Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna Pikulska

chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące antykoncepcji

Polecane posty

Gość goch22
mam taki problem, zaczełam stosować plastry i przy trzecim plastrze jak pierwszym dnie zmiany był poniedziałek, to w sobote rano wstając zobaczyłam że mi się całkiem odkleił, nie mam kolejnego, czy czekać na okres, czy mam jakieś zabespieczenie, co powinnam zrobić.

Gość lejdi
w srode wzielam ostatnia tabletke z opakowania yasmin .. tabletki bralam regularnie. teraz juz sobota wieczor a ja nie dostalam krwawienia z odstawienia ??? co sie dzieje ?? czy to powod do obaw ??

Gość Ola_25
Ja jak brałąm Yasmin dostawałam okres dopiero czwratego dnia wieczorem po odstawieniu, więc nie martw się tylko poczekaj:) A co mam zrobić, jesli zapomniałam wziąc tabletkę i nawet nie wiem czy to było wczoraj czy wczesniej?:/ Po prostu nie pamietam kiedy nie wzięłam a dziś jak brałam spojrzałam, że następna do wzięcia jest z napisem Pt a nie Sob:/

Gość sama nie wiem....
sama nie wiem.... hej pisze bo sama nie wiem co mam zrobic... razem z moim chlopakiem zdecydowalismy ze bede brala tabletki (cilest) i oboje tego chcemy tylko ze ja sie troche obawiam... boje sie skutkow ubocznyh a najbardziej owlosienia na twarzy... boje sie ze nie pojdzie juz tego cofnac... a wiem ze mam troche do tego predyspozycje.. poradzcie co zrobic..

Gość frezja_17
czy mercilon jest rekomendowany? jak dobre jest jeo zabezpieczenie? Czy mogę spokojnie współżyć z mężczyzną bez stosowania dodatkowych zabezpieczeń i obawy o ciążę?

Gość lejdi
>>>> do > sama nie wiem.... niczym sie nie martw ... tabletki naprawde nie zrobia ci krzywdy a naprawde warto je brac. nie martw sie skutkami ubocznymi bo po 1 nie wystepuja u wszystkich a po 2 kazdy mowi o tych skutkach i tylko straszy... wiekszosc dziewczyn ma tylko plamienia< ale zaznaczam ze tez nie wszystkie >. nic sie nie bój .. tez przez to przechodzilam i sie bardzo stresowalam niepotrzebnie. >>>> ola_25 > dzieki za odp =))) .. a jesli chodzi o ciebie to wez kilka tabletek zanim zaczniesz wspolrzyc .. tzn niech minie kilka dni aby wszystko wrocilo do normy

Gość hwk
mam pytanie. Czy przy okresie NIE płodnym, moglo zajśc zaplodnienie, gdy moj facet miał palec w spermie i włożyl go mi do Cipki? prosze o odpowiedz

Gość frezja_17
więc jak to jest z tymi niskohormonalnymi tab? przepisał mi je ginekolog, ale nie wiem na ile mogę być spokojna...

Gość lejdi
>>>> frezja_17 zabezpieczaja cie bardzo dobrze ... a ze sa nisko hormonalne to znaczy ze zawieraja malo hormonow wiec mozna powiedziec ze mniej szkodza twojemu organizmowi, nie przytyjesz itd ... pozdrawiam =*

Gość prooosze odp
a ja nie wiem zupelnie oc robic nie moge stosowac hormonow ( problemy zdrowotne) jestem alergikiem wiec prezerwatywy i globulki opdadaja.. z przerywanego mam teraz nerwice bo zaczelam schizowac ze moze wpadlam ... mam nieregularne miesiaczki iwiec odpada oblicznie dni plodnych .. chyba... nie wiem na prawde co zrobic ?? moze ktos stosuje cos innego , pewnego ??

Gość Anka20l
Ostatnio lekarz przepisał mi Rigevidon, ale ja chyba nie chcę ich brać bo naczytałam sie,że powodują duży wzrost masy ciała. Myślałam, zeby zaproponować ginekologowi, aby wypisał mi receptę na Novynette bo to podobno skuteczna antykoncepcja bez tycia. To jest dobry pomysł??????????? Aaaa i ja nigdy do tej pory nie brałam tabletek antykoncepcyjnych.

