Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna Pikulska

chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące antykoncepcji

Polecane posty

Gość sareczkaaa
czy w czasie okresu mozna zajsc w ciaze???????

Gość ona 34012
ja teraz czekam na okres ... i tamto zdarzenie miało wcześniej miejsce

Gość zimna 777

Gość lola2008
Witam serdecznie. Mam pytanie w zwiazku z kapsułkami tetralysal i tabletkami yasmin. Otóż niestety ani ja nie doczytałam ani moja szanowna Pani dermatolog nie zapytała mnie a juz tym bardziej nie powiedziała ze Tetralysal to antybiotyk, który obniza działanie tabletek w tym i yasminu. Mój problem polega na tym ze kochałam sie z chłopakiem w dniu wzięcia 1 tabletki tetralysal niestety bez dodatkowego zapezpieczenia, w pełni nieswiadoma tego ze to antybiotyk z grupy tetracykliny. Był to mój szósty dzień wzięcia yasminu po 7 dniowej przerwie. jak duże jest możliwe zajeście w ciązę w takim wypadku bo ze jest to wiem napewno, dodam że tetralysal biore tylko raz dziennie rano, mniejsza dawke 150mg w kapsułkach a tabletki koło 21, stosunek odbył sie koło 17. Dziękuję za wszelką wypowiedź. Niestety człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam

Gość zimna 777
Witam mam mały problem. Biore tabletki od kilku lat zawsze okres dostawałam regularnie co do dnia. W poprzednim opakowaniu zapomnialam 2 tabletek i brałam antybiotyki. Mój okres spożnil sie dwa dni i trwał 1,5 dnia. Zaniepokojiło mnie to wiec zrobilam test i wyszedł negatywny. Więc zaczelam przyjmowac kolejne opakowanie po zakonczonym opakowaniu zamiast okresu pojawiło mi się bardzo skąpe brązowe plamienie. Czy jestem w ciąży?? Po za tym odebrałam kilka dni temu wyniki cytologi i jest wszystko ok. Dodam ze nie mam zadnych objawow ciąży. Jedyną dziwną rzeczą bylo to że wczoraj o godzinie 23 zachcialo mi się nalesnikow i musialam je zrobic bo bym chyba nie wytrzymala jak bym nie zjadła nigdy wczesniej takiego czegos nie mialam. Bardzo prosze o szybką odpowiedz. z góry dziękuje i pozdrawiam

Gość zzzzzzzzzzzzz
ja też mam pytanie zawsze biore pigułke o 18, 30 kwietnia byłam na imprezie i wziełam pigułke ok 24, ale chwile po tym zwymiotowałam, następną pigułke wizełam o 18,czyli biore dalej , po dwuch dniach uprawiałam sex, po dwuch kolejnych tabletkach, wydaje mi się że jestem zabespieczona, problem w tym że mam plamienia, czy to ma związek z tą zapomnianą pigułką? kiedy się skończą

Gość anitka1809
czejsc dziewczyny mam pytanie biore stediril 30 juz 4 dzien i niewiem czy moge sie kochac z chlopakiem bez zadnych dodatkowych zabespieczen nie jestem pewna czy one dzialaja od razu antkoncepcyjnie zeby nie zajsc w ciaze czy po jakims czasie ich brania bardzo prosze zeby ktos mi napisal z gory bardzo dziekuje pozdrawiam pierwszy raz biore takie tabletki i nie bardzo wiem co i jak a w ulotce nic nie pisze jeszcze raz dziekuje z gory za odpowiedz

Witam. Mam takie pytanko. Poniewaz rozpoczełam branie tabletek antykonc i dzisisj wzięłam drugą tabletke. Niestety zorientowalam sie dzisiaj ze jesli mam je brac 21 dni a pozniej mam wystapic okres to wypadnie on dokladnie na mój wyjazd nad morze;-( nie chce tego wiec zastanawiam sie czy nie lepiej odlozyc tabletki i zaczac je od sierpnia(wtedy tez moj cykl bedzie po staremu) tylko co wtedy zrobic z tymi dwoma brakujacymi?

Witam. Mam takie pytanko. Poniewaz rozpoczełam branie tabletek antykonc i dzisisj wzięłam drugą tabletke. Niestety zorientowalam sie dzisiaj ze jesli mam je brac 21 dni a pozniej mam wystapic okres to wypadnie on dokladnie na mój wyjazd nad morze;-( nie chce tego wiec zastanawiam sie czy nie lepiej odlozyc tabletki i zaczac je od sierpnia(wtedy tez moj cykl bedzie po staremu) tylko co wtedy zrobic z tymi dwoma brakujacymi?

Gość zazulciaaa
25 maja odbyłam niezabezpieczony stosunek, po ok.30h zażyłam escapelle. Kilka dni później dostałam krwawienie. 1 czerwca, dzień po zakończeniu krwawienia, współżyłam ponownie. Pomimo zazycia tabletki 11 czerwca zrobiłam sobie test ciążowy, wg ktorego nie zostalam zaplodniona. Jednak od czasu owego krwawienia nie wystąpił u mnie okres. Czy mozliwe ze test zrobilam za wczesnie by wykazal ciaze? Kilkakrotnie mialam juz objawy jak przed okresem, typowe bole brzucha, jednak on sam nie wystapil. Teraz mam obolale piersi, lekko napuchniety brzuch. Prosze o porade, czy mozliwe ze okres spoznia sie po tabletce? ile moze to trwac?

