Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna Pikulska

chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące antykoncepcji

Polecane posty

Mam pytanie. Kochałam się z chłopakiem w samym śroku cyklu, w tzw. najniebezpieczniejszy dzień. Wprawdzie mieliśmy prezerwatywę, ale proszę mi powiedzieć jak bardzo zaryzykowaliśmy. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?

Gość roztargniona78
Witam. Bardzo bym chciała, abyś, jesli oczywiście wiesz, powiedziała mi co powinnam zrobić w sytuacji, gdy wzięłam 2 tabletki jednocześnie. Biorę Yasmin, i byłam tak zakręcona, że zapomniałam, że 10 minut wczesniej wzięłam tabletkę i połknęłam drugą. Następnego dnia wzięłam normalnie kolejną tabletkę. I teraz nie wiem czy mogę wziąć z nowego opakowania tabletkę, czy po prostu wybrać w tym miesiącu tabletki przez 20 dni?

Gość nina 98
Bardzo dziekuje nawet nie wiesz jak mi pomoglas 🌻

Gość zielonomi
.pekla gumka wzielam postinor,okresu nie mam 2 miesiac bylam u lekarza ale lekarz mnie wyslal na usg na ktore nie mam jak sie tera wybrac.testy robie od momentu kiedy powinnam dostac okres zrobilam ich chyba 15 co tydzien i kazdy rozny wykazuje ze nie jestem w ciazy.tylko tak nie mam zadnych objawow,ale mam wrazenie ze mi lekko urosl brzuszek, w ogole mnie boli on caly czas jakos dziwnie,teoretycznie lekaz pownien widziec dwumiesieczna ciaze chociazby przez to ze powieksza sie macica i takie tam moj lekarz jak powiedzial" nic tam nie widze" ale ciezko mu bylo odpowiedziec mi na prste pytania musze isc do innego lekarza ...i stad te moje pytanie czy juz teraz jakbym byla w 3 miesiacu ciazy bo przeciez ten chormon co 24h rosnie dwukrotnie w organizie czy ten test moglby jeszcze mnie klamac????

Gość jingo
To ponownie ja. Poniewaz dostalam wczoraj okres, strasznie mnie plecy bolaly ( w dolnej czesci) i na dodatek brzuch. POzniej w nocy czulam jakby obydwa jajeczka przechodzily w strone macicy. Bolalo koszmarnie, ale slyszalam ze gdy sie bierze tabletki anty, to nie ma owulacji. OK, ten bol to nic, ale czytalam rowniez -i o to mi chodzi najbardziej by sie dowiedziec-, ze gdy sa oznaki ciazy to czuje sie klucie w podbrzuszu, a ja tak wlasnie mialam, przez jakies mniej wiecej 5 min. Czy to znaczy ze czulam jak jakis plemnik ktory pozostal po tych 2 szybkich wsadzeniach(ktore byly 2 dni temu, bo ponoc plemniki moga zyc do 5 dni? czy tylko 24 godz. w ciele kobiety?)), zaplodnil ta komorke jajowa?! Czy moglam to czuc? Czy to byly dalej ruchy tej komorki i moje schizy? Prosze o szybka odp. Dzieki.

Gość niepewna 1722
witam !!1 ja tez mama bardzo wazne pytanie i mam wielka nadzieje ze mi pani pomoze!!! od jutra wieczora powinnam zaczac brac nastepne opakowanie tabletek, jednak moja pani ginekolog wyjechala na urlop i nie ma mi go kto przepisac..:( co ma zrobic w tej sytuacjii? czy jest mozliwosc kupienia jakims sposobem tabletek w aptece bez recepty? ccy mozna zaczac nowe opakowanie w polowie cyklu?? blagam o pomoc, bo mam czas tylko do jutra :(

