Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewdzia

Zalegalizowanie przez kościół katolicki antykoncepcji

Polecane posty

To ciekawe czemu kosciol zgodzil sie na stosowanie prezerwatyw u geyi chorych na adasia!!!! to dopiero jest chore ,niedosyc ze bez slubu,to facet z facetem,jeszcze chory to jakies cale jest chore a zwykla rodzina nie moze bo to grzech !!!!!!!!jednym takim posunieciem Benedykt troche sobie narozrabial ....

pewno tak ..tylko jakos malo spoleczenstwa ma odwage to powiedziec ,bo rodzina ,bo znajomi bo cos tam ,bo nie wypada ;)

Gość kredka2006
A jaka różnica na co Watykan się zgadza a na co nie?? Co to, kuwa, myślącego człowieka obchodzi (z naciskiem na "myślącego")?

my nie mowimy czy nas to obchodzi czy nie tylko co jest grane ;)w tym smiesznym swiecie ...

kościół (z tego co wiem) zgodził się na stosowanie prezerwatyw w małżeństwach w których przynajmniej jeden partner jest chory by nie zarażał drugiej osoby. A nie wśród gejów. Ja tego nie rozumiam: na naukach przedmałżeńskich tłumaczono nam że anty koncepcja jest \"zła\", bo każdy stosunek powinien być po to by prowadzić do potomstwa. A przecież jak stosuje metodę kalendarzykową to świadomie wybieram te dni w których nie zajdę w ciążę. GDZIE LOGIKA ? a stosunek przerywany też nie można? a jak przez przypadek podczas seksu będzie miał wytrysk poza moim ciałem to też mam lecieć do spowiedzi?

Byłam katoliczką. Nie wiem, czy jeszcze jestem, bo ostatnimi czasy mam jakiś kryzys, ale fakt faktem, zawsze stosowałam się do nakazów Kościoła. Juz tak nie jest. Uważam, że nie we wszystkich sprawach Kościól ma rację. Jeśli nie kaceptuje homoseksualizmu, to niech nie akceptuje wszystkich spraw z nim związanych, w tym używania prezerwatyw. Normalne rodziny nie mogą - gdzie tu konsekwencja???

Gość kredka2006
anka, dobre, a jak kto chce, moze sobei wyszukac do woli brakow w logice w nauczaniu kosciola Ewdzia, i zebys ty w zyciu miala zawsze tylko takie problemy - czy zazywac czy nie, co na to ksiadz - tego ci szczerze, choc nie po katolicku, zycze :)

wlasnie w tej zgodzie na stosowanie chodzilo o homoseksualistow.samo przez sie jest czyms zlym ,a tu jeszcze pozwala sie na cos co jest grzechem przecza tym sami sobie . to podpisal Benedykt zaraz po objeciu tronu...

Gość dotty
Robal, skąd pochodzi Twoja stopka? ;)

kredka2006 a czy ja mowilam ze mnie to dotyczy? to mnie nie dotyczy, patrze tylko na opinie innych w tej sprawie, pozrawiam :)

Gość dotty
A z jakiej? ;)

ey ...bo to cytat z ksiazki !!! jest ich tam sporo ;) a o co Ci chodzi?? bo nie rozumie?? mam to juz od dawna ,a w zeszlym roku to znalazlem ;)i wykorzystalem ....

Gość ivell
@ senny koszmar "Dlatego lepiej zostać ateista " Jasne masz racje FACET, to najlepsze wyjście uciec od problemów...Kazdy(sprinter) byłby z Ciebie dumny ze potrafisz tak pięknie od nich uciekac. @kredka2006 "Co to, kuwa, myślącego człowieka obchodzi (z naciskiem na "myślącego")?" Hmm ciekawa wypowiedź :P szczególnie, ze większosc Polaków to Katolicy i masa osób uzywa środków antykoncepcyjnych, więc wiele osób zastanawia sie nad tym i pokrewnymi tematami.A z tego wynika ze większosc ludzi nie myśli...Brawo :P. Zyjemy w czasach, w których nasze otoczenie to ludzie bezmózdzy, nie myślący, a jedynymi "MYŚLĄCYMI" wyjątkami są ludzie tacy jak Ty, którzy serdecznie pierdolą wszystko. Nie ma co :) to budzi ogromne nadzieje dla Polski i świata :P @anka_23 " a stosunek przerywany też nie można? a jak przez przypadek podczas seksu będzie miał wytrysk poza moim ciałem to też mam lecieć do spowiedzi?" Gratulacje chcialas wyśmiac i wyszydzic zakaz który Ci przeszkadza, ale coś Ci nie wyszło :P Aaa i jeśli to było zamierzone to oczywiście musisz biec do spowiedzi, ale jeśli podczas stosunku "cos" komus wypadlo :P to mozesz zaoszczędzic ksiedzu w konfesjonale opowieści o tym :P A co do pierwszego pytania, mysle ze było by to potrzebne ale niestety jest to mało realne. Pozdrawiam

Gość dotty
Po prostu mi się podoba, stąd moje pytanie :)

Gość kosciol katolicki
OFICJALNIE na NIC sie nie zgodzil.......

ja to pisalem do anki 23 bo jakas taka dziwna ;) nie chce podawac tytulu bo wiesz zaraz pozabieraja co najlepsze a ,jeszcze mam zamiar korzystac z niej ;) mnie tez sie podoba ;)

nie mam teraz czasu bo bym Ci to znalazl ,trabili o tym w tv,pisalo w necie ze Watykan sie zgodzil na to ,ze jest to kontrowersyjne ale zgodzili sie na to i Benedykt to podpisal tyczylo sie to tylko chorych homo na aids!!!!poszukaj jak masz czas czytalem to na onecie ;)

Gość kredka2006
Ewdzia, sorry jeśli się pomyliłam, utożsamiłam ciebie z autorką innego, podobnego tematu, bodajże o spowiedzi z używania środków antykoncepcyjnych

Gość kosciol katolicki
na onecie to bylo tylko na szczescie w KK nie onet ani GW decyduje hehehe

ivell>>> to nie jest ucieczka od problemów, nie moja wina, że te wszystkie kościelne zakazy są śmieszne i nielogiczne. Odechciewa się tej całej wiary.