Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agripa

Ciasta palce lizać..mniaaaam

Polecane posty

AnnMarie czy ta kremówka zawsze wychodzi?? uwielbiam ją i juz pytałam dziewczyny o prosty przepis, mam nadzieje ze nie zepsuję jej. A w ilu stopniach piec ciacho?? dzięki z góry:) Zależy mi żeby kremóweczka wyszła pycha bo chce ją upiec na dzień babci i dziadka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ciasto do kremówki to
zwykłe kruche, co sie piecze 20 minut 2w 200 stiopniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zawsze wychodzi:) Jest przepyszna... do kremu mozesz zmniejszyc ilośc cukru...jak nie lubisz dość słodkich :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrobiłam wczoraj kremówkę - strasznie chciało mi sie takiej domowej, z tym ze zmniejszyłam dawkę cukru ale dodalam 1/3 kostkę masła i cukier waniljowy - reszta jak z przepisu, dziś mnie chwalą w pracy ze jest pyszna - dziękuję za przpisik:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ronczkowska
Od dawna korzystam z waszych przepisów,to może wreszcie i ja dodam coś od siebie:) SERNIK BEZ SERA ciasto:5 żółtek, 1 szkl.cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 szkl.mąki, 1 margaryna masa:3 duże śmietany 18%, 2 budynie śmietankowe, 1 cukier waniliowy, 1 szkl.cukru, zapach cytrynowy, 5 białek, Z podanych składników zagniatamy ciasto.Połowę wykładamy na brytfankę,resztę zamrażamy.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.Śmietany mieszamy z cukrem waniliowym,zapachem i budyniami.Dodajemy do białek i delikatnie mieszamy.Wylewamy na ciasto.Pieczemy ok. 20 min.Na wierzch ścieramy resztę ciasta.Pieczemy jeszcze ok 30 min.Można posypać cukrem pudrem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość furarra
Zapomniałam dodac ze ten sernik bez sera,to inaczej ,,STEROPIAN,,bez wiorek kokosowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZazAa
Jak zneutralizować słodkość ciasta??????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nasączyć wodą z cytryną, przełożyć kwaskowatym dżemem, oblać gorzką czekoladą,podawać z gorzką kawą lub herbatą- :) a na przyszłość zmniejszyć ilość cukru ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość papierowe formeki mogą być do
papierowe foremki mogą być do babeczek??? zakupiłam je a teraz nie wiem czy na kruche babeczki się nadadzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
myślę, że papierowe foremki nie nadają się do babeczek kruchych. No bo niby jak wylepić taką foremkę cistem? Takich foremek używam do mufinek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZazAa
To ciasto z masa kajmakowa.No i dlatego slodkie ,ale dzem kwasny swietny pomysl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do pieczenia kruchych babeczek to raczej metalowe foremki.... Ciasto Styropian było, potwierdzam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za mufinki z góry dziękuję
dzięki:)Kobietko z Mazur , albo inna dobra kobietko:)podziel się przepisem na mufinki z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewabielszczanka
dziewczyny, jadlam niedawno ciasto - spod biszkopt, na to masa z jablek z galaretka w proszku chyba, na to warstwa bitej smietany tez z galaretkami. calosc posypana wiorkami czekoladowymi. ma ktoras moze przepis na to ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cześć dziewczyny,uwielbiam wasze przepisy,są fantastczne,nie dzielę się żadnymi,bo nie mam zdolności kulinarskich,uczę się pied.w każdm razie potrzebuję przepisu na naleśniki,moje dziecko uwielbia naleśniki,ale mi zawsze wchodzą twarde,więc chcąc nie chcąc muszę wysłuchiwać jakie to dobre nalesnki robi babcia(teściowa).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kunt a czemu ci wychodzi twArde ciasto ja zawsze robie tak na oko a może robisz na samym mleku ciasto ja mieszam pół na pół z wodąb i są ok:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sezon ogórkowy jest w lipcu
twarde naleśniki wychodzą jak jest za dużo mąki lub za gęsta zaprawa - np. gęsty jogurt w cieście. Zawsze trzeba dodać nieco wody, a gęstość i konsystencje naleśniak sprawdzać po upieczeniu pierwszej sztuki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aby ciasto bylo dobre zamiast calych jaj trzeba dac tylko żółtka ,reszta bez zmian .Czyli maka ,mleko ,odrobina wody,sol,cukier do smaku,-zmiksowac(gestosc śmietany)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
więc wynika z tego,ze daje za dużo mleka i daje całe jajka,spróbuje z samymi zółtkami,wielkie dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki - woda, jajka max 2
mąka, odrobina mleka i już. żadnego kombinowania z żółtkami, no co Wy? to nie krucher ciasto...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szklanka mąki
dwie szklanki mleka i jedno jajko, do tego szczypta soli. Chyba że mają być mniej kruche to zamiast mleka trochę wody. ja robięnaleśniki bez mąki - same jajka i słodka śmietanka 12%. Tylko trzeba smażyć na małej patelni, bo są delikatne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki bez mąki to są
omlety:-) fakt, bardzo delikatne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szklanka mąki
Na omlety jajka się ubija :) i z róźnych przepisów wynika dodawania mąki i mleka, jeśli bez mąki to omlet się robi z ubitego jajka ale samego, bez dodatku śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z żółtkami nie beda żadne kruche,mama robi od lat są pyszne-DELIKATNE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziewczyny już niedługo Tłusty Czwartek! (3 marca). Macie jakieś przepisy sprawdzone na pączki , faworki ? Jestem młodą mężatką i powiem szczerze, że pączków! Proszę o pomoc:) Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×