sygnaturka>>>>> chodziło i jak mniemam o RIGEVIDON:) nie mogę ocenić czy te tabletki są dobre akurat dla Ciebie. nie jestem lekarzem...musisłabym przeprowadzic wywiad lub badania by moc to stwierzdić:) moge jedynie napisac moją obiektywną opinię na ten temat. otóz uważam że te tabletki nie są dobre jako tabletki dla dziewczyny ktora nie miała jeszcze styczności z hormonami. może to byc zbyt duży szok dla twojego organizmu i jeżeli naprawde chcesz uniknąć skutków ubocznych nie sięgaj po tabletki typu STEDIRIL, RIGEVIDON, MICROGYNON, DIANE 35, ANTEOVIN o ile ginekolog nie stwierdzi że akurat one byłby by dla Ciebie odpowiednie. szczerze radzę zgłosić sie po inne...jesli zależy Ci na kosztach licz się ze skutkami ubocznymi....jesli natomiast wazne jest dla Ciebie zdrowie a nie pieniądze radziłabym sięgnąć po mercilon, novynette, logest, harmonet czy inne z niską zawartością hormonów. pozdrawiam. Ewka66>>>>> przy barniu diane konieczna jest przerwa!!!!!minimum połroczna....sądze jednak że jesli ją w końcu zrobisz nie wrócisz spowrotem do diane....sama zobaczysz że tak bedzie. obawiam się poza tym że są one jedyne w swoim rodzaju jesli chodzi o leczenie hirsutyzmu czy tradziku. ale niesety przy tym strasznie szkodliwe:( jeśli Twoje problemu sa az tak wielkie skonsultuj się z lekarzem. nie mam na tyle wiedzy by wyznaczac Ci odpowiednia kuracje. przykro mi. egalisse >>>>ja też nie jestem chemikiem ale z tego co wiem Androcur ma w skladzie to co diane tyle że w zwiększonej dawce...jest wskazane brać go z jakimiś tabletkami antykoncepcyjnymi w przypadku leczenia hirsutyzmu.....no ale przejdzmy do rzeczy...naparwde chcesz ryzykowac skutki uboczne?sam Androcur powoduje czesto nieodwracalne szkody a co dopiero w połaczeniu z silnym cilestem...no ale coż. co do interakcji z witaminami czy ziołami to nie masz się co martwić. składniki wymienione w ulotce androcuru to leki wybitnie silne. nie spotkasz się z nimi w pożywieniu czy słabych witaminkach:) fenytoina np to lek przeciwpadaczkowy:) informal >>>>>>> nie ma szans:) chyba że gumka sie zsuneła anetuśśśka >>>pewnie przepisze Ci je od ręki ale osobiście szczerze radzę zrobić badania. może być tak że tabletki beda niedobre i bedziesz się męczyć ze skutkami ubocznymi. dzięki badaniom unikąsz tego i od razu dostajesz tabletki najbardziej zblizone do twoich potrzeb. barra78 >>>>>> do 72 godzin możesz zastosować postinor. dostępne w aptece za ok 70 zł plus wizyta u lekarza ok 50-60 zł. istanieje tez inna możwliość tzn metoda yuzpe.polega ona na tym że jak najszybciej po stosunku przyjmujesz cztery tabletki jednego z tych leków: Gravistat 125 Microgynon Minisiston Rigevidon Stediril 30 po 12 godzinach nalezy to powtórzyć. są to silne tabletki antydostępne na receptę u pańswtowego lekarza. koszt ok 10-20 zł. aneczkaaawawa >>> różnie bywa z ta płodnościa. u większości kobiet jest o wiele większa, ale zdarzają sie tez takie ktore nie moga zajść w ciąże miesiącami. wszystko zalęzy od tego jak silne środki zażywałas i jak długo. neni >>>tabletki powodują gromadzenie się wody w ciele, mogą szybko urosnąć piersi, można przytyc co oczywiście moze prowadzić do powstawania rozstępów. montana26 >>>> wszyscy tak robią:) skoro prezerwatywa nie pękła czy nie zsunęła się to nie ma się czym martwić:D prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest znikome. bo niby jak?:) plemniki nie przebiją się przez gumę:) roztargniona78 >>>>> bierz przez 20 dni. nic się nie stanie. jestes zabezpieczona nawet jesli weżmiesz 20 tabletek. oczywiście dla pewnosci możesz się dodatkowo zabezpieczac jednka gro kobiet i ginekologów uwaza że to zbędne. oczywiście są i tacy którzy się ztym nie zgodzą.....jednak ja osobiście zrobiłam podobnie i nie wpadłam:) gdybyś wzięła tabletke z nowego opakowania to w przyszłym miesiącu znowu byś miała ich tylko 20:) zażyj więc to opakowanie do końca a od przyszłego miesiąca badz bardziej uważna przy braniu:) nina 98 >>> nie ma za co:) zielonomi >>>>spokojnie. tyle testów nie mogło się pomylić. to niemożlwie! to normalne że nie masz okresu. po postinorze wszytsko się rozregulowuje...nie raz krwawi się przez 2 tygodnie, miesiączka wraca też po kilku miesiącach. być może faktycznie u Ciebie trochę ostrzej wpłynął na organizm ale to niestety skutki z którymi trzeba się liczyć biorąc postinor. a co do ciąży to w 3 miesiącu...to niemożlwie byc nie miała objawów (innych prócz tego brzucha). powinnaś już mieć mdłości, czesto oddawac mocz,powinno się dziać cokolwiek sugerujące ciąże. na 100% więc nie jestes. :) jingo>>> skoro dostałas okres to nie ma się czym martwić. nie mogło dojść do owulacji więc zapłodnienie jest wykluczone!poza tym dwa pchnięcia bez wytrysku nie mogły wprowadzic zadynch plemników do pochwy:) to co opisujesz to normalne rzeczy towarzyszące miesiączce(tudzież plamieniu z odstawienia)....nie mogłaś czuć zapłodnienia:) to absolutnie niewykonalne..... niepewna 1722 >>>>> nie można zacząć brać nowego opakowania w połowei cyklu!jeśli nie uda Ci się ich zdobyć bedziesz musiala poczekac do następnej miesiączki! poza tym możesz też iśc do innego ginekologa. kazdy państwowy przepisze Ci je spokojnie bez badań!!! możesz też pwoiedzieć pani w aptece w jakiej znalazłas się sytacji. powiedziec że juz tu kupowałas tabletki i to jest wyjatkowa sytacja! jesli w danej aptece wykupywałas już te pigułki Twoje recepty nadal tam są. aptekarka bedzie wiec miała w razie czego pewność że nie kłamiesz. jestem prawie pewna że jesli wytłumaczysz co i jak w drodze wyjątku pani w aptece sprzeda Ci te pigułki.

