońce nie wpada przez okno. pozdrawiam i życzę wytrwałości.!