Gość ryba222
Cześć!mam pytanko,mam nadzieje że mi ktoś odpowie.(bo do mojego gin.jestem dopiero zapisana na koniec sierpnia) Biorę 15 dni tabletki REGULON ,i od okresu(czyli od pierwszej tabletki) do teraz mam plamienie i to dosyć duże. Czy to jest normalne czy bardzo niepokojące ????Dodam jeszcze ,że 2 miesiące temu miałam operacje laparotomie (osunęli mi guza-torbiel z jajnikiem) Czy jest ktoś kto tez miał plamienie podczas pierwszego miesiąca brania tych tabletek?? Pozdrawiam serdecznie

Gość stasieńka
hejka Wszystkim!! ja mam pytanko takie iż brałam cały rok tabletki anty teraz mam przerwę ale nie mam pojęcia jak długo ta przerwa ma trwać?? chciałabym wrócić po przerwie z powrotem do tabletek,dlatego pytam!!! pozdrawiam

Gość klaudia137
A po co robiłas jakas przerwe?

Gość 180380
MAM pytanie ,Od trzech miesięcy nie kochałam sie z narzeczonym,obecnie po przerwie zaczełam brac ponownie tabletki antykoncepcyjne,wlasnie skonczylam brac 2 opakowanie Diane 35. Nie robiłam przerwy 7 dniowej miedzy jednym a drugim opakowaniem! Po wzieciu 24 tabletki (3 z drugiego opakowania-przypominam ze nie robiulam przerwy)po godzinie (mniej wiecej) od przyjecia zwymiotowalam. kolejna wzielam na drugi dzien o stalej porze!! Tabletki przyjmuje regularnie o stalej porze miedzy 19-20 Stosunek mialam(bez wytrysku we mnie) na 11 dzień od dnia kiedy zwymiotowalam tabletke.ostatnia tabletke wzielam z 2 opakowania wzielam w srode i teraz czekam na okres! Strasznie sie denerwuje czy dostane okres i czy tego 11 dnia od zwymiotowania tabletki byłam zabezpieczona? DZis mija 4 dzien przerwy i okresu nadal brak, w sumie to przy braniu tabletek okres dostaje na 5 dzien czasem i na 6 ale tym razem nie mam obajwow ze bede miec okres, brak boli podbrzusza itp. czy mozliwe zebym byla w ciazy a moze jak nie robilam przerwy miedzy 1 a 2 opakowaniem to spowodowalo brak okres? bardzo prosze o odpowiedz. Z gory serdecznie dziekuje

Gość iwonka30
czy przy przejsciu z plastrow na tabletki konieczne jest stosowanie dodadkowej niehormonalnej metody antykoncepcji czy w takim przypadku prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest wyzsze?dziekuje za odpowiedz

Gość alabastrowaaaa
Biore tabletki yashmin stosuje je regularnie zawsze o 7 rana czy poczas 7 dniowej przerwy kiedy wystapilo umnie normalnie jak zawsze krwawienie mozna tez wspolzyc bez zabezpieczenia. Wspolzylam przedostniego i ostatniego dnia kiedy mialam ta przerwe. nowe opakowanie ropzoczelam tak jak zawsze o stalej porze. Wiem ze w ulotce pisze, z emozna jesli stosuje sie tabletki poprawnie, ale wolalam sie upewnic

Gość YASMIN24
WITAM!KOCHANE CZY JEŚLI ZROBIE MIESIĘCZNA PRZERWĘ W BRANIU TABLETEK I ZACZNĘ ZA m-c czy to zwieszkszy możliwość zajscia w ciażę?Najbardziej martwi mnie ta przerwa,ze jak zaczne brać od nowa po przerwie nie bedą działały tak jak do tej pory a biorę od 4 lata bez żadnej przerwy.

Gość eli_
Chciałam się poradzić - Mercilon biorę od 3 msc poprawiła mi sie po nim cera, uregulował okres ale rozstałam się z chłopakiem i nie bede sie kochała z pewnościa przez jakis dłuższy czas. Nie wiem czy warto brać hormony dalej skoro chodziło mi tylko o antykoncepcje, a z drugiej strony wiem ze wróce do tabletek predzej czy później bo one moim zdaniem są najskuteczniejsza forma zabezpieczenia. Ale nie chciałabym mojemu organizmowi robić jakiejś krzywdy przerwami i powrotami. Jak rowniez nie chcialabym później jakis skutków ubocznych bo narazie dobrze je znosze. Ogólnie są same plusy ale fakt ze to hormony i nie są zdrowe działa na mnie odrzucająco. (chyba za duzo naczytałam się tych informacji)