Gość KwiecienPlecien
czy jest mozliwa ciąza w 7 dzien brania tabletek, to moje 1 tabtetki i b sie boje...pierwszy raz kochalam sie bez prezerwatywy ;/ bralam tabletki reguralnie codziennie o tej samej porze, raz tylko 2h pozniej.

Gość Ziki
anka każde tabletki na każdą z nas działają inaczej.....inne nie tyją ale to nie oznacza że Ty napewno nie utyjesz.........każdy oganizm jest inny.....i nikt Ci nic nie może zagwarantować ciąza jest możliwa....zawsze jest malutki % niepowozenia.ale jeśli nie wymotowałaś nie miałaś biegunk,nie bałaś antybiotykw i niektorych ziół to myśle że jest ok i to że jesteś w ciązy to ta jakby trafić 6 w totka :P:P:P

Gość KwiecienPlecien
hehe no nic takiego nie mialam. nie wymiotowalam nie mialam biegunek nie piłam rzadnych ziół. ;)

Gość KwiecienPlecien
ale ten malutki % jest najgorszy ;pto moje 1 opakowanie wiec sie tak stracham ;]

Gość nienienie
mam pytanko: zastanawiam się nad wkładką , słyzałam o jakiejś drogiej i dobrej Jakie są jej plusy a jakie minusy?

Gość aniołeczek1983
biore 3 opakowanie yasminu i mam duzo powiekszone i bolesne piersi,czy to minie?? czy moze powinnam zmienic tabletki?? i jakie leki moga obnizac skutecznosc tabletek,czy tabletki i herbatki wyszczuplajace maja wplyw?? pozdrawiam

Gość Marta1983
Czy jeżeli przez 3 miesiące będę brać antykoncepcje i dstawie w 4 żeby dostać okresu a później iwulacji czy owulacja będzie wzmożona i bardziej prawdopodobne zajście w ciąże?

witam, mam pytanie na temat ponownego zażywania tabletek po przerwie. sprawa wygląda następująco: miałam 3 miesięczną przerwę w braniu tabletek (Novynette), w tamtym tygodniu dostałam okres i pierwszego dnia zaczęłam brać ponownie tabletki, ale okres szybko się skończył bo trwał nie całe 2 dni ( zawsze był dłuższy). czy możliwe jest aby okres zanikł przez zażywanie tabletek czy to mógł być wynik rozregulowania organizmu, dodam , że w ciąży nie jestem napewno, miałam 2 stosunki przed okresem ale odbyły się one w prezerwatywie i ze szczególną uwagą, bo do dzidziusia mi się jeszcze nie spieszy. Bardzo proszę o odpowiedź, bo zaczynam się denerwować :(

Gość andziaxx
Biore tabletki antykoncepcyjne od roku.Ostatnio przerwalam w polowie opakowania, po dwóch dniach od odstawienia miałam krwawienie, chcem powrocic do ich zazywania od najblizszej miesiaczki. Czy ich skutecznosc bedzie taka sama i czy nie wystapia zadne powiklania zdrowotne i hormonalne z powodu tej miesiecznej przerwy. PS. z góry dziekuję!

Gość sjdfk
nie widzicie że jej już tu poł roku nie ma?

Gość gabka1
witam mam pytanie wlasnie postanowilam juz nie brac tych tabletek yasmin po 6 miesiacach poniewaz bylam caly czas przymulona i nic mi sie nie chcialo czy to normalne? poprostu po okresie nie kupilam nastepnej paczki czy musze isc z tym do lekarza ze odstawilam czy poprostu odstawiam i dalej mam zyc:) a propo kocham sie z moim facetem po odstawieniu tabletek juz 2 tyg nie uzywamy zadnego zabezpieczenia ale sie we mnie nie spuszcza czy jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze po tak dlugim czasie brania tabletek czy to nie ma wplywu !!!! wczesniej przed braniem tabletek kochalismy sie bez zabezpieczenia rok i sie nie spuszczal i nie zaszal w ciaze !!! prosze o odpowiedz

Gość ajerka
czy po escapelle musi byc krwawienie jakies czy cos w tym stylu ??