chodzi mi baredziej o to czy hormony zawarte w tabletakch moga powodawac powstawanie rozstepow bo nie przytylam ani kg a powstaja:/

Witam 🖐️ Biore Yasmibn juz od 10mcy i za oststnim razem podczas tygodniowej przerwy nie dostalam okresu!!?? czy to normalne?

Gość Aneczkaaaaaa_20 lat
zrobiłam dziś test 12 godzinie wyszło 1 kreska czy test jest wiarygodny pisało ze na 99 % a dziś juz 34 dzien cyklu a okresu dalej niemam to jak nie ciąża to co?????

Gość aska21
biore od poltora roku tabletki anty zaczynajac od microgynonu, nastepnie novynette, yasmin, harmonet i teraz biore regulon. chcialabym wykonac badania. Jakie powinny to byc badabia? Jeszcze jedno pytanko. Jakie tabletki maja najnizszy sklad hormonów?

Gość antykoncepcjadlafaceta
Witam Mam pytanko, czy wiadomo Pani coś w temacie antykoncepcji dla fmężczyzn?. Słyszałem że na zachodzie pojawiły się zastrzyki. Czy w Polsce można to dostać?, jak tak, to gdzie?, i pod jaką nazwą?, może wiadomo coś o cenie? Z góry dziękuje i pozdrawiam Robert

od 1,5 miesiaca biore harmonet, zawsze o stalej porze, nie zdarzylo mi sie nie wziac, nie wymiotowalam i dobrze toleruje... ostatnio kochalam sie z moim partnerem, a pozniej zorientowalam sie ze wypadaly mi dni plodne... czy \"dni plodne\" wogole istnieja przy braniu tabletek anty? czy bylam wtedy w pelnie zabezpieczona? boje sie, ze moge byc w ciazy...