Gość domi8
ELI -JA NA TWOIM MIEJSCU NIEODSTAWIALABYM TABLETEK SKORO ZAMIERZASZ I TAK DO NICH WRUCIC,BO BEDZIESZ PRZYZWYCZAJAC SIE NA NOWO,JA TEZ ODSTAWILAM TABSY ALE PO DWUCH TYG.WRUCILAM DO NICH ,MIALAM STRASZNE BOLE BRZUCHA,GLOWY ZLE SAMOPOCZUCIE,ROZDRARZNIENIE ,MASAKRA JAK SIE CZULAM I TO JUZ PO TYGODNIU OD ODSTAWIENIA,AZ STRACH POMYSLEC CO BYBYLO POTEM,ALE DOSTALAM OKRES I BYLAM SZCZESLIWA ZE MOGE WRUCIC DO TABLETEK

Witam, mam pytanie. po jakim czasie powinnam zrobić przerwie w stosowaniu antykoncepcji? na początku byłam na cilescie ale później przeszłam na evre Stosuje antykoncepcje ok 2 możne 2.5 roku. Proszę o odpowiedz :)

Witam, mam pytanie. po jakim czasie powinnam zrobić przerwie w stosowaniu antykoncepcji? na początku byłam na cilescie ale później przeszłam na evre Stosuje antykoncepcje ok 2 możne 2.5 roku. Proszę o odpowiedz :)

Witam serdecznie, wraz z mężem staramy się o dzidziusia, miesiąc temu odstawiłam tabletki, ostatni okres z odstawienia w terminie bez problemów. Teraz od trzech dni czekam na kolejny, nie mam żadnych objawów przedmiesiączkowych, dodam że miałam je zawsze przed zażywaniem tabletek i w trakcie. Mam lekkie plamienie wygląda raczej jak to \"po\" okresie. Jestem bardzo osłabiona,skołowana i zmęczona. Tymczasem test robiony dwa dni temu wykazał \"brak ciąży\". Czy możliwe że mimo to jestem w ciąży? Dodam że tabletki brałam ok 7lat przez ostatnie trzy bez przerwy. Przy każdej przerwie mialam bardzo intensywny okres, teraz wręcz przeciwnie. Dodam że jestem w Anglii więc wizyta u ginekologa na razie odpada, każą robic testy ciążowe, czy możliwe że te nie sa wiarygodne?

Gość boję się straszliwie
Witam ! Mam problem, brałam tabletki anty. o zawartości 0,030 mg etynyloestradiolu i 0,075mg gestodenu, zrobiłam siedmiodniową przerwę ale okazłao się, że nie ma w sprzedazy moich pigułek i musiałam przejść na tabletki o zawartosci 0,020 mg etynyloestradiolu i 0,075 mg gestodenu (najgorsze było to, że myslałam, ze dawki były identyczne). A zdarzył mi się z moim chłopakiem stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia w pierwszy dzień po siedmiodniowej przerwie. Jak myślicie czy tabletki zadziałały bo teraz się strasznie boje ?:(:(:(

Gość jooolka 21
hej!mam pytabnko od raku stosuje plastry evra i moj okres ZAWSZE wygladal tak samo czylii bardzo obfity i trwal 7 dni a ostatnie 2 miesiaczki wygladaly zupelnie inaczej trwaly zaledwie 5 dni i byly bardzo skape czy to mozliwe ze okres mi sie rozregulowal?nie wiem co sie dzieje a moze cos zlego?ostatnio nawet soiebie wkrecilam ze moze jestem w ciazyy :(prosze o odpowiedzii i z gory dziekuje:)

Gość atashya
no to ja tez sobie zadam pytanko:) zmieniłam tabletki z cilest na regulon z powodu wypadania włosów. w ulotce jest napisane żeby brać regulon po skończeniu poprzednich tabletek ale ja zrobilam 7 dniową normalną przerwę, czy antykoncepcja będzie zachowana???pozdrawiam

Gość ZAPOMINALSKA 23
A co powiecie na mój przypadek ??? W sobotę zapomniałam wziąć przedostatnią tabletkę, a w niedzielę połknęłam tylko tą niedzielną ostatnią i teraz nie wiem co mam zrobić. Z Waszych opinii wynika, że powinnam była nie brać już tej ostatniej lub następnego dnia połknąć dwie równocześnie. Zawaliłam strasznie i nie wiem co teraz mam zrobić. Czy zrobić sobie miesięczną przerwę, czy zacząć następne opakowanie po tej 7 dniowej przerwie. Zastanawiam się także, czy to będzie miało wpływ na wystąpienie u mnie miesiączki,bo dziś już czwartek a tu nic nie ma ......

Gość atashya
zapominalska 23 znawcą nie jestem ale radziłabym Ci normalnie brać następne opakowanie.

Gość jooolka 21
hej!mam pytabnko od raku stosuje plastry evra i moj okres ZAWSZE wygladal tak samo czylii bardzo obfity i trwal 7 dni a ostatnie 2 miesiaczki wygladaly zupelnie inaczej trwaly zaledwie 5 dni i byly bardzo skape czy to mozliwe ze okres mi sie rozregulowal?nie wiem co sie dzieje a moze cos zlego?ostatnio nawet soiebie wkrecilam ze moze jestem w ciazyy prosze o odpowiedzii i z gory dziekuje