Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewdzia

Zalegalizowanie przez kościół katolicki antykoncepcji

Polecane posty

Gość 0001
Kot trzpiot!!!! - W gore dziada dobrze gada :)!!!!!

Gość ivell
@Wierny Ogrodnik Wszystko było by pięknie, prawie wyśmiałeś mojego posta :D tyle, że w mojej wypowiedzi chodziło o stosowanie SZTUCZNEJ ANTYKONCEPCJI KTÓRA JEST ZAKAZANA PRZEZ KOŚCIÓŁ ;) O ile mi wiadomo zazywanie lekarstw nie jest zakazane przez zadną instytucje więc leczenie nie jest wbrew Biblii :P Cierpienie jest "naszym krzyżem", tyle ze nie kazdy moze go udźwignąć, po to masz lekarstwa :P I inna sprawa niektóre choroby mogą skończyć się śmiercią-zginięciem osoby "stworzonej na obraz i podobieństwo Boga" i dlatego powinno się dołożyć wszelkich starań aby ratowac ludzi. A teraz ostatnia sprawa, Jezus jest SYNEM BOZYM a jak wiesz w Biblii są opisane liczne cuda w których uzdrawiał on ludzi(leczył ich z chorób). Pozdro

a co z naszymi jajeczkami? a co z porannym wytryskiem? bo chyba coś takiego jest jak się orientuję (faceci powinni się tego wstydzić?)

Gość 0001
No wlasnie juz napisalam o jajeczkach marnuja sie codziennie miliony...coz za marnotrastwo...

Gość 0001
Ja proponuje po kazdym okresie do spowiedzie, ze jaeczko nie zostalo zaplodnione...

Gość ivell
@ 001 Co do marnowania jajeczek, przeciez to oczywiste ze nie będzie się zapładniac, to nie jest marnotrawienie szansy na nowe zycie, a co do stosunku przerywanego to popatrz jak "przebiegają" orgazmy u kobiet i mężczyzn. Wszystko ma na celu doprowadzenie do zapłodnienia, wytrysk-wysłanie plemników jak najblizej komórki jajowej, a orgazm kobiety skurcze mięśni po to aby pomóc plemnikom w dostaniu się do kom jajowej.

Gość ivell
@ 001 "a proponuje po kazdym okresie do spowiedzie, ze jaeczko nie zostalo zaplodnione..." Buahahaha pięknie ;) od wieków tak było, jak coś nie pasuje to wyśmiejmy to i zróbmy z autora debila... ew. jeśli nie wiemy co powiedziec to zawsze mozemy wyśmiac :P

ivell to co jest logiczne (marnowanie jajeczek) to piszesz, że tak musi być ja się pytam o konsekwencje z nauk kościoła, bo takiej NIE MA (ja nie widzę): nasienie się nie może zmarnować, a jajeczko tak?

Gość 0001
Ivell ale tak juz jest ze kwiatek pachnie po to zeby byl atrakyjny dla pszczoly zeby mogla na niego usiasc i zebrac pylek zeby go poprostu zapylic. Przykro mi ale nie widze zwiazku miedzy orgazmem a antykoncepja, taka juz nasza natura ze potrzebujemy seksu, owszem seks jest do rozmnazania sie tu nie ma watpliwosci, ale gdybysmy mieli wykorzystac kazde jajeczko i kazdego plemnika to juz bysmy dawno ta ziemie rozje.... na kawalki. Taka jest prawda ze do stworzen boskich to nam daleko, moze i Bog nas stworzyl na swoje podobienstwo ale (przepraszam za bluznmierstwo) cos mu chyba nie poszlo...

ja chce byś mi wytłumaczył jak możesz ale logicznie dlaczego to tak, a to inaczej? Gdzie tu regóła

Gość 0001
To nie wiesz anka ksieza to przeciez faceci wiec sperma marnowac sie nie moze za to jajeczko moze (to w koncu tylko kobieta)

Gość ivell
@anka_23 "nasienie się nie może zmarnować, a jajeczko tak?" Zrozum dziewczyno ze OWULACJA to nie jest sposób antykoncepcji.Tak samo jak zmaza nocna to nie jest sposób na antykoncepcje i nie jest to tez marnowanie nasienia. Z marowaniem nasienia chodzilo o stosunki przerywane.