Gość kruszek
czy poowulacyjne dni niepłodne wykluczają w 100% zajście w ciąże? Bo planuje rozpocząć współzycie z moim chłopakiem i czytam gdzie sie da na ten temat, zeby później nie było "niespodzianki". I trafiłam na informacje, że zajscie wtedy w ciąże jest niemożliwe. Więc jak z tym jest? Ps.Oczywiscie i tak mamy zamiar zabezpieczyc sie prezerwatywą, ale nigdy nic nie wiadomo, więc wole sie upewnić.

witam:) dawno nie nie było lecz niestety miałam ręce pełne roboty:) a więc... neni >>>> sa rożne opinie na ten temat. rostępy mogły się pojawić u Ciebie na skutek wysokiego poziomu estrogenu co oznaczaloby że musialabyś przyjmowac tabletki z jak najmniejszą dawką tego hormonu....jednak nie wszyscy lekarz sie z tym zgodzą...rozstępy powstają tez u młodych kobiet nie mających styczności z pigułkami. ja osobiście sądzę że - TAK, TABLETKI MOGĄ powodować powstawanie zarówno rozstępów jak i cellulitu. Marcia84 >>>zdarza sie jednak raczej przy pierwszych opakowaniachi wtedy jest to normalne, mniej normalne jeśli zdarza się po tylu miesiącach.... jesli wykluzasz ciąże a plamienie z odstwaienia nie pojawi się podczas kolejnej przerwy koniecznie zgłoś się do lekarza. jeśli okaże się że była to sprawa jednorazowa nie masz sie co martwić. Aneczkaaaaaa_20 lat >>>> test na pewno wyszedł prawidłowo.więc o ciąży zapomnijmy....jeśli chodzi o twoj okres to może być mnóstwo przyczyn jego spoźnienia....latem bardzo czesto dziewczyny odczuwają różne dolegliwosci związane z okresem, spoźnienia, bóle, przeciagjaca sie miesiączka. jest to związne z temperaturą, ciśnieniem....jeśli okres spoźni Ci sie więcej niż 2 tygodnie zgłos się do lekarza. aska21 >>>najmniejszą dawkę hormonów zawierają np novynette czy mercilon. a co do badań to przede wszystkim badanie cytologiczne...dobrze by było rownież zrobić próby wątrobowe oraz badania krzepliwości krwi. antykoncepcjadlafaceta >>>> z tego co wiem u naszych najbliżsych zagranicznych sąsiadów prowadzone są badania nad hormonalnycm implantem blokującym produkcję plemników jednak moze minąć dużo czasu nim pojawi się on w Polsce. na razie nie jest on dostępny)... we francji np juz stosuje się tą \"wszywkę pod skórę\" jednak cieszy się ona średnim zaufaniem mimo że podobno jest 100% skuteczna. polega ona na tym że implant wsczepiony pod skórę za pomocą serii iniekcji doprowadza w ciągu 80 dni do zatrzymania produkcji plemników. co do ceny to naparwde nie mam pojęcia.przykro mi. dzidunia >>>>nie ma czegoś takiego jak dni płodne podczas brania tabletek!!! rozumiem że od kiedy bierzesz tabetki i tak liczyłaś sobie kiedy masz owulację i wtedy sie nie kochaliście? to naparwde było zbędnę. owulacja nie występuje. byłas wtedy w pełni zabezpieczona i nie ma najmniejszej szansy że mogłaś zajść w ciążę!!!! kruszek >>>> problem z zachodzeniem w ciąże w dni niepłodne jest taki że kobiety nie potrafią sobie tego obilczyć, bądź też owulacja przesunęła się u nich z różnych przyczyn. wtedy kochają sie w dni rzekomo niepłodne i poxniej martwią sie gdyż okazało się że są w ciąży....a parwda jest taka że za bardzo zaufały swoijemu cyklowi który się zwyczajnie przesunął.poza tym kiedy kobiety maja krótkie cykle wzrost komórki jajowej następuje u nich tak wcześnie że możliwe jest zajście w ciąże nawet podczas miesiączki!!!! jeśli wiec twoje cykle są dłuższe niż 28 dni i na 100% regularne oraz na podstwanie obserwacji sluzu(czy też jego braku-w przypadku dni niepłodnych) oraz temperatury ciała bedziesz mogła z pełnym przekonaniem stwierdzić że masz dni niepłodne to zajście w ciąże jest praktycznie niemożlwie!

