Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ti Amo

peeling czy maść-prosze o poradę.

Polecane posty

Gość Ti Amo

Witam! Swego czasu używałam depilatora do depilacji nóg-na początku było ok-nogi gładkie...ale........po pewnym czasie zaczeły mi włoski wrastac..w sumie robilam peeling ale no niewiele dało. Słoski zaczeły wrastać-wygladało to paskudnie-tak jakby ropny pryszcz,z którego -jak sie go wygniotło-wychodzil włos..czasem z ropą.Po jakimś czasie depilator schowalam do szafy-wrocilam do tradycyjnej maszynki.Ale to nic nie dalo..zostaly brazowe plamy, blizny po tych wrośnietych wloskach.Niestety to niezbyt efektownie wyglada.. poczatkowo chodzilam w spodnicy,ale mimo opalonych nog niestey te blizny,plamy i strupki widac.I teraz nie wiem..czy nadal stosowac peeling czy kupic jakaś maść.I czy wogole jest jakas szansa na pozbycie się tego okropieństwa z nóg? Co robic? Co radzicie?

Gość Ti Amo
czy ktos powie?

Gość zdecydowanie
peeling

nie zaszkodzi jak bedziesz stosowac peeling codziennie oraz masc. sprobuj zastosowac peeling, ktory przeznaczony jest do cery tradzikowej. zawiera on kwas salicylowy, ktory przyspiesza zluszczanie naskorka i tym, samym odslanianie wrosnietych wloskow. polecam z neutrogeny zel i peeling do ciala z kwasem salicylowym 2% :)

no to teraz mi napędziłaś stracha z tym depilatorem, bo mi się powoli robi podobnie :(

Gość Ti Amo
Dziekuje bardzo za rady, napewno skorzystam-czyli peeling a potem masc-ale jaka? Olena-coz, ja na poczatku mialam piekne nózki-a potem sie zaczeło.......i teraz mam taki kłopot -moze Tobie jednak wszystko sie zagoi.

Gość zdecydowanie
walczyc z tym pilingiem, ale musze cię dobic , ja tez rezygnowałam z depilatora i od ponad pól roku walcze z tymi plamami, juz prawie końcówka ale niestety nadal są. Tu pomoze najbardziej cierpliwość...

Gość Ti Amo
Czyli takze mialas takie plamy?Ja tez zrezygnowalam z depilatora.....Bo to nie ma sensu..........a ile ty juz walczysz z tymi plamami?I jakiego peelingu uzywasz?

ti amo, stosuj peeling nawet z przeznaczeniem do twarzy. sprawdz czy ma w skladzie 2% kwasu salicylowego. potem mozesz klasc na noge sudocrem bo ladnie goi albo cos innego na przebarwienia tylko uwazaj zeby nie przesadzic bo produkty te przesuszaja skore i moga nadmiernie zluszczac :)

Gość zdecydowanie
walcze już ponad pół roku. Uzywam kawy jako pilingu a po goleniu przecieram spirytusem salicylowym.

Gość Ti Amo
insane dziekuje za wiesci-sprobuje stosowac ten sudocrem, ale czy on jest na recepte?I czy wogole mozna sie pozbyc takich plam i blizn?

Gość bez pseudonimu taka jedna
odswezam-fajny temat

Gość noszaca soczewki
peeling -sol gruboziarnista !!!!i poproblemie

Gość wg mnie to.....
wydaje mi sie ze plamy po pryszczach itp robia sie pod wplywem slonca..tzn miejsce zaplne, czerwone mocniej sie opala i..plama gotowa..zeby sie tego pozbyc oprucz pilingow, masci itp trzeba chyba zimy i kilku miesiecy bez slonca....

Gość nieprawda...
te plamy miałam przez cała długa zime i z tego powodu zrezygnowałam z depilatora i mecze się z nimi juz pól roku licząc od momentu kiedy przestałam uzywac depilatora. A deilatora używałam od czterech lat i cały czas miałam plamy. Słońce wprost przeciwnie je maskowało a nie uwidaczniało

Gość dadadadadadad
przy takim czyms powiino sie siedziec jak najwiecej przed soloncem bo doskonale wtedy sie je goja ranki!!! a mam taki sam problem i w sumie na slonce mi wstyd wyjsc, ale jak kogos nie ma to co:P powaznie polecam slonc, ja stosuje dwie masci zmieniam je jedna to jest benzahne ale ona wysusza i 2 ktora teraz jest dla mnie lepsza i nie wysusza wrecz przeciwnie to tormetiol, a i teraz firma vet sprzedaje jakis balsam do wrastajacych sie wloskow, po nim sa nogi bardzo milutkie i mi sie wydaje ze powinna pomagac ale ja za bardzo nie stosuje jej przy stanach zapalnych, ale jak sie zagoi to polecam!!!