Gość jamajka21
gabka1 jest coś takiego jak płyn ejakulacyjny, który uwalniany jest przed wytryskiem, znajdują się w nim plemniki, więc tak czy siak do zapłodnienia może dojść. To że przez rok nie zaszłaś w ciążę to naprawdę cud. Radzę się jednak zabezpieczyć o ile nie chcesz mieć Maluszka;)

Gość jamajka21
A co do tego czasu po odstawieniu tabletek - to właściwie nie jest pewne, niektóre dziewczyny sa płodne zaraz po odstawieniu, inne długo muszą się starać by zajść w ciążę...więc to jest zależne od organizmu.

Gość JoG
Mam pytanie: po długim stosowaniu Diane (problemy z cerą), odstawiłam tabletki. Okres nie pojawił się przez kilka miesięcy - wówczas przez 3 m-ce brałam Yasmine, następnie luteinę (10 tabletek od 16-go dnia cyklu). Okres wrócił, uregulował się cykl (z 50 dni do 28-30). Niepokoi mnie jedno - okres pojawia się w miarę regularnie, niezależnie od tego, czy biorę luteinę (z przerwami kilkumiesięcznymi), czy nie. Ale miesiączka trwa krótko - 2 lub 2,5 dnia i chyba jest zbyt skąpa. Staramy się o dziecko od trzech miesięcy... i nic. Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale - boję się, że cos jest nie tak. Oczywiście, jestem w stałym kontakcie z lekarzem - może któraś z Was ma podobny problem?

Gość Szyszka 86
Witam nie mam kogo zapytać...bo wiadomo jak to lekarze każdemu przepisują to samo nie wiem czy maja jakaś umowę podpisaną i kasę z tego maja czy co...Na początku brałam plastry EVRA super sprawa i polecam, ale nie na lato bo może to być chwilami uciążliwe i nie są elastyczne wiec w okół robią się brzydkie czarne obwódki z kleju które bardzo ciężko jest usunąć.Później zaczęłam na lato brać Harmonet...i skutki czuje do dziś chociaż 3 miesiące czy już nawet 4 ich nie biorę. 1. suchość pochwy 2. brak ochoty na sex (wiec są super - nie chce ci sie kochać to w ciąże na 100% nie zajdziesz:P) 3. drażliwość Jednym słowem źle się czułam w trakcie brania i po również. zaczynam się martwić bo od czasu kiedy przestałam brać Harmonet nie mam ochoty na nic...płacze bez powodu wszystko mnie denerwuje a o sexie nie ma mowy!!!...poszłam dzisiaj do mojej "ginekoloszki;)" i przepisała mi YASMINELLE... bez żadnych badan...dostałam jedno opakowanie "gratis" na wypróbowanie i mamy zobaczyć jak sie będę czuła... Co to za tabletki? słyszałam że strasznie się po nich tyje w moim przypadku to dobrze...ale dziewczyny wypisują coś o strasznym celulicie, bolach głowy i utarcie ochoty na sex...a ja nie chce znowu tego przechodzić mój chłopak ma już dosyć-3 miesiące abstynencji, zaczyna mnie podejrzewać że kogoś mam bo zawsze byłam bardzo aktywna jeśli chodzi o sex. Już sama nie wiem proszę o jakaś radę najlepiej na maila jeśli się wyświetli Pani..pozdrawiam i czekam na odp

Gość ------agatka----
słyszałam, że jakieś zioła osłabiają działanie tabletek antykoncepcyjnych. Jakie to zioła? pytam bo ostatnio pije bardzo wiele różnych ziółek odchudzających, poprawiających przemianę etc. Serdecznie pozdrawiam

Gość ------agatka----
dobra juz przeczytalam ze ten dziurawiec caly :)] buzka

Gość Niewiadoma niczec