Gość ososososobliwe doprawdy
hej ja mam pytanie.....dwa tygodnie temu odstawiłam tabletki....wzięłam tylko dwa opakowania, odstawiłam, bo źle się po nich czułam....z chłopakiem zabezpieczamy się prezerwatywami....czy to wystarczy? czy normą jest, że okres po odstawieniu pigułek szaleje i się przesuwa, albo zanika? ja wzięłam tylko 2 opakowania, ale nie mogłam się dłużej truć. proze o odp. z góry dziękuję :classic_cool: :)

Gość chce zrobic przerwe
hej chce zrobic przerwe w branu tabletek Powod - alergia (atopowe zapalenie skory)co ma zwiazek z problemami z jelitami wstepna diagnoza to zapalenie blony sluzowej jelita chociaz nie mozna wykluczyc ze pogorszenie stanu skory nie jest wywolane przez tabletki anty tak wiec chce zrobic mala przerwe w przyjmowaniu tabletek anty Mam jeszcze 14 tabletek i chce je dokonczyc a po siedmiodniowej przerwie nie zaczynac na jakies 2 miesiace No i moje pytanie dotyczy do kiedy moge wspolzyc zeby te ostatnie tabletki zapewnialy mi ochrone z gory dziekuje i pozdrawiam

troszke sie uspokoilam hmmm a czy wierzyc w to, ze tabletki zabezpieczaja juz od pierwszego dnia?? otoz moj partner rozdziewiczal mnie 6 dnia po rozpoczeciu okresu, czyli po 6 dniach brania tabletek.. czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moglam zajsc w ciaze? nie byl to nawet stosunek, lecz wlozenie i wyjecie... slyszalam jednak, ze w sluzie tez sa plemniki...

Gość lalalallalalalala
dzidunia-> nosz kurwa chyba dostałaś odpowiedź na pytanie, czego chces żeby ci wszystcy powiedzieli, że nie jestes w ciąży? Weź się uspokój babo

ososososobliwe doprawdy >>>> zalezy czy barałas silne czy słabe tabletki. jeśli pigułki z małą zawartością hormonów i tylko dwa opakowania to cykl powienien unormować sie szybko jednak nie jest to reagułą. podejrzewam że Twoj cykl może jedynie wydłużyć się o kilka dni ale okres powienien wystąpić szybko skoro brałąś tabletki tylko 2 miesiące. płodnośc tudzież miesiączka może zaniknąć jednynie na jakiś czas i to tylko i wyłacznie przy dlugotrwałym faszerowaniu się silnymi srodkami antykocepcyjnymi.... a co do zabezpieczania się to prezerwatywa oczywiście wystarczy jednak tylko w przypadku właściwego użycia oraz faktu ze nie pęknie...ale to chyba oczywiste:) dla pewności możesz stosować środki plemnikobójcze łacznie z prezerwatywa. są bezpieczne dla zdrowia kobiety a w razie pęknięcia, zsuniecia itd zabezpieczają przed ciążą.pozdrawiam chce zrobic przerwe >>>>> zacznę od tego że jesli chcesz zrobic przerwę a przy tym zobaczyc poprawę (o ile twoje schorzenia faktycznie mają związek z tabletkami) to 2 miesiące nie wystaczy. to za krótki czas i organzim nie do końca może zdołać się uporać z zachwianiami w gospodarce hormonalnej jakie wprowadziły tabletki.co wiecej zanim nastąpi poprawa może być przez jakiś czas gorzej....dlatego wskazana jest przerwa minimum pol roku(przy długotrwałym braniu tabletek). a co do zabepieczenia to bedzie one zachowane do końca siedmiodniowej przerwy teoretycznie. na pewno słyszałas opinie że aby zachowac ciągłiść antykoncepcji trzeba kontynuować branie 8 dnia przerwy...ze wzgledu na to że plemniki moga przetrwac w ciele kobiety kilka dni i zapłodnić ją tego powiedzmy 8 dnia czy 9 kiedy już nie bierze tabletek i mogła wystapić owulacja.....to fakt. owulacja może u Ciebie wystąpić zaraz po siedmiodniowej przerwie(jeśli nie weżmienisz tabletki), jednak warunkiem przetrwania plemników w organizmei kobiety jest obecnośc płodnego śluzu w macicy. podczas siedmiodiwoej przerwy śluz nie jest jeszcze płodny więc plemniki nie są w stanie przetrwać do tego któregoś tam po przerwie dnia gdy już nie bierzesz taletek i mogłas stać się płodna. oczywiście zadzrają sie wyjątki od reguły.....ale osobiście się nie spotkalam. dzidunia >>>>oczywiście że należy wierzyć w to że tabletki zabepieczają od pierwszej wziętej....zastanów się dzidunia po co producenci mieliby pisac bzdury na opakowaniu własnego produktu? żeby młode kobiety faktycznie kochały się po pierwszej tabletce i zachodziły w ciąze? informacje na ulkotkach muszą być sprawdzobne przez ekspertów. taki jest wymóg. więc nie ma się co obaiwać...a co dopiero jeśli ty byłaś po szóstej tabletce. moja droga byłaś zabepieczona na 100%. poza tym ten stosunek który opisałaś....nie mogł Cię zapłodnić. to fakt że u mężczyzn wystepuje płyn w którym mogą wystąpić plemniki ale po pierwsze plemniki w tym płynie nie występują u kazdego mężczyzny a jednynie u niewielkiego procentu populacji męskiej:) a po drugie płyn ejekulacyjny o którym mowa wydziela się w czasie silnego podniecenia na krótko przed wytryskiem a nie po kilku pchnięciach.więc spokojnie. nie ma najmnijeszej szansy ze mogłas zajść.