Gość A kto na to
patrzy co mowi w tej sprawie kościół ? Przepraszam MOHEROWE BERETY :-D Wiadomo, że KK bedzie przeciwny antykoncepcji tak długo jak się da. :-D Kopernik zeby nie był księdzem, na pewno by był spalony na stosie jako czarownik i uczeń szatana, tak samo KK sprzeciwial się chirurgii , badaniom kosmicznym ...

ja chyba rozumuje tak jak 0001 albo kościół ma ideały, których się trzyma, albo do swoich regół dorabia ideały

Gość ivell
Zastanówcie się troszke, nie bierzcie wszystkiego aż tak DOSŁOWNIE, nie starajcie się wyszydzic mojej kazdej wypowiedzi w której pisze o rzeczach które wam nie pasują. ;)

Gość 0001
Zreszta najgorsze zbrodnie sa popelniane w imieniu Boga Swieta inkizycja, palenie czarownic na stosie, wyprawy krzyzowe, swieta wojna, zamachy terrorystyczne... i nie wazne jak ten Bog ma na imie... Przepraszam za ta mala dygresje chodzi mi tylko o to zeby ukazac ze nie mozna tak slepo we wszystko wierzyc co mowia inni, zabicie czlowieka zawsze jest zabojstwem nie ma ze zabicie w imie boga jest wybaczane TAK NIE MA, ja w to nie wierze...

Gość 0001
Poprostu to sie nie trzyma kupy ivell, sory ale naprawde sie nie trzyma... pomysl troche jak czlowiek ktory ma wlasny rozum a nie wierzacy slepo katolik... wtedy moze to zauwazysz...

przy stosunku przerywanym marnuje się nasienie, a przy cyklu kobiety jajeczko dlaczego nasienie nie może się zmarnować, a jajeczko może? przecież dzieki metodzie kalędarzykowej wiemy kiedy są dni płodne i możemy je zapłodnić

Gość 0001
Dokladnie anka, czyli marnujemy jajeczko swiadomie... wiemy kiedy moglibysmy je zaplodnic a jednak nie robimy tego...dlaczego ivell???

ivell ja nie szydze, nawet bym chciała żebyś mnie przekonał, ale tak mądrze, bo ja kocham dzieci, ale nie chce i nie mogę mieć 10 na razie trzymam sztamę z 0001 :)

Gość ivell
@ 001 "Wierze w Boga nie wierze w kosciol..." "Zreszta najgorsze zbrodnie sa popelniane w imieniu Boga Swieta inkizycja, palenie czarownic na stosie, wyprawy krzyzowe, swieta wojna, zamachy terrorystyczne... i nie wazne jak ten Bog ma na imie..." Wszystko ok, tylko popatrz na to ze te wszystkie zbrodnie wyprawy krzyzowe, święte inkwizycje były organizowane z powodu ludzi, a nie Boga. To biskupi, księża itp. wmawiali ludziom zeby zabijali w imie Boga(tak ich najłatwiej zmanipulowac), a sami chcieli w ten sposób zdobyc majątki. Sama sobie przeczysz mówisz ze wierzysz w Boga(który jest miłosierny), a potem mówisz, ze to przez Niego, były zbrodnie...

żarcik: to na co czekacie, zapładniajcie mnie, nie marnujmy czasu :D mam nadzieje że się nie obrazisz evill

Gość no to jesli papieze
wzywali do zabijania niewiernych to jaka mamy gwarancje ze ich dzisiejsze wezwania do nieuzywania anty..sa cokolwiek warte ???

Gość 0001
Widzisz ivell czyli zlapalam Cie sam powiedziales ze to biskupi i ksieza organizowali wyprawy krzyzowe i wmawiali ze to w imie Boga (nie martw sie ja o tym doskonale wiem) teraz tak samo ksieza zabraniaja uzywac nam antykoncepcji tez powolujac sie na Boga I GDZIE TU LOGIKA??

Gość ivell
Jak nie chcesz miec 10 dzieci to po to masz kalendarzyk, przeciez to nie realne w dobrym bycie wychowac 10-15 dzieci ;) których teoretycznie mogła byś miec tyle jeśli bys byla co chwile zapładniana ;) We wszystkim trzeba przeciez zachowac umiar, w zapładnianiu tez, chocby po to zeby zadbac o dobro dzieci. A zeby to regulowac masz metode kalendarzyka(naturalna) teraz to rozumiesz?

Gość 0001
No sory albo sie marnotrawi albo sie nie marnotrawi, dlaczego moge marnotrawic z kalendazykiem a nie moge z prezerwatywa. Kurcze akurat by mi sie chcialo termometr wkladac co rano i trzymac 10 minut, jeszcze moglabym sie przy tym podniecic. No wlasnie a czy wkladanie sobie jakichs przedmiotow do pochwy jest dozwolone...??