Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sbinki

zniszczone włosy - jedyny ratunek to cięcie??

Polecane posty

mam bardzo zniszczone włosy. prostowanie, suszenie i inne zabiegi sprawiły, że są suche, cieńkie, pozbawione objętości i blasku. są po prostu beznadziejne! :( stosuję odżywki, szampony regenerujące, żadnych środków stylizacyjnych i zabiegów fryzjerskich, a nie widzę poprawy. łykam też skrzyp polny i witaminy, jem dużo warzyw i owoców. ostatnio mam takiego doła na punkcie moich włosów, że myśle, by je ściąć na krótko. zastanawiałam się jeszcze, że w ostateczności wydałabym swoje oszczędności, by zafundować sobie jakieś zabiegi regenerujące i odbudowywujące u profesjonalnego fryzjera. może znacie jakieś konkretne, po których włosy choć trochę są lepsze? polećcie coś i poradźcie. ps: lepiej kupić kolejny szampon regenerujący czy lepiej jakiś ziołowy lub dla dzieci?

Gość JuLcA
hej, tesh mialam zniszone wlosy, malowanie, suszenie, codzienne prostowanie.. Polecam linie Pantene Pro-V Suche i Zniszczone (cala seria) lub Nivea Beaute Care (cala seria). Stosujac regularnie naprwde poczujesz roznice:) aa i na jeszcze mokre wlosy stosuj Pantene Pro-V Serum Termo-Ohronne, dzieki temu wlosy sa chronione podczas prostownia i innych stylizacji:) pozdrawiam:)

polecam naftę kosmetyczną, no i przez jakiś czas radzę unikać suszarek, lakierów itd.

nafta kosmetyczna, maseczka wax, szampon seboradin :) ale rezultaty nie pojawia sie po dwoch zastosowaniach. trzeba byc cierpliwym :)

wbrew pozorom jestem cierpliwa ;) ale tej cierpliwości zaczyna mi brakować. raz w tygodniu robię maseczkę z nafty kosmetycznej, żółtka i olejku rycynowego, a też nie widzę po tym efektów. poważnie zastanawiam się nad profesjonalnymi zabiegami fryzjerskimi, może ktoś coś poleci? ponawiam pytanko, co do szamponu! zakupić kolejny regenerująco - odbudowywujący, czy ziołowy lub dla dzieci??

Gość żółtko
Temat: nafta i olej rycynowy,maseczka z żółtek.Doświadczeni i poinformowani wchodźcie!

Gość zdecydowanie radzę aby
ściąć. To mit, że balsamy zregenerują aż tak zniszczone włosy. MAse forsy stracisz, a i tak w końcu wylądujesz u fryzjera

Gość ja gdy ratowałam włosy
po tym, gdy rozczesałam dready nakładałam maskę z nafty przed KAŻDYM myciem przez prawie rok i rzeczywiście pomogło, bo strasznie dużo włosów wyrwałam przy tym rozczesywaniu natomiast nie uratujesz bardzo zniszczonych włosów kosmetykami marketowymi kup sobie szampon i maskę z linii profesjonalnej w sklepie fryzjerskim