dziekuje Pani bardzo, teraz jestem uspokojona :) do \"lalallaaa\" czy cos takiego - skad sie urwalas?? jakas taka niekulturalna jestes... jak nie potrafisz pisac normalnie, to poprostu zachowaj swoj komentarz dla siebie... a tak poza tym to nie czepiaj sie ludzi, ktorzy chca wiedziec... moze sama wzielabys slownik i poczytala troche - pisze sie \"wszyscy\", a nie \"wszystcy\"...

Gość lllalalalalalalla
oj błagam spytaj jeszcze raz czy w ciąży nie jesteś, bo sie na Tobie zawiodę i stracę wiarę w ludzką głupotę.

Gość ososososobliwe doprawdy
to był yasmin, więc mało hormonów. Dziekuję Pani za odpowiedź. dobrze, że Pani jest na tym forum, chociaż jest ktos kto chce pomóc, a nie się nabija z ludzi. pozdrawiam 🌻

Gość sara08
bralam tabletki rigevidion. ale zaczelam brac nie od pierwszergo tylko od piatego dnia, dodam ze wczesniej nie bralam zadnych tabletek, oprocz tego powinnam przez pierwsze dni breania tabletek uwazac, lecz jednak juz w drugim dniu brania tabletek kochalismy sie razem ze swoim chłopcem. mialam typowe bole brzucha, raz rano wymiotowalam, co mi sie nigdy wczesniej nie zdarzylo. tabletek nie wzialam 21 tylko 26, 27, bo tak mi bylo wygodniej. miesiaczka spoznila sie, lecz wystapila ale mniej obfita i bez zadnych bolow w plecach i bolow macicy, ktore zawsze mialam wczesniej. wiem ze moze to nienormalne ale napraw boimy sie ze ja moge byc w ciazy! czy to moze bezpodstawne obawy.. mam zwiekszone łaknienie i czesto chodze siusiu, nie wiem juz sama czy jeszcze raz powtorzyc test, czy sie wstrzymac, czy nie. tabletki tez bralam nie o stalych poroach , zazwyczaj sie spoznialam 1-2 godziny. i palilam papierosy oraz czasami pilam alkohol. wic prawdopodobienstwo istnieje. choc moze jest niewielkie. a wy tez tak mieliscie? dodam jeszcze ze robilam test płytkowy pre test i zrobilam go wieczorem no i podczas miesiaczki niestety, bo juz nie chcialam dluzej czekac.

Gość Aneczkaaaaaa_20 lat
dziś dostałam okres czyli w 37 dniu a w 32 i w 36 dniu kochałam sie z chłopakiem prosze mi powiedziec czy to były dni płodne czy niepłodne???? dodam ze ostatnio miałam okres 15 lipca a dziś dotsałam czyli 20 sierpnia prosze o odpowiedz

Gość zazdrosnica
Od czterech dni biore tabletki Yasmin.Troche zlych rzeczy sie naczytalam na ich temat.Tak ogolnie czuje sie dobrze.Boje sie tylko ze dostane zylakow.Czuje jakby troche bolaly mnie nogi. CZy powinnam zmienic na inne tabletki?

Gość a/s/i/a/
Hej! Pytanie w sprawie Logestu. Co sadzisz o tych tabletkach? Biore je juz ponad rok i niestety bardzo czesto dopadaja mnie infekcje (przewaznie grzybice).. naprawde bardzo bardzo czesto! Czy Logest moze miec na to jakis wplyw? Lepiej zmienic tabletki czy to nic nie da? Bedzie wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam

Gość zaniepokojona tym bólem
witam, wczoraj wzięłam moją trzecią w życiu tabletkę antykoncepcyjną (cilest) i bardzo boli mnie podbrzusze... mam 18lat. czy to jest normalny objaw i trzeba przeczekać czy to coś poważnego???

sara08>>>> przy pierwszym opakowaniu nie można tak kombinować z tabletkami, nie robić przerwy!!!!....poza tym to że kochałaś się po2 tabletce też było nieodpowiedzialne(chodzi mi o seks w wytryskiem do srodka)...może się zdarzyć że u niektórych kobiet cykl jest tak krótki że są płodne nawet w czasie okresu. następnym razem nie ryzykuj tak, bo mimo tych dwóch tabletek mogłas być płodna.(co innego gdybyś wzięła 1 dnia okresu).... mniej ofita miesiączka to mogło być plamienie implantacyjne. jedna z najwczesniejszych oznak ciąży....oczywiście jesli nie robisz przerwy rowniez występuje plamienie i to mogło być własnie takie.... poza tym objawy ktore opisujesz to typowe objawy ciąży jednka występujace w ok 6 tygodniu od zapłodnienia dopiero. 1-2 godzinne spoźnienie nie zmniejsza skuteczmości, podobnie jak papierosy czy alkohol!!! zrób jeszcze jeden test bo taki robiony wieczorem jest mało wiarygodny. Aneczkaaaaaa_20 lat >>>>>były to jak najbardziej niepłodne dni zazdrosnica>>>>> dopoki nie masz takich skutków ubocznych które faktycznie by Ci dokuczały nie musisz zmieniac tabletek. byc może akurat te tabletki bede dla Ciebie idealne....trzeba poczekać do końca opakowania. jesli bedziesz miałą 100% pewność że nogi bolą Cie po tabletkach a nie z innych przyczyn-odstaw je....nie raz jednak zdarza się że kobiety po jednodniowym bolu jajników czy godzinnym bolu głowy wmawiają sobie że to wina tabletek. prawda jest taka że minimalne skutki uboczne występują prawie zawsze przy pierwszym opakowaniu. trezba interweniować jedynie w przypadku gdy są to sprawy trwajace dłużej i faktycznie wynikają z faszerowania się hormonami. a/s/i/a/ >>>>> wszystkie tabletki anty mają to do siebie że zwiększają ryzyko powstawania grzybic i infekcji pochwy, niestety. ogolnie Logest to bardzo dobre tabletki, chwalone przez kobiety, z racjonalną dawką hormonów....możesz próbować zamienić je na coś słabszego, powiedzmy novynette ale nie gwarantuje ze to coś zmieni. jeśli grzybice dopadały Cię juz wcześniej to to że zmienisz tabletki może nic nie dać....jednak nie zaszkodzi spróbować. może chociaż Twoje infekcje bedą miały łagodniejszy przebieg. zaniepokojona tym bólem >>>>> przy pierwszym opakowaniu to normalne, więc nie ma się czym martwić:) orgaznim doznał maleńkiego szoku na skutek wprowadzenia do niego hormonów. możlwie są bole jajników, zawroty głowy, plamienia, mdłości. jeśli bedą się utrzymywały do następnego opakowania tabletki nalezy zmienić bądź odstawić.

Gość sonka2
Mam WZW typu B brałam tabletki antykoncepcyjne( Rygewidon) ale próby wątrobowe były bardzo wysokie. chciałam zapytać czy nie ma takich tabletek przy których nie wzrastałyby te próby.